Starity

Milyen filmet láttál legutóbb? II.

710 oldal 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. november 11. 21:59 #3181
Christo
Christo

StátuszQuot libros, quam breve tempus.
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 7844
Csatolások: 21645
Azonosító: 77830
Idézet (Courtneyy @ 2011.11.11. 18:26)
Feketék fehéren
Annyiszor láttam, de még mindig nem lehet megunni, és még mindig megnevettet egyes jelenetek alatt. Persze, hogy erőltetett egy kicsit, de hát mit várunk egy laza, hétvégére tökéletes alkotástól? Engem az ilyen filmekkel meg lehet venni. Kár, hogy manapság alig gyártanak ilyeneket smileeee.gif 
8/10

Ha erőltetett, ha nem, én ezen a filmen össze meg szétröhögöm az agyamat. rohog.gif _nevet.gif Főleg, ha olyan társasággal nézem. rohog.gif
3 felhasználónak tetszik: ophely88, funny18, patrícia4
2011. november 12. 00:50 #3182
- törölt felhasználó -    
Az őrület határán

Folytatván a háborús tombolásomat, adtam egy pofont a mainstream-vonalnak, és megnéztem eme alkotást.

Nos, Terrence Malick filmje minden lett, csak konvencionális nem. A zsánerbesorolás szerint Az őrület határán háborús mozi ugyan, ám ez a mű jóval bonyolultabb annál, minthogy ráragasszunk valami közismert besorolási címkét. Legfeljebb azok kedvéért érdemes így illetni a filmet, akiknek még nem volt szerencséjük hozzá.

A harci helyzet az, hogy kőkemény filozófiai tanulmánnyal állunk szemben: az örök dilemmáról szólóról, hogy mennyi létjogosultsága van egy olyan kiszámíthatatlan fajnak a Földön, mint az ember, amelyik ősidők óta pusztít és önpusztít. És itt nyugodtan el lehet felejteni a nacionális határokat, itt nincs hierarchia. Legyen az illető amerikai, bennszülött vagy japán, a végzet ugyanúgy lecsap rájuk. Deheroizálás a köbön, itt nem kell keresnünk önjelölt hősöket, mivel úgyse találnánk.

Marad a kérdésfelvetés. Mi olyan jó a gyilkolásban? Van napfény, egy rakás gyönyörű hölgyemény, a természet lágy öle, mi végre rombolni, és vért csapolni? Válasz sehol, sajnos. Csak egy szörnyű, ám fenemód igaz konklúzió: az ember egy métely. Kudarc. Mert mi másnak lehet nevezni egy olyan teremtményt, ami ok nélkül tesz keresztbe embertársainak, holott nyugodt eszmecserébe is bocsátkozhatna vele? Isten fáradtságos munkával, hat nap és hét éjjel teremtett nekünk egy ideális univerzumot, amivel semmi baj nem lenne, ha a népe nem barmolná össze a paradicsomi állapotokat. De mivel az égvilágon semmi baj nem lenne semmivel, és ráadásul – szerintem legalábbis – kellő önkontrollal is bírna az ember, mégis jön a trutyikavarás - hát akkor szenvedjünk, mert végülis magunknak okoztuk a bajt, nemde?

Ezeket a problémákat habzó szájjal (vagy éppen vérrel bemocskolt bajonettel) is ki lehetne vesézni, de Malick nem az a brutális fajta: ő a higgadtabb megoldást választja. Színészei is ehhez a koncepcióhoz igazodnak. Witt közlegény (James Caviezel) az élni akarás mellé teszi le a voksát, ő semmi felemelőt vagy dicsőt nem talál a (hősi) halálban. (Mellesleg ő volt számomra a legrokonszenvesebb pasas, kicsit Willem Dafoe karakterére emlékeztetett a Szakaszból.) Nick Nolte kifogástalanul hozza az önző, ámde vívodó ezredes figuráját. Woody Harrelson afféle nagyzolós "tökös legényként alakít maradandót, míg Elias Koteas maga a megtestesül kétely. Az itt még pályakezdő színészekre (Jared Leto, Adrien Brody) sincsen panasz, és a "hadak útját" már megjáró John Savage-nek (Szarvasvadász, Hair) is kijut egy emlékezetes momentum - az ő jelenete talán a film egyik legmegrázóbb része. Végül, de nem utolsósorban ott vannak az (rém)álomgyár akkori húzónevei (John Travolta, George Clooney), akiket a rendező csak percekre játszat, aztán eltűnnek, ezzel is érzékeltetve azt a szomorú tényt, hogy ebben a gépezetben a kiskatona darálnivaló hús, névtelen senki.

Az operatőri munka igazán lenyűgöző volt, a zene is megadta sajátos hangulatot főleg mikor lassított felvételekhez ért a film - viszont a kedvencem az, amikor a falu bevétele során nem harcias, dicsőséges dallamok szólnak, hanem inkább a tragikus, az öldöklés felett érzett gyászt hangsúlyozza. (Bocsánat, de Hans Zimmerről nem tudok objektívan nyilatkozni smileeee.gif )

Summa summarum, ez a film (több szempontból sokkal) és összességét tekintve valóban jobb, mint a Ryan közlegény megmentése.(De azt is be kell látni, hogy pl. a partraszállással, no meg a pátoszhegyekkel az Oscart illetően még mindig a Ryan a befutó rohog.gif )
Amellett, hogy látványos (a háború testközeliségével, kellően naturális képekkel), izgalmas, a lelki, mély tartalmakra is kellően, szépen és folyamatosan tér ki, csodálatosan humanista, sőt még egy kis néprajzot, és (már szinte Attenborough-i szintű) természetrajzot is kapunk. (Ennek hiányát nyilván nem rójuk fel a többi háborús filmnek.) Emellett nincs pátosz, nincs propaganda, nincs amerikai giccs heroikus zenével - bevallom, néha egy kicsit hiányzott _nevet.gif . Viccet félretéve, nekem nagyon tetszett és megfogott, olyasmi volt mint mondjuk a The Fountain-t nézni, vagy olvasni egy Coelho regényt. De nem szól mindenkihez, szerintem réteg film, és azok közt az egyik legjobb. Malick meg azóta is a kedvenc rendezőim közé tartozik. Nem akar megfelelni senkinek, úgy tűnik, hogy legfőképp Hollywoodnak nem. Ő szerintem adni szeretne valamit, felébreszteni az embereket, mert nem állunk jól. Keresi az okokat és a megoldást. Ami miatt különösen nagyra értékelem, az az, hogy nem teljesen reményvesztett, mint jó néhány világmegváltó művészfilmes direktor.

10/10 (... és valaki legyen oly szíves állítson le, mert már megint szómenésben szenvedek)
5 felhasználónak tetszik: Domcicc, tya04, aceventura, patrícia4, janet7
2011. november 12. 09:12 #3183
House Of Wax
House Of Wax
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 14670
Csatolások: 120207
Azonosító: 57759
JátszMa
Nagyon érdekes film volt. Be kell valljam Michael Douglas nem tartozik a kedvenceim közé, mindig is unszimpatikus volt, de anyum mondta hogy milyen jó ez a film, és nézzük meg.
Igazából nem csalódtam, tényleg jó biggrin.gif
A film végén csak bámultam hogy mi van blink.gif Az alapsztori eszméletlen jó, több ilyenfajta filmmel kellene elődrukkolni, mert sajnos mostanában már szinte egy kategóriájú és történetű filmek jelennek meg unsure.gif
Az egy külön pont hogy Sean Penn is megtisztelt minket jelenlétével biggrin.gif

9/10
2 felhasználónak tetszik: Boscorelli, aceventura
2011. november 12. 09:25 #3184
Évike12
Évike12
Ŧยckiภgρєяƒєct*♛
Hozzászólás: 6855
Csatolások: 4984
Azonosító: 131678
Rossz tanár, blush.gif
imádom ezt a filmet, vicces és nagyon jó színészek vannak benne.! smileeee.gif
2 felhasználónak tetszik: House Of Wax, patrícia4
2011. november 12. 13:40 #3185
- törölt felhasználó -    
Testvérek:Jake Gyllenhall és Natalie Portman
1 felhasználónak tetszik: patrícia4
2011. november 12. 14:58 #3186
tya04
tya04
Schrödinger macskája

Státuszzöldfülűspagettiszörny
Hozzászólás: 6658
Csatolások: 1286
Azonosító: 68245
Idézet (Running Fool @ 2011.11.12. 00:50)
Az őrület határán
Folytatván a háborús tombolásomat, adtam egy pofont a mainstream-vonalnak, és megnéztem eme alkotást.
Nos, Terrence Malick filmje minden lett, csak konvencionális nem. A zsánerbesorolás szerint Az őrület határán háborús mozi ugyan, ám ez a mű jóval bonyolultabb annál, minthogy ráragasszunk valami közismert besorolási címkét. Legfeljebb azok kedvéért érdemes így illetni a filmet, akiknek még nem volt szerencséjük hozzá. 
A harci helyzet az, hogy kőkemény filozófiai tanulmánnyal állunk szemben: az örök dilemmáról szólóról, hogy mennyi létjogosultsága van egy olyan kiszámíthatatlan fajnak a Földön, mint az ember, amelyik ősidők óta pusztít és önpusztít. És itt nyugodtan el lehet felejteni a nacionális határokat, itt nincs hierarchia. Legyen az illető amerikai, bennszülött vagy japán, a végzet ugyanúgy lecsap rájuk. Deheroizálás a köbön, itt nem kell keresnünk önjelölt hősöket, mivel úgyse találnánk. 
Marad a kérdésfelvetés. Mi olyan jó a gyilkolásban? Van napfény, egy rakás gyönyörű hölgyemény, a természet lágy öle, mi végre rombolni, és vért csapolni? Válasz sehol, sajnos. Csak egy szörnyű, ám fenemód igaz konklúzió: az ember egy métely. Kudarc. Mert mi másnak lehet nevezni egy olyan teremtményt, ami ok nélkül tesz keresztbe embertársainak, holott nyugodt eszmecserébe is bocsátkozhatna vele? Isten fáradtságos munkával, hat nap és hét éjjel teremtett nekünk egy ideális univerzumot, amivel semmi baj nem lenne, ha a népe nem barmolná össze a paradicsomi állapotokat. De mivel az égvilágon semmi baj nem lenne semmivel, és ráadásul – szerintem legalábbis – kellő önkontrollal is bírna az ember, mégis jön a trutyikavarás - hát akkor szenvedjünk, mert végülis magunknak okoztuk a bajt, nemde?
Ezeket a problémákat habzó szájjal (vagy éppen vérrel bemocskolt bajonettel) is ki lehetne vesézni, de Malick nem az a brutális fajta: ő a higgadtabb megoldást választja. Színészei is ehhez a koncepcióhoz igazodnak. Witt közlegény (James Caviezel) az élni akarás mellé teszi le a voksát, ő semmi felemelőt vagy dicsőt nem talál a (hősi) halálban. (Mellesleg ő volt számomra a legrokonszenvesebb pasas, kicsit Willem Dafoe karakterére emlékeztetett a Szakaszból.) Nick Nolte kifogástalanul hozza az önző, ámde vívodó ezredes figuráját. Woody Harrelson afféle nagyzolós "tökös legényként alakít maradandót, míg Elias Koteas maga a megtestesül kétely. Az itt még pályakezdő színészekre (Jared Leto, Adrien Brody) sincsen panasz, és a "hadak útját" már megjáró John Savage-nek (Szarvasvadász, Hair) is kijut egy emlékezetes momentum - az ő jelenete talán a film egyik legmegrázóbb része. Végül, de nem utolsósorban ott vannak az (rém)álomgyár akkori húzónevei (John Travolta, George Clooney), akiket a rendező csak percekre játszat, aztán eltűnnek, ezzel is érzékeltetve azt a szomorú tényt, hogy ebben a gépezetben a kiskatona darálnivaló hús, névtelen senki. 
Az operatőri munka igazán lenyűgöző volt, a zene is megadta sajátos hangulatot főleg mikor lassított felvételekhez ért a film - viszont a kedvencem az, amikor a falu bevétele során nem harcias, dicsőséges dallamok szólnak, hanem inkább a tragikus, az öldöklés felett érzett gyászt hangsúlyozza. (Bocsánat, de Hans Zimmerről nem tudok objektívan nyilatkozni  smileeee.gif  )
Summa summarum, ez a film (több szempontból sokkal) és összességét tekintve valóban jobb, mint a Ryan közlegény megmentése.(De azt is be kell látni, hogy pl. a partraszállással, no meg a pátoszhegyekkel az Oscart illetően még mindig a Ryan a befutó  rohog.gif )
Amellett, hogy látványos (a háború testközeliségével, kellően naturális képekkel), izgalmas, a lelki, mély tartalmakra is kellően, szépen és folyamatosan tér ki, csodálatosan humanista, sőt még egy kis néprajzot, és (már szinte Attenborough-i szintű) természetrajzot is kapunk. (Ennek hiányát nyilván nem rójuk fel a többi háborús filmnek.) Emellett nincs pátosz, nincs propaganda, nincs amerikai giccs heroikus zenével - bevallom, néha egy kicsit hiányzott  _nevet.gif . Viccet félretéve, nekem nagyon tetszett és megfogott, olyasmi volt mint mondjuk a The Fountain-t nézni, vagy olvasni egy Coelho regényt. De nem szól mindenkihez, szerintem réteg film, és azok közt az egyik legjobb. Malick meg azóta is a kedvenc rendezőim közé tartozik. Nem akar megfelelni senkinek, úgy tűnik, hogy legfőképp Hollywoodnak nem. Ő szerintem adni szeretne valamit, felébreszteni az embereket, mert nem állunk jól. Keresi az okokat és a megoldást. Ami miatt különösen nagyra értékelem, az az, hogy nem teljesen reményvesztett, mint jó néhány világmegváltó művészfilmes direktor.
10/10 (... és valaki legyen oly szíves állítson le, mert már megint szómenésben szenvedek)

Hogy ez mekkora film meghajolo.gif A műfajban szerintem a legjobb és magasan a Ryan közlegény megmentése előtt van, csak talán túl éteri, filozofikus volt ahhoz, hogy díjazzák. A filmzenéje szintén szerintem mai napig Hans Zimmer egyik legjobb műve (ha nem a legjobb). Érdekes, hogy az impresszióját a Forráshoz és Coelho-hoz hasonlítod, így belegondolva valóban hasonló hatást értek el nálam is ezek az alkotások. Malicktól még Az új világ is egy remekmű, most kedvet is kaptam, szerint meg fogom nézni a délután folyamán.
Idézet (House Of Wax @ 2011.11.12. 09:12)
JátszMa
Nagyon érdekes film volt. Be kell valljam Michael Douglas nem tartozik a kedvenceim közé, mindig is unszimpatikus volt, de anyum mondta hogy milyen jó ez a film, és nézzük meg.
Igazából nem csalódtam, tényleg jó  biggrin.gif 
A film végén csak bámultam hogy mi van  blink.gif Az alapsztori eszméletlen jó, több ilyenfajta filmmel kellene elődrukkolni, mert sajnos mostanában már szinte egy kategóriájú és történetű filmek jelennek meg  unsure.gif 
Az egy külön pont hogy Sean Penn is megtisztelt minket jelenlétével  biggrin.gif

9/10

Ez egy Fincher-klasszikus, személy szerint a kedvenc részeim, mikor Sean Penn szerepel.. Hát ha ő képernyőn van, nekem végem. 10/10

Nagy Sándor a hódító
Ennyi eposzhosszúság mellett most nekem elment a kedvem a részletezéstől. Valami nagyon hiányzik belőle, pedig szép operatőri munka, jó színészek, jó zene, magas költségvetés és jó alkotók - minden meglenne egy filmhez. Ez nem mindig jön össze.
5,5/10
12 felhasználónak tetszik: Domcicc, House Of Wax, csicsi20, Boscorelli, kriszti145, patrícia4, kriszti03, DaveChris, pillajunior, Running Fool, touchthesky, janet7
2011. november 12. 19:38 #3187
csicsi20
csicsi20
♥ AckleHolic ♥

Státusz... dreams come slow and they go so fast
Hozzászólás: 1664
Csatolások: 109
Azonosító: 119601
Lopott idő 10/8,5
Nekem nagyon tetszik ez az utópisztikus világ, bár nem szívesen élnék benne. Az idő a legdrágább kincs, a pénz helyett 5 perc egy kávé. biggrin.gif Timberlake aránylag egész jól színészkedett, és Amanda Seyfried nagyon szép itt is wub.gif
5 felhasználónak tetszik: riri17, patrícia4, Holly Keller, Adrianna, touchthesky
2011. november 12. 22:42 #3188
- törölt felhasználó -    
X-Men Trilógia (2000-2006)

X-Men - A kívülállók / X-Men (2000)

Valamiért az első rész nem nyerte el annyira a tetszésem mint a másik kettő, bár ebben a részben is imádtam Jean Greyt. Egyszerűen fantasztikus alakítás volt Famke Janssen részéről, az akivel a legtöbb bajom volt az első részben az Ciklon volt, nem tudtam hová tenni őt, olyan semlegesnek éreztem, Farkas az egyik legkiemelkedőbb szereplő volt persze csak Jean után, akivel valamennyire meg tudtam békélni a film közben, a többi pedig unalmas volt a számomra.

X-Men 2. / X2 (2003)

Ebben a részben is pont mint az elsőben elsőként Jeant szeretném kiemelni, hiszen ebben is figogástalan volt a szerepe, ebben a részben másodikként pedig Ciklont emliteném meg, sokkal érdekesebbnek találtam mint az első részben, de persze Logan poénjai nélkül nem lett volna teljesen izgalmaz és vicces ez a sci-fi film. Ebben a részben egyre jobban kezdte utálni Rebecca Romijn karakterét.

X-Men - Az ellenállás vége / X-Men: The Last Stand (2006)

Bár Famke karaktere a rossz oldalt erősitette, nekem itt is eszméletlenül tetszett Jean. Egyszerűen megunhatatlan ez a trilógia, én még vagy 10x is megtudnám nézni csakis Famke miatt. Ebben a részben is Ciklon kapta a második helyett, bár a film végen sírtam amiatt, hogy Logan megölte Jeant.

Bevallom, hogy a rajzfilm változatban mindig is Ciklon párti voltam, de a filmben Jean volt az egyetlen aki teljes mértékben meg tudott győzni az alakításával...
6 felhasználónak tetszik: Domcicc, House Of Wax, patrícia4, Holly Keller, tya04, Bessie
2011. november 13. 14:05 #3189
House Of Wax
House Of Wax
Hozzászólás: 14670
Csatolások: 120207
Azonosító: 57759
Csúcsformában 1 * 2 * 3
Imádom ezeket a filmeket _nevet.gif
10/10
4 felhasználónak tetszik: patrícia4, Boscorelli, janet7, riri17
2011. november 13. 14:54 #3190
patrícia4
patrícia4

StátuszPatrícia még nem állította be a státuszát
Hozzászólás: 7621
Csatolások: 1240
Azonosító: 126309
127 Hours heart.gif 10/10 meghajolo.gif
Fantasztikus film nagyon tetszett és James Franco nagyon jól játszotta el Aron Ralston karakterét thumbsup.gif
4 felhasználónak tetszik: tya04, touchthesky, janet7, riri17
2011. november 13. 15:56 #3191
- törölt felhasználó -    
Love And Other Dsasters / Szerelem és egyéb katasztrófák (2007)
Brittany sad.gif
Egyébként jó film volt, rájöttem hogy sokszor láttam a tévében, de csak részleteket belőle.
7/10

The Disappearance of Alice Creed (2009)
Annyira nem tetszett, viszont Gemma előtt le a kalappal meghajolo.gif
6/10

The Ramen Girl / Könnyes leves (2008)
Nem rossz smileeee.gif
7/10
3 felhasználónak tetszik: patrícia4, kriszti145, riri17
2011. november 13. 15:56 #3192
- törölt felhasználó -    
Feketék fehéren biggrin.gif Nagyon tetszett meghajolo.gif
3 felhasználónak tetszik: patrícia4, riri17, nicol bellox
2011. november 13. 17:44 #3193
tya04
tya04
Schrödinger macskája

Státuszzöldfülűspagettiszörny
Hozzászólás: 6658
Csatolások: 1286
Azonosító: 68245
Ma nem leszek bőbeszédű. Aki látta, a Never Let Me Go-t, érti az okát. pardon.gif

Trója
Korrekt.
8/10

A vasálarcos
Régi nagy kedvenc.
8,5/10

Never Let Me Go
Szerk.: mégis kifejtem.
Ez több, mint egy klónozós sztori, megrázó és temérdek üzenetet közvetít. Mindegy, hány évet élünk, mindegy, mit teszünk ez idő alatt, az utunk végén biztosan kevésnek fog tűnni. Ez sajnos törvényszerű és nem lehet változtatni rajta, csak másképp felfogni, meleg szívvel visszagondolni arra, hogy szerencsések voltunk, mert ennyit időt együtt tölthettünk. Igaz lenne ez? Vagy csak egy ürügy, amivel mosolyt akarunk csalni a könnyek mellé? Nem tudom, de ez egy káprázatos alkotás.
10/10
12 felhasználónak tetszik: ophely88, pillajunior, kriszti145, House Of Wax, patrícia4, DaveChris, Running Fool, Fanni00, aceventura, janet7, funny18, riri17
2011. november 13. 18:24 #3194
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Csatolások: 0
Azonosító: 157806
Come fly with me: The story of Pan Am

Szeretem a sorozatot és tudtam, hogy Pan Am légitársaság volt a valódi életben is, még a II-ik világháború előtt, de az egész sztori nem volt világos előttem. Úgy tűnik, hogy a sorozat a légitársaság 'aranykorába' enged betekintést, pedig úgy látom elég rögös volt az út a sikerig. Nem is tudtam, hogy azokat a repülőgépeket először csak levelek eljuttatására használták és hogy évtizedekig nem voltak női stewardessek. Tartalmas kis film volt a még élő személyzet tagjaival és régebbi felvételekkel bevágva. Részletesen bemutatta a sztori hogyan vált a Pan Am világhírű légitársasággá, exclusive videókat mutattak az egykoron a gépen utazó hírességekről (Sean Connery, The Beatles, Winston Churchill, Marilyn Monroe stb) és azt kell mondjam, a sorozatban majdnem minden részletre nagyon odafigyeltek, nem csak a ruhák, ételek, de még a konyharuhák és a poharak mintája is megegyezik az elmondottakkal. A történet szerint a II-ik világháború idején katonákat és pilótákat képeztek ki a járataikon és voltak igen súlyos balesetek mind tanulás, mind utasszállítás közben, amikbe párszor majdnem beletört a bicskájuk. Ez is érdekes sztori lett volna, de a sorozat idővonala már későbbi időpontra tehető. Annyi baj legyen.
Jó film volt, tartalmas, képekkel, videókkal és egykori pilóták, stewardesek élménybeszámolóival.
thumbsup.gif
3 felhasználónak tetszik: tya04, Bessie, Domcicc
2011. november 13. 19:57 #3195
- törölt felhasználó -    
Chalet Girl: 7/10
3 felhasználónak tetszik: ophely88, Domcicc, Alexis_0504
2011. november 13. 19:58 #3196
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Azonosító: 157806
Idézet (pillajunior @ 2011.11.13. 19:57)
Chalet Girl: 7/10

Ezt már időtlen idők óta meg akarom nézni de soha nem jut rá időm reklamalo.gif
2011. november 13. 23:04 #3197
- törölt felhasználó -    
A múmia
Whoooa. Meg sem tudom számolni, hányszor láttam ezt a filmet, de annyira jó. Talán az ölünkbe hulló, az elején kifejlett, egyszerű romantika miatt kezdtem el ismét nézni, vagy az indok talán szimplán Brandon Fraser lehetett, de az biztos, hogy a Weisz–Fraser páros alakítása még ha olyan kis esetlen is, figyelemre méltó. Most tűnt csak fel, mennyi ismerős arc van benne, legalábbis most fedeztem fel, hogy a Született feleségek-beli Tuc Watkins is feltűnik benne.
Lehet, hogy már rongyos ez a kategória, de szerintem még mindig megunhatatlan.
10/10
5 felhasználónak tetszik: Bessie, patrícia4, tya04, Domcicc, Holly Keller
2011. november 13. 23:49 #3198
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15798
Csatolások: 67785
Azonosító: 27941
Apollo 18

Érdekes volt ez a dokumentumfilmszerű movie. Eleinte idegesített, hogy folyton változtak a képkockák. Hol éles és színes, máskor színes és régies, színes és "hangyás" volt a jelenet, máskor meg fekete fehér. biggrin.gif
Sokáig nem értettem miért rangsorolják ezt horrornak, aztán csak rájöttem a vége felé. A végén enyhén sci-fibe áthajló film, a fertőzött asztronautákkal egész félelmetes volt.
Túl sok mondanivalója nem volt, de szerintem azért nézhető. Azért a holdkőnek álcázott idegen élőlények kicsit soknak tűntek. rohog.gif (Túlmegy a hihetőség határán. Habár kitudja, hogy mik vannak még az univerzumban. rolleyes.gif )
Sorry elkalandoztam. rohog.gif
Tetszett a valódi Holdra szállás felvételei és hiába volt néhol "nyers" a film, mégsem unatkoztam, sőt egész hamar vége lett.
7/10
2011. november 14. 01:38 #3199
Északi Lovag
Északi Lovag
© A fjordok hercege
    Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 2487
Azonosító: 156653
http://web.t-online.hu/mvision/interpreter/miss_sweden.jpg

Svédország szépe / Fröken Sverige (Alexandra Dahlströmheart.gif)
2011. november 14. 14:58 #3200
- törölt felhasználó -    
Braveheart 10/*10

Nálam az egyik alapfilmnek számít. Ez a világ egyik legtökéletesebben megírt és megrendezett történelmi filmje. Minden megtalálható benne: bosszú, érzelem, akció, csalódás, humor, perfect zene, gyönyörű képek, hangulat. Tetszett, hogy a falvak, városok utcái mocskossak voltak, mint a középkorban álltalában. Korhű fegyverek, ruhák, próbáltak mindent részleteiben viszaadni. És egy olyan embert a központba helyezni, függetlenül attól, hogy a történetírók nem ezt a véleményt támasszák alá róla, aki nemes, rájön, hogy a skótok legnagyobb gyengéje széthúzásuk,és mindent megprobál ennek felszámolására. Nagyszerű kamerapozíciók, színészi játékok, csatajelenetek és tökéletes zenék teszik mindezt kiválóvá.
Ez a karakter Mel Gibson másik védjegyévé vált Martin Riggs szerepe mellett. Jogos Oscareső, persze a színész kategóriáért járó is odapotyoghatott volna Gibson ölébe
3 felhasználónak tetszik: tya04, DaveChris, aceventura
710 oldal 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!