Nagyon sok embertől hallottam, hogy mekkora nagy alakítás ez Angelina Jolie-tól, így a kíváncsiságtól hajtva fejembe vettem, hogy megnézem ezt a filmet.
Nem volt rossz, sőt, egészen tűrhető volt ez a kis mese. Nagyon gazdag volt a film látnivalókban, ami még inkább megnyomja az összképet. A főszerepet kifejezetten Angelina Jolie számára írták meg, megvan benne az a gonosz kisugárzás, ami révén olyan ridegnek és félelmetesnek tűnik, a szinkronhang is nagyon jól passzolt hozzá, emellett mégis a szemében van a jóság csillogó sugara.
Elle Fanning pedig nagyon bájos volt Aurora szerepében, azt hiszem hogy ezt a szerepet is mintha ráírták volna. Külön tetszik, hogy megmaradtak a mesei motívumok, legyen szó Aurora szőke hajáról, a tündérekről vagy az Angelina Jolie fején található gonoszságszarvról..
Amikor megláttam Imelda Staunton-t, akkor őszintén egy nagyot röhögtem. Ez a nő a Harry Potteres idegesítő gonosz szerep mellett még az idegesítő jó szerepeket is el tudja játszani. =)
Maga a film alaptörténete is kifejezetten ötletes. Volt már olyan, hogy megírtak egy filmet, aztán a nagy siker után tovább szőtték a fonalakat. Azonban eddig jóformán senki nem gondolkodott abban, hogy mi lenne akkor, ha nem in medias res módjára vágnánk a dolgok közepébe, hanem megtudnánk a konkrét előzményeket is. Ezért a kis kreatív nézőváltásért külön elnyerte a tetszésemet. =)
Ha valaki szeretne egy cseppet időutazni, és visszaemlékezni azokra az időszakokra, amikor még a mesekönyveket bújta vagy amikor az anyukája mesélt neki, akkor ezzel a filmmel röpke 1,5 óra alatt megteheti
9/10

2 felhasználónak tetszik: