Tíz tévhit a szépségápolásról
2011. szeptember 10. 17:57
Idézet (num1Kolosszus @ 2011.09.10. 15:34)
A 4-es ellen van némi kivetnivalóm. Fogkrémet nem azért kennek az emberek a pattanásokra, hogy összehúzza őket, hanem, hogy leszárítsa. Arra pedig nagyon is jó a fogkrém.
A 10-kel sem értenék egyet. Teljesen mindegy, milyen szavatossági idő van a termékre írva, a szempillaspirálokat nyilvánvalóan legfeljebb három hónapig lehet megtartani, mert kiszáradnak, csomósodnak, koszosodnak, még akkor is, ha az van ráírva, hogy csak jövőre jár le.
Az alapozókról már ne is beszéljünk. Ugyanazt a folyékony, avagy száraz alapozót használod - gondoljatok már bele, folyamatosan visszaviszitek a baktériumokat ugyanabba az alapozóba, másnap pedig újra felkenitek. Egy, vagy talán több évig? Nem valami higiénikus...
De ugyanez igaz a tusokra és a rúzsokra is érvényes - egy idő után már szinte vizenyősek lesznek, vagy éppenséggel csomósak és tele lesznek baktériumokkal, szóval nem érdemes megvárni, míg lejár a szavatosságuk, addigra már nem szoktak jók lenni.
Ettől függetlenül jó a cikk, nagyon tetszik.
A 10-kel sem értenék egyet. Teljesen mindegy, milyen szavatossági idő van a termékre írva, a szempillaspirálokat nyilvánvalóan legfeljebb három hónapig lehet megtartani, mert kiszáradnak, csomósodnak, koszosodnak, még akkor is, ha az van ráírva, hogy csak jövőre jár le.
Az alapozókról már ne is beszéljünk. Ugyanazt a folyékony, avagy száraz alapozót használod - gondoljatok már bele, folyamatosan visszaviszitek a baktériumokat ugyanabba az alapozóba, másnap pedig újra felkenitek. Egy, vagy talán több évig? Nem valami higiénikus...
De ugyanez igaz a tusokra és a rúzsokra is érvényes - egy idő után már szinte vizenyősek lesznek, vagy éppenséggel csomósak és tele lesznek baktériumokkal, szóval nem érdemes megvárni, míg lejár a szavatosságuk, addigra már nem szoktak jók lenni.
Ettől függetlenül jó a cikk, nagyon tetszik.
Úristen, de nagy dolog! Én pl. olyan körömlakkor is használok ami 2004-ben lejárt!! A szempillásokról, meg nem is beszélek! Így se lett semmi bajom...
2011. szeptember 10. 18:08
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Idézet (num1Kolosszus @ 2011.09.10. 17:09)
Igen, ha jó minőségű szempillaspirálod van, akkor az nem fog csomósodni, stb. de a baktériumok és a koszok így is, úgy is belekerülnek, szóval nem ajánlatos egy szempillaspirált egy évig használni. Ha azok a baktériumok a szemedbe kerülnek, akár gyulladáshoz és vakuláshoz is vezethet a dolog. Szóval én inkább leváltom háromhavonta, mint hogy kockáztassak. 
Én több évig használtam egy spirált. Semmi bajom nem lett tőle, sőt, később jobb is volt, mert rajta maradt, nem folyt szét jobbra-balra, mint frissen...
2011. szeptember 10. 18:09
Idézet (Lukrecia98 @ ~)
Úristen, de nagy dolog! Én pl. olyan körömlakkor is használok ami 2004-ben lejárt!! A szempillásokról, meg nem is beszélek! Így se lett semmi bajom...
Aha, tényleg nem nagy dolog, hogy megvakulhatsz.
És attól még, hogy neked eddig nem lett semmi bajod, az nem ezt jelenti, hogy nem is lesz. Én csak figyelmeztetlek, hogy lehet, hogy következményei lesznek, de mivel a jövőbe nem látok, nem tudhatom biztosan - de te sem. Csak egy jótanács.
1 felhasználónak tetszik:
Glamster
2011. szeptember 10. 19:25
|
|
KataCullenAddicted to Pretty Little Liars ❤♡ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.11. Hozzászólás: 1456 Csatolások: 132 Azonosító: 124843 offline
|
nagyon klassz cikk! Köszi az információkért!
2011. szeptember 10. 19:39
|
|
rachellaEchelonMuserGlambert |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.11. Hozzászólás: 1591 Csatolások: 0 Azonosító: 147043 offline
|
Hasznos tanácsok! 
A fogkrémes módszert sose jutott volna eszembe kipróbálni.
Kiszáradt ajkakra pedig eddig mindig szőlőzsírt használtam, jó tudni, hogy nem kéne.
Én akkor cserélem a sminkcuccaimat, ha kifogynak, és ez általában kevesebb mint 3 hónap, főleg szempillaspirálnál.
A fogkrémes módszert sose jutott volna eszembe kipróbálni.
Kiszáradt ajkakra pedig eddig mindig szőlőzsírt használtam, jó tudni, hogy nem kéne.
Én akkor cserélem a sminkcuccaimat, ha kifogynak, és ez általában kevesebb mint 3 hónap, főleg szempillaspirálnál.
2011. szeptember 10. 19:39
|
|
Little Dreamervisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.19. Hozzászólás: 143 Csatolások: 0 Azonosító: 158799 offline
|
Igazából legjobb ha minél kevesebb kozmetikumot használ az ember, de ha használ is, akkor is természeteset. És a szappan, a VALÓDI szappan, ami természetes anyagokból készül nem szárítja a bőrt, sőt én tejszappant használok, ami kifejezetten hidratálja. Ezek a cuccok, amit a boltok többségében lehet kapni, tiszta mérgek....a labelloba például olyan anyag van, ami kiszárítja a szádat, hogy még jobban vedd a terméket. A tusfürdő is szárítja a bőrödet, hogy utána jól rákent a testápolót. Egy egészséges fiatalnak semmi szüksége testápolóra, a bőrt belülről kell táplálni megfelelő étkezéssel, onnantól kezdve gondoskodik magáról, semmi szüksége hogy rákenj egy kis kőolajat (ami a testápolók legfőbb összetevője, paraffinum liquidum vagy mineral oil néven megtalálod a hátoldalon, ami jól eltömi a pórusaidat és nem kap levegőt a bőröt. Ha annyira száraz a bőröd akkor jobban jársz ha rákensz egy kis uborkapakolást, na abban tényleg van vitamin. De ha száraz a bőröd, akkor érdemes elgondolkodni, hogy mitől lehet... mert egy egészséges embernek alapvetően nem száraz a bőre. Ezt a rákent szerek vagy a helytelen táplálkozás, esetleg valami komolyabb betegség váltja ki. A bolti testápoló egyiken se fog segíteni, csak pillanatnyilag kezeli a tünetet. A pattanáskezelő szerek is tök feleslegesek, sokszor pont az ilyen méreganyagoktól próbál megszabadulni a szervezet, amit pl. egy arckrémmel beviszel. Ezeket is lehet természetes anyagokkal helyettesíteni vagy nagyon súlyos esetben egy gyógyszertári szappan csodákra képes, nem úgy mint a clean and clear és társai...narancsbőr krém ugyanez a kategeróia...ámítás, hogy megvedd, de semmit nem használ.
2011. szeptember 10. 20:38
|
|
Szandi0820mousquetaire™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.05.02. Hozzászólás: 8894 Csatolások: 234309 Azonosító: 59785 offline
|
hasznos tanácsok
2011. szeptember 10. 21:01
|
Peace_Devil boySupre dan's of care Rarry'ϟ |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 11.07.10. Hozzászólás: 1205 Csatolások: 2532 Azonosító: 155057 offline
|
komolyság van!
2011. szeptember 10. 22:02
Nem kritizálni akarom a cikket, félreértés ne essék, de a fele szerintem hülyeség, a másik fele pedig köztudott tény. Kiszáradt ajkakra nem megfelelő a szőlőzsír? Tényleg?
Lassan két éve nem tudok élni a rózsaszín Bebe nélkül. Abszolút jobb a csókolózás a partnerem számára, ha kicserepesedett ajkakkal érek hozzá. Érdekes módon, ha kicsit ki is van száradva a szám, a szőlőzsír kb. 10 perc alatt puhává varázsolja.
És a fogkrém a legjobb megoldás pattanásra? Régen a fiatal lányok élesztőt ettek, hogy kicsit is múljanak. Eszükbe sem jutott pattanásokra fogkrémet kenni. Őszintén? A fogkrém fogmosásra való és szerintem vannak benne olyan adalékok is, amik nem a legjobbak a bőrnek. Manapság van több ezer pattanástalanító kozmetikum. Drágábbak és olcsóbbak is, amik közül válogatni lehet. Azzal meg végképp nem értek egyet, hogy a szappan kevésbé szárítja a bőrt. Ez nem igaz! Fürödj meg holnap szappannal, vagy elég csak, ha a kezedet megmosod vele. Sokkal szárazabbnak érzed, mintha kézmosóval mostad volna meg. Tény, a tusfürdő is szárítja a bőrt. No, de, hogy a szappan nem? Néhány tag hozzászólásán, csak meredtem. Most komolyan dobjam ki a szempillaspirálomat, mert a nyáron alig sminkeltem magamat? Nem mindenkinek van arra kerete, hogy havonta cserélgesse a kozmetikumait. Én speciel akkor dobom ki a szempillaspirálomat, ha látom, hogy a mini szempilláimból nagy szenvedések árán sem tud nagyobbat varázsolni. Most, hogy ez 2 vagy 3, esetleg 5 hónap, az tök mindegy. Baktériumok mindenhol vannak. Képzeld el, hányan fogdosták össze előtted a busz, metró, villamos vagy a vonat kapaszkodóit, és utána te az arcodhoz nyúlsz vagy megdörzsölöd a szemed. Sokkal több bacit szedsz össze a tömegközlekedésen, és nem azért, de nem hallottam még olyat, hogy megvakult volna valaki, mert sokáig használt egy szempillaspirált.
Szerintem egy rakás butaság van a cikkben, de mint említettem, nem akarom kritizálni a cikket. Sokszor olvastam szépség tippeket és gyerekek, ez nagyon megmosolyogtatott.
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Nem látják szívesen már az USA-ban.
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Elmesélte, mit írt neki Ashley Tisdale.
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Megszólalt a jogi csata közepén.
Sydney Sweeney és Scooter Braun Instagram hivatalos lett
Sydney Sweeney és Scooter Braun Instagram hivatalos lett
Hivatalos lett a kapcsolatuk.
Felismerhetetlen új frizurájával Christina Aguilera
Felismerhetetlen új frizurájával Christina Aguilera
Új frizurával jelent meg.
Jessica Chastain levágatta az ikonikus tincseit
Jessica Chastain levágatta az ikonikus tincseit
Olyan menő bobra váltott, hogy te is ilyet akarsz majd.
Kék szemöldökkel jelent meg Amanda Bynes
Kék szemöldökkel jelent meg Amanda Bynes
Merész külsőre váltott.