Starity

Globális kampány készül a passzív dohányzás ellen

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. április 08. 10:56 #61
Bella99
Bella99
Fjarna
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 4376
Csatolások: 58
Azonosító: 130573
Ez mind jó és szép, csak az a probléma, hogy 100 emberből talán 20 ember (vagy még annyian sem) képes belátni a tényeket, és felhagy a cigizéssel.
2012. április 08. 14:36 #62
- törölt felhasználó -    
Nem hiszem hogy ezzel a kampánnyal sokat érnének el. Aki rászokott, az nem emiatt fog leszokni.Aki dohányzik , az legalább gyerekek mellett ne gyújtson rá.
2012. április 08. 17:29 #63
DoooDuu
DoooDuu
Doreen Tomlinson ^^

StátuszNever give up, the beginning is always the hardest!!!
Hozzászólás: 3227
Csatolások: 547
Azonosító: 171198
Bella99 : 100 emberből olyan 10en leszoknának a dohányzásról, de lehet, hogy nem végleg..
2012. április 08. 21:58 #64
adommyfandenagyon
adommyfandenagyon

Státuszi ship it
Hozzászólás: 700
Csatolások: 68
Azonosító: 135052
dehogynem látják be a következményeit..
Csak képtelenek letenni. A kényszer erősebb.
Én mondjuk szenély szerint szeretem a cigifüst illatát, füstben nőttem fel. Anyukám szívta. Dehát, majd túlélem..biggrin.gif
2012. április 08. 21:59 #65
adommyfandenagyon
adommyfandenagyon

Státuszi ship it
Hozzászólás: 700
Csatolások: 68
Azonosító: 135052
silenc, igazad van
2012. április 08. 22:24 #66
- törölt felhasználó -    
az az igazság, h nagyon unalmas már ez a sok kampány. úgysem tudják megakadályozni, h leszokjon az aki nem tud vagy nem akar. aki meg letud szokni egyik napról a másikra, mert van akaratereje az úgyis megteszi.. már mindenkinek a könyökén jön ki, h káros a dohányzás, stb. igen TUDJUK. énis cigiztem már nem egyszer annak ellenére, hogy tudtam, h az egészségemet úgymond veszélyeztetem, de nem csináltam rendszert a cigizésből, csak akkor nyúltam hozzá, ha úgy tartotta kedvem..nyáron buli közben..vagy csak simán baráti körben. viszont !! megtudtam állni, h ez többet ne forduljon elő.. nincs abban semmi elítélendő, h vki néha rágyújt..aki meg folyamatosan csinálja annak legyen a saját problémája, ennyi.
2012. április 09. 09:34 #67
bucii
bucii

Státusz~ Élvezd az élet minden egyes percét - hisz egyszer élünk ;))
Hozzászólás: 1038
Csatolások: 9
Azonosító: 171514
De ezzel nem értek annyira eggyet.. mert van aki cigizik és nem a tüdőrák végez vele, valaki nem cigizik egész életében és mégis olyasmiben hal meg... (:
2012. április 09. 10:11 #68
Potyidanon
Potyidanon

Státusz"Az elméd mindig legyen nyitott,de ne annyira,hogy kiessen az agyad!"
Hozzászólás: 524
Csatolások: 0
Azonosító: 153097
nekem van...volt,egy ismerősöm,aki soha életében nem dohányzott,még csak olyan munkát sem végzett soha,ahol füstnek lett volna kitéve.és tüdőrákban halt meg...
igaz a cikk,egyet értek vele.fel nem foghatom,hogy hogyan képesek a szülők a gyerekeik mellett dohányozni...
2012. április 09. 10:13 #69
Potyidanon
Potyidanon

Státusz"Az elméd mindig legyen nyitott,de ne annyira,hogy kiessen az agyad!"
Hozzászólás: 524
Azonosító: 153097
de at is igaz,hogy nehezen tudnak ezen bármilyen kampánnyal is változtatni...mindig lesznek,akik dohányoznak,és nem hatják meg őket az ilyen szövegek...
2012. április 09. 10:31 #70
govinda
govinda
új tag

Státuszlikely lads.
Hozzászólás: 61
Azonosító: 152870
ezt már tényleg nem értem. úgy kezelnek minket dohányosokat, mint akik nem emberek lassacskán. az én problémám had legyen már az ÉN problémám.
2012. április 09. 10:33 #71
govinda
govinda
új tag

Státuszlikely lads.
érdekes viszont, hogy pl. a koffeint senki nem veszi elő vagy esetleg a különböző gyógyszereket.
2012. április 09. 10:35 #72
govinda
govinda
új tag

Státuszlikely lads.
arról nem is beszélve, hogy a mindennapi STRESSZ mennyire káros az emberre. akkoriban pista bácsi a vidéken meg joe bácsi délen amerikába is szívta a cigit(mainál erősebbet) és itta rendesen a borát meg a whiskeyét mégis képesek voltak sokáig élni. gyerek mellett dohányzással tényleg nem értek egyet
2012. április 09. 11:00 #73
- törölt felhasználó -    
Remélem sikeres lesz!
2012. április 09. 19:17 #74
- törölt felhasználó -    
jól teszik .. semmire nem jó a cigi az semmit nem old meg
2012. április 09. 21:37 #75
Simone
Simone
új tag

StátuszHelp me now, tell me how, how can this last forever, forever?
Hozzászólás: 52
Azonosító: 172925
Én csak azokat utálom, akik divatból cigiznek. Értem ezalatt a sok 13-14 éves (és ezt nem azért mondom mert olyan sokkal idősebb vagyok) kis khmkhm szukát/kisfiút (mert nem nagyok, sztem a cigi nem teszi őket naggyábiggrin.gif), akik pakolják fel fészbúkra meg az egyéb közösségi oldalakra az olyan képeket, amin nagyban szívják a cigit, és ezzel hú de nagy menők.
Nekem anyum és a bátyám is dohányoznak, de most mit tudok tenni? Tisztában vannak ők a káros hatásokkal, de ahhoz,h letegyék akaraterő kell, méghozzá nagy, mivel a vágyból hamar szenvedély lesz.
Egyébként meg a sok tiltás, ijesztgetés,haszontalan kampány egyáltalán nem ér semmit. Úgyis mindig a tiltott gyümölcs a legédesebb.
2012. április 10. 23:01 #76
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Azonosító: 157806
Idézet (silenc @ 2012.04.08. 08:58)
Már annyira unom, hogy akik dohányoznak őket máshogy kezelik, pedig szerintem ugyanolyan emberek, nem rosszabbak azoknál, akik nem dohányoznak. Szerintem a dohányzók nagy része úgy érzi magát, mint egy kirekesztett.. dry.gif

Te úgy érzed, hogy kevesebbnek tűnsz, mint más, csak mert cigizel? Mert nem ezen van a hangsúly. Azért tiltják meg neked a cigizést itt és ott, mert káros mások egészségére is. Az nem kirekesztés, nem kellene ennyire mélyen venni a helyzetet. Én nem cigizek, de nekem meg abból van elegem, hogy ennyire nagy ügyet csinálnak belőle. Ha egy külön szigetre tennék az összes cigizős embert, az lenne kirekesztés, az, hogy ki kell menned 5 méterre egy kocsmából vagy épületből, még nem a világ legnagyobb baja. Én nem cigizek, kipróbáltam és nem kérek belőle de akkor sem tudom felfogni hogy miért esik nehezére az embereknek megérteni, hogy nem magukárt kell ezt tenni, hanem másokért. Téged nem zavar, rendben, minden jogod megvan ahhoz, hogy cigizz de a passzív dohányzás akkor is veszélyes, akár belátják a dohányosok akár nem.

Idézet (govinda @ 2012.04.09. 10:33)
érdekes viszont, hogy pl. a koffeint senki nem veszi elő vagy esetleg a különböző gyógyszereket.

Általad említett dolgokat elméletileg csak 18 év felett és/vagy orvosi receptre lehetne venni. Elméletileg. Ennél többet nem tudnak tenni érte. A koffein sem egészséges, de azzal nem ártasz másnak, ha megiszol napi 1,2 vagy 5 pohár kávét vagy nyugtatót szedsz. Nem rólad van szó, hanem azokról, akik körülötted ülnek a kocsmában, épületekben stb. Erről szól ez a kampány, hogy ne magunkra gondoljunk, hanem másra. Igenis jól tették, hogy bevezették a törvényt és fizetni is kell a büntetésért Április 1-től, a kampány is jó, a videója igen elgondolkodtató, csak nem érünk el vele semmit, amíg az emberek úgy állnak hozzá, hogy szívom, kit érdekel, hogy más mit gondol meg kinek hogyan árt a füst.
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, IAmTheCheeseMaestro
2012. április 13. 15:30 #77
IAmTheCheeseMaestro
IAmTheCheeseMaestro
visszatérő vendég

StátuszAz élet nagyon drága, de az árban benne van évente egy Nap körüli utazás.
Hozzászólás: 247
Azonosító: 172801
ophely88 tökéletesen szavakba öntötte az agyamon átcikázó gondolatfoszlányokat, kiosztotta helyettem a sok [elnézést a kifejezésért] funkcionális analfabétát. Itt nem a jogkorlátozásról van, aki akar, szívhatja a nikotinrudiját egymagában, de mások orra alá ne pöfékeljetek már füstöt. Köszönjük.
2012. április 13. 15:32 #78
IAmTheCheeseMaestro
IAmTheCheeseMaestro
visszatérő vendég

StátuszAz élet nagyon drága, de az árban benne van évente egy Nap körüli utazás.
Hozzászólás: 247
Azonosító: 172801
*Itt nem a jogkorlátozásról van SZÓ
Bocs, ez kimaradt.
2012. április 14. 19:32 #79
Spongya
Spongya
hodor

Státuszha tested fázik, lelkem rád adom
Hozzászólás: 2272
Csatolások: 214
Azonosító: 141897
Az alapján, hogy dihányzik valaki vagy sem, nem ítélek meg senkit. Számomra csak a divatcigisek kettőspontnagyO.
2012. április 17. 10:33 #80
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Idézet (Grace Benning @ 2012.04.06. 15:51)
Mekkora képmutatás! Mindjárt elsírom magam, komolyan! Vegyünk egy gyermeket bármelyik nagyváros kellős közepén. Majd pont a cigifüsttől lesz rákos, meg egyéb. Nem is attól a rengeteg szmogtól, amit a gépjárművek naponta kitermelnek, hanem a cigifüsttől. Csak a cigi a hibás, nem úgy átlagosan az iszonyatos méreteket öltő környezetszennyezés. Csakis a cigaretta. Ugyan már! Népbutítás a köbön, már megint, és a sok agyatlan zombi be is veszi és szajkózza a h*lyeséget úton-útfélen. omg.gif Siralmasan sokan nem gondolkoznak azzal az áldott szervükkel, amit a nyakukon hordanak. dry.gif

Igen, de közlekedni valahogy kell, cigizni viszont nem kötelező...
Nem azt mondom, hogy a szmog jó, meg kell, meg egészséges, de a cigaretta haszna mondjuk egy buszéhoz képest végtelenül elenyésző. Igen, ott a bicikli, meg ott a séta, ez igaz. De nagyobb távokra annyira nem ideális. Megmondom őszintén, nagyon örülnék, ha jobban terjedne a környezetkímélő üzemanyag.
De ez az egymásra mutogatás felesleges. A cigit nem volna kötelező szívni, az csak egy rossz és káros szokás, ami még drága is. Nélkülőzhetőnek kellene lennie, sőt... Én örülnék, ha fel se találták volna. dry.gif Nagyon is egyetértek a tilalommal, tiltsák csak be minél több helyen. Engem igenis zavar a cigifüst, folyton a pofámba fújják, le se sz*rják, hogy fuldoklom tőle.

Szóval: LE A CIGIVEL! thumbsup.gif
1 felhasználónak tetszik: ophely88
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!