A retró soha nem megy ki a divatból, valamilyen formában mindig jelen van a 21. században is, elég csak a divatra vagy a zenére gondolnunk. Ezúttal olyan tárgyakat szedtünk össze, melyekért anyáink ácsingóztak a 70-es, 80-as években, a hiánygazdaság időszakában. Ekkor rendszeresek voltak a hosszú sorban állások, bizonyos árucikkeket csak nehezen, vagy egyáltalán nem lehetett beszerezni.
A teljes cikkhez kattints ide!
Dolgok, amikért anyád az életét adta volna
2016. december 12. 19:57
|
|
LexiCobainDrama Queen® |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 12.08.01. Hozzászólás: 2758 Csatolások: 689 Azonosító: 182219 offline
|
2016. december 12. 20:08
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Azért a nejlonharisnya esetében ne felejtsük el, hogy édesanyáink nem ezt a pillanatok alatt felszaladó, elszakadó harisnyához jutottak hozzá. Édesanyám pont minap méltatlankodott, hogy a kommunizmus idején mennyivel tartósabb, minőségibbek voltak. Volt, hogy egy darab harisnyát évekig tudott mindennap hordani, ha meg elkezdett felszaladni, akkor egy kis körömlakkal megoldotta. Most meg olykor első használat után ki lehet dobni a kukába. Gondolom, a mai ótvar minőségért régi korunk leányai, női sem álltak volna sorba.
1 felhasználónak tetszik:
I Love Paris
2016. december 12. 20:08
Egyetértek az előttem szólókkal: a cím nekem sem volt valami szimpatikus. Egyébként érdekes cikk lett, csak ez az anyádozás nem valami...khm...esztétikus, legalábbis szerintem nem az.
2016. december 12. 20:33
biztos ezekért is meg volt őrülve Anyukám, de egy biztos. George Micheal-ért adta volna leginkább az életét.
Ha belegondolok még most is talán:D
I Love Paris
2016. december 12. 20:57
|
|
Sofy98visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.26. Hozzászólás: 211 Csatolások: 0 Azonosító: 165909 offline
|
Egyetértek Beyla-val, annyival kiegészíteném, hogy régen volt aki foglalkozott a harisnya szemének a felszedésével..megcsinálták, ami még mindig olcsóbb volt, mint egy újat venni..
I Love Paris
2016. december 12. 21:08
Érdekes cikk lett, de ez a cím.....
2016. december 12. 21:20
|
|
Friday13visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.06.29. Hozzászólás: 290 Csatolások: 0 Azonosító: 245527 offline
|
A cím olvasván az jutott eszembe hogy mi mindenért feláldozza az életét édes(!)anyánk de aztán elolvastam a cikket... hát ja.. lehet én 3rtelmeztem félre de nekem tényleg ez jutott eszembe..
2016. december 12. 21:25
|
|
AnnaZriinyiunderworld shooter♦ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.01.19. Hozzászólás: 1951 Csatolások: 16 Azonosító: 239228 offline
|
De régen legalább volt olyan, hogy minőség. Ma mi van? Elmegyek venni egy harisnyát, zoknit, bármit, és első használat után dobhatom ki, mert olyan selejt anyagból és varrással van "megcsinálva". No, meg a cipők. Régebben anyukámnak 5 évente, ha kellett cserélnie, nekem évente, de akkorra már olyan, hogy csak kukába mehet. És nem azért, mert nem vigyázok/vigyázunk rá, hanem mert már a márkásabb dolgok is romlanak. Ami eléggé elszomorító.
2016. december 12. 22:19
"Dolgok, amikért anyád az életét adta volna"
Ilyen drámaim, hatásvadász és intelligenciát nélkülöző cikk címet régen láttam...
Biztos vannak és voltak is bolondok, de szerintem nincs egy olyan ép ember se, aki az "életét adná" egy kóláért vagy egy harisnyáért. Feleslegesen nem kell ekkorát túlozni, legalábbis nekem nem mesélte még senki, hogy "a barátnőm annyira akart egy pepsit, nem kapta meg, ezért teljesen kiakadt, de ha kapott volna egyet, akkor még a harmadik emeletről is kiugrott volna érte...". Az "anyád" meg szerintem ilyen közegben egy nagyon bunkó fogalmazási mód... -.-
A cikk jó lenne...csak ezzel a címmel le lett rontva az értéke teljesen. -.-
Ilyen drámaim, hatásvadász és intelligenciát nélkülöző cikk címet régen láttam...
A cikk jó lenne...csak ezzel a címmel le lett rontva az értéke teljesen. -.-
2016. december 13. 06:26
|
|
Domi05Mгş. Ơβгเεŋ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.09.22. Hozzászólás: 5264 Csatolások: 52 Azonosító: 233671 offline
|
Hát a cím nem a legmegfelelőbb....
I Love Paris
2016. december 13. 07:49
|
|
HayameAngel of music ♫ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.09.02. Hozzászólás: 1160 Csatolások: 65 Azonosító: 211122 offline
|
WTF ..anyád életét adtad volna?? O.o
I Love Paris
2016. december 13. 07:57
|
|
I Love Paris |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.24. Hozzászólás: 600 Csatolások: 0 Azonosító: 164330 offline
|
A Tied lehet, hogy adta volna értük az életét - kár, hogy nem tette, de az enyém biztosan nem.
Azt hittem, hogy valami tudományos dolog lesz pl, ami segít egy szülésnél vagy ilyesmi... de Pepsi Cola? Elmentek a jó...
Azt hittem, hogy valami tudományos dolog lesz pl, ami segít egy szülésnél vagy ilyesmi... de Pepsi Cola? Elmentek a jó...
2016. december 13. 08:45
Röhögök, hogy mindenki a címen van kiakadva. Szerintem alig van pár ember aki elolvasta a cikket.
2016. december 13. 09:25
|
|
Azimvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.01.05. Hozzászólás: 222 Csatolások: 0 Azonosító: 218672 offline
|
Azért van mindenki kiakadva, mert degradáló és aluliskolázott megfogalmazás. Az a szomorú, ha valaki szerint ez rendben van. Szerintem joggal várom el, hogy aki cikket ír, az magas szinten művelje a nyelvet, akkor is ha fiataloknak szól...sőt...őket meg pláne nem kéne arra tanítani, hogy igénytelenül fogalmazzanak.
2016. december 13. 09:29
|
|
Azimvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.01.05. Hozzászólás: 222 Csatolások: 0 Azonosító: 218672 offline
|
Ja, és nem, édesanyám sosem adta volna az életét színes TV-ért vagy Pepsiért. Javaslom az otthoni beszélgetéseket, társalogjon mindenki a szüleivel amíg lehet, és akkor nem születhetnek ilyen sztereotipikus cikkek.
Cassie3
2016. december 13. 09:44
|
|
Modell Fanok4 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.11.07. Hozzászólás: 670 Csatolások: 439 Azonosító: 251456 offline
|
Anyukám nem adta volna el az életét értem. Szeret engem.
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Az Eufória készítői elmagyarázzák, mi történt.
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Féltek Anna Wintourtól.
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
A párjával bulizott egyet.
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Reagált az énekesnő képviselője.
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Elmesélte, mit írt neki Ashley Tisdale.
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Mindig illik az öltözete az aktuális filmjéhez.