Az anorexia
2011. szeptember 15. 21:01
|
|
PankaaFruit |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.13. Hozzászólás: 525 Csatolások: 94 Azonosító: 138629 offline
|
Én vékony vagyok szerencsére nem annyira mint a képen a csaj,valaki szerint jó valaki szerint híznom kéne...
2011. szeptember 16. 16:28
Nagyon örülök ennek a cikknek.
Mivel sokan tényleg nem tudják mit is jelent az, hogy anorexia. Van egy ismerősöm aki nagyon úgy néz ki mitha anorexiás lenne pedig nem az, csak genetikailag ilyen. Viszont mindig beszólnak neki, sajnos. Én nem vagyok olyan nagyon vékony, de nem is vagyok kövér. Inkább erős csontozatúnak mondanám magam. Végülis 176 cm vagyok, 60 kg és büszke vagyok rá. És rendszeres csoki zabáló vagyok.
2011. szeptember 16. 16:50
|
|
moonprincess94Diva |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.30. Hozzászólás: 1544 Csatolások: 31 Azonosító: 134163 offline
|
azt se felejtsük el, hogy ha a szervezet nem kap megfelelő mennyiségű szénhidrátot, akkor elkezdi szépen felhasználni és lebontani a legelérhetőbb, és legkönnyebben felhasználható pórlékot, az agyat.
2011. szeptember 16. 19:18
Az anorexia és a bulimia egy piszkosul veszélyes betegség, amiből csak igen nehezen (néha nem is lehet) kigyógyulni... Sajnálom azokat, akiknek ilyen gondjuk van, de jó lenne, ha Ők is rájönnének, hogy a karcsúságot nem hánytatással és nulla evéssel lehet elérni.. Azért bizony meg kell dolgozni... Igaz én könnyen beszélek, mert sztem nekem normális testsúlyom van, de én azért szeretném ezt megtartani és nem fogyni, hanem karcsúsodi szeretnék, ami közt van egy kicsi különbség.. =/
2011. szeptember 16. 19:37
|
|
orsí-új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.14. Hozzászólás: 82 Csatolások: 0 Azonosító: 158297 offline
|
Minden nő/lány érzékenyebb a súlyára, a legtöbben sosem elégedettek önmagukkal. Nem mondom, hogy nem kellene nekem is leadni egy-két kilót, de mégsem érzem úgy, hogy csontsoványra fogyjak. Nagyon sajnálom azokat, akik ilyen betegségben szenvednek, és ez tényleg egy betegség, amiből nehez lehet kigyúgyulni. Az én unokatesóm is nagyon vékony, ő genetikailag örökölte, de sokan azt hiszik, hogy anorexiás. Amit pedig a modellekkel művelnek, az felháborító.
2011. október 03. 20:27
|
|
Katherinaa._új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.02. Hozzászólás: 43 Csatolások: 0 Azonosító: 159939 offline
|
nekem van pár ismerősöm akik elég vékonyak, de nem anorexiások, csak genetikailag ilyenek és inkább hízni akarnak mint fogyni. én elégedett vagyok a súlyommal, de ha még lennének rajtam plusz kilók, akkor sem vonnám meg magamtól a kaját és nem is hánytatnám magam, inkább sportolnék.
2011. november 25. 21:26
A mamám pont most nézi a DoQ-n az anorexiás műsort. 
Én úgy vagyok vele, hogy ha hízok, akkor hízok, és kész.
Én úgy vagyok vele, hogy ha hízok, akkor hízok, és kész.
2011. november 25. 21:41
|
|
kriszti03Lannister |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.01.08. Hozzászólás: 5879 Csatolások: 150 Azonosító: 116943 offline
|
Akármennyire is magyarázzák hogy ez egy betegség én ezt nem hiszem.Hiszen ahogy a cikk is mondja; a fejünkbe ülteti a média.Lehet hogy én vagyok a h*lye (már elnézést) de ez az egész fejben dől el.A családi hátteres és egyéb bajok is a fejünkben játszódnak le, ezek pszichés dolgok.Pontosan tudom hogy egy lelki zavar vagy probléma hogyan hathat az ember fizikai egészségére - velem is megesett már.Így azt tudnám mondani hogy ezek az embereknek inkább az agyában nincs valami rendben és azt kéne helyrehozni mielőtt ezt az egészet valamiféle betegségre fognánk.
