Olyan mintha óriás vakuval lőtték volna.
Nekem nem jön be.
Digitképek és a Digitális fotózás rejtelmei
2006. június 05. 22:01
|
|
Tuvok |
Csoport: Tag Csatlakozott: 05.03.19. Hozzászólás: 945 Csatolások: 822 Azonosító: 4709 offline
|
Na Balu, mostmár legalább nem csak neked dzsuvás a szenzorod.
Az a r@ohatt paca mostmár akkor is látszik ha csak 7.1 vagy 8 a rekesz. (a repülős kép alján)
Valaki tudna segíteni hogy hol lehetne kipucoltatni? Na és persze hogy kb. mennyibe fáj.
Az a r@ohatt paca mostmár akkor is látszik ha csak 7.1 vagy 8 a rekesz. (a repülős kép alján)
Valaki tudna segíteni hogy hol lehetne kipucoltatni? Na és persze hogy kb. mennyibe fáj.
2006. június 05. 22:48
|
|
Tuvok |
Csoport: Tag Csatlakozott: 05.03.19. Hozzászólás: 945 Csatolások: 822 Azonosító: 4709 offline
|
Idézet(Balu @ 2006. June 5. - 21:18)
Amindenit...ez már kész farönk!
Swab: ez valami "vizes" löttyös tisztító, elég hatásos, de borsos az ára.
Esetleg körtepumpa, az párszáz ft.
Swab: ez valami "vizes" löttyös tisztító, elég hatásos, de borsos az ára.
Esetleg körtepumpa, az párszáz ft.
Nem nagyon akarnám én csináli. Inkább szakemberekre bízom.
2006. június 05. 22:53
|
Balu |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.12. Hozzászólás: 871 Csatolások: 628 Azonosító: 211 offline
|
Akkor se lesz 2 fillér+idő.
Min 10e-t kalkulálj, de tényleg nem tom mennyi pontosan.
Ja, és hallottam olyat is, hogy visszakapta az illető és:
1. nem történt semmi változás
2. rosszabb lett.
Az 1, 2-es pont érvényes volt anno garanciás gépekre is. Azaz illető visszaküldte, mert ez meg az baja volt a gépnek még garanciális idő belül és...lásd 1,2-es pont.
Min 10e-t kalkulálj, de tényleg nem tom mennyi pontosan.
Ja, és hallottam olyat is, hogy visszakapta az illető és:
1. nem történt semmi változás
2. rosszabb lett.
Az 1, 2-es pont érvényes volt anno garanciás gépekre is. Azaz illető visszaküldte, mert ez meg az baja volt a gépnek még garanciális idő belül és...lásd 1,2-es pont.
2006. június 07. 20:28
|
|
joe_rTündérke™ Addict |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 15114 Csatolások: 6612 Azonosító: 44 offline
|
Próbálkoztam becsülettel, ezeket sikerült készíteni...
... itt-ott lehet, hogy nem túl éles, vagy nem jó beállítást használtam, de még tanulni kell a gépet.
Várom a Szakértő Urak véleményét, észrevételét, tanácstát, de előrebocsátom, hogy ez csak egy HP PhotoSmart R607-es gép.
Bullnak néhány felhőcske
, néhol fákkal tarkítva 
Ez meg egy Makrózsa
/nem a legjobban sikerült kép, de nem is rossz
/
... itt-ott lehet, hogy nem túl éles, vagy nem jó beállítást használtam, de még tanulni kell a gépet.
Várom a Szakértő Urak véleményét, észrevételét, tanácstát, de előrebocsátom, hogy ez csak egy HP PhotoSmart R607-es gép.
Bullnak néhány felhőcske
Ez meg egy Makrózsa
2006. június 08. 21:36
Idézet(joe_r @ 2006. June 7. - 19:28)
Próbálkoztam becsülettel, ezeket sikerült készíteni...
Bullnak néhány felhőcske
, néhol fákkal tarkítva 
Ez meg egy Makrózsa
/nem a legjobban sikerült kép, de nem is rossz
/
Bullnak néhány felhőcske
Ez meg egy Makrózsa
A géphez képest jó képek a 123-as és a 124-es képen viszont nagyon elnézte a HP a fehéregyensúlyt. A felhő egyébként elég nehéz téma az ilyen kis kompaktoknak, messze van, változatos, nehéz bemérni a fehéregyensújt...stb.
Makróba soha ne vakuzz ennyire direktbe mert beég a kép, valami világos vékony tejszínű fóliát tegyél a vaku elé ami tompítja és szórja a fényt, nagyon nem ismerem a kompaktokat de ha dslr-nél kivitelezhető akkor szerintem itt is.
Ha komolyabban érdekel a téma akkor viszont egy kis photoshop utándolgozás sokat dobna rajtuk, rengeteg olyan hibát kilehet a ps-el javítani amit a kompaktok ejtenek.
Nem bonyolult ps műveletekre gondolok hanem csak alap dolgokra (levels, unsharp mask és átméretezés) az átméretezést azért javaslom mert az emberek 90%-a teljesképernyőn nézi a képeket és mivel az átméretezés elrejti az objektív apróbb hibáit sokat hozzátesz a képekhez.
Egyébként ha megtanulod a gép kezelését biztos vagyok benne hogy még sok szuper képet alkotsz.
egyikkel eljátszottam ha nem gond (kb 2 perc ps-el)
2006. június 08. 22:43
Idézet(ML @ 2006. June 8. - 21:34)
Hétvégén készültek a Normafán. Elnézést, ennyire futotta a gépemmel meg jópár
után

Szépek! Az utolsó nagyon ott van
2006. június 08. 22:51
|
|
joe_rTündérke™ Addict |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.09. Hozzászólás: 15114 Csatolások: 6612 Azonosító: 44 offline
|
Idézet(Chimera @ 2006. June 8. - 20:36)
A géphez képest jó képek a 123-as és a 124-es képen viszont nagyon elnézte a HP a fehéregyensúlyt...
Nem a HP volt a ludas, hanem én. Ha már van rajta pár gomb, akkor nyomogattam egy kicsit, és ez a kettő más fehéregyensúly beállítással készült, mint az előzőek...
Egyébként jó lett a PS-es kép.
ML, te is jó képeket csináltál
2006. június 09. 00:25
|
|
White BullBull Skywalker |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.07. Hozzászólás: 15531 Csatolások: 153208 Azonosító: 10 offline
|
Tettszik a felhőcske!!
Nagyon adavagyok értük valamiért!!
THXXX!! Valamit tényleg állítatnál a fehéren!
2006. június 09. 21:38
Idézet(Balu @ 2006. June 9. - 19:55)
Ez az uccsó nagyon ismerős...honnan?
Radó sziget, a kettős híd mellett az I. vh emlékmű.
2006. június 10. 19:57
Idézet(saii @ 2006. June 10. - 18:23)
Nem is kicsit, nagyon durva.
Én szerencsére jobb időt fogtam ki
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Az Eufória készítői elmagyarázzák, mi történt.
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Féltek Anna Wintourtól.
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
A párjával bulizott egyet.
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
A kicsinek béranya adott életet.
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Reagált az énekesnő képviselője.
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Elmesélte, mit írt neki Ashley Tisdale.

0 felhasználónak tetszik: