Anorexia: hogyan lehet ezt észlelni?
2013. március 01. 20:16
|
|
PinkPoison† hentai tensai shoujo † |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.26. Hozzászólás: 2576 Csatolások: 19 Azonosító: 176526 offline
|
Reni rohanjunk az orvoshoz x'DD Csak vicceltem :'D Ez a cikk :') "nervosa"
2013. március 01. 20:19
|
|
CrazyHeartx3ॐ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.20. Hozzászólás: 1850 Csatolások: 43 Azonosító: 176171 offline
|
PinkPosion :DDDDDDDDDDDD jah.
2013. március 01. 20:45
|
|
IamPrincessBeautiful rose in the dark. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.26. Hozzászólás: 1915 Csatolások: 0 Azonosító: 176523 offline
|
Hasznos. A nervosa egy orosz szó? Én soha nem voltam anorexiás, és soha nem is leszek, rendesen eszem.
2013. március 01. 20:45
|
|
Fanni0325Miss Anonymus |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.05. Hozzászólás: 1695 Csatolások: 7 Azonosító: 138041 offline
|
Elszomorít, hogy ennyien tapasztalták már ezt a betegséget valamilyen módon! Én 168 cm vagyok és 49 kg. Pont ma mértük suliban! Soha nem hittem azt, hogy kövér vagyok. Étkezési zavaraim sincsenek, suli időben minimum öt szenyát megeszek. Nagyon szeretek enni,de az anyagcserém meg eléggé gyors így nem hízom, ez az orvosom magyarázata. Mivel minden iskolai vizsgálatkor elküldenek orvoshoz, mert kórosan sovány vagyok. Pedig nem. Semmilyen betegségem sincs. Mondták rám rengetegszer, hogy anorexiás vagyok, legújabban már szikkadt. De engem nem zavar, nem érdekelnek a sértő megjegyzések. Sőt, néha dicséretként fogom fel, mivel vékonynak látnak. Nem szabad elhinned, amit az osztálytársaid, ismerőseid mondanak. Annak higyj, akkor szeretsz!
1 felhasználónak tetszik:
Jolie_77
2013. március 01. 21:08
Nagyon jó cikk lett.
Nagyon sajnálom azokat akik anorexiában vagy bulimiában szenvednek. Bárcsak meg lehetne valahogy előzni...
2013. március 01. 23:06
|
|
Marina SalvatoreGoth,Loki Laufeyson & Daenerys Targaryen <333 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.29. Hozzászólás: 5443 Csatolások: 2807 Azonosító: 150271 offline
|
De jó,én lapból anorexiás vagyok :"D
2013. március 01. 23:48
|
Karina197impossible |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.07. Hozzászólás: 7877 Csatolások: 12522 Azonosító: 138204 offline
|
@hellosummer
de nem elegen "rágták körbe"
addig kell folyamatosan nyomatni ezt a témát, ameddig teljesenm meg nem szűnik. fel kellene fogniuk az embereknek, hogy ne bántsák sem szavakkal, sem fizikailag egymást. az anorexiások nagy része azért lett anorexiás, mert csúfolták őket és ezért megutálták önmagukat. mert az emberek nagy cserépedények és nem tudják, hogy milyen súlya van a szavaiknak. az anorexia nem rák, nem himlő, ami csak úgy előjön, hanem egy mentális betegség, ami ellen nem a sugárkezelés kell, hanem szeretet.
de nem elegen "rágták körbe"
addig kell folyamatosan nyomatni ezt a témát, ameddig teljesenm meg nem szűnik. fel kellene fogniuk az embereknek, hogy ne bántsák sem szavakkal, sem fizikailag egymást. az anorexiások nagy része azért lett anorexiás, mert csúfolták őket és ezért megutálták önmagukat. mert az emberek nagy cserépedények és nem tudják, hogy milyen súlya van a szavaiknak. az anorexia nem rák, nem himlő, ami csak úgy előjön, hanem egy mentális betegség, ami ellen nem a sugárkezelés kell, hanem szeretet.
2013. március 01. 23:48
|
|
principessa1121visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.05.18. Hozzászólás: 187 Csatolások: 339 Azonosító: 61185 offline
|
Jó, hogy olyanok is hozzászólnak, akik átestek ezen, mert nagyon fontos lenne tudatosítani az emberekben, hogy NEM a média az oka annak, hogy valaki anorexiás lesz. Ez egy borzasztó súlyos betegség, aminek a kiváltásához természetesen ez a mai pálcikavékony nőideál és a média erőszakos kommunikációja hozzájárulhat ugyan, de az alapjai egészen máshol vannak, régebben, mélyebben és legfőképpen a családban. Azért senki sem lesz anorexiás, mert párszor csúfolják. Az anorexia nem csak néhány, hanem minden esetben a kontroll átvételéről szól, de ennél sokkal összetettebb jelenség, ezért nehéz is röviden összefoglalni. Kira Poutanen: A csodálatos tenger c. könyvét javasolnám elolvasni mindenkinek, aki többet meg szeretne tudni a tényleges hátteréről. Regényformátumban leírva minden benne van, amit tudni kell a betegségről.
2013. március 02. 10:45
|
|
SsciorLuv |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.08.17. Hozzászólás: 1146 Csatolások: 585 Azonosító: 183769 offline
|
Fanni0325:Igazad van,nekem is tetszett amit leírtál.De sokaknál pont a szülők kezdik el "csúfolni" a gyereket,hogy fogyjon.Sajnos én is elég régóta gondban vagyok ezzel,hiszen 168 cm-hez vagyok 62 kiló.Nőknél úgy lehet kiszámolni az ideális testsúlyt,hogy a magasságodból levonsz 110-et!
2013. március 02. 11:49
|
|
naoniúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.01.03. Hozzászólás: 68 Csatolások: 0 Azonosító: 193162 offline
|
fuu nagyon tetszett nekem nagyon igazad vann egyébként meg szerintem aki ezt a cikket irta már egy két lépésel segitett azoknak a szűlőknek akik pl: a munkájuk miatt nem sokat tudnak a gyerekeikell lenni és ezt nem veszik észre rajtuk na ha legalább anyi van egy jo szűlőbenn hogy ezt tudja vagy ha ezt el olvasta akkor figyel ezkre a tűnetekre háth a magam nevében nagyon kőszőnőm igazad van
2013. március 02. 14:37
|
|
Dzsenifer3 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.13. Hozzászólás: 7117 Csatolások: 481 Azonosító: 155330 offline
|
Érdekes cikk meg minden,de engem mondjuk nem érint!
2013. március 02. 14:55
Nesze neked csúfolódás,igazán észrevehetné magát az aki a másik ember súlyából gúnyt űz (A SZÜLŐKET IS BELEÉRTVE)...Nem tudom, hogy azoknak az embereknek miért jó az,ha a másik embert megbántják.
Na és igen a média: egyszer volt egy cikk, amiben azt írták, hogy Selena Gomes hízókúrán van, hát nagyon bunkó dolog mégha jót is akart vele, ezzel csak annyit mond hogy „felszedek vagy 10-20 kilót és mivel én tökéletes vagyok úgy is leadom és megint bombanő leszek ti meg csak jobb ha elbújtok”...Ehhelyet a majomparádé helyet azt is elmondhatná, hogy nem mindenki egyforma (én pl. a víztől is hízok, de nem sokat kellene mozognom, hogy fogyni tudjak). De azt se értem mivel jobb nagyon soványnak mint kicsit testesebbnek. De nem is az számít, hogy fogyni akarsz-e vagy nem, hanem az számít,HOGY akarsz fogyni.
Először is nem mindegy hogy mit eszel,ha fogyni akarsz felejtsd el a gyorskaját,a csokit és a cukrot,és a szénsavas üdítőket stb. ez azt jelenti,hogy nem mindig kell ilyet enni és ezek azoka dolgok amiket ne egyél csak ezek, minden más szabad mert kell a szervezetnek, de azt is mértékel. Attól,hogy egy kicsit többet eszel nem feltétlenül hízol meg. Amúgy meg kell nézni a 8.-os bioszkönyvedet,találsz benne egy táplálék piramist
Kb. ez a tartalma:Kenyér-és tésztafélékből kell a legtöbbet enni. Ezt követi a zöldségek és gyümölcsök mennyisége (a zöldségből többet). Ennél kevesebb szükséges tejből, tejtermékekből és húsokből. Ételeink legkisebb résztét a cukros, olajos, zsíros dolgok alkossák. Ha édességet akarsz enni de nem akarsz hízni akkor joghurt és/vagy étcsoki. Persze emellett egy kicsit kell mozogni. Ha gyalogolsz csak még talán az is elég.pl.ha a suliba elmész és vissza haza, meg ha a tesiórán rendesen teszed a dolgod.
Na és igen a média: egyszer volt egy cikk, amiben azt írták, hogy Selena Gomes hízókúrán van, hát nagyon bunkó dolog mégha jót is akart vele, ezzel csak annyit mond hogy „felszedek vagy 10-20 kilót és mivel én tökéletes vagyok úgy is leadom és megint bombanő leszek ti meg csak jobb ha elbújtok”...Ehhelyet a majomparádé helyet azt is elmondhatná, hogy nem mindenki egyforma (én pl. a víztől is hízok, de nem sokat kellene mozognom, hogy fogyni tudjak). De azt se értem mivel jobb nagyon soványnak mint kicsit testesebbnek. De nem is az számít, hogy fogyni akarsz-e vagy nem, hanem az számít,HOGY akarsz fogyni.
Először is nem mindegy hogy mit eszel,ha fogyni akarsz felejtsd el a gyorskaját,a csokit és a cukrot,és a szénsavas üdítőket stb. ez azt jelenti,hogy nem mindig kell ilyet enni és ezek azoka dolgok amiket ne egyél csak ezek, minden más szabad mert kell a szervezetnek, de azt is mértékel. Attól,hogy egy kicsit többet eszel nem feltétlenül hízol meg. Amúgy meg kell nézni a 8.-os bioszkönyvedet,találsz benne egy táplálék piramist
Kb. ez a tartalma:Kenyér-és tésztafélékből kell a legtöbbet enni. Ezt követi a zöldségek és gyümölcsök mennyisége (a zöldségből többet). Ennél kevesebb szükséges tejből, tejtermékekből és húsokből. Ételeink legkisebb résztét a cukros, olajos, zsíros dolgok alkossák. Ha édességet akarsz enni de nem akarsz hízni akkor joghurt és/vagy étcsoki. Persze emellett egy kicsit kell mozogni. Ha gyalogolsz csak még talán az is elég.pl.ha a suliba elmész és vissza haza, meg ha a tesiórán rendesen teszed a dolgod.
2013. március 02. 21:08
|
|
starity girl2000chill |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.09.07. Hozzászólás: 5150 Csatolások: 172 Azonosító: 185641 offline
|
Most okosabb lettem. Bár én úgy sem vagyok kövér meg akkor sem hallgatnék az ilyenekre.
Victoria Beckham elárulta, mi az az egy dolog a divatban, amit nem enged meg a lányának
Victoria Beckham elárulta, mi az az egy dolog a divatban, amit nem enged meg a lányának
Van valami, amit Harper Beckhamnek nem lehet.
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Kiderült, hogy mivel vádolják.
Kivágták Sydney Sweeney-t Az ördög Pradát visel folytatásából?
Kivágták Sydney Sweeney-t Az ördög Pradát visel folytatásából?
Kivághatták a cameoszerepét.
Alig takarta valami Charlize Theront az új filmje premierjén
Alig takarta valami Charlize Theront az új filmje premierjén
Éppen, hogy nem látszott ki semmi.
Kiderült, Chris Pine is visszatér-e a Neveletlen hercegnő folytatásában
Kiderült, Chris Pine is visszatér-e a Neveletlen hercegnő folytatásában
Megszólalt a könyvek szerzője.
Lana Del Rey exének fáj, hogy mással van az énekesnő
Lana Del Rey exének fáj, hogy mással van az énekesnő
Clayton Johnson az érzéseiről beszélt.
Rihanna nagyon megváltozott, mióta anya lett
Rihanna nagyon megváltozott, mióta anya lett