Nekem már évek óta nagy csalódás ez a verseny. Régóta nem a dal számít, hanem csak a különleges fellépés, szórakoztatás. Hát erről szólna a zene? Kétlem. Persze jó produkciók is akadnak, de a nagyik hiába aranyosak, egy dalversenyre ez nem való.
Mondjuk azon is ki voltam akadva, hogy mennyire keverdnek a nemzetek, ahogy a norvégnál, a svéd hölgyeménynél sem a saját országuk képviselete volt előtérben, hanem egyből nyomatták, hogy ki hol született, hogy kavircolt át északra, vagy bárhová. És ilyenkor az ember máris tud azonosulni a norvég mészárlóval, aka mindenki maradjon a popóján és ott akarjon érvényesülni, a saját kultúrájában és ne költözzön be Európába, csak mert ott és akkor jobb volt a megélhetés
zárójel bezárva
Azt hiszem a mi produkciónk is megütötte azt a szintet, amivel a többi előadó a 10-be került. Az albán hölgynek nagyon örültem, gyönyörű hangja van, bár maga a dal nem a kedvencem, a vége nálam kicsit kisiklott. A norvég fiúnak talán túlzás volt az utolsó hely, ha Mandinga és hasonlóan "magas kvalitású" produkciók meg előbbre végeztek. Egyesült Királyság pedig kiküldött egy legendát és kapott érte egy utolsó előtti helyet, ami szintén nem érdemel további szócséplést, gondolom az előadók nagy része nem is tudta mi fán terem, akkor a többi embertől mit várunk. Szerintem Izlandnak is bőven a 10-be lett volna a helye, de persze akik nem ismerik az Í Svörtum Fötum-ot, azok nem tudnak Jónsi csodás zenei munkásságáról, amit ebbe a produkcióba is belevittek, és őszintén szólva a verseny egyik legjobb dala volt. Szerbia jó helyezésének nagyon örültem, a dal nagyon rendben volt, kitűnő hang, kitűnő zene, de ezt tőle már megszokhattuk. Végeredménybe örülök, hogy Loreen győzött /azért nem repesek/, tehetséges, kis magának való lány, talán a nem túl élettel teli jelensége az, ami megfogott benne. Nem mondom, hogy nem volt jobb dal az övénél, de azért kellemes lesz a jövő év Stockholmban.