Globális kampány készül a passzív dohányzás ellen
2012. április 06. 19:44
|
|
Pillebaba98New York *-* |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.11. Hozzászólás: 1505 Csatolások: 10 Azonosító: 152801 offline
|
Én személy szerint nem cigizek,de sajnos a rokonaim közül többen is ..
2012. április 06. 20:43
|
|
Az egyetlen★Sentimentalist - The final eccentric™ ☺ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.05. Hozzászólás: 1323 Csatolások: 0 Azonosító: 152355 offline
|
Teljesen igazuk van,de sajnos ennyi nem segít az ügyön.......szívem szerint azt kívánnám,bárcsak eltűnne sec-perc alatt az összes dohány (növény) a Földön!
(a tinik kb 95 %-a dohányzik =( )
1 felhasználónak tetszik:
ophely88
2012. április 07. 08:33
|
|
Small Selena .ℒℴνℯ♥ ™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.25. Hozzászólás: 2631 Csatolások: 39 Azonosító: 159323 offline
|
Szerintem ezzel nem fognak valami sok dolgot elérni az emberek úgy is fognak cigizni...
2012. április 07. 11:23
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Remek kezdeményezés és annak ellenére, hogy nem hiszek a sikerben, értekelendő a próbálkozás. Lehet most azon vitázni, hogy kell-e cigizni ahhoz, hogy valaki rákos legyen. Nem. De a cigi rásegíthet annak kialakulására és az sem mindig igaz, hogy fogyaszt vagy csökkenti az étvágyat. Én csak azokat a cigiseket ítélem el, akik a pofámba fújják a füstöt vagy gyerek közelében cigiznek. Nagyon nagy hibának tartom a szülők részéről, hogy nem tiltják meg nekik (talán felesleges) a cigizést, annál jobban pedig csak arra haragszom, aki pénzt ad a saját gyerekének vagy ad neki a saját dobozából. A cigifüst nem csak zavaró de károsan is hat a szervezetre, aki pedig ezt nem látja be, azzal sajnos nem lehet mit kezdeni. Szerintem teljesen mindegy, hogy mi van a dobozra írva vagy milyen kép lett rányomtatva, nem sokat segít. Képes dobozban adni a cigit, pénztárgép alól adni a dohánytermékeket (ahogyan kb 1 hete teszik az Egyesült Királyságban és Franciaországban) nem jelent biztos megoldást. Próbálkozni lehet, de amíg a társadalom úgy áll hozzá, hogy szívjátok a cigit nyugodtan és néhány szülő nem tesz az ellen semmit, hogy a gyereke letegye a cigit, nem fog jobb lenni a helyzet. A tiltásról pedig csak annyit, hogy elméletileg büntetnek Április 1-től a nem megfelelő helyen való dohányzásért és tegnap 3 kocsmába mentem be, mindet otthagytam a fenébe, mert meg lehetett volna fulladni a füsttől, ablakokat meg nem mernek nyitni nehogy kívülről látszódjon, hogy bent cigiznek. Csak 1 percükbe tellene kimenni az udvarra, de arra sem képesek.
2012. április 07. 13:13
Engem idegesít,hogy a környezetemben körülbelül 3-an dohányoznak,de néha már tiszta levegőhöz sem jutok.
Tetszik a kampány.
Tetszik a kampány.
2012. április 07. 14:23
|
|
Blackbird03 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.24. Hozzászólás: 752 Csatolások: 284 Azonosító: 161100 offline
|
Nekem nagyon tetszik a kampány, bár szerintem ettől a dohányosok ugyanúgy fogják szívni a cigarettát.
Nekem szerencsém van, ugyanis a családból senki nem dohányzik, de az egyik barátnőmet gyakran csúfolják azért, mert füstös szagú a ruhája, amiért a szülei állandóan fújják a cigit, mint a gyárkémény.
Igazából a dohányzás olyan, hogy te döntöd el, hogy elkezded-e, de rajtad kívül a többi ember is megszívja, amiért te füstölsz.
De azért abban látok reményt, hogy hátha valaki ha nem is magáért, de másokért megteszi, hogy leteszi ezt a káros szokását.
Abszolút nem vagyok ellene annak, hogy dohányozzon az ember, mert miért ne, ha megnyugtatja? De nekem ne álljon be elém a buszmegállóba a füstjével, és ne fújja rám azt a büdös szagot, mert azért nagyon mérges vagyok. Néha ilyenkor legszívesebben beletömném az orrába, hogy szagolja, amíg el nem ég.
Nekem szerencsém van, ugyanis a családból senki nem dohányzik, de az egyik barátnőmet gyakran csúfolják azért, mert füstös szagú a ruhája, amiért a szülei állandóan fújják a cigit, mint a gyárkémény.
Igazából a dohányzás olyan, hogy te döntöd el, hogy elkezded-e, de rajtad kívül a többi ember is megszívja, amiért te füstölsz.
De azért abban látok reményt, hogy hátha valaki ha nem is magáért, de másokért megteszi, hogy leteszi ezt a káros szokását.
Abszolút nem vagyok ellene annak, hogy dohányozzon az ember, mert miért ne, ha megnyugtatja? De nekem ne álljon be elém a buszmegállóba a füstjével, és ne fújja rám azt a büdös szagot, mert azért nagyon mérges vagyok. Néha ilyenkor legszívesebben beletömném az orrába, hogy szagolja, amíg el nem ég.
ophely88
2012. április 07. 16:03
|
|
Urban Ninjavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.06. Hozzászólás: 127 Csatolások: 32 Azonosító: 124448 offline
|
Ez semmin nem fog változtatni. Engem egy kicsit idegesít már ,hogy ennyire fel van fújva a dolog pedig nem dohányzom. Ők is ugyanolyan emberek, nem rosszabbak egy nem dohányzónál. Inkább dohányozzon valaki mint ,hogy alkoholista legyen és félholtra verje a hozzátartozóit minden egyes nap. Miért akkora bűn ez őszintén? Miért kell vele ennyit foglalkozni? Én is passzív dohányos vagyok ilyen értelemben hiszen sokan dohányoznak körülöttem és különösebben nem zavar. El kell fogadni, alkalmazkodni kell a másikhoz és nem csak másoknak hozzánk. Nem hinném ,hogy mondjuk 20 év dohányzás után valaki csak úgy le fogja tenni más egészsége miatt a cigit, hiszen a saját egészsége sem érdekli ilyen tekintetben.
Amit felháborítónak találok, azok a gusztustalan plakátok amiket néhány iskolában kiraknak dohányzás elleni kampány néven. Abba senki sem gondol bele ,hogy talán egy gyerek hozzátartozó cigizik és a gyerek ezt hogy éli meg amikor látja azokat a bizonyos plakátokat. Szörnyű érzés. Tehet ellene valamit? Nem. Azt teheti ,hogy nem szokik rá, de ezzel megint nincs megoldva a probléma. Mindenki tisztában van már a következményekkel. Amíg cigarettát gyártanak, addig lesznek dohányosok. Ez ellen nincs mit tenni.
Egyébként meg igenis lehet tenni az ellen ,hogy cigiszagod legyen ha nem cigizel. Sosem mondta nekem senki ,hogy cigiszagom lenne pedig van aki elég erősen dohányzik nálunk.
De ez csak az én véleményem.
Amit felháborítónak találok, azok a gusztustalan plakátok amiket néhány iskolában kiraknak dohányzás elleni kampány néven. Abba senki sem gondol bele ,hogy talán egy gyerek hozzátartozó cigizik és a gyerek ezt hogy éli meg amikor látja azokat a bizonyos plakátokat. Szörnyű érzés. Tehet ellene valamit? Nem. Azt teheti ,hogy nem szokik rá, de ezzel megint nincs megoldva a probléma. Mindenki tisztában van már a következményekkel. Amíg cigarettát gyártanak, addig lesznek dohányosok. Ez ellen nincs mit tenni.
Egyébként meg igenis lehet tenni az ellen ,hogy cigiszagod legyen ha nem cigizel. Sosem mondta nekem senki ,hogy cigiszagom lenne pedig van aki elég erősen dohányzik nálunk.
De ez csak az én véleményem.
2012. április 07. 16:52
|
|
SütyღMaybe,Onceღ™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.14. Hozzászólás: 3297 Csatolások: 579 Azonosító: 133242 offline
|
az én apám is dohányzik többször megpróbált leszokni,de sajnos nem sikerült neki,és azóta még inkább kívánja..sajnos nap mint nap fél dobozokat szív el,de ez ellen nem tehetek semmit,mert hiába mondom neki hogy "50 éves korodra meg fogsz halni",nem érdekli,és azt mondja hogy hát akkor ez van..
és én ilyenkor sírni tudnék..
és attól ráz ki a legjobban a hideg hogy a mai generáció már függő..-.-
nah szóval teljesen kiborít de nem tudok semmit sem tenni ellene..
