Az anorexia
2012. július 23. 17:56
|
|
Bellsh1998 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.07.21. Hozzászólás: 606 Csatolások: 37 Azonosító: 181061 offline
|
uhh hát én ia látom néha magam ducinak a barátaim meg röhögnek hogy így is vékony vagyok hova akarok fogyni??
2012. szeptember 01. 17:09
Jó cikk lett, erre tényleg érdemes odafigyelni. Az egyik osztálytársam is anorexiás :S
2012. szeptember 05. 13:52
|
|
moonprincess94Diva |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.30. Hozzászólás: 1544 Csatolások: 31 Azonosító: 134163 offline
|
ez egy nagyon komoly betegség. sokkal sötétebb és iszonyatosabb, mint azt bárki gondolná. mindenkinek azt kívánom, hogy ne kelljen megtapasztalnia. szörnyű, mert lehet, hogy gyógyultnak nyilvánítanak valakit, de igazából soha nem lesz olyan, mint azelőtt. továbbra is ott marad egy fekete, szurkos folt az ember lelkén, ami örökre láncra köt. sajnos sokat tudnék mesélni ebben a témában saját tapasztalataim alapján.
2012. november 07. 12:44
Ez az. Egy értelmes cikk! Engem sosem fenyegetett ilyen veszély.
2013. április 21. 00:41
|
|
Kyra99 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.05.03. Hozzászólás: 3648 Csatolások: 603 Azonosító: 150526 offline
|
Idézet (Kyra99 @ 2012.02.25. 22:49)
Igen, csak 13 vagyok, és olvastam mindenhol, hogy az nem jó, ha valaki ilyenkor fogyókúrázik. Összemenni meg nem akarok, úgyhogy emiatt (is) abbahagyom, azt hiszem..Egyébként sem vagyok túl magas...
Köszi a tanácsokat.
Köszi a tanácsokat.
Nyárra 'sikeresen' anorexiás lettem.
159(?) cm és 36kg.
Augusztus vége felé jöttem csak rá, hogy anorexiás vagyok, amikor elolvastam a tüneteit egy oldalon. 10-ből körülbelül 7 illett rám, valamint nyáron nem volt nehéz másoknak észrevennie a kiálló csontjaimat. Szeptember elején majdnem elájultam a suliban, és anyám akkor kezdett rájönni hogy mi is a szitu; azt mondta ha nem szedek fel magamtól kilókat akkor kórház, pszichológus, satöbbi. Asszem' két hónap alatt lettem 44.
A doki szerint már nem vagyok anorexiás, de oda kell figyelnem arra hogy mit csinálok, mert ha valaki egyszer már beleesett a dologba, könnyen beleesik még egyszer, vagy akár többször.
Ha valaki divatból anorexiás szeretne lenni, vagy olyan módon szeretne fogyózni, ahogyan az ilyen betegséggel küzdők teszik, ne tegye.
Miért? Mert én hiába vagyok "gyógyult"nak titulálva, vannak dolgok amiket ezzel az idiótasággal csesztem el:
- Kényszeresen számolom a kalóriákat. Bármit eszek automatikusan összeadom hány kcal.
- Kívülről tudom mi sorolható a "nagyon hizlaló" kategóriába, és ezekből nem eszem. (már nem is tudnék, mert konkrétan minden ilyentől hányingerem lesz. attól is amit régebben pl. nagyon szerettem.)
- Tavaly nyár eleje óta fél centit sem nőttem. 13-14 évesen ez nem normális.
- Nagyobb az esélyem rá hogy meddő leszek.
- Nem nő a mellem. (ez mondjuk nem zavar, de akkor is tény hogy emiatt van.)
- Van hogy (akár napokig) elfelejtek enni. Nagyon ritkán van éhségérzetem.
- Gyenge az immunrendszerem, és sokszor leszek beteg.
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Nem látják szívesen már az USA-ban.
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Megszólalt a jogi csata közepén.
Felismerhetetlen új frizurájával Christina Aguilera
Felismerhetetlen új frizurájával Christina Aguilera
Új frizurával jelent meg.
Jessica Chastain levágatta az ikonikus tincseit
Jessica Chastain levágatta az ikonikus tincseit
Olyan menő bobra váltott, hogy te is ilyet akarsz majd.
Kék szemöldökkel jelent meg Amanda Bynes
Kék szemöldökkel jelent meg Amanda Bynes
Merész külsőre váltott.
Nagypapa lett Eddie Murphy és Martin Lawrence
Nagypapa lett Eddie Murphy és Martin Lawrence
Közös unokájuk született.
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Kiderült, hogy mivel vádolják.

0 felhasználónak tetszik: