Élet a halál után – hiedelmek és halálközeli élmények
2017. április 30. 09:36
|
|
Britney Spears FunFuck you |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.12.25. Hozzászólás: 1534 Csatolások: 0 Azonosító: 192261 offline
|
Én is hiszek a reinkarnációban. Nagyon érdekes cikk lett, bár kicsir ijesztő is. Mondjuk a halál mindannyiunk számára ijesztő. Annyi biztos, senki nem állíthatja biztosan, hogy mi történik velünk, mivel mindenki máshogy éli meg.
2017. április 30. 13:20
Nagyon érdekes és jól megcsinált cikk lett, gratulálok!
2017. április 30. 15:14
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
A részemről kellemes cikk volt, hiszen évek óta foglalkoztat az, hogy vajon mi vár ránk a halál után. Hiszek a spiritualitásban, abban, hogy a földi létünk csupán csak kezdete annak, ami még ránk vár. Sokan pedig félreértelmezték a cikket - nem a reinkarnálódásról, hanem a magasabb síkon való létezésről szól. Reinkarnációnak nevezzük azt, amikor halálunk után egy újabb fizikai testbe születünk bele, ám a cikk nem éppen erre szeretett volna kilyukadni. A Csillagkapu c. sorozatokban pl. kifejezetten részletesen taglalja, hogy az Ősök hogyan emelkedtek fel, s léteztek energiaként fizikai létüket megszüntetve. Azt hiszem, ez az elmélet volt a sorozatok ötletadója, és látok benne rációt. Sokszor igyekszem a dolgokat tudomány szempontjából megközelíteni, hisz a szerelem érzetére is mindig kerestem a megfogható, értelmes, tudományos magyarázatot. Nyilván, e témában is lehetne hozni érveket (pl. a klinikai halál élményeit hypoxia okozza), de nem akarok. Miért? Mert hinni akarok abban (fuhh, de X-aktás
), hogy igen is van valami odaát. Pluszban (bár nem volt soha sem halál közeli élményem) alvás alatt többször volt testen kívüli élményem, amit a mai napig tudományos szempontból nem tudok megmagyarázni. Arról nem is beszélve, hogy számtalan paranormális jelenséget bevonzottam azt elmúlt években. Mindenkinek a saját döntése, hogy hisz e valamiben vagy sem. Érdemes megnézni a Mennyei csodák c. filmet, pláne, hogy igaz történetet dolgoznak fel. Egy kislány haldoklását, küzdelmét mutatja be, aki végül egy baleset folytán a halál torkában köt ki, és számol be hasonló élményekről, mint a cikkben szereplő Dr. Domján László.
Szerintem nagyon merész kijelenteni olyat, hogy nincs élet a halál után. Ne tudhatjuk. Lehet, hogy van, lehet, hogy nincs. Ám élből elutasítani, és rávágni, hogy nincsen, szűklátókörűség. Nyilván, mindenkinek a saját dolga eldönteni, hogy miben szeretne hinni, ebben nem is óhajtok hitet téríteni, csak a cikkekben leírt dolgok többségére senki sem tud racionális magyarázatot adni. Ez pedig adja magát - ha nem tudok kellőképpen megmagyarázni valamit, talán mégis csak a másik lehetőség az opcionális.
Szerintem nagyon merész kijelenteni olyat, hogy nincs élet a halál után. Ne tudhatjuk. Lehet, hogy van, lehet, hogy nincs. Ám élből elutasítani, és rávágni, hogy nincsen, szűklátókörűség. Nyilván, mindenkinek a saját dolga eldönteni, hogy miben szeretne hinni, ebben nem is óhajtok hitet téríteni, csak a cikkekben leírt dolgok többségére senki sem tud racionális magyarázatot adni. Ez pedig adja magát - ha nem tudok kellőképpen megmagyarázni valamit, talán mégis csak a másik lehetőség az opcionális.
2017. május 01. 01:29
|
|
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15798 Csatolások: 67785 Azonosító: 27941 offline
|
Életem legrosszabb napja szülinapom után jött két nappal. Tavaly karácsony előtt két nappal. Azóta is nagyon nehezen térek magamhoz. A halál a legrosszabb dolog, mondhat bárki bármit. De egy dologra jó lett. Én már nem félek tőle.
u.i.: "Soha senki nem deríti ki?" Aranyos... kicsit tudatlan, de aranyos...
u.i.: "Soha senki nem deríti ki?" Aranyos... kicsit tudatlan, de aranyos...
2017. május 02. 21:21
|
|
Pocok2001freestyler |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.11.03. Hozzászólás: 3503 Csatolások: 483 Azonosító: 189007 offline
|
Nem gondolom, hogy korlátolt lennék, de nekem magas az, ha belegondolok, hogy mi lesz a halálom után. Így is, mikor a történelemről gondolkozom, és előregondolok, rájövök, hogy nem fogok élni, és nem fogok tudni semmiről. Nem tudom elmagyarázni a gondolatmenetet, amit rendre végigkövetek, de egyszerűen nem tudom felfogni a monumentalitását. Azt hiszem valami olyasmi, hogy miután meghalok, nem áll meg a világ, de én nem fogom tudni, mert ott már vége van. Ez nem hangzik bonyolultnak. De ha tényleg belegondolok...
Anyway, nem hiszek abban, hogy lenne élet a halál után. Furcsa lenne. Nem ezért nem hiszek benne, de furcsa lenne.
Anyway, nem hiszek abban, hogy lenne élet a halál után. Furcsa lenne. Nem ezért nem hiszek benne, de furcsa lenne.
2017. május 04. 10:05
Az egyik legérdekesebb cikk eddig az oldalon. Ez a kérdés, ha párakat csak minimálisan is, de mindenkit foglalkoztat. Én személy szerint abban hiszek, hogy van élet a halál után is.
2017. május 04. 20:09
|
|
Csigárványvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.03.04. Hozzászólás: 261 Csatolások: 1 Azonosító: 222223 offline
|
Első cikk, amire rákattintottam ma
én azt gondolom, hogy ilyen nincs ,hogy látod magad ,meg a "mennyországba éled tovább az életed" mert ahhoz hogy ezeket lássuk ahhoz agy kell meg idegek meg minden, már pedig a halállal minden leáll..
én azt gondolom, hogy ilyen nincs ,hogy látod magad ,meg a "mennyországba éled tovább az életed" mert ahhoz hogy ezeket lássuk ahhoz agy kell meg idegek meg minden, már pedig a halállal minden leáll..
Victoria Beckham elárulta, mi az az egy dolog a divatban, amit nem enged meg a lányának
Victoria Beckham elárulta, mi az az egy dolog a divatban, amit nem enged meg a lányának
Van valami, amit Harper Beckhamnek nem lehet.
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Kiderült, hogy mivel vádolják.
Kivágták Sydney Sweeney-t Az ördög Pradát visel folytatásából?
Kivágták Sydney Sweeney-t Az ördög Pradát visel folytatásából?
Kivághatták a cameoszerepét.
Alig takarta valami Charlize Theront az új filmje premierjén
Alig takarta valami Charlize Theront az új filmje premierjén
Éppen, hogy nem látszott ki semmi.
Kiderült, Chris Pine is visszatér-e a Neveletlen hercegnő folytatásában
Kiderült, Chris Pine is visszatér-e a Neveletlen hercegnő folytatásában
Megszólalt a könyvek szerzője.
Lana Del Rey exének fáj, hogy mással van az énekesnő
Lana Del Rey exének fáj, hogy mással van az énekesnő
Clayton Johnson az érzéseiről beszélt.
Rihanna nagyon megváltozott, mióta anya lett
Rihanna nagyon megváltozott, mióta anya lett