|
Carat
|
|
|
|
Csoport: Tag
Hozzászólás: 2897
Csatolások: 0
Azonosító: 163123
|
Nem lepett meg. Orosz, olasz vagy svéd győzelemre számítottam. Be is jött. A svéd dalban minden megvolt, hogy nyerni tudjon, remek színpadkép, fülbemászó dal, az énekes sem egy világ rondája. Egy nagyon tudatosan felépített produkció volt, még ha nem is tetszik mindenkinek a dal (nekem se kifejezetten), azért az tény, hogy jól megcsinálták.
Bevallom, én kifejezetten ellenszurkoltam az orosz dalnak. Ilyen minden évben van, egy szép nő, köldökig kivágott ruha, kiabálós dal... szóval abszolúte nem is értem a második helyezést, volt ilyen dal a mezőnyben bőven.
Boggie helyezése sem lepett meg túlságosan, sőt, még hátrébb vártam. Szegény csaj elhitte, hogy nyerhet ezzel a vérszegény produkcióval. Hiába az erős téma, ha az emberben nem marad meg a dallama a számnak. Erre kéne már rájönni. Nemcsak az a lényeg, hogy a dalszöveg ütős legyen, az ilyen helyeken teljesen érdektelen. Sokan ott hallják először a dalokat élőben, én se szoktam előzetesen meghallgatni őket. És melyik dal marad meg az emberben? Nem a jó dalszövegű, arra nem is figyelnek, hanem az, aminek megjegyezhető dallama van, amit már első hallás után is dúdol az ember. A svédek ezért nyerték meg, mert egy eladható előadással készültek. Nem az fog megmaradni, aki faarccal áll a színpadon, kb meg se mozdul, semmilyen érzelem nem ül ki az arcára, a dala pedig olyan unalmas, hogy hússzor kell meghallgatni, hogy az ember emlékezzen rá. És Boggie hibázott, hogy ennyire a dalszövegre helyezte a hangsúlyt, ami SENKIT nem érdekel egy ilyen helyen, ezzel tudta kompenzálni, hogy rossz a dala, mert ha magyarul adja elő, még a dalszövegre se tudta fogni, hogy az a jó benne, hiszen nem érti senki.
A ki kinek a barátja kettős mérce meg engem személy szerint nagyon kiborít. Ha a külföldi országok szavazgatnak egymásra (például a balti államok egymásra, a déli államok egymásra), akkor az rögtön politika, meg jaj ez várható volt, de ha a mi szomszédaink nem szavaznak ránk, egyből megy a szövegelés, hogy mért nem.
Nyilván egy bizonyos szintig benne van a politika, de nem ennyire, mint ahogy egyesek belelátják. Tavaly mért volt jó helyezésünk? Mert egy jó dalt küldtünk. Most rosszabb lett, mert a dal is rosszabb volt. Egyébként meg öt éve folyamatosan döntőzünk, nem sok ország mondhatja még ezt el magáról, szerinte ez már önmagában dicséretes.
Azért remélem, hogy jövőre egy jobb dalt küldünk, valami olyasmit, amin nem alszik be az ember.
2 felhasználónak tetszik:
CandUs,
Szandi0820