Selena Gomez gyógyíthatatlan kórral küzd?
2013. december 29. 15:47
jaj szegeny
ez a sztarelet sem konnyu ugy latszik..
2013. december 29. 16:33
|
|
SmilerViviivisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.23. Hozzászólás: 117 Csatolások: 0 Azonosító: 196571 offline
|
YuriBoyka: én meg utálom Selena-t, de nem kívánom a halálát
akkor te miért kívánod mások halálát? ezzel csak magadat égeted le 
2013. december 29. 17:24
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Idézet (NoBigDeal @ 2013.12.29. 14:15)
Utánanéztem a betegségnek már ez előtt valaki más miatt, most is tegyem meg mert azóta változott vagy mi van?
sz* betegség enyhén szólva... Tény hogy lehet feltételezett hogy ez a baja de még nem biztos, viszont a cikkben az van hogy már 2 éve diagnosztizálták, és már 2 napja felhozták ezt a sztorit és azóta sem tagadta meg Ő vagy valaki más, na akkor vajon minek van több esélye? : annak hogy szegény tényleg beteg, vagy annak hogy egy nappal ezelőtt hiába írt twitteren, instagram-ra tett fel képeket, egyszerűen nagy ívben elkerülte Őt hogy ezt állítják róla pedig meg fogja tagadni mert semmi baja.
Hiába nem sajnálod, azért látható hogy több esélye van annak hogy baja van és a rajongói aggódnak érte (talán meglepő de én még rajongója se vagyok különösebben...) Megérdemli a támogatást és a szeretetet amit kap, nem kell irigyelni.
Hiába nem sajnálod, azért látható hogy több esélye van annak hogy baja van és a rajongói aggódnak érte (talán meglepő de én még rajongója se vagyok különösebben...) Megérdemli a támogatást és a szeretetet amit kap, nem kell irigyelni.
Szerintem meg tényleg nézz utána a lupusznak még egyszer, mert közel sem akkora a gáz nála, mint amilyennek te is előadod. Autoimmun megbetegedés, nekem is az van, mégis itt vagyok és vidulok, mint a tejbetök. Az autoimmun reakcióknak pontosan az a lényege, hogy hullámzó. Visszahúzódik, lángol, visszahúzódik, lángol. Megfelelő szteroidokkal, illetve immunrendszert visszaszorító gyógyszerekkel lehet magát a betegséget visszafogni. Sosem fog meggyógyulni, de, ha eléggé figyel önmagára és nem nagyolja el a gyógyszerek szedését, akkor még tovább is élhet, mint a fórum bármelyik tagja. Nem kívánom én sem senkinek sem azt, hogy beteg legyen, de ne csináljunk már úgy, mintha agytumora vagy leukémiája lenne. Beteg, mint ahogyan több millió ember ezen a bolygón - nagyon divatos lett manapság a Crohn-betegség is, ami nekem van, de van egy ismerősöm, aki ennek a rosszabbik változatával, a colitis ulcerózával - magyar nevén fekélyes vastagbélgyulladással küzd. A harmadik ismerősöm lisztérzékeny, míg a negyedik pedig diabeteszes, vagyis cukorbeteg. Ennyi erővel mindenkit le lehet sajnálni, mert manapság szinte nincs is 100%-ig egészséges ember, csak sokan nem járnak vizsgálatokra, így nem is tudnak róla, mert tünetmentes. Majd akkor nagyon talán lehet sírni szelenítáért, ha rákot diagnosztizálnak nála, úgy, mint anno Anastaciánál vagy Kylie Minogue-nál. Mindkettőnek emlődaganata volt és fele ekkora cirkusz nem volt körülöttük, mint a cikkben szereplő babapofi diznis körül.
2013. december 29. 17:39
Hát nem tudom,hogy igaz-e,de ha igaz akkor jobbulást!
2013. december 29. 18:04
Idézet (Beyla @ 2013.12.29. 17:24)
Szerintem meg tényleg nézz utána a lupusznak még egyszer, mert közel sem akkora a gáz nála, mint amilyennek te is előadod. Autoimmun megbetegedés, nekem is az van, mégis itt vagyok és vidulok, mint a tejbetök. Az autoimmun reakcióknak pontosan az a lényege, hogy hullámzó. Visszahúzódik, lángol, visszahúzódik, lángol. Megfelelő szteroidokkal, illetve immunrendszert visszaszorító gyógyszerekkel lehet magát a betegséget visszafogni. Sosem fog meggyógyulni, de, ha eléggé figyel önmagára és nem nagyolja el a gyógyszerek szedését, akkor még tovább is élhet, mint a fórum bármelyik tagja. Nem kívánom én sem senkinek sem azt, hogy beteg legyen, de ne csináljunk már úgy, mintha agytumora vagy leukémiája lenne. Beteg, mint ahogyan több millió ember ezen a bolygón - nagyon divatos lett manapság a Crohn-betegség is, ami nekem van, de van egy ismerősöm, aki ennek a rosszabbik változatával, a colitis ulcerózával - magyar nevén fekélyes vastagbélgyulladással küzd. A harmadik ismerősöm lisztérzékeny, míg a negyedik pedig diabeteszes, vagyis cukorbeteg. Ennyi erővel mindenkit le lehet sajnálni, mert manapság szinte nincs is 100%-ig egészséges ember, csak sokan nem járnak vizsgálatokra, így nem is tudnak róla, mert tünetmentes. Majd akkor nagyon talán lehet sírni szelenítáért, ha rákot diagnosztizálnak nála, úgy, mint anno Anastaciánál vagy Kylie Minogue-nál. Mindkettőnek emlődaganata volt és fele ekkora cirkusz nem volt körülöttük, mint a cikkben szereplő babapofi diznis körül.
Na már megint.
2013. december 29. 18:35
|
|
Ale926új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.05.07. Hozzászólás: 66 Csatolások: 0 Azonosító: 201574 offline
|
http://www.webbeteg.hu/cikkek/autoimmun_betegseg/11407/lupusz Olvassátok el!!!
2013. december 29. 18:48
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Idézet (NoBigDeal @ 2013.12.29. 18:04)
Na már megint.
Szerintem senki sem gondolta hogy pl agytumor vagy rák súlyossága van ennek, de sok rajongója van és nyilván sokan sajnálják akármi miatt, fölösleges erre figyelmet fordítani, általában mindent eltúloznak ami ezekről az emberekről van leírva, másképp nem lenne miről írni. Én meg nem írtam mást csak az sz betűs szót a lupuszra
Akkor meg minek sajnáljuk? Ha sajnálom, azzal amúgy sem jut előrébb. Sajnálni lehet a HIV-fertőzötteket, a rosszindulatú daganatosokat vagy esetleg az afrikai éhezőket, de most én sem fogom telesírni a párnámat, mert szalonnának lupusza van. Gyógyszert szed, oszt' bambi és túlél téged is. Ja, csak, mert onnan indult az egész, hogy írta egy tag, hogy nem sajnálja. Őszintén? Én sem sajnálom, felesleges.
2013. december 29. 18:48
Ha ez tényleg így van akkor remélem most tényleg szakít időt pihenésre.
2013. december 29. 19:01
Én azért sajnálom, hogy törölnie kellett a koncerteket de legalább újult erővel kezdheti a 2014-es évet.
2013. december 29. 19:41
Idézet (Beyla @ 2013.12.29. 18:48)
Akkor meg minek sajnáljuk? Ha sajnálom, azzal amúgy sem jut előrébb. Sajnálni lehet a HIV-fertőzötteket, a rosszindulatú daganatosokat vagy esetleg az afrikai éhezőket, de most én sem fogom telesírni a párnámat, mert szalonnának lupusza van. Gyógyszert szed, oszt' bambi és túlél téged is. Ja, csak, mert onnan indult az egész, hogy írta egy tag, hogy nem sajnálja. Őszintén? Én sem sajnálom, felesleges.
Hát én sem írtam hogy sajnálja valaki, csak hogy ne keverjük már ezt össze a kimerültséggel, nálam talán így indult...
Ahol először olvastam ezt (angol nyelven) szinte minden második komment az volt hogy "barátom ebben halt meg" vagy "anyám ebben halt meg miután 25 éves korában kiderült hogy lupusza van" és sajnos nem is hazudok, ilyenek voltak oda írva... Akkor ez mi lehet? Gondolom sosem ismernéd be hogy nem tudsz mindent, de azért rendesen lekicsinyíted "szalonna" (
2013. december 29. 20:08
|
Beylacarter |
|
Idézet (NoBigDeal @ 2013.12.29. 19:41)
Hát én sem írtam hogy sajnálja valaki, csak hogy ne keverjük már ezt össze a kimerültséggel, nálam talán így indult...
Ahol először olvastam ezt (angol nyelven) szinte minden második komment az volt hogy "barátom ebben halt meg" vagy "anyám ebben halt meg miután 25 éves korában kiderült hogy lupusza van" és sajnos nem is hazudok, ilyenek voltak oda írva... Akkor ez mi lehet? Gondolom sosem ismernéd be hogy nem tudsz mindent, de azért rendesen lekicsinyíted "szalonna" (
) kínjait, és előre tudom ha lesz erre válasz az mi lesz, DE : az orvosok sem tudnak mindent, nemhogy az aki csak tanulja.
Kimerültség nagyon sok mindenre ráfogható egyébként, de valószínű, hogy a súlyos anaemia miatt van. Amikor véreztem belül én is, állandóan aludtam, fáradt voltam és sápadt. Egyébként, ha a betegségek többségét nem kapják el időben és nem kezelik, akkor 99%-ban a végkimenetel halál. Lupusznál leépül a szervezet, Crohnnál bélperforáció miatt hashártyagyulladás jön létre, amibe jókora eséllyel belehalhat az egyén. Sőt, tudtad, hogy a durván elszuvasodott fogtól is kaphatsz szepszist? Persze, hogy belehaltak a betegek, ha nem mentek el orvoshoz és nem szedtek megfelelő gyógyszereket. Én is már alulról szagolhatnám az ibolyákat, ha tavaly márciusban nem megyek el orvoshoz, és így is augusztus végén tudták csak felállítani a kórképemet. Folyamatos kontrollok és gyógyszerek mellett kordában lehet tartani a lupuszt is, úgy, ahogy más autoimmun megbetegedéseket. Én sem tudok mindent, hiszen nem orvosnak tanulok, de a lupusz kezelése 100%-osan megegyezik a Crohnéval. És nem kukacoskodni akarok, de az IBD ezerszer rosszabb, mint a lupusz szerintem. Azon kívül, hogy különböző bőrtünetek jelennek meg, esetleg száraz a szem, más tünetet aligha tudnék mondani, ami nincsen Crohnnál vagy esetleg rosszabb tőle. Én aztán tudom milyen az, amikor az orvosok kísérleteznek rajta és teletömik mindenféle gyógyszerrel, mert csak TB alapon látják el. Én nem tehettem meg, hogy elmegyek egy maszek orvoshoz és kiköhögök neki több száz ezer forintot. Mikor már nagyon durván véreztem, akkor kaptak észbe, hogy valamit ugyan csinálni kell, mert ez így nagyon nem kóser. Ha fizettem volna az orvosnak, akkor biztos, hogy nem fél év lett volna mire diagnosztizálni tudják a betegségemet. Szalonnán a legjobb orvosok segítettek és segítenek a mai napig is, a legjobb gyógyszereket és a legjobb terápiát kapja. Bár nem tudom, hogy mire véljem az utolsó mondatodat.
