Ukrajna nyerte az Eurovíziót – Freddie a 19. helyen végzett
2016. május 16. 17:00
|
|
DreamLady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.10.28. Hozzászólás: 771 Csatolások: 131 Azonosító: 251132 offline
|
Szerintem az Ukrajna nagyon béna volt. Nekem nagyon nem tetszett. Az hogy az Ausztrália mit keresett itt az nem tudom. Freddie sokkal jobb eredményt érdemelt volna! Alex múltkor 80 valahány ponttal lett 10, most meg freddie 108 ponttal 18-dik! De en örülök hogy ő képviselte magyarországot:)
2016. május 16. 17:15
|
|
cielCarat |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.02. Hozzászólás: 2897 Csatolások: 0 Azonosító: 163123 offline
|
Mindig is a politikáról szólt (x százalékban tuti), ne tegyünk már úgy, mintha ez új dolog lenne. De emlékszem, hogy tavaly Boggienál a háttérben ki volt vetítve, hogy Gázában hány gyerek és civilt halt meg, és Izrael tiltakozott ellene, nem is az lett a háttér végül. Szóval nem is értem, hogy idén hogyan engedhették egyáltalán indulni az 1944-et, főleg, hogy 2009-ben kitiltották Grúziát, pont egy ilyen kategóriájú dal miatt. Amúgy egy tök semmilyen dal, inkább a rosszabbak közé tettem, mint a jók közé.
Ausztráliát sem értem, mármint, tök cuki volt az énekesnő, szépen énekelt, a dalából igaz, semmire nem emlékszem, meg oké, hogy szeretik az Eurovíziót, de könyörgöm, a futball EB-re se jönnek, mint európai ország... nevetséges na.
Freddie helyezése nagy csalódás, sokkal jobbat érdemelt volna. Amilyen gyenge volt idén a mezőny, simán top 5-nek kellett volna lennie. Kár érte.
Ausztráliát sem értem, mármint, tök cuki volt az énekesnő, szépen énekelt, a dalából igaz, semmire nem emlékszem, meg oké, hogy szeretik az Eurovíziót, de könyörgöm, a futball EB-re se jönnek, mint európai ország... nevetséges na.
Freddie helyezése nagy csalódás, sokkal jobbat érdemelt volna. Amilyen gyenge volt idén a mezőny, simán top 5-nek kellett volna lennie. Kár érte.
2016. május 16. 17:15
|
|
Kuronekofanvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.06.15. Hozzászólás: 208 Csatolások: 0 Azonosító: 227659 offline
|
OceanSoul -> Nekem mindegy
a lényeg hogy ha Ukrajna megnyerte a dalával, Akkor Boggie is megnyerhette volna (ha a jelentést nézzük, mert amúgy a jelentése nélkül minkét szám úgymond nekem kicsit unalmas
)
2016. május 16. 17:20
|
|
CandUsperfect imperfection |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.19. Hozzászólás: 7938 Csatolások: 1586 Azonosító: 125437 offline
|
Idézet (OceanSoul @ 2016.05.16. 16:21)
Sergey alig kezdte el a számát, de már ment a fütyülés meg boo-zás (00:10-00:15) (angol fúúúújolás) ennyit arról, h. mindenki egyenlő esélyekkel indul.
Ugynez volt 2-3 évvel ezelőtt is, amikor a Tolmachevy ikrek indultak. Nem szerencsétlen előadókat kéne b.szogatni azért, amit a vezetőségük elkúr...
2016. május 16. 17:22
|
|
kurrekღ Emton ღ |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 10.11.13. Hozzászólás: 6361 Csatolások: 23371 Azonosító: 138617 offline
|
Én még mindig nem értem, hogy nyerhetett Ukrajna...az a dal egyszerűen borzalmas szerintem. Egyetlen egy miatt tartom jónak ezt a győzelmet, hogy nem Ausztrália vitte el a pálmát...az már Európa szégyene lett volna szerintem. Régóta szól a politikáról, ez tény is való, de évről-évre gyengébb a mezőny és ez az idei kritikán aluli volt. Nagyjából 3 dalra mondtam azt, hogy hallgatható...az egyik már az elődöntőben kiesett, maradt kettő, az egyikük majdnem meg is nyerte, de ott is csak a politika miatt nem történt meg. Sajnálom, hogy ilyen mélypontra jutott ez a verseny is...és az a baj, hogy ez nem is lesz már jobb.
2016. május 16. 17:24
|
|
N.k[tau'ri] |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.10.22. Hozzászólás: 3344 Csatolások: 111 Azonosító: 74720 offline
|
Sajnos politika az egész.Annak is jobban örültem volna,ha az ausztrál koreai csaj nyer az legalább jó dallal és remek hanggal indult.Dreddie is nagyon odatette magát!Kezdő előadőként ilyen remek előadást azért nem semmi letenni.hangilag is és képileg is rendben volt.De hát ha a németek se kaptak pontot nagyon akkor mit csodálkozunk?.....
2016. május 16. 17:37
|
exoverdoseleech |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.05.28. Hozzászólás: 2353 Csatolások: 1181 Azonosító: 226704 offline
|
Szórakoztató volt olvasgatni az erről szóló tweeteket
Aranyos, hogy egyesek még vannak annyira naivak, hogy elhiggyék ez a verseny a dalokról szól, és az égvilágon semmi köze sincs a politikához. Engem már évek óta nem tud lekötni a műsor, az ideit is csak fél füllel követtem nyomon. Freddie a többiekhez képest jól teljesített, de ahogy számítani lehetett rá, nem kapott túl sok figyelmet Magyarország. Arra azért kíváncsi vagyok Ukrajna jövőre, hogyan s miként fog megrendezni egy ekkora showt...
2016. május 16. 17:43
Freddie jobb helyezést érdemelt volna sokkal...
bár engem mindig nagyon zavart, hogy ő egy abszolút NEM HITELES előadő fantasztikus hanggal.
bár engem mindig nagyon zavart, hogy ő egy abszolút NEM HITELES előadő fantasztikus hanggal.
2016. május 16. 17:51
|
|
Ayame.01typical teen, sorry |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.25. Hozzászólás: 5539 Csatolások: 32 Azonosító: 159255 offline
|
Csak is azért örültem Ukrajna győzelmének, mert így Ausztrália lecsúszott a második helyre... Freddie remek produkciót nyújtott, bőven előrébb kellett volna végeznie, ha ez a verseny nem csak a politikáról szólna már. És épp ezért olyan jó érzés olvasgatni a videó alatti pozitív kommenteket.. Valamit azért mégis jól csinált, ha ennyi magyar, és külföldi ilyen módon beszél róla..
2016. május 16. 17:54
Idézet (CandUs @ 2016.05.16. 17:20)
Ugynez volt 2-3 évvel ezelőtt is, amikor a Tolmachevy ikrek indultak. Nem szerencsétlen előadókat kéne b.szogatni azért, amit a vezetőségük elkúr...
Emlékszem rájuk, 15-16 évesek voltak, valamin egyensúlyoztak, nagyon jól énekeltek, min a legjobb 3-ba vártam őket, de tudjuk mi lett a végkifejlet. Évről-évre jobbnál-jobb dalokkal, produkciókkal készülnek, igényesek, de rendre elgáncsolják őket. Bezzeg a svédek akármilyen vackot kiküldhetnek nekik garantált a top5-10 helyezés.
2016. május 16. 18:07
|
|
Loreen.jeed |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.03.15. Hozzászólás: 3628 Csatolások: 314 Azonosító: 254798 offline
|
Ez nagyon igazságtalanság szerintem, hiszen Freddie egyszerűen csodálatos volt! Teljesen beleélte magát, és a legjobbat nyújtotta. Szerintem is min. a top 5-ben lett volna a helye. Bye Alex pl 2 évvel ezelőtt kevesebb ponttal ért el jobb helyezést. Szóval tényleg igazságtalanság. Én akkor is büszke vagyok nagyon rá! És igen,sajnos kb. az egész ilyen politikai sz*rság. Pedig itt azt kéne nézni, hogy ki a tehetséges, kinek jó a hangja, és nem ezt..Szánalmas.
2016. május 16. 18:22
|
|
Szandi0820mousquetaire™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.05.02. Hozzászólás: 8894 Csatolások: 234158 Azonosító: 59785 offline
|
Már hosszú évek óta megfogadom, hogy nem fogom megnézni az aktuális dalversenyt, mert teljesen felesleges, de csak odavet mindig a tv elé a kíváncsiság, úgyhogy idén is megnéztem. Hát, most nem tudom, hogy az én ízlésem sz*r vagy úgy zusammen Európáé, de az ukrán dal egyáltalán nem volt olyan jó. A zene helyett egyedül az maradt meg bennem, hogy a kedves énekesnőnek milyen kritikán aluli volt a teljesítménye az éneklés terén.
