Starity

Tiniterhesség - A felelőtlenség ára

6 oldal 1 2 3 4 5 6
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. szeptember 29. 21:13 #81
Barbygirl95
Barbygirl95
'M'aime pour qui je suis..." :)
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 2041
Csatolások: 2421
Azonosító: 130850
És az első hozzászólásomhoz még annyit, ahhoz, amit thundebirdnek írtam, hogy majd nem csak mikor anya leszel, vagy már akkor, gondolj majd erre, amit itt írtál, nem csak az abortuszra, hanem akinek elmegy a gyereke, mit érezhet!!? Hogy "nem is egy élet ment el"? Hanem mi?? Egy kezdődő élet! Mert képzeld, nem egy embert ismerek, aki szerette volna a babát, de nem születhetett meg, milyen fájdalom az, ugyanúgy, mint az abortusz, vagy ahogyan írták, akinek valamilyen betegség, fertőzés miatt kell elvetetnie!? És, ha ennyire jónak tartod az abortuszt, nagyon sok esetben, az abortusz után n a lány/nő meddőlesz, és soha többet nem lehet gyereke, szóval ennyire jó! dry.gif
2011. szeptember 30. 00:35 #82
Tilas
Tilas
új tag
Hozzászólás: 40
Csatolások: 0
Azonosító: 145604
Ez az a téma, amihez már nem bírom, hogy ne szóljak hozzá. Annyian szidják a fogamzásgátlót, miközben valószínűleg a hozzászólók több mint fele, nem elég hogy nem nagykorú, de soha az életben nem is használt még tablettát. Tény, erre lehet azt mondani, hogy én férfi vagyok, és semmit sem értek ezekhez a dolgokhoz, de mivel anyám szülésznő, és a nővérem pedig már több mint 20 éve szed tablettát, így valamilyen szinten otthon vagyok ezekben a dolgokban. Nem mindenkinek jó mindegyik tabletta, sőt, a több tucat közül maximum 1-2 az, ami a megfelelő hatást fejti ki. Nem véletlenül van az, hogy egy normális nőgyógyász, a szedést követően visszahív vérvételre. Ha nem megfelelő, akkor felír egy másikat. Nem lehet mindenkinek megfelelő ugyan az, mivel mindenkinek más a szervezete. Ha megvan a megfelelő fogamzásgátló, akkor semmilyen káros hatása nem lesz a későbbiekben. Erre megfelelő bizonyíték a nővérem. Már több mint 20 éve ugyan azt szedi, és eddig még semmi baja sem lett, sőt, világra hozott 2 gyermeket is, akik teljesen egészségesek. A tabletta, csak akkor okoz hormonzavart, ha nem a megfelelőt szedi az ember. Ha a megfelelőt szedi, akkor a legnagyobb probléma az lehet, hogy nem esik teherbe, és akinek esetleg nem volt rendszeres a menstruációja, annak rendszeres lesz. Akkor nézzük csak az óvszert. Nem elég, hogy árban sem olcsóbb, mivel egy doboz (ami 3 darabot tartalmaz) 700-800 Ft és egy átlagos 20 év körüli ember, minimum 2 naponta él nemi életet, de valószínűbb az, hogy legalább naponta egyszer. Ha kiszámoljuk akkor egy hónapban 30 db óvszert használnánk el (10 doboz), ami már 7000-8000 Ft. A fogamzásgátló (persze ez függ a típusától) egy hónapra körülbelül 2000-3000 Ft. Az legalábbis amit nővérem használ, egy hónapra 2500 Ft. Árban tehát a tabletta a nyerő. Akkor nézzük azt, hogy az óvszert helyesen is kell felhúzni. Ez sok embernek megerőltető. Sokan nem tudják hogyan is kell helyesen felhúzni, hogy az ne szakadjon ki aktus közben, és ha ez még nem lenne elég, még az élvezetet is csökkenti. Tény, ha a biztonságot nézzük, akkor ez másodlagos, de ott van a tabletta. Oké, az óvszer véd a fertőzésektől is de nem mindegyiktől. Van olyan, amitől nem véd, csak hogy tudjátok, és emellett meg kell említenem azt is, hogy nem kell mindenkivel összefeküdni. Ha az ember hűséges, akkor nem kell tartania a fertőzéstől, bár tudom, ez sokaknak megint csak megerőltető. Összegzésül. Árban, és a terhesség elkerülés szempontjából is befutó a fogamzásgátló. Ha Magyarországon lehetne kapni férfiaknak való fogamzásgátlót, akkor akár én is szedném, ha a párom nem akarná. Végszóként még két dolgot szeretnék hozzáfűzni. Először, hogy ha valaki nem akarja szedni, attól még nem kell másokat lebeszélnie róla, mert mindenkinek van saját döntésjoga. Másodszor pedig, hogy sokan, csak azért írnak olyanokat, hogy ez vagy az történt vele, hogy másokat elriasszanak a tabletta szedésétől. Ha valaki mindent elhisz amit leírnak, hogy ez vagy az történt, akkor az keressen fel gy orvost.

