Ha egy videojáték sikeresnek bizonyul, akkor több, mint valószínű, hogy hamarosan a filmvásznon is viszontláthatjuk, de az már nem olyan biztos, hogy tetszeni is fog, amit látunk. Most nézzük meg, eddig milyen játékokat láthattunk a mozikban.
A teljes cikkhez kattints ide!
Videojátékok a filmvásznon
2012. január 23. 11:28
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
A "Heart of Darkness" is lehetne már filmen. Azt valamiért senki nem akarja megfilmesíteni...
2012. január 23. 12:30
|
|
Kokonuthvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.03. Hozzászólás: 190 Csatolások: 12 Azonosító: 146549 offline
|
Imádom az ilyen cikkeket, csak azt sajnálom, hogy max egy héten egyszer ír ilyet valaki. 
A legtöbb bekezdéssel egyet értek, mint például a Streetfighters-t vagy a Doom-ot leíró részekkel, de nem értem például, hogy a Hitmant miért csak nézhető kategóriába sorolja, hisz az egy elég jó film lett. Még csak Olyphant rajongó sem vagyok, ami elfogulttá tehetne, nem, de szerintem bőven benne van a "jó" kategóriában.
Ecció történetének megfilmesítése meg háát... nem is tudom, talán jobb lenne mindenkinek, ha örökre csak Pc játékként élne bennünk, mert egy ilyen sikeres, egyedi és különleges sztorit csak elrontani lehetne egy filmadaptációval. Beülnék én a moziba, ha valóban kijönne a közeljövőben, de szerintem rossz szájízzel jönnék ki. Így meg főleg rágnám a körmeimet, hogy ennyi viszálykodás és rivalizálás is menne a film forgatása közben az Ubisoft és a rendező között.
Mindegy, azért én köszönöm ezt a remek cikket, nagyon örültem neki
A legtöbb bekezdéssel egyet értek, mint például a Streetfighters-t vagy a Doom-ot leíró részekkel, de nem értem például, hogy a Hitmant miért csak nézhető kategóriába sorolja, hisz az egy elég jó film lett. Még csak Olyphant rajongó sem vagyok, ami elfogulttá tehetne, nem, de szerintem bőven benne van a "jó" kategóriában.
Ecció történetének megfilmesítése meg háát... nem is tudom, talán jobb lenne mindenkinek, ha örökre csak Pc játékként élne bennünk, mert egy ilyen sikeres, egyedi és különleges sztorit csak elrontani lehetne egy filmadaptációval. Beülnék én a moziba, ha valóban kijönne a közeljövőben, de szerintem rossz szájízzel jönnék ki. Így meg főleg rágnám a körmeimet, hogy ennyi viszálykodás és rivalizálás is menne a film forgatása közben az Ubisoft és a rendező között.
Mindegy, azért én köszönöm ezt a remek cikket, nagyon örültem neki
2012. január 23. 14:03
|
|
LillaVagyokúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.24. Hozzászólás: 78 Csatolások: 0 Azonosító: 161098 offline
|
Assassins Creed? O:
Angelinat meg a Tomb R.-t is imádom :3
Angelinat meg a Tomb R.-t is imádom :3
2012. január 23. 14:04
Megrökönyödve nézek, hogy egyesek nem hallottak olyan filmről, mint a Resident evil (Kaptár) vagy éppen a Lara Croft? Nane, ezt nem mondhatjátok komolyan! Aki egy kicsit is követi a filmes életet ma, az, még, ha nem is látta, de tudomása van róla, hogy létezik valami ilyesmi. Habár én csak most kóstoltam bele nemrég a PC játékok világába, mivel a párom az nagy PC játékos. Ő általa játszok én is az Assassins Creeddel, ami valóban elég szórakoztató, szívesen látnám a filmvásznon. A Silent Hillt pedig ki akarom játszani, ha végre sikerül kivégezni az AC-t és a Prototype-ot. A Hitman film jó volt, tény, számomra szórakoztató volt, de állítólag a játék milliószor jobb. Habár a Price of Persia az mindig is elkerült, nem láttam a filmet és játszani sem játszottam eddig vele. Aki nem próbálta a PC verziót, az imádja a filmet, aki pedig tudja mi a sztori, többször is kijátszotta, konkrétan közölte velem, hogy egy kaki az egész. Mivel nem is az van benne, mint ami a játékban. Ilyenkor kérdezem meg én is, hogy miért kell játékot adaptálni? A Lara Croft és a Resident evil hozza a színvonalat, bár RE-nek is csupán az első része van ott nagyon. Nem elképzelhetetlen, hogy kipróbáljam. Ettől függetlenül a Max Payne filmet nagyon eltolták, állítólag köze sincs a játékhoz. Én sem favorizálom a játék adaptációt, mert maximum annak élvezetes, aki csak a filmet látja és a játékkal nem játszik.
2012. január 23. 14:20
Az Assassin's Creedre, ha tényleg lesz belőle valami, baromi kíváncsi vagyok (mellesleg egy film már készült belőle, ez pedig a Lineage, de hát mégiscsak jobb, ha egy Universal-szintű stúdióra bízzuk az ügyet)
Még a Tekkent kiemelném, ami nagyon tetszett, szerencsére a bukott filmekhez nem volt szerencsém.
2012. január 23. 14:58
|
|
Florahh~ρяเи¢εss*~ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.06.11. Hozzászólás: 4619 Csatolások: 71 Azonosító: 129076 offline
|
Hát a Mario-ból elég gáz lett ez a film, mármint az előzetes által elég gáznak ítéltem el.
A Mortal Kombat viszont iszonyat jó.
A Final Fantasy is egészen megtetszett filmben.
A Mortal Kombat viszont iszonyat jó.
A Final Fantasy is egészen megtetszett filmben.
2012. január 23. 15:33
|
|
Empressassassins™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.08. Hozzászólás: 3519 Csatolások: 8556 Azonosító: 146868 offline
|
Prince of Persia?? Nagy sikerű Isteni játék 2011ben csináltak filmet HÁT JÓL ELRONTOTTÁK.
Remélem A.C nem fogják így elrontani.
P.o.p (aki nem ismerné):
http://starity.hu/forum/topik/268763-prince-of-persia-sand-of-time-pop-ww-pop-ttt-pop-tfs/
SEMMI KÖZE A JÁTÉKNAK.Érdemes vele játszani ;D
Remélem A.C nem fogják így elrontani.
P.o.p (aki nem ismerné):
http://starity.hu/forum/topik/268763-prince-of-persia-sand-of-time-pop-ww-pop-ttt-pop-tfs/
SEMMI KÖZE A JÁTÉKNAK.Érdemes vele játszani ;D
2012. január 23. 15:36
|
|
joe_rTündérke™ Addict |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 15114 Csatolások: 6612 Azonosító: 44 offline
|
Idézet (Holly Keller @ 2012.01.23. 14:04)
Silent Hill. Hitman.
A Silent Hill véletlenül még élvezhetőre is sikeredett. Viszont a Hitman esetében azért fázik a film esetében minden Hitman rajongó, mert nem volt más, mint egy sablon akciófilm, sablon szereplőkkel, gyenge forgatókönyvvel. És ilyen esetekben hiába van egy tehetséges színészre bízva a szerep, ha a script megköti a kezét.
Idézet (Holly Keller @ 2012.01.23. 14:04)
Ilyenkor kérdezem meg én is, hogy miért kell játékot adaptálni?
Na mégis miért?
Mert ahogy az egy ideje látszik, Hollywood-ban nagyon kifogytak az ötletekből, és a kreativitásból. Elég csak a az idén megjelenő Torpedó című társasjátékból készült Battleship-re gondolni.
Manapság tíz filmből átlag hét valamilyen filmnek a folytatása, mellékszála, esetleg remake, vagy játék/képregény adaptáció. Utóbbi esetben még nem is lenne gond, mert nagyjából elég egy akciódús, látványos filmet készíteni, ahol nem cél az Oscar-díj elnyerése. Viszont a játékadaptációkkal az a gond, hogy a komplett iparág bevétele több, mint amit a filmipar produkálni tud, akkor a rajongók talán jogosan várhatják el azt, hogy a végtermék, vagyis a film legalább olyan minőséget képviseljen, mint az alapját adó játék.
Idézet (Courtneyy @ 2012.01.23. 14:20)
Az Assassin's Creedre, ha tényleg lesz belőle valami, baromi kíváncsi vagyok (mellesleg egy film már készült belőle, ez pedig a Lineage, de hát mégiscsak jobb, ha egy Universal-szintű stúdióra bízzuk az ügyet)
Az Assassin's Creed esetében pedig lehet, hogy nem is kellene hús-vér szereplős filmet készíteni belőle. A sokak szerint gyenge Final Fantasy is jobb volt animációnak, mint filmnek. És az Ubisoft-nak nem is kellene nagyon sokat keresgélnie, ott van nekik szinte kéznél a magyar Digic Pictures csapata. Az Assassin's Creed 2 óta ők készítik a legtöbb, és minőségben messze kiemelkedő videót a játékhoz. A Revelations E3-as bemutatóján leadott intro is az ő művük, és mindenki el volt tőle ámulva. Meg elég, ha csak megnézni valaki, hogy mely játékokhoz készítettek videókat, impozáns lista.
---
És csak pár játék, amit nagyon szeretnének még megfilmesíteni, de a rajongók nem biztos, hogy örülnének neki:
Dragon Age, Halo, WarCraft, időről-időre pedzegetik a GTA megfilmesítését. A zombis őrületet továbblovagolva Dead Island, valamint a Dead Space is felmerült már.
Érdekes látni, hogy a szórakoztató iparban korban kistestvérnek számító játékipar még annak ellenére is több kreativitással rendelkezik, hogy a legtöbb kiadó a biztos pénzt választva ugyanúgy folytatásokat kreál, mint a filmipar, de itt valamiért működik, ami a filmek esetében nem feltétlenül.
2012. január 23. 15:37
|
|
petewright97új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.22. Hozzászólás: 69 Csatolások: 0 Azonosító: 153587 offline
|
És hol a Prince of Persia??
2012. január 23. 15:48
A Prince of Persia most jutott eszembe sajna kimaradt, bocsi...
És az Olasz meló is... még most fognak eszembe jutni a játékok... Lehet lesz folytatás.
Köszönöm a dicséretet és öröm látni, hogy tetszik nektek.
Köszönöm a dicséretet és öröm látni, hogy tetszik nektek.
2012. január 23. 15:49
|
|
Empressassassins™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.08. Hozzászólás: 3519 Csatolások: 8556 Azonosító: 146868 offline
|
http://starity.hu/sztarok/francisco-randez/
Am ha valakit érdekel róla mintázták A.C főhősét.Ezio|Altair|Desmost-t.
Am ha valakit érdekel róla mintázták A.C főhősét.Ezio|Altair|Desmost-t.
2012. január 23. 15:56
|
|
iowa96új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.03. Hozzászólás: 67 Csatolások: 2 Azonosító: 154516 offline
|
a Bioshock sajnos kimaradt pedig zseniális játék és a film is jó lesz belőle ha összeszedik a durván 400 milliós költségvetést, de ott van még a Heavy Rain a maga minimális filmes lehetőségével, az Uncharted sorozat is talán meglesz csinálva, a Gears of War is felmerült, Ubisot akar majd még Ghost Recon és Splinter Cell filmeket is csinálni, Left 4 Dead is benne van még a pakliban, én személy szerint a Metro 2033-t várom, hogy lesz e belőle valami de a lista még nagyon hosszú, de a cikk nagyon jó még több ilyet kérünk
Victoria Beckham elárulta, mi az az egy dolog a divatban, amit nem enged meg a lányának
Victoria Beckham elárulta, mi az az egy dolog a divatban, amit nem enged meg a lányának
Van valami, amit Harper Beckhamnek nem lehet.
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Kiderült, hogy mivel vádolják.
Kivágták Sydney Sweeney-t Az ördög Pradát visel folytatásából?
Kivágták Sydney Sweeney-t Az ördög Pradát visel folytatásából?
Kivághatták a cameoszerepét.
Alig takarta valami Charlize Theront az új filmje premierjén
Alig takarta valami Charlize Theront az új filmje premierjén
Éppen, hogy nem látszott ki semmi.
Kiderült, Chris Pine is visszatér-e a Neveletlen hercegnő folytatásában
Kiderült, Chris Pine is visszatér-e a Neveletlen hercegnő folytatásában
Megszólalt a könyvek szerzője.
Lana Del Rey exének fáj, hogy mással van az énekesnő
Lana Del Rey exének fáj, hogy mással van az énekesnő
Clayton Johnson az érzéseiről beszélt.
Rihanna nagyon megváltozott, mióta anya lett
Rihanna nagyon megváltozott, mióta anya lett