De tényleg, még az emlékeztetők alatt is lúdbőröztem a rengeteg hamis hangtól.
Nálam az abszolút befutók Ciprus, Ausztria és Franciaország voltak, így miattuk nagyon szomorú vagyok. Na meg persze Freddie miatt is, akitől szintén nem voltam annyira elragadtatva, de mégis drukkoltam neki, mert fényévekkel jobb volt, mint egy-két """Top10"""-es produkció. Pl. Svédország tingli-tanglijának az 5. helyét sem értem, na mindegy.
Nálam az abszolút befutók Ciprus, Ausztria és Franciaország voltak, így miattuk nagyon szomorú vagyok. Na meg persze Freddie miatt is, akitől szintén nem voltam annyira elragadtatva, de mégis drukkoltam neki, mert fényévekkel jobb volt, mint egy-két """Top10"""-es produkció. Pl. Svédország tingli-tanglijának az 5. helyét sem értem, na mindegy.
2016. május 16. 18:29
Na itt van az, amitől hányni kell: Bye Alex azzal a Kedvesem című nyálas fossal 10. helyen végzett, míg Freddie ezzel a -szerintem- csodálatos dallal mindössze a 19.-en. Mindent beleadott, és igazán fölé magasodott a fellépők nagy részének teljesítményén. Bár az ukrán győzelmet többé-kevésbé megértem, a maradék helyezéseket látva köpni-nyelni nem tudtam. De ez nem a dalokról szól rég, most bizonyosodott be.
2016. május 16. 18:30
|
|
JadeB✿ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.04.18. Hozzászólás: 2865 Csatolások: 75 Azonosító: 200398 offline
|
Nagyon nagy igazságtalanság volt ez Freddievel szemben hiszen mindent beleadott, nagyon jól énekelt, nagyon jó maga a dal. Most voltam megelégedve a legjobban a magyar dallal erre tessék.
Az első három helyezettre no comment. Eleve amit már sokan írtak, hogy nem lehetne politikai töltetű dallal indulni, erre még az ukrán csajjal meg is nyeretik az egész versenyt, pedig sem a szöveg sem a dal nem jó. Általában fülbemászó dalokkal nyeretik az eurovíziót, de ez a szám minden, csak nem az. Nem tudom milyen rádiók fognak arra vetemedni hogy leadják.
Az ausztrál pedig tipikusan olyan dal volt, amilyenből minden évben van három az euróvízión, plusz majdnem minden pop énekes albumán van egy ilyen jellegű szám, ha nem kettő
Egyszóval semmi egyediség.
Az orosz csávó arcán meg már az első döntőben látszott az önteltség, nagyon biztosra vette hogy sikere lesz a színpadi kép miatt (ami szerintem már túlzás volt) Nagyon örültem volna ha ennek ellenére valahol a végén végez és pofára esik
Az első három helyezettre no comment. Eleve amit már sokan írtak, hogy nem lehetne politikai töltetű dallal indulni, erre még az ukrán csajjal meg is nyeretik az egész versenyt, pedig sem a szöveg sem a dal nem jó. Általában fülbemászó dalokkal nyeretik az eurovíziót, de ez a szám minden, csak nem az. Nem tudom milyen rádiók fognak arra vetemedni hogy leadják.
Az ausztrál pedig tipikusan olyan dal volt, amilyenből minden évben van három az euróvízión, plusz majdnem minden pop énekes albumán van egy ilyen jellegű szám, ha nem kettő
Az orosz csávó arcán meg már az első döntőben látszott az önteltség, nagyon biztosra vette hogy sikere lesz a színpadi kép miatt (ami szerintem már túlzás volt) Nagyon örültem volna ha ennek ellenére valahol a végén végez és pofára esik
2016. május 16. 18:32
Kedves kommentelők! Az idei szavazás semmiben sem különbözött a tavaitól. Ezt el is ismételték a műsorvezetők, vagy 6-szor. Csupán az eredmény kihírdetésén változtattak. Míg az ezelőti években, a közönség és a zsűri szavazatait összeadva tárták a nyílvánosság elé, addig idén külön-külön hírdették ki. Értitek már? Semmivel sem különbözik a szavazás, az azelőtti évektől.
Mikor elismétlitek azt a másoktól hallott lózungot, hogy az ukrán énekesnő: Jamala dala a politikáról szól. Tanuljatok meg különbséget tenni a politika és a történelem között. A politika a jelen idő történései, történelem a múltidő eseményei.
De miről is szól a dal? Az énekesnő dédnagymamájának a története aki túlélte az 1944-es kényszerdeportációt, de egyik gyermekét sajnos elvesztette. Sztálin parancsára, egy mondva csinált érv, ürügyén. Egyes számítások szerint több mint 100,000-en vesztették életüket a deportáció következtében. Az embertelen bánásmód: éhség, betegségek miatt. Ebbe a bolgár és a görög deportáltak is beletartoznak, mert bizony őket sem kímélte a rendszer.
Ezt azzal összegezném, hogy ahogyan a dal címe is hírdeti ez 1944-ben történt. Akkor oroszország nem létezett mint ország, Szovjet unió volt.
De Oroszország valamiért úgy érzi ez a dal ellenük szól. Nos ha ők közvetlenül magukat tartják bűnösnek e merénylet végre hajtásában. Nem szólok bele, az ő történelmük ők csak tudják, mit követtek el és mit nem!
Ami az orosz dalt illeti. A legközönségesebb pop, méghozzá nem a minőséges fajtából. Ilyen klisé dalok minden évben vannak az euróvízión, és lesznek is, nem kel búsulni. Eleve mikor úgy emlegetjük a You Are The Only One-t mint orosz dalt, hibázunk. Mert a zenét egy görög és egy bolgár férfi szerezte, a szöveget meg, egy skót és egy svéd. A színpadi produkciót meg szintén egy görög rendezte.
Itt csak Lazarev, meg a temérdek pénz amit belevertek ebbe a proektbe volt orosz.
Míg a győztes dal-t, maga az előadó írta - Jamala, daltól-szövegig. Az egész produkció 100%-ig ukrán.
Mikor azt hangoztatják, hogy Ukrajnát a csak zsűrik juttatták el a győzelemig. Mert Oroszországra szavaztak többet az emberek, tehát neki kellett volna nyerni....
Nos azt "furcsamód" elfelejtik hozzá tenni, hogy mégis háy százalékkal "nyert" Oroszország a nézői voks alapján. Háh, márpedig most sajnos kiderül! Oroszország 11%-kal kapott több szavazatot mint Ukrajna. Meggyőző fölény, nemdebár? Valóban egy Trú Vinör.
Mikor elismétlitek azt a másoktól hallott lózungot, hogy az ukrán énekesnő: Jamala dala a politikáról szól. Tanuljatok meg különbséget tenni a politika és a történelem között. A politika a jelen idő történései, történelem a múltidő eseményei.
De miről is szól a dal? Az énekesnő dédnagymamájának a története aki túlélte az 1944-es kényszerdeportációt, de egyik gyermekét sajnos elvesztette. Sztálin parancsára, egy mondva csinált érv, ürügyén. Egyes számítások szerint több mint 100,000-en vesztették életüket a deportáció következtében. Az embertelen bánásmód: éhség, betegségek miatt. Ebbe a bolgár és a görög deportáltak is beletartoznak, mert bizony őket sem kímélte a rendszer.
Ezt azzal összegezném, hogy ahogyan a dal címe is hírdeti ez 1944-ben történt. Akkor oroszország nem létezett mint ország, Szovjet unió volt.
De Oroszország valamiért úgy érzi ez a dal ellenük szól. Nos ha ők közvetlenül magukat tartják bűnösnek e merénylet végre hajtásában. Nem szólok bele, az ő történelmük ők csak tudják, mit követtek el és mit nem!
Ami az orosz dalt illeti. A legközönségesebb pop, méghozzá nem a minőséges fajtából. Ilyen klisé dalok minden évben vannak az euróvízión, és lesznek is, nem kel búsulni. Eleve mikor úgy emlegetjük a You Are The Only One-t mint orosz dalt, hibázunk. Mert a zenét egy görög és egy bolgár férfi szerezte, a szöveget meg, egy skót és egy svéd. A színpadi produkciót meg szintén egy görög rendezte.
Itt csak Lazarev, meg a temérdek pénz amit belevertek ebbe a proektbe volt orosz.
Míg a győztes dal-t, maga az előadó írta - Jamala, daltól-szövegig. Az egész produkció 100%-ig ukrán.
Mikor azt hangoztatják, hogy Ukrajnát a csak zsűrik juttatták el a győzelemig. Mert Oroszországra szavaztak többet az emberek, tehát neki kellett volna nyerni....
Nos azt "furcsamód" elfelejtik hozzá tenni, hogy mégis háy százalékkal "nyert" Oroszország a nézői voks alapján. Háh, márpedig most sajnos kiderül! Oroszország 11%-kal kapott több szavazatot mint Ukrajna. Meggyőző fölény, nemdebár? Valóban egy Trú Vinör.
2016. május 16. 18:39
|
|
ilus1996~Hope~ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.28. Hozzászólás: 3131 Csatolások: 116 Azonosító: 134089 offline
|
Idézet (OceanSoul @ 2016.05.16. 17:54)
Emlékszem rájuk, 15-16 évesek voltak, valamin egyensúlyoztak, nagyon jól énekeltek, min a legjobb 3-ba vártam őket, de tudjuk mi lett a végkifejlet. Évről-évre jobbnál-jobb dalokkal, produkciókkal készülnek, igényesek, de rendre elgáncsolják őket. Bezzeg a svédek akármilyen vackot kiküldhetnek nekik garantált a top5-10 helyezés.
A svédeknek már 2010 óta szinte bérelt helyük van a TOP 10-be, nemhogy a döntőbe.
Amúgy az oroszokkal kapcsolatban igazad van, egyetlen egyszer sikerült nyerniük, de közben nyolcszor fordult elő ,hogy a dobogós helyekre kerültek.
1 felhasználónak tetszik:
CandUs
2016. május 16. 18:44
|
|
DialaMiss Objective |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.10.27. Hozzászólás: 2235 Csatolások: 0 Azonosító: 214153 offline
|
Sajnálom, tényleg több volt ebben a dalban, mint a 19. hely. De semmi oka Freddie-nek szégyenkezni, mert odatette magát, és ez egyáltalán nem rajta múlott a dolog.
Szerintem meg kéne reformálni ezt a versenyt, hogy tényleg a zene, a dal mondanivalója legyen az elsőszámú szempont, ne az országok közötti kapcsolatok. Látható volt azért most is, hogy a haverok és szomszédok oda-vissza pontozták egymást. Ezt kéne valahogy kiküszöbölni, mondjuk, akár azzal, hogy nem árulják el, kinek a delegáltja van éppen a színpadon, hanem csak az eredményhirdetéskor. Nem lenne egyszerű kivitelezni, de amíg így fog működni a rendszer, a pontozás haveri alapon megy majd.
A közönségszavazatok meg... Minek oda közjegyző? Azt mondanak, amit akarnak, semmi szükség itt bizonygatni, hogy rendben ment a szavazás, mert úgyis azt mondanak, ami nekik tetszik, senki se fogja tudni ellenőrizni, hogy egy ország miért kapott annyi pontot, amennyit.
Ja, és Ausztrália jelenléte meg külön kabaré. Ha ők itt vannak, csapjuk le a verseny nevének elejéről az EURO-szót, mert ez így nagyon nem Európáról szól.
Mintha a 2016-os francia EB-n a csoportkörben ott lenne Argentína, kb olyan ez.
Szerintem meg kéne reformálni ezt a versenyt, hogy tényleg a zene, a dal mondanivalója legyen az elsőszámú szempont, ne az országok közötti kapcsolatok. Látható volt azért most is, hogy a haverok és szomszédok oda-vissza pontozták egymást. Ezt kéne valahogy kiküszöbölni, mondjuk, akár azzal, hogy nem árulják el, kinek a delegáltja van éppen a színpadon, hanem csak az eredményhirdetéskor. Nem lenne egyszerű kivitelezni, de amíg így fog működni a rendszer, a pontozás haveri alapon megy majd.
A közönségszavazatok meg... Minek oda közjegyző? Azt mondanak, amit akarnak, semmi szükség itt bizonygatni, hogy rendben ment a szavazás, mert úgyis azt mondanak, ami nekik tetszik, senki se fogja tudni ellenőrizni, hogy egy ország miért kapott annyi pontot, amennyit.
Ja, és Ausztrália jelenléte meg külön kabaré. Ha ők itt vannak, csapjuk le a verseny nevének elejéről az EURO-szót, mert ez így nagyon nem Európáról szól.
Mintha a 2016-os francia EB-n a csoportkörben ott lenne Argentína, kb olyan ez.
Kapcsolódó sztárok
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Senki nem gondolta, hogy ezt tette.
Így még tuti nem láttad! Sabrina Carpenter barna hajjal ragyog a Perfect címlapján
Így még tuti nem láttad! Sabrina Carpenter barna hajjal ragyog a Perfect címlapján
Így még biztos nem láttad!
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?