Még egy dolog, amit az abortuszhoz szeretnék hozzáfűzni. Manapság, már egy szívóeszközzel végzik, és nem lesz tőle meddő az ember. Ez a tévhit, csupán a régi brutálisabb módszer, és a sok abortuszellenes miatt áll fent. Elhihetitek nem a kisujjamból szívtam ki, hanem kimondottan az anyámtól kérdeztem, aki mint már az elején is írtam, szülésznő.

Aki akarja megérti a mondandómat, aki nem, az nem. Nem kérek senkit, hogy értsen velem egyet. Én csupán tényeket írtam le, se többet se kevesebbet. Remélem, azért legalább egy ember megértette mit is akartam ezzel az egésszel kifejezni, mert akkor már megérte leírni mindezt.
Köszönöm annak, aki végigolvasta smileeee.gif
2 felhasználónak tetszik: Holly Keller, Barbygirl95
2011. szeptember 30. 08:29 #83
Boszorka666
Boszorka666
visszatérő vendég
Hozzászólás: 173
Csatolások: 41
Azonosító: 71433
Én abortusz ellenes vagyok, mert nem a magzat, baba kérte az életet, persze vannak olyan estek pl. ha baba fogyatékosan születne, akkor úgy gondolom, hogy helyes az abortusz! Ha valaki tényleg nincs felkészülve arra, hogy szülő legyen, akkor adja örökbe inkább, mert nagyon sokan szeretnének gyermeket, de nincs rá esélyük!
2011. szeptember 30. 12:49 #84
Tilas
Tilas
új tag
Idézet (Boszorka666 @ 2011.09.30. 08:29)
Én abortusz ellenes vagyok, mert nem a magzat, baba kérte az életet, persze vannak olyan estek pl. ha baba fogyatékosan születne, akkor úgy gondolom, hogy helyes az abortusz! Ha valaki tényleg nincs felkészülve arra, hogy szülő legyen, akkor adja örökbe inkább, mert nagyon sokan szeretnének gyermeket, de nincs rá esélyük!

Igaz, hogy örökbe is lehet adni, de manapság az emberek már maguknak sem akarnak gyereket szülni, örökbe fogadni pedig még kevésbé. A jelenlegi gazdasági helyzet, nem engedi meg az embereknek azt a luxust, hogy gyermeket vállaljanak. Ha pedig nem akarod megtartani, de nem veteted el, és nem tudod örökbe adni, akkor pedig nevelőotthonba kerül, (ha nem pont így hívják, akkor elnézést, de nem jut eszembe) ahol te sem szeretnél élni, nem hogy a gyermekedet küld oda. Nem olyan szép ám ott az élet, ráadásul amint betölti a 18-at, elküldik, és kezdjen amit akar, és amit egyáltalán tud. Nincs se lakhelye, se munkája, se semmije. Lényegében csak kirakják, az utcára. Ezt egy ember sem akarhatja a gyermekének, ha csak egy kis emberség is van benne. Én sem mondom azt, hogy az abortusz a leghumánusabb dolog, de még mindig jobb, mintha nevelőintézetbe adnád a gyermeked. Épp ezért kell védekezni, és akárhonnan is nézzük, a fogamzásgátló a leghatásosabb. Ha az ember nemi életet akar élni, akkor legyen felelősségteljes, és védekezzen mindaddig, ameddig nem akar gyereket. Használjuk ki azt, hogy emberek vagyunk, és képesek vagyunk gondolkozni. Ha pedig valaki még nem elég érett gondolkodású, akkor a nemi élethez sem elég érett. Az egésznek annyi a tanulsága, hogy gondolkozzunk, és nem lehet baj.
1 felhasználónak tetszik: Holly Keller
2011. szeptember 30. 15:49 #85
LadyRainbow
LadyRainbow
visszatérő vendég

Státusz"What's your plane, fighter princess?"
Hozzászólás: 443
Csatolások: 4
Azonosító: 158368
Idézet (num1Kolosszus @ 2011.09.28. 08:38)
Van egy jobb megoldás. Ha terhes leszel, irány a Tini Mamik, ott kapsz érte jó pénzt.

Amerikában hajlamosak azért teherbe esni a tinik, hogy szerepelhessenek ebben az agymenésben... 110.gif blink.gif
Mivel jobbnál jobb ötleteket, és érvelések születtek már, én is összeszedek valamit smileeee.gif
Nos, ha egy tini volt annyira felelőtlen, hogy teherbe essen, akkor szinte 100 százalék biztos az, hogy nem tud majd felnevelni ilyen fiatalon egy babát. Ha elveteti, később nem lehet majd gyereke. Ha pedig az örökbe adás mellett dönt, keresztül megy az összes olyan dolgon, amin sokkal később kéne túlesnie, és lehet, hogy élete végéig bánni fogja majd, hogy örökbe adta a gyermekét. Úgy gondolom, hogy egy tinédzser még nem képes ezeket egyedül mérlegelni: Rendkívül fontos, hogy legyen valaki, aki mellette áll.
2011. szeptember 30. 19:50 #86
- törölt felhasználó -    
Hát, ez eléggé durva... :/ Mindig is nagyon sajnáltam az olyan lányokat, akik így jártak, de ez a cikk most felnyitotta a szememet.
2011. szeptember 30. 20:45 #87
moonprincess94
moonprincess94
Diva

StátuszShine bright like a diamond!
Hozzászólás: 1544
Csatolások: 31
Azonosító: 134163
egyáltalán nem vagyok abortusz ellenes. ha valaki nem akarja a gyereket, akkor vetesse el. jó, persze, ott van az örökbefogadás, de szerintem senki nem akarja ilyennel tönkretenni az életét. beleőrülnék a gondolatba, ha tudnám, hogy ott van valahol a gyermekem, de nem lehetek vele. ha én hasonló helyzetbe kerülnék, biztos, hogy elvetetném a kicsit, mert tudnám, hogy tanulóként nem tudnék olyan életet biztosítani neki, amilyet megérdemel.
2011. szeptember 30. 21:11 #88
- törölt felhasználó -    
Én abortusz ellenes vagyok, mert nem a magzat, baba kérte az életet, persze vannak olyan estek pl. ha baba fogyatékosan születne, akkor úgy gondolom, hogy helyes az abortusz! Ha valaki tényleg nincs felkészülve arra, hogy szülő legyen, akkor adja örökbe inkább, mert nagyon sokan szeretnének gyermeket, de nincs rá esélyük! ezmiez?ha fogyatékos lenne olyan bunkók vagytok attól hogy valaki fogyatékos még nem kell elítélni :'( és szomorú hogy ha valaki nem egészen egészséges akkor nem érdemli meg az életet sad.gif(
2011. október 01. 00:16 #89
rheuska
rheuska
-- anti-paparazzi ---

Státuszmy love for you is bigger on the inside <3
Hozzászólás: 1748
Csatolások: 7732
Azonosító: 24717
Akik azt mondják, hogy nem abortuszellenesek, kicsit tájékozódjanak szerintem, és tudják, meg, hogyan is végzik el a műtétet... ha már valamivel fejlettebb a magzat, akkor egy fogószerű eszközzel nyúlnak fel, és szó szerint összezúzzák vele, mert "darabokban könnyen kijön". Amióta a biosz tanár megmutatta a suliban...
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, ophely88
2011. október 01. 01:04 #90
Tilas
Tilas
új tag
Idézet (rheuska @ 2011.10.01. 00:16)
Akik azt mondják, hogy nem abortuszellenesek, kicsit tájékozódjanak szerintem, és tudják, meg, hogyan is végzik el a műtétet... ha már valamivel fejlettebb a magzat, akkor egy fogószerű eszközzel nyúlnak fel, és szó szerint összezúzzák vele, mert "darabokban könnyen kijön". Amióta a biosz tanár megmutatta a suliban...

Te is tájékozódhatnál kicsit. Olyan idős magzatot, már nem lehet elvetetni. Az, hogy hány hetes korig lehet, meg van szabva. Amire te gondolsz, az anno valamikor, lehet hogy úgy volt, de manapság már sokkal humánusabb módszereket használnak.
2011. október 01. 07:55 #91
- törölt felhasználó -    
Idézet (Tilas @ 2011.10.01. 01:04)
Te is tájékozódhatnál kicsit. Olyan idős magzatot, már nem lehet elvetetni. Az, hogy hány hetes korig lehet, meg van szabva. Amire te gondolsz, az anno valamikor, lehet hogy úgy volt, de manapság már sokkal humánusabb módszereket használnak.

