Na hát én tegnap megnéztem és el kell mondanom egy bizonyos szinte csalódott vagyok a bejutott 10 országot illetően. Talán az értékelést a magyar versenyzővel kellene kezdenem, eddig úgy tartottam nem vagyunk oda versenyképesek ezzel a dallal, de elhallgatva a többit is, hát tévedtem.

Mondjuk igazán akkor esett le az állam, mikor egész jó véleményeket mondtak rólunk. Hát én mindenesetre szorítok majd ByeAlexnek, még akkor is, ha nem jön be annyira a szám. Azért hajrá!
A műsorindító lett csapat, a PeR - Here we go dala, nekem akárki akármit mond bejött. A két srác pattogott a színpadon, mint két gumilabda és a hangok is aránylag mindig kijöttek szépen tisztán. Laza, pörgős indítás volt, köszönjük!
Hát aztán a második dalon(San Marino - Valentina Monetta – Crisalide) kifeküdtem, mondom mi a f*ne ez?

Egyáltalán nem jött be, mondjuk lehet ez azon is múlott, hogy iszonyat fáradt voltam, de akkor sem volt hangulatom ehhez a melankolikus valamihez.

Na de még csak ezután jött a java, de komolyan a harmadik versenyzőpároson egyszerűen csak felnevettem, már bocsánat, de ott már tényleg megfordult a fejemben, hogy kimagasodunk a Kedvesemmel, ami már alapjáraton számomra egy totál abszurd megállapítás volt.

Hát engem a macedón páros se győzött meg.
Aztán jött az azeri versenyző, a gyerek engem kifejezetten taszított kb. onnantól, mikor belepillantott a kamerába azzal a "na csajok most dobjátok el az agyatokat és szavazzatok rám" pillantásával.

Ami megfogott az inkább a produkció volt és nem a dal. Oké, az se rossz, de a produkcióban a srác, aki a dobozban volt... OMG

le a kalappal előtte, 10 pont!

Nagyon ügyes volt, elsőre csak néztem, hogy az biztosan valami ügyes technika, de nem az volt. Hát onnantól csak a gyerek kötött le.
Aztán a finn nőszemély ezzel a marry me-vel szerintem a nézők felénél kiverte a biztosítékot.

Nálam inkább az öltözékével.

Amúgy a dal elment.
Jaj aztán jött a máltai versenyző, hát azt a pasit nem lehet nem szeretni, a dal szerintem nem volt nagy cucc és hangilag sem volt bent a top 10-ben, de azért Gianluca mosolya meg üdesége kellett nekem olyan későn.

Aztán ahogy jött a jókedv úgy el is ment, mert Elitsa Todorova & Stoyan Yankulov – Samo Shampioni dala erős túlzással sem volt számomra elviselhető.

Mondom mi ez?
Az izlandi versenyző, hát igazán érdekesen nézett ki. A dal meg hát erősen elment kategória. Amúgy én értékelem, ha valaki az anyanyelvén dalolászik, de idén nekem nagyon nem jöttek be az anyanyelvű dalok. Ami tetszett az mind angol volt.

Görögország érdekes műsort nyomott, de a dal semmi. Az izraeli nő, hát ahogy felöltöztették

, a hangja nem volt rossz, de a dal pocsék volt. (nekem!!!)
Aztán a nagy rockegyüttesnek kikiáltott Dorians inkább produkált egy gyenge pop-rock dalt, mintsem rock nótát.
A norvég versenyzőt nem tudtam hová tenni, a romániai pasi tehetséges volt ugyan, mint Drakula, de amúgy sose kajáltam be ezeket az áriás operettes operás műfajokat.
Albánia dettó nem nyerte el a tetszésemet.

Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani – Waterfall dala meg hát nem rossz, nem rossz, de ezt még hallgatni kell. Mi van ezzel az Eurovízióval? Esik a színvonal erősen.