Starity

Anorexia: hogyan lehet ezt észlelni?

4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. március 01. 16:34 #21
gizike1998
gizike1998

Státusz❤❤❤JUSTIN DREW BIEBER IMÁDLAK ❤❤❤
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 772
Csatolások: 337
Azonosító: 156036
Nagyon jó cikk lett smileeee.gif
És hasznos is smileeee.gif
2013. március 01. 16:40 #22
Berrybaba
Berrybaba
visszatérő vendég

StátuszI'm a goddamn mermaid.
Hozzászólás: 470
Csatolások: 3
Azonosító: 91292
anorexiás voltam. vagyok. tulajdonképpen periódikusan váltakozik nálam az anorexia és a nem túl durva bulímia (ilyenkor sem eszek meg 5 tábla csokit, mint más bulímiások. tulajdonképpen ilyenkor normálisan étkezem, de az nekem sok, és muszáj lenyúlni). iszonyú betegség, a testi tünetek (mint pl a a haj kihullása, a menstruáció hiánya, veseelégtelenség, szívproblémák) eltörpülnek amellett, ami ilyenkor az ember lelkében lejátszódik. senkinek sem kívánom ezt az egészet.
2013. március 01. 16:52 #23
rek4
rek4

Státusz"Nem az a fontos, hogy a madár hányszor csap a szárnyával, hanem, hogy íveljen."
Hozzászólás: 891
Csatolások: 459
Azonosító: 160752
Az anorexiát könnyebb észrevenni, mert rohamosan fogyni kezd a gyerek. A bulimia már más. Ahhoz tényleg, effektíve figyelni kell a szülőnek, mert semmilyen változás nem látszik a beteg külsején, de a mély... a mély.. Egyikből sem szokás kigyógyulni (csak úgy), főleg azért, mert ezek a betegségek testképzavarok, pszichések, belülről rágják az embert. Köszönjük Hollywood!
2013. március 01. 16:55 #24
- törölt felhasználó -    
ez isazok miatt az undok gyökerewk miattvan akik azt hiszik gogy ők tökéletesek és elkezdik piszkálni a másikat..
2013. március 01. 17:01 #25
nagyleona98
nagyleona98
visszatérő vendég

Státuszfamous
Hozzászólás: 426
Csatolások: 17
Azonosító: 173989
most 8.-adikos vagyok, és 5.-ben én is valami ilyesmi voltam sajnos :// de helyes útra terelt pár ismerősöm és családtagom. !!!!!!!!!

Reggel úgy csináltam, hogy kitettem a piritósütőt az asztalra és egy tányért mellé..persze nem ettem semmit !!! mindig egy órával hamarabb keltem fel, igy a szüleim nem látták, hogy mit "eszek" !!!! az ebédlőben sem ettem semmit ! SEMMIT!!! otthon is ha kitették elém a spagettit..megvártem,mig anya és apa elmegy a konyhából,és az ételt konkréten bevágtam a kukába ( hogy ne látszódjón) NAGYON HÜLYE VOLTAM ÉS NAGYON MEGBÁNTAM.. de azóta rendesen eszek és semmi ilyen problémám nincs!!!
Hál' Istennek ! :-)
2013. március 01. 17:01 #26
- törölt felhasználó -    
Nagyon hasznos cikk lett.smileeee.gif
Utálom hogy azok a lányok/fiúk akiknek álom alakjuk van már azt hiszik minden joguk meg van ahhoz hogy beszóljanok a másiknak.Sok gyerek azért lesz anorexiás mert egyszer vagy kétszer beszólnak neki..ez borzasztó.Ha én 45-50 kg lennék örülnék magamnak,és csöndbe lennék.Én tisztában vagyok vele hogy nincs modell alkatom de ez van.Nem fogom magam tönkre tenni csak hogy ne szóljanak be nekem.Akinek gy jó vagyok,annak jó vgayok és kész.Itthon én vagyok az aki mindig mondom magamra hogy "kövér vagyok" és Anya mondja mindig hogy nem.Állandóan diétázom én is,de mellette én járok is táncolni már nagyon rég így nekem meg van az úgy mond napi mozgás.De a lényeg,hogy mindenkinek el kell önmagát ofgadnia olyan amilyennek.Mindenki úgy gyönyörű ahogy van,és ez a lényeg! smileeee.gif
2013. március 01. 17:06 #27
- törölt felhasználó -    
Remélem ezt a cikket minél többen olvassák el azon visszamaradott embertársaink közül, akik meggondolatlanul dobálóznak ezzel a szóval, hogy "anorexia". Sajnos elég sok ilyen ismerősöm van, úgyhogy néhány éve egyes társaságokban a hivatalos megnevezésem " anorexiás r****c ". Nagyon sokan csak úgy hasra ütnek és minden vékonyabb testalkatú emberre ráfogják, hogy ilyen betegségben szenved.
Sajnos az anorexia kisebbfajta népbetegség lett, sokan mondják, hogy ennek a média az oka. Valójában a média csak azt manipulálja ilyen szinten, aki nem él harmóniában saját magával, azaz súlyos önbizalomhiányban szenved; ezért is alattomos dolog a média, mert azokat támadja, akik ilyen szempontból gyengébbek. Ugyanakkor egy magát kevésbé szépnek látó ember is lehet erős, öntudatos, szóval nehéz meghúzni a vonalat.
3 felhasználónak tetszik: Little Monster-GFF, Lady Suzy, An_d_a
2013. március 01. 17:09 #28
kurrek
kurrek
ღ Emton ღ

Státusz“And I will love you until I take my last breath on this earth.”
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 6361
Csatolások: 23371
Azonosító: 138617
Ez egy betegség....bár igazán nem tudtam megérteni, és abból a szempotnból örülök is neki, hogyha megértem, akkor vagy átestem rajta, vagy pedig benne vagyok!
2013. március 01. 17:17 #29
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Státusz♥ the heretic seal beyond divine ♥
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 9318
Csatolások: 38950
Azonosító: 186395
Jó cikk lett, csak éppen az anorexia hátterében nem mindig a vékonyabb alak áll.
Van, akinél az anorexia a módja, hogy érezze, hogy az irányítása alatt tartja az életét, hogy nem mások parancsolnak neki. Lásd: Richey James esete. Ugyanis fiúk is lehetnek anorexiások.
2013. március 01. 17:26 #30
- törölt felhasználó -    
Hasznos cikk.
Lényegében elég gusztustalan dolognak tartom,ha valakit piszkálnak,és ezért lesz anorexiás vagy más ilyen fajta betegség áldozata.Nagyban közrejátszik az is,hogy a mai fiatalok meg akarnak felelni a mai elfajult világnak és az embereknek.
2013. március 01. 17:30 #31
Im Directioner
Im Directioner
visszatérő vendég
Hozzászólás: 309
Csatolások: 0
Azonosító: 186702
ez a cikk nagyon jó és tanulságos smileeee.gif
2013. március 01. 17:56 #32
Little Monster-GFF
Little Monster-GFF
첸게 ^^

Státusz.
Hozzászólás: 1162
Csatolások: 61
Azonosító: 161058
Én is annyira rühellem azokat az agyatlan nyomikat, akik azzal csúfolják nem csak a ducikat, hanem az egész csinos testalkatú lányokat is hogy kövérek és dagadtak. A másik meg a média...és az a legrosszabb hogy ott viszont mindenkit átvernek. Nem mindenkinek, sőt szinte egyik modellnek sincs olyan gyönyörű vékony testalkata, mert nagyon sokat csak agyonretusálnak (tisztelet a kivételeknek). És sokan ezek miatt lesznek anorexiásak, mert beleverik az agyukba, hogy az a szép, ha valaki pálcikavékony. hát ez már szánalom a köbön... dry.gif Az összes ilyen aljadéknak megmutatnám, hogy: 'Látod, ezt művelted velük, mostmár boldog vagy?' dry.gif
2013. március 01. 17:57 #33
Little Monster-GFF
Little Monster-GFF
첸게 ^^

Státusz.
Hozzászólás: 1162
Csatolások: 61
Azonosító: 161058
Idézet (MooMoo @ 2013.03.01. 17:06)
Remélem ezt a cikket minél többen olvassák el azon visszamaradott embertársaink közül, akik meggondolatlanul dobálóznak ezzel a szóval, hogy "anorexia". Sajnos elég sok ilyen ismerősöm van, úgyhogy néhány éve egyes társaságokban a hivatalos megnevezésem " anorexiás r**c ". Nagyon sokan csak úgy hasra ütnek és minden vékonyabb testalkatú emberre ráfogják, hogy ilyen betegségben szenved. 
Sajnos az anorexia kisebbfajta népbetegség lett, sokan mondják, hogy ennek a média az oka. Valójában a média csak azt manipulálja ilyen szinten, aki nem él harmóniában saját magával, azaz súlyos önbizalomhiányban szenved; ezért is alattomos dolog a média, mert azokat támadja, akik ilyen szempontból gyengébbek. Ugyanakkor egy magát kevésbé szépnek látó ember is lehet erős, öntudatos, szóval nehéz meghúzni a vonalat.

Nagyon igazad van, egyetértek! Nekem is van 1-2 ilyen ismerősöm, aki ezekkel a szavakkal gúnyolódik másokon -.-
2013. március 01. 18:03 #34
- törölt felhasználó -    
Nagyon jó cikk és hasznos is. Szerintem a mai társadalom tehet róla, hogy van ez a betegség. Tényleg szinte mindig a nagyon vékony lányokat látni a tv-ben és elhitetik az emberekkel, hogy csak ez lehet szép. Szerintem lehet szép egy nem modellalkatú lány is. Borzasztó lehet ez a betegség!
2013. március 01. 18:26 #35
Caroline W.Lightning
Caroline W.Lightning
NotBad™

Státusz"Te vagy a pengém, és egyben az artériám"
Hozzászólás: 1067
Csatolások: 22
Azonosító: 158384
Ez a cikk nagyon jó! Nemrég olvastam egy könyvet, ami egy anoriexiás lányról szólt (Laurie Halse Anderson: Jégviráglányok) és nagyon megindított... A a legnagyobb baj a betegekkel, hogy amik ők maguk nem ismerik el, hogy baj van velük, addig nem is akarnak majd meggyógyulni, így továbbra is kicselezik azokat, akik aggódnak értük. Sajnos... (a könyv végén egyébként nem sokon múlott a főhős élete, de aztán rájött, hogy enni kell, és megindult a gyógyulás útján)
Különben van külön az anorexia, én úgy tudtam, hogy az kóros soványságot is jelent, de mint a cikkben is benne van, a betegség teljes neve anorexia nervosa. smileeee.gif
Sajnos igen, a médiának, de szerintem az iskolának is hatalmas szerepe van abban, hogy valakinél kialakul ez a betegség. Elvégre, ha valaki egy kicsit testesebb az átlagnál, és ezen kívül még félénkebb is, akkor máris jönnek a piszkálódások, amiken nem mindenki tud túljutni, és így máris itt van ez a betegség.
2013. március 01. 18:39 #36
- törölt felhasználó -    
Az én környezetemben is van ilyen lány. Ő azért kezdett drasztikus fogyókúrába, mert csúfolták, hogy kövér. Most meg egyre többször mondja, hogy lehet, hogy leáll a vaséje...stb. Teljesen meghalt a szervezete és nagyon-nagyon vékony. Mindig nézi, hogy mennyi kalória van ebbe-abba és kalóriaszegény kajákat eszik. Nem tudom, hogy próbálja-e ezt megváltoztatni, de nagyon ijesztően viselkedik. Jár pszichológushoz is, csak remélni tudom, hogy jobban lesz. Az egésznek az az oka, hogy valóban az újságokban azt állítják, hogy le kell fogyni és hogy csak úgy szép valaki stb. A másik ok, pedig az, amit már említettem. Olyan undorító emberek vannak. Miért kell másokat betegségekbe és depresszióba taszítani csak mert nem tökéletes? Ők sem azok! senki sem az! Mondhatsz ezeknek a férgeknek bármit, ők folytatják a kínzást és nem változnak meg. Nem is tudják, hogy mit tesznek másokkal! Engem is milliószor bántanak meg, olyan dolgokért, amikről nem tehetek. Az értéket persze senkiben nem látják meg. Őszintén sajnálom, hogy ilyen a világ. Támogatni kéne mindenkit és nem baszogatni!
2013. március 01. 19:05 #37
Klaudia.SnuphfenEll
Klaudia.SnuphfenEll

StátuszThanks for wathcing <3
Hozzászólás: 546
Csatolások: 55
Azonosító: 195508
Tanulságos ez a cikk. Sajnos van 1 ismerősöm aki ebben a betegségben szenved és nagyon sajnálom mert ő is nagyon vékony .. Néha tesin sem szokott részt venni mert midenki félti szegényt sad.gif
2013. március 01. 19:18 #38
VictorieLeon01
VictorieLeon01
unikornis♥

Státuszoff
Hozzászólás: 1917
Csatolások: 368
Azonosító: 172377
tetszik a cikk! meghajolo.gif
2013. március 01. 19:37 #39
hellosummer
hellosummer
visszatérő vendég

StátuszI love days when my only problem is " tea or caffe" :)
Hozzászólás: 308
Csatolások: 0
Azonosító: 189819
Jó cikk,de ezt a témát már jó sokan körberágták;D
2013. március 01. 19:41 #40
nothingcanstopme
nothingcanstopme
Extinct ♥

StátuszIt's the time to know, it's the time to see, love is blasphemy ♥
Hozzászólás: 2350
Csatolások: 97
Azonosító: 133163
Persze nem mintha nekem nem a saját anyám mondaná h ne egyek egyáltalán dry.gif amúgy jó pár teszt szerint én is anorexiás vagyok, pedig nem vagyok kórosan sovány (170 cm 59 kg), bár az valszeg a "binge-eating disorder" (passz mi a magyar neve).
Amúgy megdöbbentő itt is hányan ismernek olyan embert aki szenvedett ezzel vagy szenvedtek maguk is. Tényleg népbetegség, sajnos.
4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!