Starity

Az anorexia

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. szeptember 15. 21:01 #61
PankaaFruit
PankaaFruit

StátuszÚj adatlap,kis változás de annál jobb:)
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 525
Csatolások: 94
Azonosító: 138629
Én vékony vagyok szerencsére nem annyira mint a képen a csaj,valaki szerint jó valaki szerint híznom kéne...
2011. szeptember 16. 15:10 #62
Lilly98
Lilly98
Unicorn♥

StátuszWake me up, when September ends
  Csoport: Megerősítés alatt
Hozzászólás: 1275
Csatolások: 643
Azonosító: 139329
azért az durva, hogy manapság ennyi az anorexiás emeber, és ezt csak a TV, a szennylapok, és az internet teszi velük
2011. szeptember 16. 16:28 #63
- törölt felhasználó -    
Nagyon örülök ennek a cikknek. smileeee.gif Mivel sokan tényleg nem tudják mit is jelent az, hogy anorexia. Van egy ismerősöm aki nagyon úgy néz ki mitha anorexiás lenne pedig nem az, csak genetikailag ilyen. Viszont mindig beszólnak neki, sajnos. Én nem vagyok olyan nagyon vékony, de nem is vagyok kövér. Inkább erős csontozatúnak mondanám magam. Végülis 176 cm vagyok, 60 kg és büszke vagyok rá. És rendszeres csoki zabáló vagyok. smileeee.gif
2011. szeptember 16. 16:30 #64
rnbviki
rnbviki
új tag

Státuszgreif nach den sternen!!!
Hozzászólás: 5
Csatolások: 0
Azonosító: 141967
szerintem a fogyókura egy ördögi kör... aki elkezdi az már nem tudja abbahagyni... tapasztalat... :/
1 felhasználónak tetszik: Kyra99
2011. szeptember 16. 16:50 #65
moonprincess94
moonprincess94
Diva

StátuszShine bright like a diamond!
Hozzászólás: 1544
Csatolások: 31
Azonosító: 134163
azt se felejtsük el, hogy ha a szervezet nem kap megfelelő mennyiségű szénhidrátot, akkor elkezdi szépen felhasználni és lebontani a legelérhetőbb, és legkönnyebben felhasználható pórlékot, az agyat.
2011. szeptember 16. 19:18 #66
- törölt felhasználó -    
Az anorexia és a bulimia egy piszkosul veszélyes betegség, amiből csak igen nehezen (néha nem is lehet) kigyógyulni... Sajnálom azokat, akiknek ilyen gondjuk van, de jó lenne, ha Ők is rájönnének, hogy a karcsúságot nem hánytatással és nulla evéssel lehet elérni.. Azért bizony meg kell dolgozni... Igaz én könnyen beszélek, mert sztem nekem normális testsúlyom van, de én azért szeretném ezt megtartani és nem fogyni, hanem karcsúsodi szeretnék, ami közt van egy kicsi különbség.. =/
2011. szeptember 16. 19:37 #67
orsí-
orsí-
új tag

Státuszloneliness be over... school is sucks
Hozzászólás: 82
Azonosító: 158297
Minden nő/lány érzékenyebb a súlyára, a legtöbben sosem elégedettek önmagukkal. Nem mondom, hogy nem kellene nekem is leadni egy-két kilót, de mégsem érzem úgy, hogy csontsoványra fogyjak. Nagyon sajnálom azokat, akik ilyen betegségben szenvednek, és ez tényleg egy betegség, amiből nehez lehet kigyúgyulni. Az én unokatesóm is nagyon vékony, ő genetikailag örökölte, de sokan azt hiszik, hogy anorexiás. Amit pedig a modellekkel művelnek, az felháborító.
2011. október 03. 20:27 #68
Katherinaa._
Katherinaa._
új tag

StátuszKatherinaa._-nak ez a státusza xd :'dddd ♥
Hozzászólás: 43
Azonosító: 159939
nekem van pár ismerősöm akik elég vékonyak, de nem anorexiások, csak genetikailag ilyenek és inkább hízni akarnak mint fogyni. én elégedett vagyok a súlyommal, de ha még lennének rajtam plusz kilók, akkor sem vonnám meg magamtól a kaját és nem is hánytatnám magam, inkább sportolnék.
2011. november 25. 21:26 #69
- törölt felhasználó -    
A mamám pont most nézi a DoQ-n az anorexiás műsort. biggrin.gif
Én úgy vagyok vele, hogy ha hízok, akkor hízok, és kész.
2011. november 25. 21:41 #70
kriszti03
kriszti03
Lannister

Státusz¯\_(ツ)_/¯
Hozzászólás: 5879
Csatolások: 150
Azonosító: 116943
Akármennyire is magyarázzák hogy ez egy betegség én ezt nem hiszem.Hiszen ahogy a cikk is mondja; a fejünkbe ülteti a média.Lehet hogy én vagyok a h*lye (már elnézést) de ez az egész fejben dől el.A családi hátteres és egyéb bajok is a fejünkben játszódnak le, ezek pszichés dolgok.Pontosan tudom hogy egy lelki zavar vagy probléma hogyan hathat az ember fizikai egészségére - velem is megesett már.Így azt tudnám mondani hogy ezek az embereknek inkább az agyában nincs valami rendben és azt kéne helyrehozni mielőtt ezt az egészet valamiféle betegségre fognánk.
Személy szerint pedig: imádok enni.Egészségtelen és egészséges ételeket egyaránt.Nem igazán törődöm a súlyom miatt, mert még nincs itt az ideje és 13 évesen 48 kilóval 156 centimmel szerintem jó vagyok.Nem mondom hogy nincs felesleg de hát na ... legyen mit fogni nem igaz?
Aki pedig fogyni szeretne annak csak azt tudom mondani hogy keressen fel ezzel valamilyen szakorvost vagy keressen egy jó diétát a neten, ami fokozatosan van felépítve, hiszen nem jó ha egyszerre túl sokat fogyunk!És hát annak sok szerencsét...
2011. november 25. 21:49 #71
TbRéku
TbRéku
új tag

StátuszTell the devil I said "Hey" when you get back to where you're from
Hozzászólás: 2106
Csatolások: 62
Azonosító: 157537
Nekem a tesóm vékony de az csak adottság és igazából már annak is r*hadtul örül ha egy kilót hízik!xD Én meg az ellentéte van egy-két kiló feles súly de nem nagy!És ez azért van mert imádok enni!Szóval ebből spha nem lesz aorexia mert orhattul imádom a csokit!!xD
2012. január 06. 14:20 #72
Marina Salvatore
Marina Salvatore
Goth,Loki Laufeyson & Daenerys Targaryen <333

Státuszhttp://www.youtube.com/watch?v=OyzI2hrmGgI&feature=related *-*
Hozzászólás: 5443
Csatolások: 2807
Azonosító: 150271
Én néha küzdök anorexiával...kövérnek látom magamat,de mindenki mondja, hogy szép alakom van,de nem tudok nekik hinni:S...iskolában enni se szoktam...otthon is ritkán eszek...:S
2012. február 25. 19:12 #73
Kyra99
Kyra99

StátuszJó ideje inaktív; csak szemlélődő tag vagyok.
Hozzászólás: 3648
Csatolások: 603
Azonosító: 150526
Én nem vagyok anorex, de mindig többnek látom magam, mint amilyennek a többiek mondanak. Anyám épp mostananában közölte velem, hogy ezentúl minden kajából másfél adagot kell ennem, mert november óta 6 kilót fogytam, és valószínűleg észrevette. Azzal volt baja, hogy kiáll a nyakamnál a gerincem és elöl, nyak alatt a mellkasomon is látszódnak a csontok, meg kicsit a bordáim is kiállnak, de a combjaim nem vékonyak. Nem is nagyok, de nekem nem tetszenek. Arról akartam fogyni, de hát nem ment.. blink.gif
Régebben imádtam a csokit, édességeket, tésztákat, húsokat, ma már egyiket sem eszem szívesen...Leszoktam róluk valahogy..
Egyébként jó cikk lett.. wink.gif
rnbviki: Igaz. Csak 2 kilót akartam fogyni, erre lefogytam eddig 6-ot, de még fogyni szeretnék legalább 3-at..
2012. február 25. 19:20 #74
- törölt felhasználó -    
Idézet (Kyra99 @ 2012.02.25. 19:12)
Én nem vagyok anorex, de mindig többnek látom magam, mint amilyennek a többiek mondanak. Anyám épp mostananában közölte velem, hogy ezentúl minden kajából másfél adagot kell ennem, mert november óta 6 kilót fogytam, és valószínűleg észrevette. Azzal volt baja, hogy kiáll a nyakamnál a gerincem és elöl, nyak alatt a mellkasomon is látszódnak a csontok, meg kicsit a bordáim is kiállnak, de a combjaim nem vékonyak. Nem is nagyok, de nekem nem tetszenek. Arról akartam fogyni, de hát nem ment.. blink.gif
Régebben imádtam a csokit, édességeket, tésztákat, húsokat, ma már egyiket sem eszem szívesen...Leszoktam róluk valahogy..
Egyébként jó cikk lett.. wink.gif
rnbviki: Igaz. Csak 2 kilót akartam fogyni, erre lefogytam eddig 6-ot, de még fogyni szeretnék legalább 3-at..

99? Tehát akkor 12-13 éves vagy nem? Ennyi idősen szerintem ne a fogyókúrán gondolkozz, mert ahhoz még kicsi vagy. Gyerek, csak érezd jól magad, és ne azon stresszelj hogy mit eszel, hanem élvezd a gyermekkort. Majd hidd el, később ráérsz ilyeneken agyalni. Anyukádnak meg igaza van, egyél nyugodtan többet, nem fog ártani, hidd el. Még rengeteget fogsz változni, nyúlni, esetleg nekikezdesz valami sportnak stb.

Illetve még egy valami: barátnőm átlagos magas volt, de nekikezdett fogyókúrázni, és összement, most az átlagnál alacsonyabb. Meggondolandó...
1 felhasználónak tetszik: Kyra99
2012. február 25. 22:49 #75
Kyra99
Kyra99

StátuszJó ideje inaktív; csak szemlélődő tag vagyok.
Hozzászólás: 3648
Csatolások: 603
Azonosító: 150526
Idézet (Cynthia @ 2012.02.25. 19:20)
99? Tehát akkor 12-13 éves vagy nem? Ennyi idősen szerintem ne a fogyókúrán gondolkozz, mert ahhoz még kicsi vagy. Gyerek, csak érezd jól magad, és ne azon stresszelj hogy mit eszel, hanem élvezd a gyermekkort. Majd hidd el, később ráérsz ilyeneken agyalni. Anyukádnak meg igaza van, egyél nyugodtan többet, nem fog ártani, hidd el. Még rengeteget fogsz változni, nyúlni, esetleg nekikezdesz valami sportnak stb.
Illetve még egy valami: barátnőm átlagos magas volt, de nekikezdett fogyókúrázni, és összement, most az átlagnál alacsonyabb. Meggondolandó...

Igen, csak 13 vagyok, és olvastam mindenhol, hogy az nem jó, ha valaki ilyenkor fogyókúrázik. Összemenni meg nem akarok, úgyhogy emiatt (is) abbahagyom, azt hiszem..Egyébként sem vagyok túl magas... mellow.gif
Köszi a tanácsokat. meghajolo.gif
2012. március 04. 17:59 #76
- törölt felhasználó -    
nagyon jó cikk! smileeee.gif
2012. április 04. 16:23 #77
hörike
hörike
Winter *--*

StátuszI <3 Adam Lambert, Matisyahu, Jedward, Taylor Lautner, Seth MacFarlane
Hozzászólás: 3559
Csatolások: 30
Azonosító: 146816
Nagyon jó cikk lett.
2012. május 08. 12:35 #78
nagyreku
nagyreku
új tag
Hozzászólás: 5
Azonosító: 164318
Persze elsősorban a divat és a média a felelős, amiért torz képet mutat a fiatal lányoknak, de ugyanakkora a szülők és a környezet felelőssége is, hogy megelőzzék és felismerjék a problémát.
Most is látható például a Human Body kiállítás, amit szerintem érdemes megnézni már minél fiatalabb korban, hogy láthassuk mi zajlik a testünkben!
2012. május 08. 23:54 #79
MJJBarby
MJJBarby
új tag

Státusz[b] Döbbenetes, mire képes az ember, ha megvan benne az akarat. *M.Jackson* [/b]
Hozzászólás: 66
Azonosító: 174828
Én hála a jó égnek, nem vagyok se duci, se vékony, pont megfelelő sokmindenki szerint. Soha nem tekintettem magamra úgy, hogy "jaj már megint dagadt vagyok, fogynom kéne.." Eleve ilyen korban minek fogyjak? Nem értem a 13-15 éves korosztályt, hogy minek fogyózik.. -.-" A cikk egyébként nagyon jó, hasznos wink.gif
2012. június 24. 16:56 #80
- törölt felhasználó -    
Jó cikk lett és télleg teljesen igaz amit ír smileeee.gif
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!