Személy szerint pedig: imádok enni.Egészségtelen és egészséges ételeket egyaránt.Nem igazán törődöm a súlyom miatt, mert még nincs itt az ideje és 13 évesen 48 kilóval 156 centimmel szerintem jó vagyok.Nem mondom hogy nincs felesleg de hát na ... legyen mit fogni nem igaz?
Aki pedig fogyni szeretne annak csak azt tudom mondani hogy keressen fel ezzel valamilyen szakorvost vagy keressen egy jó diétát a neten, ami fokozatosan van felépítve, hiszen nem jó ha egyszerre túl sokat fogyunk!És hát annak sok szerencsét...
Személy szerint pedig: imádok enni.Egészségtelen és egészséges ételeket egyaránt.Nem igazán törődöm a súlyom miatt, mert még nincs itt az ideje és 13 évesen 48 kilóval 156 centimmel szerintem jó vagyok.Nem mondom hogy nincs felesleg de hát na ... legyen mit fogni nem igaz?
Aki pedig fogyni szeretne annak csak azt tudom mondani hogy keressen fel ezzel valamilyen szakorvost vagy keressen egy jó diétát a neten, ami fokozatosan van felépítve, hiszen nem jó ha egyszerre túl sokat fogyunk!És hát annak sok szerencsét...
2011. november 25. 21:49
|
|
TbRékuúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.05. Hozzászólás: 2106 Csatolások: 62 Azonosító: 157537 offline
|
Nekem a tesóm vékony de az csak adottság és igazából már annak is r*hadtul örül ha egy kilót hízik!xD Én meg az ellentéte van egy-két kiló feles súly de nem nagy!És ez azért van mert imádok enni!Szóval ebből spha nem lesz aorexia mert orhattul imádom a csokit!!xD
2012. január 06. 14:20
|
|
Marina SalvatoreGoth,Loki Laufeyson & Daenerys Targaryen <333 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.29. Hozzászólás: 5443 Csatolások: 2807 Azonosító: 150271 offline
|
Én néha küzdök anorexiával...kövérnek látom magamat,de mindenki mondja, hogy szép alakom van,de nem tudok nekik hinni:S...iskolában enni se szoktam...otthon is ritkán eszek...:S
2012. február 25. 19:12
|
|
Kyra99 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.05.03. Hozzászólás: 3648 Csatolások: 603 Azonosító: 150526 offline
|
Én nem vagyok anorex, de mindig többnek látom magam, mint amilyennek a többiek mondanak. Anyám épp mostananában közölte velem, hogy ezentúl minden kajából másfél adagot kell ennem, mert november óta 6 kilót fogytam, és valószínűleg észrevette. Azzal volt baja, hogy kiáll a nyakamnál a gerincem és elöl, nyak alatt a mellkasomon is látszódnak a csontok, meg kicsit a bordáim is kiállnak, de a combjaim nem vékonyak. Nem is nagyok, de nekem nem tetszenek. Arról akartam fogyni, de hát nem ment.. 
Régebben imádtam a csokit, édességeket, tésztákat, húsokat, ma már egyiket sem eszem szívesen...Leszoktam róluk valahogy..
Egyébként jó cikk lett..
rnbviki: Igaz. Csak 2 kilót akartam fogyni, erre lefogytam eddig 6-ot, de még fogyni szeretnék legalább 3-at..
Régebben imádtam a csokit, édességeket, tésztákat, húsokat, ma már egyiket sem eszem szívesen...Leszoktam róluk valahogy..
Egyébként jó cikk lett..
rnbviki: Igaz. Csak 2 kilót akartam fogyni, erre lefogytam eddig 6-ot, de még fogyni szeretnék legalább 3-at..
2012. február 25. 19:20
Idézet (Kyra99 @ 2012.02.25. 19:12)
Én nem vagyok anorex, de mindig többnek látom magam, mint amilyennek a többiek mondanak. Anyám épp mostananában közölte velem, hogy ezentúl minden kajából másfél adagot kell ennem, mert november óta 6 kilót fogytam, és valószínűleg észrevette. Azzal volt baja, hogy kiáll a nyakamnál a gerincem és elöl, nyak alatt a mellkasomon is látszódnak a csontok, meg kicsit a bordáim is kiállnak, de a combjaim nem vékonyak. Nem is nagyok, de nekem nem tetszenek. Arról akartam fogyni, de hát nem ment..