"Újabb eljárásokkal kísérleteznek, többek között őssejtek segítségével próbálják újjáépíteni a betegek szervezetének immunrendszerét." - forrás
Nekem speciel ilyenre nincsen lehetőségem, míg a kishölgynek annyi pénze van, hogyha esetlegesen az őssejt beválik, akkor megvásárolhatja úgymond a saját gyógyulását. És hidd el, az orvostudomány fejlődik annyira, hogy előbb vagy utóbb, de meglesz a lupuszra a megoldás, hiszen gőzerővel próbálkoznak vele.
"A betegség miatt ajánlott odafigyelni a rendszeres alvásra. Tanácsos kerülni az erős napfényt és a káros szenvedélyeket, illetve törekedni kell a rendszeres testmozgásra, és meg kell próbálni minél egészségesebb étrend szerint táplálkozni." - a forrás ugyanaz
Nekem szinte ugyanezt tanácsolták az orvosok. Ezt írom le ebbe a topikba vagy ezredjére: ha szedi a felírt gyógyszereket és eléggé figyel önmagára, akkor élhet vagy ezer évig is ezzel a megbetegedéssel.
Be tudom ismerni, hogy nincs igazam, csak az a helyzet, hogy kettőnk közül te vagy a laikus és nem én. Ezer meg ezer cikket és tanulmányt olvastam az autoimmunitásról, mert érdekelt az, hogy miért nem működöm belül rendesen. Pluszban tanultam egy csomó betegségről is, köztük a sajátomról, a lupuszról, lisztérzékenységről, diabeteszről meg egy csomó mindenről. Feketén fehéren le vannak írva a dolgok, és arra próbálsz rácáfolni, megjegyzem totálisan gagyin. Megpróbálod elhitetni velem, hogy ez egy nagyon veszélyes gyógyíthatatlan betegség, holott a recept egy metilprednizolon és egy immunrendszer működését gátló gyógyszer. A tudásodban hiányosságok vannak! Nézz utána az autoimmun betegség fogalmának majd ezt követően a lupusznak, és annak a kezelésének! Itt pont az a lényeg, hogy a betegség megvan, de lehetőség van a tünetmentesítésre!
2013. december 29. 20:51
Idézet (Beyla @ 2013.12.29. 20:08)
(...) (...) (...)
Be tudom ismerni, hogy nincs igazam, csak az a helyzet, hogy kettőnk közül te vagy a laikus és nem én. Ezer meg ezer cikket és tanulmányt olvastam az autoimmunitásról, mert érdekelt az, hogy miért nem működöm belül rendesen. Pluszban tanultam egy csomó betegségről is, köztük a sajátomról, a lupuszról, lisztérzékenységről, diabeteszről meg egy csomó mindenről. Feketén fehéren le vannak írva a dolgok, és arra próbálsz rácáfolni, megjegyzem totálisan gagyin. Megpróbálod elhitetni velem, hogy ez egy nagyon veszélyes gyógyíthatatlan betegség, holott a recept egy metilprednizolon és egy immunrendszer működését gátló gyógyszer. A tudásodban hiányosságok vannak! Nézz utána az autoimmun betegség fogalmának majd ezt követően a lupusznak, és annak a kezelésének! Itt pont az a lényeg, hogy a betegség megvan, de lehetőség van a tünetmentesítésre!
Csak leírtam hogy sokan írtak olyat hogy belehaltak rokonok, barátok stb. minek akarnék elhitetni bárkivel bármit. Egy kicsit tágra nyílt a szemem amikor ezeket a 'tapasztalatokat' olvastam és én nyílván nem tudok annyit erről ezért találom aggasztónak ha ilyet látok.
