Videojátékok a filmvásznon
2012. január 23. 16:28
Tomb Raider az nagyon jó!!
De nem is tudtam, hogy a Kaptár is egy játék volt!!:
Király!!!
A Perzsia Hercegénél is nem ez a helyzet!!!
Úgy tudom annál is így volt, hogy először a játék aztán a film!!
(legalább is az apám ezt mondta
) Nah mindegy... nagyon jó az összeállítás!!!
Gratula!!!
Ui.: Nem is tudtam, hogy ilyen sok játékból csináltak filmet......
Ui.: Nem is tudtam, hogy ilyen sok játékból csináltak filmet......
1 felhasználónak tetszik:
Kokonuth
2012. január 23. 16:56
|
|
Az egyetlen★Sentimentalist - The final eccentric™ ☺ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.05. Hozzászólás: 1323 Csatolások: 0 Azonosító: 152355 offline
|
A Silent Hill az nagyon durva nekem.
xD A kedvencem ezek közüla Mortal Kombat.
2012. január 23. 17:00
|
|
Az egyetlen★Sentimentalist - The final eccentric™ ☺ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.05. Hozzászólás: 1323 Csatolások: 0 Azonosító: 152355 offline
|
Játszottam is Mortal Kombattal még jó régen.
2012. január 23. 17:40
|
|
minamartinvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.12.01. Hozzászólás: 483 Csatolások: 177 Azonosító: 113676 offline
|
A Hitman és a Doom nagy kedvencem a játék adaptációkból.
2012. január 23. 18:10
|
|
otyg |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 05.02.27. Hozzászólás: 1094 Csatolások: 4471 Azonosító: 4076 offline
|
Idézet (joe_r @ 2012.01.23. 15:36)
Na mégis miért?
Mert ahogy az egy ideje látszik, Hollywood-ban nagyon kifogytak az ötletekből, és a kreativitásból. Elég csak a az idén megjelenő Torpedó című társasjátékból készült Battleship-re gondolni.
Manapság tíz filmből átlag hét valamilyen filmnek a folytatása, mellékszála, esetleg remake, vagy játék/képregény adaptáció. Utóbbi esetben még nem is lenne gond, mert nagyjából elég egy akciódús, látványos filmet készíteni, ahol nem cél az Oscar-díj elnyerése. Viszont a játékadaptációkkal az a gond, hogy a komplett iparág bevétele több, mint amit a filmipar produkálni tud, akkor a rajongók talán jogosan várhatják el azt, hogy a végtermék, vagyis a film legalább olyan minőséget képviseljen, mint az alapját adó játék.
Ezt annyival toldanám csak meg, hogy anno pont a fordítottja volt igaz: a nagy sikerű filmekből készültek elég ötlettelen játékadaptációk. De nem csak ötlettelenségről van szó, hanem kőkemény pénzről. Ha egy brand fut, akkor legyen bármilyen vacak az adaptáció pénzt fog hozni. Sokkal kevesebbet kell költeni reklámra, ha az ember tudja, hogy miért megy be a moziba, hiszen sokan ismerik az eredetijét. (egyébként ebben az esetben a játékgyártók is örvendeznek, hiszen a mozi jóval régebben része a szórakoztató iparnak, mint a videó játékok, emiatt nagyobb a respectje is, így a saját kreatúrájuk/kreatúráik nagyobb eséllyel vonulnak be az örökkévalóságba.)
Egyébként ebbe a kategóriába sorolható még a Wing commander is (nem tudom mi a magyar címe, Freddie Prinze Jr. a főszereplője), ami filmként korántsem lett sikeres, de az érdekessége pont az, hogy a filmet az eredeti játék szellemi atyja Chris Roberts írta/rendezte, aminek hozni kellett volna magával a sikert is, de mégse.
(a felsorolt filmek egyébként szinte kivétel nélkül elég gyenge adaptációk, talán az egyedüli kivétel a Mortal kombat első része, mert az szerintem egy az egyben visszaadja a játék hangulatát - bár ha csak a hangulatról lenne szó, akkor a silent hill és a max payne mozi is ide tartozna, de azok meg valamiért nekem filmként nem működtek)
1 felhasználónak tetszik:
joe_r
2012. január 23. 19:37
|
|
TennantLove |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.12.31. Hozzászólás: 1109 Csatolások: 0 Azonosító: 142192 offline
|
van egy pár amit szeretek
2012. január 23. 19:42
a Max Payne valami nagyon rosszul sikerült meg sem közelíti a játékot.a Játék fantasztikus!
2012. január 24. 00:25
|
bullit10új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.16. Hozzászólás: 4 Csatolások: 0 Azonosító: 125202 offline
|
Jó kis cikk. A tomb raider és a kaptár filmek tényleg naon jók. De egy God of War film mekkora lenne már, persze csak ha visszatudná adni a játék zseniális hangulatát.
2012. január 24. 07:01
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Idézet (joe_r @ 2012.01.23. 15:36)
És csak pár játék, amit nagyon szeretnének még megfilmesíteni, de a rajongók nem biztos, hogy örülnének neki:
Dragon Age, Halo, WarCraft, időről-időre pedzegetik a GTA megfilmesítését.
Dragon Age, Halo, WarCraft, időről-időre pedzegetik a GTA megfilmesítését.
Én örülnék egy WarCraft filmnek.
2012. január 24. 12:32
|
|
kis_zsú |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.14. Hozzászólás: 845 Csatolások: 0 Azonosító: 131186 offline
|
Tesóm a Half Life, és a BioShock megfilmesítésének örülne. Nekem az egyik kedvenc játékom az Unreal Tournament, filmben pedig tetszett a Silent Hill, a Doom és a Resident Evil.
Victoria Beckham elárulta, mi az az egy dolog a divatban, amit nem enged meg a lányának
Victoria Beckham elárulta, mi az az egy dolog a divatban, amit nem enged meg a lányának
Van valami, amit Harper Beckhamnek nem lehet.
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Kiderült, hogy mivel vádolják.
Kivágták Sydney Sweeney-t Az ördög Pradát visel folytatásából?
Kivágták Sydney Sweeney-t Az ördög Pradát visel folytatásából?
Kivághatták a cameoszerepét.
Alig takarta valami Charlize Theront az új filmje premierjén
Alig takarta valami Charlize Theront az új filmje premierjén
Éppen, hogy nem látszott ki semmi.
Kiderült, Chris Pine is visszatér-e a Neveletlen hercegnő folytatásában
Kiderült, Chris Pine is visszatér-e a Neveletlen hercegnő folytatásában
Megszólalt a könyvek szerzője.
Lana Del Rey exének fáj, hogy mással van az énekesnő
Lana Del Rey exének fáj, hogy mással van az énekesnő
Clayton Johnson az érzéseiről beszélt.
Rihanna nagyon megváltozott, mióta anya lett
Rihanna nagyon megváltozott, mióta anya lett