Egyébként jó cikk lett..
Egyébként jó cikk lett..
99? Tehát akkor 12-13 éves vagy nem? Ennyi idősen szerintem ne a fogyókúrán gondolkozz, mert ahhoz még kicsi vagy. Gyerek, csak érezd jól magad, és ne azon stresszelj hogy mit eszel, hanem élvezd a gyermekkort. Majd hidd el, később ráérsz ilyeneken agyalni. Anyukádnak meg igaza van, egyél nyugodtan többet, nem fog ártani, hidd el. Még rengeteget fogsz változni, nyúlni, esetleg nekikezdesz valami sportnak stb.
Illetve még egy valami: barátnőm átlagos magas volt, de nekikezdett fogyókúrázni, és összement, most az átlagnál alacsonyabb. Meggondolandó...
1 felhasználónak tetszik:
Kyra99
2012. február 25. 22:49
|
|
Kyra99 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.05.03. Hozzászólás: 3648 Csatolások: 603 Azonosító: 150526 offline
|
Idézet (Cynthia @ 2012.02.25. 19:20)
99? Tehát akkor 12-13 éves vagy nem? Ennyi idősen szerintem ne a fogyókúrán gondolkozz, mert ahhoz még kicsi vagy. Gyerek, csak érezd jól magad, és ne azon stresszelj hogy mit eszel, hanem élvezd a gyermekkort. Majd hidd el, később ráérsz ilyeneken agyalni. Anyukádnak meg igaza van, egyél nyugodtan többet, nem fog ártani, hidd el. Még rengeteget fogsz változni, nyúlni, esetleg nekikezdesz valami sportnak stb.
Illetve még egy valami: barátnőm átlagos magas volt, de nekikezdett fogyókúrázni, és összement, most az átlagnál alacsonyabb. Meggondolandó...
Igen, csak 13 vagyok, és olvastam mindenhol, hogy az nem jó, ha valaki ilyenkor fogyókúrázik. Összemenni meg nem akarok, úgyhogy emiatt (is) abbahagyom, azt hiszem..Egyébként sem vagyok túl magas...
Köszi a tanácsokat.
2012. május 08. 12:35
|
nagyrekuúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.24. Hozzászólás: 5 Csatolások: 0 Azonosító: 164318 offline
|
Persze elsősorban a divat és a média a felelős, amiért torz képet mutat a fiatal lányoknak, de ugyanakkora a szülők és a környezet felelőssége is, hogy megelőzzék és felismerjék a problémát.
Most is látható például a Human Body kiállítás, amit szerintem érdemes megnézni már minél fiatalabb korban, hogy láthassuk mi zajlik a testünkben!
Most is látható például a Human Body kiállítás, amit szerintem érdemes megnézni már minél fiatalabb korban, hogy láthassuk mi zajlik a testünkben!
2012. május 08. 23:54
|
|
MJJBarbyúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.04. Hozzászólás: 66 Csatolások: 0 Azonosító: 174828 offline
|
Én hála a jó égnek, nem vagyok se duci, se vékony, pont megfelelő sokmindenki szerint. Soha nem tekintettem magamra úgy, hogy "jaj már megint dagadt vagyok, fogynom kéne.." Eleve ilyen korban minek fogyjak? Nem értem a 13-15 éves korosztályt, hogy minek fogyózik.. -.-" A cikk egyébként nagyon jó, hasznos
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Nem látják szívesen már az USA-ban.
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Megszólalt a jogi csata közepén.
Felismerhetetlen új frizurájával Christina Aguilera
Felismerhetetlen új frizurájával Christina Aguilera
Új frizurával jelent meg.
Jessica Chastain levágatta az ikonikus tincseit
Jessica Chastain levágatta az ikonikus tincseit
Olyan menő bobra váltott, hogy te is ilyet akarsz majd.
Kék szemöldökkel jelent meg Amanda Bynes
Kék szemöldökkel jelent meg Amanda Bynes
Merész külsőre váltott.
Nagypapa lett Eddie Murphy és Martin Lawrence
Nagypapa lett Eddie Murphy és Martin Lawrence
Közös unokájuk született.
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Kiderült, hogy mivel vádolják.