Nekem középsuliban több osztálytársammal is megtörtént. Volt aki már emiatt el sem kezdte a 10. osztályt, volt aki év közben hagyta ott, és volt akiről év vége felé derült ki, majd augusztusban megszült, örökbe adta és szeptemberben elkezdte a 11-et, mintha semmi sem történt volna. És volt még egy eset 11. év közben is, aki akkor elvetette (azóta már van egy négy éves fia). Ebből a négy esetből kettő mondhatni barátnőm is volt, aztán valahogy elkezdtük mellőzni egymást. A rokonságban is megtörtént már, másodunokatestvérem egy évvel fiatalabb nálam, és már terhesen ment érettségizni is. A gyerek az ő családnevét viseli... Nem igazán tartjuk a kapcsolatot, sőt semennyire nem, de elvileg azóta már kétszeres anya.
Van ugye ez a tinimamis műsor. Én úgy vagyok vele, hogy nem tudom őket sajnálni (már a terhes lányokat, nem a babájukat). Ha ahhoz volt eszük, hogy 15-16 évesen szexeljenek a pasijukkal védekezés nélkül, akkor tessék, ott a következménye és viseljék felelősséggel a gondjukat és nem az, hogy majd az anyám vigyáz rá, amíg én elmegyek randizni, hogy új apukát fogjak a gyereknek. Mert ez is elég gyakori, hogy a hír hallatán a drága apuka lelécel.
Tiniterhesség - A felelőtlenség ára
2011. szeptember 28. 13:41
|
|
Janiedreamer ^^ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.02. Hozzászólás: 6051 Csatolások: 43 Azonosító: 142376 offline
|
Olvasom itt a kommenteket és durva, hogy milyen sok embernek az osztálytársa/rokona szül(ne) fiatalon. Nekem egy osztálytársam volt csak középiskolában, aki az abortuszt választotta... Legalább is többről nem tudok.
2011. szeptember 28. 13:46
|
|
badperfectStan |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.24. Hozzászólás: 2551 Csatolások: 988 Azonosító: 143952 offline
|
Nekem a jelenlegi osztályomból 1 lány van, vagyis anyuka. Ő 14 évesen szülte meg a kisfiát. Szerintem felelőtlenség volt, vagy csak nem volt pénz kotonra és a többi dologra, nem tudom. De nekem ez még mindig nagyon fura, legalábbis én nagyon-nagyon vigyázni fogok majd, mert nem szeretnék fiatalon anyuka lenni már.
2011. szeptember 28. 13:47
|
|
nicol belloxHuncut |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.22. Hozzászólás: 8136 Csatolások: 5409 Azonosító: 143848 offline
|
Idézet (oli97 @ 2011.09.28. 12:09)
Én azt szoktam mondani, hogy aki elég érettnek érzi magát a szexhez, az érezze magát elég érettnek az anyasághoz/apasághoz.
Ígyvan, teljesen egyetértek Veled!
2011. szeptember 28. 13:56
|
|
szavy |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 05.05.09. Hozzászólás: 36075 Csatolások: 1849422 Azonosító: 6038 offline
|
Idézet (badperfect @ 2011.09.28. 13:46)
Nekem a jelenlegi osztályomból 1 lány van, vagyis anyuka. Ő 14 évesen szülte meg a kisfiát. Szerintem felelőtlenség volt, vagy csak nem volt pénz kotonra és a többi dologra, nem tudom. De nekem ez még mindig nagyon fura, legalábbis én nagyon-nagyon vigyázni fogok majd, mert nem szeretnék fiatalon anyuka lenni már.
Nem tudom láttatok-e már árcédulát óvszeres dobozon, de a gyerekvállaláshoz képest még mondhatni ingyen lehet hozzájutni. Ezek csak kifogások.
2011. szeptember 28. 14:01
|
|
Ellie Andrews*homo sensorium* |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 6949 Csatolások: 3307 Azonosító: 133484 offline
|
Idézet (szavy @ 2011.09.28. 13:56)
Nem tudom láttatok-e már árcédulát óvszeres dobozon, de a gyerekvállaláshoz képest még mondhatni ingyen lehet hozzájutni. Ezek csak kifogások.
Pon ezt akartam mondani. Kotonra nincs pénz, de gyerekre van?
1 felhasználónak tetszik:
dóóra
2011. szeptember 28. 14:02
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Én is ellenzem az abortuszt, kivéve, ha nagyon súlyos elváltozás vagy betegség van a háttérben. Illetve a nemi erőszaknál még talán... De egyébként én is azt mondom, hogyha valaki volt olyan menő, hogy kufircoljon, legyen elég menő, hogy felnevelje azt a gyereket...
Szerk: Ismerjük a Néma sikoly című filmet? Ha nem, ajánlom megtekintésre... Én csak pár éve láttam először, de még így vén fejjel is rosszul lettem rajta... (mutatják, hogyan ölik meg a magzatot
)
Általános iskolában volt egy évfolyamtársam, aki terhes lett. 7. vagy 8. osztályban szülte meg a babát, nem tudom, annyira nem szerettem sosem pletykálni.
Gimiben pedig egy osztálytársam esett teherbe. El se jött a szalagavatóra, meg ezekre a gyerek miatt. Természetesen a pasija otthagyta. Ráadásul még fiatalabb is volt nála 3-4 évvel, ha jól tudom.
Szerintem is bőven ráérne mindenki 18 éves kora után nemi életet élni... Én is kibírtam 21 éves koromig és nem is volt nehéz és nem bántam meg...
Szerk: Ismerjük a Néma sikoly című filmet? Ha nem, ajánlom megtekintésre... Én csak pár éve láttam először, de még így vén fejjel is rosszul lettem rajta... (mutatják, hogyan ölik meg a magzatot
Általános iskolában volt egy évfolyamtársam, aki terhes lett. 7. vagy 8. osztályban szülte meg a babát, nem tudom, annyira nem szerettem sosem pletykálni.
Gimiben pedig egy osztálytársam esett teherbe. El se jött a szalagavatóra, meg ezekre a gyerek miatt. Természetesen a pasija otthagyta. Ráadásul még fiatalabb is volt nála 3-4 évvel, ha jól tudom.
Szerintem is bőven ráérne mindenki 18 éves kora után nemi életet élni... Én is kibírtam 21 éves koromig és nem is volt nehéz és nem bántam meg...
2011. szeptember 28. 14:05
Hát szerintem ebben a korban nem ezzel kellene foglalkozniuk (egyik félnek sem) hanem inkább tanulniuk kéne. Azokat pedig nem tudom sajnálni aki ilyen fiatalon terhes lesz, mert ez az ő hülyeségéből adódott. Mondjuk ha elveteti a gyereket akkor jár a legjobban, csak van aki a 12. hétig észre se veszi, hogy terhes, de akkor is undorító egy dolog. Ha meg megtartja a babát, akkor az ősök sem lesznek elragadtatva, meg a pasija is max. pár hónap múlva ott hagyja.
2011. szeptember 28. 14:06
|
House Of Wax |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.04.11. Hozzászólás: 14670 Csatolások: 120207 Azonosító: 57759 offline
|
Valahol egyetértek mindenkivel hiszen ezt csak te tudod kordában tartani. Csak a saját felelősséged , de néha tényleg csak megtörténnek a dolgok. És most nem a babára értem. 16-17 évesen már olyan szinten a hormonjaid vezetnek , hogy néha tényleg csak úgy megtörténik.
Ráadásul akinek nincs semmi önbizalma , és jön egy srác aki őt akarja akkor örülni fog neki és akaratlanul is előbb utóbb túlesnek rajta hiszen a pasik is csak pasiból vannak. Természetesen tényleg fontos a védekezés , de ha megismerkedsz valakivel és tényleg még nem feküdtetek le , akkor van aki el sem megy gyógyszert felíratni. elvégre lehet hogy ebből nem is lesz semmi , tehát marad a gumi ,ami ugye nem sokat ér , és hát nem is nagyon kellemes.
