Globális kampány készül a passzív dohányzás ellen
2012. április 08. 14:36
Nem hiszem hogy ezzel a kampánnyal sokat érnének el. Aki rászokott, az nem emiatt fog leszokni.Aki dohányzik , az legalább gyerekek mellett ne gyújtson rá.
2012. április 08. 21:58
|
|
adommyfandenagyon |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.09.20. Hozzászólás: 700 Csatolások: 68 Azonosító: 135052 offline
|
dehogynem látják be a következményeit..
Csak képtelenek letenni. A kényszer erősebb.
Én mondjuk szenély szerint szeretem a cigifüst illatát, füstben nőttem fel. Anyukám szívta. Dehát, majd túlélem..
Csak képtelenek letenni. A kényszer erősebb.
Én mondjuk szenély szerint szeretem a cigifüst illatát, füstben nőttem fel. Anyukám szívta. Dehát, majd túlélem..
2012. április 08. 21:59
|
|
adommyfandenagyon |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.09.20. Hozzászólás: 700 Csatolások: 68 Azonosító: 135052 offline
|
silenc, igazad van
2012. április 08. 22:24
az az igazság, h nagyon unalmas már ez a sok kampány. úgysem tudják megakadályozni, h leszokjon az aki nem tud vagy nem akar. aki meg letud szokni egyik napról a másikra, mert van akaratereje az úgyis megteszi.. már mindenkinek a könyökén jön ki, h káros a dohányzás, stb. igen TUDJUK. énis cigiztem már nem egyszer annak ellenére, hogy tudtam, h az egészségemet úgymond veszélyeztetem, de nem csináltam rendszert a cigizésből, csak akkor nyúltam hozzá, ha úgy tartotta kedvem..nyáron buli közben..vagy csak simán baráti körben. viszont !! megtudtam állni, h ez többet ne forduljon elő.. nincs abban semmi elítélendő, h vki néha rágyújt..aki meg folyamatosan csinálja annak legyen a saját problémája, ennyi.
2012. április 09. 10:11
|
|
Potyidanon |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.16. Hozzászólás: 524 Csatolások: 0 Azonosító: 153097 offline
|
nekem van...volt,egy ismerősöm,aki soha életében nem dohányzott,még csak olyan munkát sem végzett soha,ahol füstnek lett volna kitéve.és tüdőrákban halt meg...
igaz a cikk,egyet értek vele.fel nem foghatom,hogy hogyan képesek a szülők a gyerekeik mellett dohányozni...
igaz a cikk,egyet értek vele.fel nem foghatom,hogy hogyan képesek a szülők a gyerekeik mellett dohányozni...
2012. április 09. 10:13
|
|
Potyidanon |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.16. Hozzászólás: 524 Csatolások: 0 Azonosító: 153097 offline
|
de at is igaz,hogy nehezen tudnak ezen bármilyen kampánnyal is változtatni...mindig lesznek,akik dohányoznak,és nem hatják meg őket az ilyen szövegek...
2012. április 09. 10:35
|
|
govindaúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.12. Hozzászólás: 61 Csatolások: 0 Azonosító: 152870 offline
|
arról nem is beszélve, hogy a mindennapi STRESSZ mennyire káros az emberre. akkoriban pista bácsi a vidéken meg joe bácsi délen amerikába is szívta a cigit(mainál erősebbet) és itta rendesen a borát meg a whiskeyét mégis képesek voltak sokáig élni. gyerek mellett dohányzással tényleg nem értek egyet
2012. április 09. 19:17
jól teszik .. semmire nem jó a cigi az semmit nem old meg
2012. április 09. 21:37
|
|
Simoneúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.04.08. Hozzászólás: 52 Csatolások: 0 Azonosító: 172925 offline
|
Én csak azokat utálom, akik divatból cigiznek. Értem ezalatt a sok 13-14 éves (és ezt nem azért mondom mert olyan sokkal idősebb vagyok) kis khmkhm szukát/kisfiút (mert nem nagyok, sztem a cigi nem teszi őket naggyá
), akik pakolják fel fészbúkra meg az egyéb közösségi oldalakra az olyan képeket, amin nagyban szívják a cigit, és ezzel hú de nagy menők.
Nekem anyum és a bátyám is dohányoznak, de most mit tudok tenni? Tisztában vannak ők a káros hatásokkal, de ahhoz,h letegyék akaraterő kell, méghozzá nagy, mivel a vágyból hamar szenvedély lesz.
Egyébként meg a sok tiltás, ijesztgetés,haszontalan kampány egyáltalán nem ér semmit. Úgyis mindig a tiltott gyümölcs a legédesebb.
Nekem anyum és a bátyám is dohányoznak, de most mit tudok tenni? Tisztában vannak ők a káros hatásokkal, de ahhoz,h letegyék akaraterő kell, méghozzá nagy, mivel a vágyból hamar szenvedély lesz.
Egyébként meg a sok tiltás, ijesztgetés,haszontalan kampány egyáltalán nem ér semmit. Úgyis mindig a tiltott gyümölcs a legédesebb.
2012. április 10. 23:01
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Idézet (silenc @ 2012.04.08. 08:58)
Már annyira unom, hogy akik dohányoznak őket máshogy kezelik, pedig szerintem ugyanolyan emberek, nem rosszabbak azoknál, akik nem dohányoznak. Szerintem a dohányzók nagy része úgy érzi magát, mint egy kirekesztett.. 
Te úgy érzed, hogy kevesebbnek tűnsz, mint más, csak mert cigizel? Mert nem ezen van a hangsúly. Azért tiltják meg neked a cigizést itt és ott, mert káros mások egészségére is. Az nem kirekesztés, nem kellene ennyire mélyen venni a helyzetet. Én nem cigizek, de nekem meg abból van elegem, hogy ennyire nagy ügyet csinálnak belőle. Ha egy külön szigetre tennék az összes cigizős embert, az lenne kirekesztés, az, hogy ki kell menned 5 méterre egy kocsmából vagy épületből, még nem a világ legnagyobb baja. Én nem cigizek, kipróbáltam és nem kérek belőle de akkor sem tudom felfogni hogy miért esik nehezére az embereknek megérteni, hogy nem magukárt kell ezt tenni, hanem másokért. Téged nem zavar, rendben, minden jogod megvan ahhoz, hogy cigizz de a passzív dohányzás akkor is veszélyes, akár belátják a dohányosok akár nem.
Idézet (govinda @ 2012.04.09. 10:33)
érdekes viszont, hogy pl. a koffeint senki nem veszi elő vagy esetleg a különböző gyógyszereket.
Általad említett dolgokat elméletileg csak 18 év felett és/vagy orvosi receptre lehetne venni. Elméletileg. Ennél többet nem tudnak tenni érte. A koffein sem egészséges, de azzal nem ártasz másnak, ha megiszol napi 1,2 vagy 5 pohár kávét vagy nyugtatót szedsz. Nem rólad van szó, hanem azokról, akik körülötted ülnek a kocsmában, épületekben stb. Erről szól ez a kampány, hogy ne magunkra gondoljunk, hanem másra. Igenis jól tették, hogy bevezették a törvényt és fizetni is kell a büntetésért Április 1-től, a kampány is jó, a videója igen elgondolkodtató, csak nem érünk el vele semmit, amíg az emberek úgy állnak hozzá, hogy szívom, kit érdekel, hogy más mit gondol meg kinek hogyan árt a füst.
2012. április 13. 15:30
|
|
IAmTheCheeseMaestrovisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.04.06. Hozzászólás: 247 Csatolások: 0 Azonosító: 172801 offline
|
ophely88 tökéletesen szavakba öntötte az agyamon átcikázó gondolatfoszlányokat, kiosztotta helyettem a sok [elnézést a kifejezésért] funkcionális analfabétát. Itt nem a jogkorlátozásról van, aki akar, szívhatja a nikotinrudiját egymagában, de mások orra alá ne pöfékeljetek már füstöt. Köszönjük.
2012. április 13. 15:32
|
|
IAmTheCheeseMaestrovisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.04.06. Hozzászólás: 247 Csatolások: 0 Azonosító: 172801 offline
|
*Itt nem a jogkorlátozásról van SZÓ
Bocs, ez kimaradt.
Bocs, ez kimaradt.
2012. április 17. 10:33
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Idézet (Grace Benning @ 2012.04.06. 15:51)
Mekkora képmutatás! Mindjárt elsírom magam, komolyan! Vegyünk egy gyermeket bármelyik nagyváros kellős közepén. Majd pont a cigifüsttől lesz rákos, meg egyéb. Nem is attól a rengeteg szmogtól, amit a gépjárművek naponta kitermelnek, hanem a cigifüsttől. Csak a cigi a hibás, nem úgy átlagosan az iszonyatos méreteket öltő környezetszennyezés. Csakis a cigaretta. Ugyan már! Népbutítás a köbön, már megint, és a sok agyatlan zombi be is veszi és szajkózza a h*lyeséget úton-útfélen.
Siralmasan sokan nem gondolkoznak azzal az áldott szervükkel, amit a nyakukon hordanak. 
Igen, de közlekedni valahogy kell, cigizni viszont nem kötelező...
Nem azt mondom, hogy a szmog jó, meg kell, meg egészséges, de a cigaretta haszna mondjuk egy buszéhoz képest végtelenül elenyésző. Igen, ott a bicikli, meg ott a séta, ez igaz. De nagyobb távokra annyira nem ideális. Megmondom őszintén, nagyon örülnék, ha jobban terjedne a környezetkímélő üzemanyag.
De ez az egymásra mutogatás felesleges. A cigit nem volna kötelező szívni, az csak egy rossz és káros szokás, ami még drága is. Nélkülőzhetőnek kellene lennie, sőt... Én örülnék, ha fel se találták volna.
Szóval: LE A CIGIVEL!
1 felhasználónak tetszik:
ophely88
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.