és én ilyenkor sírni tudnék..
és attól ráz ki a legjobban a hideg hogy a mai generáció már függő..-.-
nah szóval teljesen kiborít de nem tudok semmit sem tenni ellene..
2012. április 07. 18:24
|
|
lollypop16új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.06. Hozzászólás: 30 Csatolások: 0 Azonosító: 166699 offline
|
Remélem bejön ez a kampány... mondjuk kétlem. Sok ilyen (leszoktató, ijeszgetős dolog) volt már de sajnos nem jött be, sőt a helyzet is rosszabb lett.
Nem mondom, hogy lehetetlen mert vannak rokonaim és ismerőseim is akiknek sikerült leszokni köztük a saját apukám (nagyon tisztelem ezért).
Nem mondom, hogy lehetetlen mert vannak rokonaim és ismerőseim is akiknek sikerült leszokni köztük a saját apukám (nagyon tisztelem ezért).
2012. április 07. 19:24
|
|
Riley13EvilRegal ♡ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.13. Hozzászólás: 5050 Csatolások: 1091 Azonosító: 131122 offline
|
Nem hinném, hogy sokat elérnének ezzel, pedig jó lenne. Azokra nem nagyon lehet hatni, akik tényleg függők. És szerintem nem nagyon érdekli őket az, hogy a másikat mi zavarja. Ma már ritka az hogy az egyik ember törődik a másikkal. :/
2012. április 07. 19:28
|
|
Kiraacƒℓєυя яєвєℓℓє™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.12. Hozzászólás: 2355 Csatolások: 320 Azonosító: 126961 offline
|
Nekem a szüleim, míg nem szoktak le - úgy 6-7 éve -, akkor is mindig kimentek az udvarra cigizni, mert ők is tudták, hogy ezzel egyrészt nekünk is, a gyerekeiknek is árthatnak, másrészt meg ők is utálták volna, ha cigiszagú lett volna a ház.
Egyébként remélem sokáig lesz ez a kampány, bár én nem hiszem, akik eddig nem szoktak le a barátaik könyörgésére sem, emiatt letennék a cigit...
Egyébként remélem sokáig lesz ez a kampány, bár én nem hiszem, akik eddig nem szoktak le a barátaik könyörgésére sem, emiatt letennék a cigit...
2012. április 07. 20:18
|
|
meyah_• bite for fun • |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.14. Hozzászólás: 5305 Csatolások: 2 Azonosító: 131197 offline
|
Nem igaz, hogy mindent meg akarnak tiltani az emberektől. Én már 4 éve cigizem, nem vagyok rá büszke, de rászoktam. És szerintem nem a gyerek előtt kellene rágyújtani, hanem jó messze kéne elmenni. Ennyi lenne a megoldás, de ezt néhány pedáns szülő nem veszi észre...
2012. április 08. 00:36
|
|
Little Dreamervisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.19. Hozzászólás: 143 Csatolások: 0 Azonosító: 158799 offline
|
Szerintem nagyon jó ez a kampány, láttam a reklámját a tv-ben. Nézzétek meg, hogy jobban értsétek miről van szó...
http://www.youtube.com/watch?v=2bZqtgsfTxE
A dohányfüst 80%-a láthatatlan, de a méreganyagok attól még ott vannak és beszívjuk őket...na arról nem is beszélve, amikor közvetlenül fújják rád a füstöt:S
http://www.youtube.com/watch?v=2bZqtgsfTxE
A dohányfüst 80%-a láthatatlan, de a méreganyagok attól még ott vannak és beszívjuk őket...na arról nem is beszélve, amikor közvetlenül fújják rád a füstöt:S
ophely88
2012. április 08. 08:58
|
|
silenc#ALLFOR916 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.11. Hozzászólás: 3549 Csatolások: 7784 Azonosító: 143058 offline
|
Már annyira unom, hogy akik dohányoznak őket máshogy kezelik, pedig szerintem ugyanolyan emberek, nem rosszabbak azoknál, akik nem dohányoznak. Szerintem a dohányzók nagy része úgy érzi magát, mint egy kirekesztett..
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Az Eufória készítői elmagyarázzák, mi történt.
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Féltek Anna Wintourtól.
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
A párjával bulizott egyet.
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Reagált az énekesnő képviselője.
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Elmesélte, mit írt neki Ashley Tisdale.
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Mindig illik az öltözete az aktuális filmjéhez.