Mindegy ez már olyan végtelen társalgásnak tűnik pedig nyílvánvalóan soha de soha nem leszünk egy véleményen
Értem ezt mostmár: nem ritka és nem olyan súlyos mint azt többen gondolják, ezzel egyetértek, mert tény, a többi meg vélemény kérdése hogy ki milyen szánakozva gondol rá a nem halálos betegsége miatt
2013. december 29. 21:13
|
Beylacarter |
|
Idézet (NoBigDeal @ 2013.12.29. 20:51)
Csak leírtam hogy sokan írtak olyat hogy belehaltak rokonok, barátok stb. minek akarnék elhitetni bárkivel bármit. Egy kicsit tágra nyílt a szemem amikor ezeket a 'tapasztalatokat' olvastam és én nyílván nem tudok annyit erről ezért találom aggasztónak ha ilyet látok.
Mindegy ez már olyan végtelen társalgásnak tűnik pedig nyílvánvalóan soha de soha nem leszünk egy véleményen
valamiért
Értem ezt mostmár: nem ritka és nem olyan súlyos mint azt többen gondolják, ezzel egyetértek, mert tény, a többi meg vélemény kérdése hogy ki milyen szánakozva gondol rá a nem halálos betegsége miatt
Belehaltak, mert nem figyeltek önmagukra. Nem mentek el orvoshoz és nem szedtek gyulladáscsökkentő gyógyszereket. Én csak középsúlyos Crohnos vagyok, de szteroid és mezalazin nélkül a CRP-m 250-270 volt, most meg 3 egész valamennyi volt, amikor pár hete elküldtek az Imuran miatt laborra. Nos, képzeld, hogy annak milyen gyulladásos értékei lehetnek, aki lupusszal nem megy el orvoshoz. Persze, hogy megtámadja az olyan fontos szervet, mint például a vese vagy a szív, hisz ez egy ilyen autoimmun betegség. Meg azt sem árt tudni azért, hogy azok a bizonyos hozzászólások mikor íródtak. Én most kerestem rá a Crohn-betegségre és most már az egyik oldalon (szintén a webbetegen) nagyon talán megvan, hogy mitől alakul ki. Eddig mindenhol azt olvastam és még az kezelő orvosom is azt mondta, hogy nem tudja megmondani, hogy mitől van. Most már megnevezték a kiváltó bacit, illetve ha genetikai tényező miatt betegedett meg az egyén, akkor magát a hibás gént is. És augusztusban még nem tudták, hogy eszik vagy isszák. Szóval az orvostudomány halad és fejlődik, szinte képtelen vagyok én magam is lépést tartani vele. Egyik pillanatban még a suliban így kérik vissza, míg másik pillanatban a kórházban már teljesen mást alkalmaznak. Az autoimmun megbetegedések nem súlyosak, de, ha nem kezelik, akkor így van, meghalhat az egyén. Megfelelő életmóddal és megfelelő gyógyszereléssel száz évig is el lehet vele élni. Egyébként szerintem eléggé ritka autoimmun megbetegedés, mert speciel nekem egy ismerősöm sincs, aki ebben szenved, holott vagy ezer helyről hallom, hogy ez meg ez Crohnos szintén, az meg amaz colitis ulcerózás. Mondom, nézz körül csak az IBD környékén és rájössz, hogy a lupusz lósz*r egy colitis ulcerózához képest. Nos, nem akarok gusztustalankodni, de annál az autoimmun megbetegedésnél az egyénnek az egész vastagbélszakasza nemcsakhogy gyulladt, de tele van apró sebekkel, amik tudnak vérezni rendesen. A beteg hihetetlenül anaemiás lesz, vagy 40 fokos láza, elviselhetetlen alhasi fájdalma, aminek a legvége az lesz, hogy az orvosok kiszedik a komplett vastagbelét, majd a hasára csinálnak egy kivezető nyílást és a székletét egy oldalzacskóba (ún. sztómába) fogja üríteni. Na, valahogy emiatt nem tud meggyőzni a tudatlanságod. Hidd el, egy colitiszes előszeretettel vállalna be a betegsége helyett lupuszt...
2013. december 29. 21:31
Idézet (Beyla @ 2013.12.29. 21:13)
Belehaltak, mert nem figyeltek önmagukra. Nem mentek el orvoshoz és nem szedtek gyulladáscsökkentő gyógyszereket. Én csak középsúlyos Crohnos vagyok, de szteroid és mezalazin nélkül a CRP-m 250-270 volt, most meg 3 egész valamennyi volt, amikor pár hete elküldtek az Imuran miatt laborra. Nos, képzeld, hogy annak milyen gyulladásos értékei lehetnek, aki lupusszal nem megy el orvoshoz. Persze, hogy megtámadja az olyan fontos szervet, mint például a vese vagy a szív, hisz ez egy ilyen autoimmun betegség. Meg azt sem árt tudni azért, hogy azok a bizonyos hozzászólások mikor íródtak. Én most kerestem rá a Crohn-betegségre és most már az egyik oldalon (szintén a webbetegen) nagyon talán megvan, hogy mitől alakul ki. Eddig mindenhol azt olvastam és még az kezelő orvosom is azt mondta, hogy nem tudja megmondani, hogy mitől van. Most már megnevezték a kiváltó bacit, illetve ha genetikai tényező miatt betegedett meg az egyén, akkor magát a hibás gént is. És augusztusban még nem tudták, hogy eszik vagy isszák. Szóval az orvostudomány halad és fejlődik, szinte képtelen vagyok én magam is lépést tartani vele. Egyik pillanatban még a suliban így kérik vissza, míg másik pillanatban a kórházban már teljesen mást alkalmaznak. Az autoimmun megbetegedések nem súlyosak, de, ha nem kezelik, akkor így van, meghalhat az egyén. Megfelelő életmóddal és megfelelő gyógyszereléssel száz évig is el lehet vele élni. Egyébként szerintem eléggé ritka autoimmun megbetegedés, mert speciel nekem egy ismerősöm sincs, aki ebben szenved, holott vagy ezer helyről hallom, hogy ez meg ez Crohnos szintén, az meg amaz colitis ulcerózás. Mondom, nézz körül csak az IBD környékén és rájössz, hogy a lupusz lósz*r egy colitis ulcerózához képest. Nos, nem akarok gusztustalankodni, de annál az autoimmun megbetegedésnél az egyénnek az egész vastagbélszakasza nemcsakhogy gyulladt, de tele van apró sebekkel, amik tudnak vérezni rendesen. A beteg hihetetlenül anaemiás lesz, vagy 40 fokos láza, elviselhetetlen alhasi fájdalma, aminek a legvége az lesz, hogy az orvosok kiszedik a komplett vastagbelét, majd a hasára csinálnak egy kivezető nyílást és a székletét egy oldalzacskóba (ún. sztómába) fogja üríteni. Na, valahogy emiatt nem tud meggyőzni a tudatlanságod. Hidd el, egy colitiszes előszeretettel vállalna be a betegsége helyett lupuszt...
2013. december 29. 21:47
|
|
Csillagoségvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.12.23. Hozzászólás: 271 Csatolások: 0 Azonosító: 217280 offline
|
Haj, csak lemondta egy koncertjét. :/
2013. december 29. 21:52
|
Beylacarter |
|
Idézet (NoBigDeal @ 2013.12.29. 21:31)
Sokszor gondolkozok azon, hogy miért állok le olyanokkal vitatkozni, akik még a guglit is képtelenek használni... Hát az egy nagyon jó kérdés. Mindenesetre egy élmény volt veled vitatkozni és eszmét cserélni. Legalább egy linkkel győztél volna meg, hogy a lupusz halálos betegség.
Kapcsolódó sztárok
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.

0 felhasználónak tetszik: