Starity

12 etikett baki, amit érdemes elkerülni

4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2017. május 08. 12:55 #1
LexiCobain
LexiCobain
Drama Queen®

StátuszIf you read, you'll judge.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 2758
Csatolások: 689
Azonosító: 182219
Az etikett szabályai világosak és egyszerűek, de vajon te is tisztában vagy vele, mikor mit illik? Cikkünkben elhoztunk 12 bakit, amit érdemes elkerülni, és azt is eláruljuk, hogyan kell.
A teljes cikkhez kattints ide!
2017. május 08. 13:01 #2
- törölt felhasználó -    
Jesszusom, néhány mennyire béna. blink.gif Nem is értem, hogy miért tartozna az etikett közé az, hogy otthon, a saját lakásomban a 4 fal között én mit viselek? Ez úgy baromság, ahogy van. A másik meg, hogy miért lenne baki, ha egy lány nadrágban törökülésben ül? Egyszerűen nem értem a logikáját.
2017. május 08. 13:04 #3
Sinister_sister
Sinister_sister
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 193
Csatolások: 0
Azonosító: 260871
Egyetértek a többségével. De azért otthon a 4 fal között hadd döntsem én el, miben flangálok. smileeee.gif Persze, bármikor becsengethet valaki, de akkor is.
Többször is előkerülnek nálam a bevásárlótáskák, amik jól néznek ki, mert jobb mint egy béna szatyor. És én igenis tudok kulturáltan széttett lábbal nadrágban ülni biggrin.gif Persze ez hely és társaságfüggő is, ami itt a cikkben nem volt kiemelve.
2017. május 08. 13:05 #4
- törölt felhasználó -    
A legtöbbnél az illetlen verzió igaz rám. Nem, nem tartom gáznak. biggrin.gif
2017. május 08. 13:09 #5
BeckyGforevör
BeckyGforevör
Hozzászólás: 501
Azonosító: 258339
Az esernyőz akkor is kinyitom mert berohad
2017. május 08. 13:15 #6
ramio
ramio
delaney

Státusztalán egy napon majd újra
Hozzászólás: 13726
Csatolások: 622
Azonosító: 258309
Van, amelyik evidens, de otthon miért ne lehetne pizsiben az ember?
2017. május 08. 13:22 #7
LadyAly
LadyAly
Mama Roach

Státusz♥★Love★♥ Viva La Cucaracha
Hozzászólás: 3203
Csatolások: 7322
Azonosító: 88389
Kíváncsi vagyok meddig tartana megszáradni az esernyőnek, ha így összehajtva hagyná az ember egy jó kis eső után.
2017. május 08. 13:23 #8
- törölt felhasználó -    
Jó cikk lett!
2017. május 08. 13:32 #9
- törölt felhasználó -    
Az utolsót anyám sose tartja be. Tiszta a lelkiismeretem, de akkor is esetem 70%-ában megugrok. rohog.gif
2017. május 08. 14:11 #10
- törölt felhasználó -    
oké, ki az az elvetemült, aki bevásárlótáskával szaladgálna az utcán, csak azért, mert a színe passzol a ruhájához?:'D Vannak itt azért elég meredek állítások (pl. nem illendő törökülésben ülni), a többség pedig szerintem alap dolog.
2017. május 08. 14:17 #11
- törölt felhasználó -    
"Bár lehet, hogy törökülésben a legkényelmesebb ülni, egy nő mindig lábait összezárva üljön."

olvasom mindezt farmerban és törökülésben biggrin.gif
2017. május 08. 14:26 #12
Elody
Elody
Einzelgänger
Hozzászólás: 9489
Csatolások: 674
Azonosító: 154912
őszintén szólva nem vagyok nagy jártas az illemben, egyszerűen nem érzem szükségét, erre felénk szerintem még hülyének is néznének. én mindig mindent úgy csinálok, ahogy nekem jólesik/kényelmes és kész xd soha életemben nem láttam még esernyőtartót. most komolyan, nem rohadt mindegy, hogy ülünk? én speciel mondjuk nem tudok törökülésben ülni mert kitörne a lábam, de na...és azt is kétlem, hogy bárki azt figyelné egy étkezés után, hogy hagyom ott az evőeszközöket a tányéron xd
az viszont nem lenne rossz, ha kopognának, mielőtt betörnek az ajtómon csak úgy random.
2017. május 08. 14:49 #13
- törölt felhasználó -    
Idézet (JustMe18 @ 2017.05.08. 14:17)

olvasom mindezt farmerban és törökülésben biggrin.gif

Ugyanez laugh.gif
2017. május 08. 14:53 #14
Gyllenhaal
Gyllenhaal
antichrist superstar

StátuszLehet, hogy nem vagyok túl jó ember. Nem vagyok. Na de jó gengszter?
Hozzászólás: 1039
Azonosító: 238625
Valamelyik teljesen egyértelmű, de otthon például miért foglalkoznék az etikett-szabályokkal? Ha akarok, akkor pizsamában fogok törökülésben ülni.
2017. május 08. 15:02 #15
Larraa
Larraa

StátuszPotencial.
Hozzászólás: 517
Csatolások: 1
Azonosító: 261218
jó tanácsok smileeee.gif
2017. május 08. 15:22 #16
- törölt felhasználó -    
Jó cikk lett!smileeee.gif
2017. május 08. 15:25 #17
- törölt felhasználó -    
Valamik igazak,de azért pár elég nagy hülyeség.Nem mindegy ,hogy van a villa? biggrin.gif
2017. május 08. 15:31 #18
- törölt felhasználó -    
Idézet (Elody @ 2017.05.08. 14:26)
őszintén szólva nem vagyok nagy jártas az illemben, egyszerűen nem érzem szükségét, erre felénk szerintem még hülyének is néznének. én mindig mindent úgy csinálok, ahogy nekem jólesik/kényelmes és kész xd soha életemben nem láttam még esernyőtartót. most komolyan, nem rohadt mindegy, hogy ülünk? én speciel mondjuk nem tudok törökülésben ülni mert kitörne a lábam, de na...és azt is kétlem, hogy bárki azt figyelné egy étkezés után, hogy hagyom ott az evőeszközöket a tányéron xd
az viszont nem lenne rossz, ha kopognának, mielőtt betörnek az ajtómon csak úgy random.

Én mondjuk a helyedben eléggé elszégyellném magam, hogy nagyban teszek ezekre. smileeee.gif A cikknek a felében szerintem is olyanok vannak, amik szükségtelenek, de egy részüket illik betartani. Az evőeszközöket az étteremben kell így helyezni, ezekkel jelzed azt a pincérek számára, hogy befejezted az étkezést, vagy kérsz-e még. Ezt a mai napig használják, így nem árt tisztában lenni vele. Nem mellesleg, az etikettel másokat is megtisztelsz. Én mondjuk olyanokat tettem volna bele, hogy nézz bele a szemébe annak, akivel kezet fogsz, meg ilyesmik, mert ezek sokkal fontosabbak, mint az, hogy papírszatyor van nálad például.
Mint ahogy te is elvárod, hogy ne törjék rád az ajtót, úgy neked is, ha a szükség úgy hozza, be kellene tartani az ilyeneket, mert ezzel az embertársaidnak adod meg a tiszteletet. De nem feltétlen a cikkből kell kiindulni, viszont ez az általános műveltség része. Sajnos manapság kiveszett már a fiatalokból, de attól még nem menő nem tudni, hogy mit mikor hol kell...
1 felhasználónak tetszik: madeleine.
2017. május 08. 15:52 #19
- törölt felhasználó -    
Van, amivel én is egyetértek, pl. a hangoskodás. de a legtöbb dolog szőrszálhasogatás, amit mostanában aligha vesz észre bárki, mert nincs olyan nagy szerepe már az illemnek.
De mi az hogy megmondják hogy hogy ülhetek? Ez olyan szexista. Csakazért is törökülésben fogok ülni tongue.gif
2017. május 08. 16:00 #20
- törölt felhasználó -    
Nekem amióta a szüleim megtanították, hogy étkezés után a kést és a villát mindig szépen egymás mellé tesszük, azóta úgy csinálom. Mindig, nem csak étteremben. rohog.gif
Az otthoni viseletes tényleg hülyeség, mindenki azt viseli otthon, amit kényelmesnek tart.
Vannak olyanok is, amik nekem pl. evidens dolgok, mondjuk az utolsó (bár mindenkihez illik bekopogni, mielőtt benyitsz), meg a sapkás/kalapos is.
4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!