Ráadásul akinek nincs semmi önbizalma , és jön egy srác aki őt akarja akkor örülni fog neki és akaratlanul is előbb utóbb túlesnek rajta hiszen a pasik is csak pasiból vannak. Természetesen tényleg fontos a védekezés , de ha megismerkedsz valakivel és tényleg még nem feküdtetek le , akkor van aki el sem megy gyógyszert felíratni. elvégre lehet hogy ebből nem is lesz semmi , tehát marad a gumi ,ami ugye nem sokat ér , és hát nem is nagyon kellemes.
2011. szeptember 28. 14:09
|
|
Ellie Andrews*homo sensorium* |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 6949 Csatolások: 3307 Azonosító: 133484 offline
|
Itt sokan keményen kijelentik, hogy ha ilyen hülye volt, vállalja a felelősséget és satöbbi. Vannak olyan esetek, amikor nem arról van szó, hogy nem gondolkozott az az illető fiatal pár. A hormonokkal pedig valóban nem lehet mit kezdeni olykor 16-17 évesen. Ez emberfüggő. Ki ilyen, ki olyan. Szóval én azt mondom, ne ítéljünk ilyen könnyen. Sose tudhatod, hogy te, hasonló helyzetben hogyan döntöttél volna. Lehet, hogy rosszabbul álltad volna a sarat, mint azok, akiket most lenézel bizonyos döntéseik miatt.
2011. szeptember 28. 14:12
|
House Of Wax |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.04.11. Hozzászólás: 14670 Csatolások: 120207 Azonosító: 57759 offline
|
Idézet (Grace Benning @ 2011.09.28. 14:09)
Itt sokan keményen kijelentik, hogy ha ilyen hülye volt, vállalja a felelősséget és satöbbi. Vannak olyan esetek, amikor nem arról van szó, hogy nem gondolkozott az az illető fiatal pár. A hormonokkal pedig valóban nem lehet mit kezdeni olykor 16-17 évesen. Ez emberfüggő. Ki ilyen, ki olyan. Szóval én azt mondom, ne ítéljünk ilyen könnyen. Sose tudhatod, hogy te, hasonló helyzetben hogyan döntöttél volna. Lehet, hogy rosszabbul álltad volna a sarat, mint azok, akiket most lenézel bizonyos döntéseik miatt.
Én sem értem miért kell leh*lyézni a másikat
2011. szeptember 28. 14:12
|
|
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Idézet (House Of Wax @ 2011.09.28. 14:06)
Természetesen tényleg fontos a védekezés , de ha megismerkedsz valakivel és tényleg még nem feküdtetek le , akkor van aki el sem megy gyógyszert felíratni. elvégre lehet hogy ebből nem is lesz semmi , tehát marad a gumi ,ami ugye nem sokat ér , és hát nem is nagyon kellemes.
A tabletta sem nyújt sokkal biztonságosabb védelmet, mint az óvszer. Sokan vannak, akik tabletta mellett esnek teherbe.
Egyébként én nem vagyok hajlandó tablettát szedni, nem teszem tönkre a hormonháztartásomat. Sőt, párom is anno kifejezetten kérte, hogy ne szedjek, ne tegyem tönkre a szervezetemet.
Ha meg az ember megismerkedik valakivel, akkor meg kell várni, amíg biztos nem lesz a kapcsolatban és csak azután jöhetne igazán szóba a szex. És ne mondja senki, hogy nem lehet kibírni sokáig. Tudja egymást két ember úgy is szeretni fizikailag, hogy nem áll fent a terhesség veszélye.
2011. szeptember 28. 14:17
sajnos a mai fiatalok nagyon felelőtlenek...sokan isznak,cigiznek is és még csak nem is veszik észre,hogy magukkal csesznek ki...
2011. szeptember 28. 14:23
|
|
|
A cikkbe nem írták bele, úgyhogy én most itt megemlítem, mert tapasztalataim szerint nagyon sokan még soha nem hallottak róla, pedig létezik... Ez pedig nem más, mint az IMPLANON, ami szintén a teherbeeséstől védi meg a nőt. Hormontartalmú, nem olcsó, vagyis összességében az, mert 3 évig véd... Sokkal jobban megéri, mint tablettát venni, plusz nincs stresszben az ember, hogy most bevette-e a bogyóját, vagy sem...
