Starity

A technológia csodái — a klónozás

4 oldal 1 2 3 4
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. március 01. 17:41 #1
- törölt felhasználó -    
A huszonegyedik század technikai vívmányait követően manapság a klónozás fogalma igencsak elterjedt lett. A középkorban az emberek elképzelni sem tudták egyes élőlények ugyanazon tulajdonságokkal való lemásolását, de ez manapság nem lehetetlen. Miért foglalkoztatja annyira az embereket a klónozás?
A teljes cikkhez kattints ide!
2012. március 01. 17:44 #2
- törölt felhasználó -    
tetszik a cikk, Holly! biggrin.gif szerintem teljes embert nem fognak klónozni, de például testrész klónozást el tudok képzelni, és akkor nem lenne akkora várólista szerv-átültetéseknél.
2 felhasználónak tetszik: ophely88, Black Hearth2
2012. március 01. 17:45 #3
- törölt felhasználó -    
Tyűha, először is szeretnék gratulálni a cikkedhez, nagyon tetszik, ahogyan az emberek felé szólsz benne biggrin.gif Persze, tartalmaz a cikk pár nehezen érthető dolgot, de az egész téma annyira komplikált, szóval csodállak, amiért egy ennyire boncolgatni való témáról írtál.
Én már számtalanszor játszottam a klónozás gondolatával, ahogyan – gondolom – mindenki. Például több millióan szeretnék maguk mellé a kedvenc sztárjaikat, de én azon kívül, hogy fantasztikusnak tartom, úgy vagyok vele, hogy nem hiába fejlődtünk olyannak, amilyennek. Szóval értem én az egész úttörő dolgot a tudományos világban, de valami mégis afelé húz, hogy tartózkodjam tőle.
2 felhasználónak tetszik: ophely88, Black Hearth2
2012. március 01. 17:45 #4
SuperRusso
SuperRusso
visszatérő vendég

Státusz"By the power of truth, I, while living, have conquered the universe"
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 170
Csatolások: 0
Azonosító: 159230
hát igen ez mint szép és jó de egy gond van hogy ezt nem arra a célra használják hogy az emberiséget mentség hanem pont az ellentéte érdekes hogy a transzhumanisták ki merik mondani
2012. március 01. 17:48 #5
TbRéku
TbRéku
új tag

StátuszTell the devil I said "Hey" when you get back to where you're from
Hozzászólás: 2106
Csatolások: 62
Azonosító: 157537
Nagyon jó cikk lett!biggrin.gif Szerintem ez az egész nagyon érdekes.Nem is tudtam, hogy klónoztak már állatot.rohog.gif
2012. március 01. 17:52 #6
Vampiregirl1
Vampiregirl1
Angel.

Státusz"Girls don’t like boys, girls like fanfiction, food and middle aged celebrities"
Hozzászólás: 2451
Csatolások: 318
Azonosító: 166234
Igen érdekes cikk lett.Bennem is felmerült,hogy mi lenne,ha klónozhatnánk.Igen érdekes dolgok merülnek fel a cikkben.Olyan szokatlan,hogy ennyire fejlett a tudomány,mégis annyi dolog vár ránk,amit meg kell valósítani! smileeee.gif
2012. március 01. 17:54 #7
SuperRusso
SuperRusso
visszatérő vendég

én nem őrűlők ennek a dolognak mert tutti hadi célra fogják használni sőt már biztos használják szóval jó ra nem lehet számitani a jővőbe az biztos arra azért figyelmet vetitek de ha mégis akkor is a tőkéletes verzio csak hadi dolgokban lesz ha lehet belőle űzlet meg pénz akkor biztos
2012. március 01. 18:00 #8
SuperRusso
SuperRusso
visszatérő vendég

http://www.youtube.com/watch?v=3cjImVFcxd8
2012. március 01. 18:03 #9
Appalache
Appalache
Hozzászólás: 505
Csatolások: 15
Azonosító: 149552
Nahát, elindultunk a technika vonalán is, ez tetszik ám nagyon! biggrin.gif Ezt a témát nekem angolul kellett boncolgatni nyelvvizsgára, jól megizzasztott, mert még magyarul is súlyos téma. Szerintem betegségek gyógyítására nem rossz megoldás, meg a mezőgazdaságban is lehet hasznosítani, de az emberklónozásnak teljességgel ellene vagyok. Most olvastam el a Ne engedj el-t (ami egyébként ha még párszor elolvasom, a kedvenc könyvem lesz all time), és annak is részben ez a témája. Tényleg húzós egy dolog.
Szerintem folynak titkos kísérletek, és írták előttem is, hogy félő, hogy háborús célokra is felhasználhatják, bár onnan azért még messze lehetünk, de ki tudja, elég nagy kópé ez az USA.
Azzal sem értek egyet, hogy a klónozás segítségével megválaszthatjuk születendő gyermekünk tulajdonságait. Képzeljétek el, hogy mindenki tökéletes lenne a világon! Brr... Tiszta bizzar.
2012. március 01. 18:08 #10
Marina Salvatore
Marina Salvatore
Goth,Loki Laufeyson & Daenerys Targaryen <333

Státuszhttp://www.youtube.com/watch?v=OyzI2hrmGgI&feature=related *-*
Hozzászólás: 5443
Csatolások: 2807
Azonosító: 150271
Ezek nagyon durva dolgok....
2012. március 01. 18:26 #11
Cher Sugar
Cher Sugar
Rihanna Navy

Státusz*HA NEM INDOKLOD A BEJELÖLÉST,SZÍVFÁJDALOM NÉLKÜL ELUTASÍTOM!*
Hozzászólás: 1869
Azonosító: 165595
jó cikk smileeee.gif
elég érdekes smileeee.gif
2012. március 01. 18:27 #12
Dzsenifer3
Dzsenifer3
Hozzászólás: 7117
Csatolások: 481
Azonosító: 155330
Ez ám a hosszú cikk...! biggrin.gif
2012. március 01. 18:28 #13
linna
linna
♥ Brian&Justin ♥

Státusz~Oberyn was dead, but I never forget him!~ ♥♥♥
Hozzászólás: 4901
Azonosító: 164721
Jó cik csak alig értettem meg! biggrin.gif
2012. március 01. 18:38 #14
Olcsi
Olcsi

StátuszFejlődésben lévő otaku :3
Hozzászólás: 897
Azonosító: 160661
Húú, ez nagyon jó cikk lett, nagyon tetszett, érdemes elolvasni!
2012. március 01. 18:47 #15
- törölt felhasználó -    
Idézet (Marina Salvatore @ 2012.03.01. 18:08)
Ezek nagyon durva dolgok..

Hát az.. ohmy.gif Ezen először én is ledöbbentem, mikor először hallottam erről..(7-8 éves voltam,amikor a szüleim mondták, mikor megkérdeztem, hogy ez tényleg igaz..)Elején csak filmekben, aztán már a valóságban, hogy vannak ilyen emberek, akik szeretnék a klónozást végrehajtani embereken, állatokon(ami már megtörtént) és még sok más dolgon..Régen csodálkoztam ezen, de most már nem...Amilyen a mai tudomány én ezt nem tartom lehetetlennek, és amilyenek az emberek a tudási vággyal és a tudási szomllyal el tudom ezt képzelni a jövőben, hogy ez meg fog valósulni...
Lehet, hogy most ez igen furán hangzik és valaki nem is ért belőle semmit, de ez a jövőben lehet, hogy pont egy nagyon természetes és egy hétköznapi dolog lesz, mint most az, hogy internetezünk, meg ilyesmi, mert ezt régen az emberek el sem tudták képzelni, ami nálunk most nagyon hétköznapi és nagyon normális..
Amúgy megjegyzem, hogy van benne valami, hogy ezt nem fogják nagyon jó dolgokra használni, hogyha ez meg fog valósulni...
Tegyük fel, hogyha megtörténik lehet, hogy katonasági célra fogjál ezt allkalmazni (ami lehet, hogy egyrészt jó is, mert így kevesebb ember fog meghalni(legalább is ők ezt gondolhatják...) de sztem ők is ugyan úgy élő lényeknek számítanak, és nekik is van/lesz életük..)
A másik, hogy lehet, hogy ezzel csak pénzt akarnak maguknak szerezni, mert azt nézzük ez igen jó belhasznot(vagyont) fog hozni nekik, ami szerintem nem nagyon igazságos és jó dolog..
De lehet, hogy ugyanakkor emberek életét is mentik meg vele...Pl.:donorszervek v. testek beteg embereknek v. balesetet szenvedőknek, akiknek ez jól jönne a jövőre nézve..
De ez még csak a jövő kérdése, és majd lehet, hogy megtudjuk (legalább is amilyen rohamosan fejlődik a tudomány), hogy mi lesz ebből, de egy biztos, hogy ez a klónozás meg fog szerintem valósulni!!

Ui.:Nagyon jó lett a cikk Holly!!biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: ophely88
2012. március 01. 20:09 #16
AmyTurner
AmyTurner
visszatérő vendég

Státusz" Because I'm one hell of a butler"
Hozzászólás: 278
Azonosító: 165135
Egyetértek Black Hearth2-vel, főleg a pénzügyi célokban. Tényleg furcsa belegondolni, egyszer a hasonmásom fog szaladgálni a világban. De talán mégsem! Az emberek mindig többet akarnak, mint ami van, szóval elég valószínű, hogy ezt meg fogják valósítani. Csak aztán nehogy TÉNYLEG katonai célokra használják, ennek viszont vajmi kevés az esélye,tekintve a mai világot. A cikk érdekes és nagyszerű smileeee.gif Szép volt, Holly! biggrin.gif
2012. március 01. 20:14 #17
Az egyetlen
Az egyetlen
★Sentimentalist - The final eccentric™ ☺

StátuszEgy idézettel nem magyarázhatod meg a világ hibás működését.
Hozzászólás: 1323
Azonosító: 152355
ezt eddig is tudtam,és nekem azért nem tetszik az emberi a klónozás,mert attól még nem ugyanaz az ember lesz,mint ez eredeti,aki valószínüleg meghalt.és ez NAGYON szomorú...
2012. március 01. 20:25 #18
Team Delena 4ever
Team Delena 4ever
visszatérő vendég

Státusz"Ami késik, nem múlik!"
Hozzászólás: 347
Azonosító: 166311
érdekes cikk!! smileeee.gif
Nekem még mindig kicsit lehetetlennek tűnik ez a klónozás, pedig már hallottam a bárányról. Elég durva.
2012. március 01. 20:57 #19
Süty
Süty
ღMaybe,Onceღ™

Státusz"No Hay Nada Más De Lo Previsto"
Hozzászólás: 3297
Csatolások: 579
Azonosító: 133242
ohmy.gif ez nagyon érdekes. biggrin.gif happy.gif
2012. március 01. 21:25 #20
LeClerq