Ha a belinkelt videót megnézted volna, akkor az ürge magyarázatából rájöhettél volna, hogy 12 hetes korig veszik el a magzatot, indokolt esetben akár 20 hetesen, és bizony ekkorra már van olyan fejlett a magzat, hogy a kis fejecskéjét úgy zúzzák össze, hogy ki tudják szedni a méhből.

Még belegondolni is szörnyű sad.gif
3 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, ophely88, Barbygirl95
2011. október 01. 11:17 #92
- törölt felhasználó -    
"Már rengeteg különböző módszerrel lehet védekezni a terhesség ellen " Az egyik legbiztosabb módszer az ha a tinik fejben nem gyengék. Gondolkodni kellene mielőtt szét teszem a lábam x-y-nak.A srácoknak meg üzenem hogy nincs az az óvszer ami 100%-os biztonsággal véd.A legjobb módszer a védekezésre ha az illető "időben kiszáll a játékból" és kifesti a szobát mint hogy két tojásból olyan rántottát kavarjon ami 9 hónap múlva felsír! Lehet szedni a sok szar vegyileg,kémiai úton előállított, fogamzásgátlót, ami felborítja a hormon háztartást.Vagy lehet használni egyéb fogamzás gátló módszert...de a beavatkozásnak a természet törvényeibe mindig is nagy ára volt, és lesz is.Ezért célszerűbb már elejét venni annak hogy beavatkozzunk a természet rendjébe, és megváltoztassunk dolgokat amiknek rendeltetés szerűen be kell következniük.Ezért mondom, hogy időben ki kell szállni az illető lányból és és a tasak tartalmát másol el helyezni.Ez a legbiztosabb módszer... wink.gif beer.gif
2011. október 01. 12:18 #93
Tilas
Tilas
új tag
Idézet (Juanita @ 2011.10.01. 07:55)
Ha a belinkelt videót megnézted volna, akkor az ürge magyarázatából rájöhettél volna, hogy 12 hetes korig veszik el a magzatot, indokolt esetben akár 20 hetesen, és bizony ekkorra már van olyan fejlett a magzat, hogy a kis fejecskéjét úgy zúzzák össze, hogy ki tudják szedni a méhből.
Még belegondolni is szörnyű sad.gif

De én a sima terhességmegszakításról beszéltem, és nem az egyéb indokolt esetekről, ami általában a magzat betegsége. Ha a magzat beteg, akkor mindenképpen ajánlott az abortusz, akármilyen borzalmas is a módszer, különben az anya láthatja kárát a dolognak. Szerintem ennyit megér a nő élete, mivel egy vetélés, sokkal nagyobb gondokat okozhat, és akkor még nem is beszéltem, a lelki traumáról, amit egy vetélés okoz. Ezekhez képest az abortusz leányálom, legyen a módszer akármilyen borzalmas is.
2011. október 01. 13:45 #94
- törölt felhasználó -    
ez elég komoly téma :/ sajnálom az ilyen lányokat
2011. október 01. 20:05 #95
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Idézet (nanci98 @ 2011.09.30. 21:11)
ha fogyatékos lenne olyan bunkók vagytok attól hogy valaki fogyatékos még nem kell elítélni :'( és szomorú hogy ha valaki nem egészen egészséges akkor nem érdemli meg az életet sad.gif(

Szerinted a nagyon fogyatékosnak, aki teljesen magatehetetlen, milyen élet lenne az élet?! Sokan akik utólag bénultak le vagy érte őket baleset vagy betegség, ilyen állapotban már nem akarnak élni, mert úgy érzik, értelmetlen az életük, nem tudnak magukkal mit kezdeni, stb. sad.gif Nem vagyok gonosz, de van, hogy ennél már minden jobb. cray.gif
1 felhasználónak tetszik: ophely88
2011. október 02. 12:17 #96
Tilas
Tilas
új tag
Tény, van akiknek egy sem jó, de ez igen ritka. Amúgy nézd meg, hogy mikor írtam a hozzászólásom, és rájössz, hogy miért is felejthettem ki. Késő volt, és lévén, hogy én is ember vagyok, fáradt voltam, így kimaradt. Párom is szedi, de neki sem ilyen drága, sőt neten is utánanéztem, és a legdrágább amit találtam, 12000 vagy 15000 Ft lehetett de az 3 havi adag volt, ergó egy hónapra kiszámolva, 4000-5000 Ft. Kétnaponta, vagy akár naponta egyszer, ennyi idős korban nem sok. Sőt, a legtöbben, naponta többször is csinálják. Amúgy nem is a fizikai élvezet benne a lényeg, hanem az hogy azzal csinálod, akit Szeretsz. Nekem például emiatt annyira jó, és nem a fizikai örömök miatt. megjegyzem, a párom is fogamzásgátlót használ, és semmi problémája nincs vele. Ja, és csak hogy tudd. 20 éves vagyok, másfél éve vagyunk együtt a párommal, és ő sz első barátnőm. Nem egy olyan ember vagyok, aki bárkivel összefekszik, és már volt X barátnője. Én csak annyit akarok ezzel kifejezni, hogy elhiheted tapasztalatból mondom, hogy a fogamzásgátló nem rossz dolog.

Le merem fogadni, hogy nincs olyan ismerősöd, aki ilyen helyen nevelkedett fel. Akit én ismerek, azt 18 évesen kirakták, és csak azért nem ment utcára, mert egy közös ismerősömék befogadták, így a lakhelye megoldódott.
2011. október 02. 14:43 #97
Tilas
Tilas
új tag
Emberek kérem szépen tanuljatok már meg szöveget értelmezni.Én lebontottam nektek az árakat részletesen. A fogamzásgátlóknál is leírtam külön a 3 havi és a havi árakat is és akkor itt jöttök aztán azzal hogy 3 hónapra sok 7-8000 Ft? Az óvszer 3 hónapra minimum 21000 Ft de van amelyik van akár 24000 Ft is. Ne csak olvassátok hanem értelmezzétek is szöveget. Az Inplanonra meg rátérve. Oké 3 évig hat. De mi van ha mondjuk az első év után rájössz hogy gyereket akarsz? Erre egyikőtök sem gondol? Emberek kérem szépen gondolkozzatok mielőtt bármit is írtok vagy akár csak eldöntötök. Nem olyan nagy dolog. Ráadásul MÜANYAG. Ha nem bomlik le akkor az ott marad ameddig a szervezet ki nem akarja lökni mert számára IDEGEN ANYAG. Akkor elkezd gennyesedni és akár bele is halhatsz ha nem szedeted ki időben.
2 felhasználónak tetszik: AmyVie, Holly Keller
2011. október 02. 16:52 #98
- törölt felhasználó -    
nagyon jó a cikk biggrin.gif
2011. október 02. 18:26 #99
Tilas
Tilas
új tag
Én ehhez, már nagyon semmit sem szeretnék hozzáfűzni, csak annyit, hogy nem a fogamzásgátlóra, hanem az Implantos cuccra írtam, hogy meg is halhatsz tőle. Elvégre, ha bajod lett egy kevés hormontól, akkor ettől, amiben 100x annyi hormon van, akár azonnal meghalhatsz. Amúgy nem kötekedésnek szánom, csak szeretnék még egy információt a nagy közönség elé tárni, bár egyszer már leírtam. Az óvszer sem véd minden nemi betegségtől. Vannak olyan nemi betegségek, amelyek ellen nem véd, mivel maga a szerkezete az óvszernek, nem elég sűrű, és ezáltal átjut rajta. Ja, és még egy dolog azzal kapcsolatban, ha valaminek a mellékhatásait észleled magadon. Ha 1-2 mellékhatást észlelsz, akkor még lehetséges, hogy valóban az a ludas, de ha az összes feltűnik, akkor ott nagyon nagy valószínűséggel hipochondriáról van szó. Egyik embernél sem jelentkezik az összes mellékhatás, mert minden ember szervezete már, és másképp reagál. Csak azt írják le, hogy mik a lehetséges mellékhatások, de senkinél sem jelentkezhet az összes mellékhatás.

Amúgy megjegyzem Ophely88, hogy Holly Keller pont azt is leírta, hogy nem bízik a magyar egészségügyben. Kicsim figyelhetnél. Arról nem is beszélve, hogy ha megint csak figyeltél violna, az olyan eset mint a tiéd, millióból egy. Ergó nem beszélünk "sok más nő"-ről. Az a gond, hogy szerinted volt valami, ami koránt sem biztos, hogy az volt, aminek te elképzeled, mert ez csupán spekuláció.
2011. október 03. 20:06 #100
- törölt felhasználó -    
Lányos és fiúk nyugalom légyszi rolleyes.gif
Szerintem fogadjátok el hogy más a véleményetek, és maradjatok ennyiben beer.gif
3 felhasználónak tetszik: ophely88, Sally Sparrow, Holly Keller
6 oldal 1 2 3 4 5 6
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!