2011. szeptember 28. 15:28
|
|
B.BessLos Angeles |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.24. Hozzászólás: 2454 Csatolások: 0 Azonosító: 131871 offline
|
Végigolvasgattam a kommenteket és van akivel egyet értek s van akivel nem.
Én őszintén nem tudom mit tennék ha teherbe esnék most 16 éves fejjel.
Az abortuszt csak akkor fogadom el ha az anya élete függ tőle.
Amúgy én nem tudom mit csinálnék ha terhes lennék
bnőm ismerősének már egy éves a kislánya. Kb 15 éves volt mikor szült. De ők szerencsések. Még együtt van a két szülő és a nagyszülők is támogatják őket.
Én őszintén nem tudom mit tennék ha teherbe esnék most 16 éves fejjel.
Az abortuszt csak akkor fogadom el ha az anya élete függ tőle.
Amúgy én nem tudom mit csinálnék ha terhes lennék
bnőm ismerősének már egy éves a kislánya. Kb 15 éves volt mikor szült. De ők szerencsések. Még együtt van a két szülő és a nagyszülők is támogatják őket.
2011. szeptember 28. 15:44
|
|
tuccka |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.29. Hozzászólás: 862 Csatolások: 0 Azonosító: 126048 offline
|
ha már érettnek érzi magát a szexhez akkor legyen esze, arra is, h védekezzenek. ha azt nézzük, mennyibe kerül a óvszer... az ára még mindig jóval alacsonyabb mint azok a költségeknek az összessége amik majd, a gyerekkel együtt jönnek.
2011. szeptember 28. 15:59
|
|
MycySmiley♥Dean Winchester♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.26. Hozzászólás: 2387 Csatolások: 7014 Azonosító: 150055 offline
|
Idézet (Grace Benning @ 2011.09.28. 14:09)
Egyet értek veled.Másrészt belegondolhatnának abba is,hogy talán megerőszakolták!(Pl. Hollandiában ezért szült egy 12 kislány.)
2011. szeptember 28. 16:16
Elég elképesztő hogy akár egyesek 12-17 évesen teherbe esnek.
Az abortusz is szörnyű dolog,mármint amiket hallottam róla,nem vall emberségre hogy valaki elpusztít egy fejlődő embert,de ilyen emberekkel sajnos találkozhatunk az életben.Én minden esetre egy olyan embernek adnám a gyermeket akinek nem adatott meg az hogy szülhessen egyet.Mert attól még hogy egy gyermek nem az ember vére attól még ugyanúgy lehet szeretni...
Az abortusz is szörnyű dolog,mármint amiket hallottam róla,nem vall emberségre hogy valaki elpusztít egy fejlődő embert,de ilyen emberekkel sajnos találkozhatunk az életben.Én minden esetre egy olyan embernek adnám a gyermeket akinek nem adatott meg az hogy szülhessen egyet.Mert attól még hogy egy gyermek nem az ember vére attól még ugyanúgy lehet szeretni...
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Megszólalt a jogi csata közepén.
Victoria Beckham elárulta, mi az az egy dolog a divatban, amit nem enged meg a lányának
Victoria Beckham elárulta, mi az az egy dolog a divatban, amit nem enged meg a lányának
Van valami, amit Harper Beckhamnek nem lehet.
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Kiderült, hogy mivel vádolják.
Kivágták Sydney Sweeney-t Az ördög Pradát visel folytatásából?
Kivágták Sydney Sweeney-t Az ördög Pradát visel folytatásából?
Kivághatták a cameoszerepét.
Alig takarta valami Charlize Theront az új filmje premierjén
Alig takarta valami Charlize Theront az új filmje premierjén
Éppen, hogy nem látszott ki semmi.
Kiderült, Chris Pine is visszatér-e a Neveletlen hercegnő folytatásában
Kiderült, Chris Pine is visszatér-e a Neveletlen hercegnő folytatásában
Megszólalt a könyvek szerzője.
Lana Del Rey exének fáj, hogy mással van az énekesnő
Lana Del Rey exének fáj, hogy mással van az énekesnő
Clayton Johnson az érzéseiről beszélt.