**Irónia alert**
Ismét nem csalódtam, a politika győzedelmeskedett. Nem is tudom miért gondoltam, hogy most talán kevésbé fog (vagy Orbánka benyal és jó helyezést érünk el). Olyan szomorú, hogy az Eurovízión már nem a dalok, hanem az országok számítanak

Értsd: ha Freddie ausztrálként adta volna elő a Pioneert, a koreai-ausztrál csaj meg magyarként azt a kicsit se tucat műalkotást, akkor is ugyanez lett volna a kimenetel. Interesting

Amúgy nézem, idén még nem engedték meg Ausztráliának a győzelmet, na de szerintem pár év és ez is bekövetkezik (az EUROvízión).
Továbbá, annyira szembeötlő és átlátszó (ezt tényleg csak az nem látja aki nem akarja látni), hogy tök véletlenül, minden egyes európai (és ausztrál) országnak ugyanaz a 2-3-4 ország dala tetszett a 26-ból, ráadásul a szakmai zsűrinek és a nézőknek is! Ennyi erővel mindenki zenei szakértő

És ez minden egyes évben így megy. Biztos én lakom elszigetelve és az én ismerőseim hallása visszamaradott, de valahogy sose azokat az országokat emelik ki kimagasló teljesítményként, mint amit a többi párszázmillió néző #kicsitsegyanús

Pl Németországot most nem szereti egyik főnök se, szegények össz-vissz 12 pontot kaptak (bár a tavalyi 0-hoz képest ez már hatalmas ugrás

) De persze egyik "szakértő" és néző sem tartotta érdemesnek egyetlen pontra sem, mert mindenkinek annyira ugyanolyan (szakmai) ízlése van
Annyira szégyen. És amúgy hogy fogja Ukrajna finanszírozni a megrendezést? Nem véletlenül lépett tavaly vissza, kissé még mindig háborús övezetként van számon tartva, dehát a rendkívüli dalírói tehetséggel megáldott énekesnő (ésvagy csapata) olyan mélyenszántó háborús szöveget írt a nagymuterhoz, hogy mindenki tud vele azonosulni (és véletlenül se szakad be a dobhártyád a csaj kínlódásától), és támogassuk már szegény Ukrajnát, hisz elég nagy sz
arban vannak -rendeztessünk meg velük egy redvás nagy költségvetésű rendezvényt!
Persze a mi tök semmilyen tavalyi, szintén háború-béke körül forgó, unalmas dalát senki nem értékelte -meglepő?