A kóros soványság nem döntés vagy elhatározás kérdése, hanem egy betegség. Minél vékonyabb egy nő, annál szebb - legalábbis ezt ülteti a fejünkbe a divat és a média. Sokan azonban sajnos átesnek a ló túloldalára.
A teljes cikkhez kattints ide!
Az anorexia
2011. szeptember 14. 10:58
|
|
Janiedreamer ^^ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.02. Hozzászólás: 6051 Csatolások: 43 Azonosító: 142376 offline
|
Nekem egy ismerősöm volt anorexiás, és nagyon durva volt. Senkinek nem kívánom. Egyfelől nem szép látvány, másrészről meg károm az egészségre. Akit én ismertem amikor nagyon lefogyott hiába mondtuk neki, hogy egyen, egyszerűen nemhogy nem akart, nem is tudott! Nagy bíztatás és segítség kellett neki. Szerencsére most már egészséges
2011. szeptember 14. 13:35
|
|
ElodyEinzelgänger |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.08. Hozzászólás: 9489 Csatolások: 674 Azonosító: 154912 offline
|
Én nem ismerek a suliban meg sehol ilyen embert, de nem is karaok! Borzasztó látvány lehet! Mármint mégis:van egy lány, Fruzsi, ő annyiranagyon vékony, hogy az nem igaz, de neki valami betegsége van kiskora óta, szval az anorexiához semmi köze..
2011. szeptember 14. 14:01
|
Peace_Devil boySupre dan's of care Rarry'ϟ |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 11.07.10. Hozzászólás: 1205 Csatolások: 2532 Azonosító: 155057 offline
|
sok erőfeszítés kell hozzá!
2011. szeptember 14. 14:56
sajnos a többségüknél a lányoknak pontosan ilyen...A körülöttük hallott dolgok befolyásolják...ez az örökös megfelelni akarás másoknak, és az örök elégedetlenség,magunkkal szemben.Ennyi. Ez egy orvosilag igazolt és kódolt betegség.
2011. szeptember 14. 15:04
|
|
Amber Angel |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.15. Hozzászólás: 739 Csatolások: 58 Azonosító: 143336 offline
|
Egyik volt osztálytársam is így volt ezzel... csont vékony volt, de mindig csak fogyni akart, mert kövérnek látta magát... hiába mondtuk neki azt, hogy ha még többet lead magáról, beteg is lehet, ő ment szépen a saját feje után... én támogatom az ilyen embereket, és amiben tudok, segítek nekik...
Egyébként velem is volt már olyan, mint mikor modellek képeit nézegettem, és láttam, hogy legtöbbjüknek szinte tökéletes az alakja... próbáltam fogyózni, és le is adtam vagy 3 kilót egy hét alatt, de ennek az volt az ára, hogy egész nap nem ettem semmit, esetleg esténként valami apróságot, de egész nap szédültem, olykor-olykor pedig mikor hirtelen keltem fel az ágyból, semmit sem láttam...
Azóta szerencsére rendesen táplálkozok. Nem mondanám ezt anorexiának, csak fogyókúrának, mivel nem vittem túlzásba... jobb lett az alakom, de nem lettem csontsovány.
Egyébként velem is volt már olyan, mint mikor modellek képeit nézegettem, és láttam, hogy legtöbbjüknek szinte tökéletes az alakja... próbáltam fogyózni, és le is adtam vagy 3 kilót egy hét alatt, de ennek az volt az ára, hogy egész nap nem ettem semmit, esetleg esténként valami apróságot, de egész nap szédültem, olykor-olykor pedig mikor hirtelen keltem fel az ágyból, semmit sem láttam...
Azóta szerencsére rendesen táplálkozok. Nem mondanám ezt anorexiának, csak fogyókúrának, mivel nem vittem túlzásba... jobb lett az alakom, de nem lettem csontsovány.
2011. szeptember 14. 15:11
Pont valamelyik nap láttam a fenti képet szállingózni Tumblr-ön. Nem értem, mi a gond a tükörben lévő lánnyal. o.o
2011. szeptember 14. 15:15
Nézd a hátát! A csontjai kiállnak,ő pedig a tükörben kövérnek látja magát.Én nem ismerek ilyen embert,bár rengeteget hallottam erről a betegségről.
2011. szeptember 14. 15:22
|
|
An_d_ainebriant |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.07. Hozzászólás: 4176 Csatolások: 4784 Azonosító: 146789 offline
|
eléggé érdekes betegség,én személy szerint találkoztam már ilyen beteggel.egyszerűen tragikusnak tartom,hogy a média miatt már ott tartanak az emberek,főleg a lányok,hogy le kell fogyni,ugyanis az a trendi és csak pálcikavékonyan néz ki jól
ezt akkor hülyeségenk tartom.az ilyen modellek pedig nem emberek,hanem robotok.viszont az is tény,hogy nemcsak a média miatt alakulhat ki a dolog:például olyat is hallottam és volt alkalmam látni is,hogy egy lány csakazért fogyott le,mivel tetszeni akart egy srácnak,aki lekövérezte.más kérdés,hogy utána összejöttek végül,de a csaj annyira kellemetlenül érezte magát egy idő után,hogy szétmentek.
szerintem a betegség leginkább azért alakulhat ki,mert legtöbben nem tudják magukat elfogadni olyannak,amilyenek,amire a környezet sokszor rá is tesz egy lapáttal.ahelyett,hogy lebeszélnék arról,hogy ne fogyjon 20 kilósra,még biztatják és piszkálják is az illetőt.
engem nemegyszer néztek anorexiásnak,ugyanis mindösszesen 50 kiló vagyok a 169-170 centimhez.de annyi pozitívum van,hogy jól oszlik el a súlyom,és annyira betegesen vékonynak nem tűnök.azért eléggé meglepődnek,amikor megmondom a súlyomat,de már megszoktam
sajnos ilyen az alkatom,nekem eszembe nem jutna azért fogyozni,hogy még vékonyabb legyek,vagy azért,mert valaki azt mondta.épp ellenkezőleg,hízni szeretnék,de sajna nemigen akar összejönni a dolog.
visszatérve a cikkre,szerintem több toleranciával,és annak a téveszmének az elfelejtésével,hogy ˝csak a vékony a menő˝,lényegesen kevesebb lenne az ilyen betegek száma.
szerintem a betegség leginkább azért alakulhat ki,mert legtöbben nem tudják magukat elfogadni olyannak,amilyenek,amire a környezet sokszor rá is tesz egy lapáttal.ahelyett,hogy lebeszélnék arról,hogy ne fogyjon 20 kilósra,még biztatják és piszkálják is az illetőt.
engem nemegyszer néztek anorexiásnak,ugyanis mindösszesen 50 kiló vagyok a 169-170 centimhez.de annyi pozitívum van,hogy jól oszlik el a súlyom,és annyira betegesen vékonynak nem tűnök.azért eléggé meglepődnek,amikor megmondom a súlyomat,de már megszoktam
sajnos ilyen az alkatom,nekem eszembe nem jutna azért fogyozni,hogy még vékonyabb legyek,vagy azért,mert valaki azt mondta.épp ellenkezőleg,hízni szeretnék,de sajna nemigen akar összejönni a dolog.
visszatérve a cikkre,szerintem több toleranciával,és annak a téveszmének az elfelejtésével,hogy ˝csak a vékony a menő˝,lényegesen kevesebb lenne az ilyen betegek száma.
2011. szeptember 14. 15:29
|
|
Hannahmilehooligirl~ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.13. Hozzászólás: 1117 Csatolások: 153 Azonosító: 149203 offline
|
hát ne csodálkozzanak, hisz ha valaki kövér azért megszólják
1 felhasználónak tetszik:
adry1415
2011. szeptember 14. 15:31
Idézet (Hannahmile @ 2011.09.14. 15:29)
hát ne csodálkozzanak, hisz ha valaki kövér azért megszólják

Ez így van.De aki megszólja,azt verje agyon.^^
2011. szeptember 14. 15:42
Haaat ... énis elég sovány vagyok,de csakis a gének miatt.
És még nem is találkoztam ilyen beteg emberrel.De még olyannal sem aki azért nyafogott volna,mert kövér és csontsovány akar lenni.Én nem is értem az ilyeneket.Most lehet velem van baj,de minek akar mindenki kétlábon járó csontváz lenni?Jó jó modellek hatása meg minden,de ez alap ha valakire azt mondják jó csaj az biztos hogy nem egy khmm gebe.Vagyis én nem találkoztam még olyan sráccal akinek ezek a csonti modellek jöttek be.
Vagy ha maguknak akarnak tetszeni,és így látják önnmagukat szépnek hogy kilátszanak a bordáik akkor az agyuknak tényleg valami baja van.És főleg itt többen mondtátok,hogy biztattátok az ilyen ismerősötöket.Akkor meg mi a francnak a hatására akarnak annyira lefogyni?Ezt soha nem vágtam.
An_d_a
2011. szeptember 14. 15:51
|
lA-dONNA |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.02.05. Hozzászólás: 2930 Csatolások: 110 Azonosító: 144776 offline
|
Az embereknek már semmi sem jó: ha 60 kiló alatt vagy akkor le anorexeznek, ha meg 60 fölött akkor meg egy dagadt disznó vagy, szal. így próbálj megfelelni ennek a mai idióta világnak...részemről engem a legkevésbé sem érdekel ki mit mond rólam, ha most nincs jobb dolguk mint velem foglalkozni, plusz másoknak is csak ezt tudom mondani: le kell sz*rni magasról másokat, és lenni olyannak ahogyan jól érzed magad
An_d_a
2011. szeptember 14. 16:40
|
|
Melindalol |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.11. Hozzászólás: 825 Csatolások: 0 Azonosító: 152743 offline
|
Eszter655
Az én osztályomban (is) van egy csaj,aki már most 40-50kg között van és állandóan azt mondogatja,h fogyni akar.
Már annyira idegesítő... ha nem olyan magas mondjuk 150-160 az normális én magas vagyok és végony és imádom a csokit nem bírnám elengedni XD nah jó pár napot élek nélkülde de aztán nem
Az én osztályomban (is) van egy csaj,aki már most 40-50kg között van és állandóan azt mondogatja,h fogyni akar.
Már annyira idegesítő... ha nem olyan magas mondjuk 150-160 az normális én magas vagyok és végony és imádom a csokit nem bírnám elengedni XD nah jó pár napot élek nélkülde de aztán nem
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Nem látják szívesen már az USA-ban.
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Megszólalt a jogi csata közepén.
Felismerhetetlen új frizurájával Christina Aguilera
Felismerhetetlen új frizurájával Christina Aguilera
Új frizurával jelent meg.
Jessica Chastain levágatta az ikonikus tincseit
Jessica Chastain levágatta az ikonikus tincseit
Olyan menő bobra váltott, hogy te is ilyet akarsz majd.
Kék szemöldökkel jelent meg Amanda Bynes
Kék szemöldökkel jelent meg Amanda Bynes
Merész külsőre váltott.
Nagypapa lett Eddie Murphy és Martin Lawrence
Nagypapa lett Eddie Murphy és Martin Lawrence
Közös unokájuk született.
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Kiderült, hogy mivel vádolják.