nekünk is szerencsénk volt, itt egy kis válogatás.
Ez triest tetején látható. Tudja valaki mi ez?
a többi: madáridomító és a madara, hatalmas szappanbuborékok, velence a vízről, ilyen fa egy rakás volt és tök jól mutattak a virágokkal.
Digitképek és a Digitális fotózás rejtelmei
2006. június 10. 20:49
Idézet(ViC @ 2006. June 10. - 19:06)
nekünk is szerencsénk volt, itt egy kis válogatás.
a többi: madáridomító és a madara, hatalmas szappanbuborékok, velence a vízről, ilyen fa egy rakás volt és tök jól mutattak a virágokkal.
Valami böszme nagy italtartó állványnak tűnik
A madáridomító és a velencei látkép nagyon ott vannak
2006. június 10. 21:31
|
|
ViCCAP-tain |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.07. Hozzászólás: 5588 Csatolások: 96 Azonosító: 11 offline
|
valami gáz lesz a kitt obimmal, néha nagyot "ránt" fókuszálásnál. kicsit mintha "lötyögne". ilyet tapasztalt már valaki?
tényleg hasonló vagyis olyan 15 70 között tudna ajánlani valaki nagylátószögű obit amivel lehet makrózni jó a fényereje és tűéles, plusz gyors és pontos motor van benne? És ha lehet szeretnék valami nagyobbat mint a 18-55 (külsőre legyen nagyobb, ez olyan kis játék objektívnek tűnik)
ja azért ne többszázezres árút javasoljatok, nem vagyok egy bobijúing
lesz majd még kép a nyaralásról de ár kell válogatnom mert 4,2gb készült
tényleg hasonló vagyis olyan 15 70 között tudna ajánlani valaki nagylátószögű obit amivel lehet makrózni jó a fényereje és tűéles, plusz gyors és pontos motor van benne? És ha lehet szeretnék valami nagyobbat mint a 18-55 (külsőre legyen nagyobb, ez olyan kis játék objektívnek tűnik)
2006. június 10. 21:47
|
Balu |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.12. Hozzászólás: 871 Csatolások: 628 Azonosító: 211 offline
|
Idézet(ViC @ 2006. June 10. - 21:31)
valami gáz lesz a kitt obimmal, néha nagyot "ránt" fókuszálásnál. kicsit mintha "lötyögne". ilyet tapasztalt már valaki?

Nekem is lötyög.
De még az a jó, hogy lötyög...mert az azt jelenti, hogy még fizikai kontaktusban van az obival...és az jó.
Más: teszteltem, és az 50/1.8-am szerintem frontfókuszos.
Tegyetek a földre egy centit és úgy 40, 50cm-ről a középső af-fel lőjjétek be mondjuk a 30cm-t a legtágabb rekesszel (vagy ahhoz közel).
Ha a 28, 29cm lesz az éles, és a 30cm homály, akkor frontos. És az nem a legjobb tudtommal.
2006. június 10. 22:10
Idézet(ViC @ 2006. June 10. - 20:31)

Ennyi mindent tudjon és ne legyen több százezer? Nem egyszerű
A Sigmának van egy 17-70mm-es DC obija ami 1:2,3-as makrót tud, ha nem gond hogy csak APS-C gépre jó és full framre nem akkor nem rossz választás, néztem tesztet róla: http://www.photozone.de/8Reviews/lenses/si..._2845/index.htm
17mm-en a széleken elég homály képet ad és nagy a kromája de 20mm-től már kezd jó lenni (89E).
De én a helyedben a nagylátó és a makró dolgot szétválasztanám.
Nagylátónak egy Tamron 19-35/F3.5-4.5 AF (45E, kicsit kromás mint minden tamron de a kit obinál még így is 100x jobb) vagy ha bobijuing mégis örökbe fogadna akkor egy Tamron 17-35/F2.8-4 DI LD AF (122E) vagy Canon 20-35/F3.5-4.5 USM EF (128E), ha esetleg még dzsoki is örökbe fogad akkor pedig mindenképpen a Canon 17-40/F4.0 USM EF-L (206E).
Makróra pedig ott a Sigma 50/2.8 EX AF (83E), ez 1:1-es makró.
Makróra megoldás lehet még a Kenko vagy Soligor közgyűrűsor (30-35E) a Sigma 135-400-ra rátéve vagy egy close-up lencse, a hoya close-up kit (+1, +2, +4-es lencsék) 22E az SLR-nél.
Én most a Canon 70-200-assal makrózók egy Kenko 1,5x TC és egy Canon 500D close-up (+2) lencse segítségével, mivel nem tudom állványra rakni atomvillanás kell hogy jó képet csináljak.
2006. június 10. 23:32
|
|
Tuvok |
Csoport: Tag Csatlakozott: 05.03.19. Hozzászólás: 945 Csatolások: 822 Azonosító: 4709 offline
|
Bocs, ehez most nem tudok hozzászólni, csak ámulok az árakon. Nekem egyenlőre jó nagylátónak a Sigma 18-50 3.5 -ös fényerővel. Nem a legmenőbb, de szép képe van.
De ellenben szolgálhatok csigával, bár nem vagyunk franciák
De ellenben szolgálhatok csigával, bár nem vagyunk franciák
2006. június 11. 14:06
|
Balu |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.12. Hozzászólás: 871 Csatolások: 628 Azonosító: 211 offline
|
Chim!
Ugye 700g-os a teléd.
Nem érzed úgy, hogy ki akarja szakítani a menetet a vázból? Főleg ha nem fogod az obit?
Lehet vele úgy közlekedni, hogy a nyakadban lóg a gép a szíjon?
Vagy mindig táskába kell tenni és akkor elővenni ha kell?
Mert néztem egy másik obit és az is 700g, és 120mm hosszú, szóval cép nagy. És most azt elemezgetem, milyen lehet fogni, vinni, stb.
Ugye 700g-os a teléd.
Nem érzed úgy, hogy ki akarja szakítani a menetet a vázból? Főleg ha nem fogod az obit?
Mert néztem egy másik obit és az is 700g, és 120mm hosszú, szóval cép nagy. És most azt elemezgetem, milyen lehet fogni, vinni, stb.
2006. június 11. 14:13
|
|
Gereba szabalyzat is monnyonle |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.11. Hozzászólás: 9134 Csatolások: 28411 Azonosító: 135 offline
|
Idézet(KáZé @ 2006. June 11. - 00:31)
szerintem életed legjobban sikerült képe!

csak az a szemet kekszem effektus
na, kerdes: lehet az, hogy az akku tolto doglik meg? nekem gyanus, h egyik set akkumat se tolti jol fel
2006. június 11. 14:29
|
|
ViCCAP-tain |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.07. Hozzászólás: 5588 Csatolások: 96 Azonosító: 11 offline
|
Idézet(Balu @ 2006. June 11. - 13:06)
Chim!
Ugye 700g-os a teléd.
Ugye 700g-os a teléd.
nyakban nem lehet hordani mert ahogy ló lefele, húzza is a menetet a vázban és minden lépésnél tökönver
Én a fogantyújánál cipelem, a pántot meg néha körbetekerem a csuklómon (pl olaszországban a motorosok szeretik kikapkodni az ember kezéből az ilyesmit):
2006. június 11. 14:45
|
|
ViCCAP-tain |
|
Ezen sem volt, csak egy ügyes emberke csinált neki.
Az eredeti kis fémdarabka amivel az állványra is feltehető lekerült róla és helyére egy hosszúkás vastag alumínium lap került aminek egyik fele egyenes (ez van a gép felé) a másik fele hullámos (ez van az obi felé) így a hullámok közé pont illenek az ujjaim. kényelmes stabil valami. van rajta egy furat amiben menet van és így megy az állványra.
Az eredeti kis fémdarabka amivel az állványra is feltehető lekerült róla és helyére egy hosszúkás vastag alumínium lap került aminek egyik fele egyenes (ez van a gép felé) a másik fele hullámos (ez van az obi felé) így a hullámok közé pont illenek az ujjaim. kényelmes stabil valami. van rajta egy furat amiben menet van és így megy az állványra.
2006. június 11. 14:47
|
|
ViCCAP-tain |
|
Idézet(Balu @ 2006. June 11. - 13:35)
Aha. Világos.
De ezen nincs fogantyú.
Amúgy a sigma 24-70/2.8-ról beszélek.
De ezen nincs fogantyú.
Amúgy a sigma 24-70/2.8-ról beszélek.
jól néz ki külsőre. (bár az alsó határ lehetne 20 alatt, vagyis jobb lenne olyan 15 körül) a felső az baráti a 70-el.
ahogy nézem ha ez fent a gépen akkor a gépet kell az állványra csavarozni, nem lesz ez így orrnehéz?
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Az Eufória készítői elmagyarázzák, mi történt.
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Féltek Anna Wintourtól.
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
A párjával bulizott egyet.
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
A kicsinek béranya adott életet.
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Reagált az énekesnő képviselője.
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Mindig illik az öltözete az aktuális filmjéhez.

0 felhasználónak tetszik: