Starity

Élet a halál után – hiedelmek és halálközeli élmények

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2017. április 30. 09:36 #21
Britney Spears Fun
Britney Spears Fun
Fuck you

StátuszHinni annyit tesz, mint nem tudni semmit
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1534
Csatolások: 0
Azonosító: 192261
Én is hiszek a reinkarnációban. Nagyon érdekes cikk lett, bár kicsir ijesztő is. Mondjuk a halál mindannyiunk számára ijesztő. Annyi biztos, senki nem állíthatja biztosan, hogy mi történik velünk, mivel mindenki máshogy éli meg.
2017. április 30. 13:20 #22
- törölt felhasználó -    
Nagyon érdekes és jól megcsinált cikk lett, gratulálok! smileeee.gif
2017. április 30. 15:14 #23
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
A részemről kellemes cikk volt, hiszen évek óta foglalkoztat az, hogy vajon mi vár ránk a halál után. Hiszek a spiritualitásban, abban, hogy a földi létünk csupán csak kezdete annak, ami még ránk vár. Sokan pedig félreértelmezték a cikket - nem a reinkarnálódásról, hanem a magasabb síkon való létezésről szól. Reinkarnációnak nevezzük azt, amikor halálunk után egy újabb fizikai testbe születünk bele, ám a cikk nem éppen erre szeretett volna kilyukadni. A Csillagkapu c. sorozatokban pl. kifejezetten részletesen taglalja, hogy az Ősök hogyan emelkedtek fel, s léteztek energiaként fizikai létüket megszüntetve. Azt hiszem, ez az elmélet volt a sorozatok ötletadója, és látok benne rációt. Sokszor igyekszem a dolgokat tudomány szempontjából megközelíteni, hisz a szerelem érzetére is mindig kerestem a megfogható, értelmes, tudományos magyarázatot. Nyilván, e témában is lehetne hozni érveket (pl. a klinikai halál élményeit hypoxia okozza), de nem akarok. Miért? Mert hinni akarok abban (fuhh, de X-aktás rohog.gif ), hogy igen is van valami odaát. Pluszban (bár nem volt soha sem halál közeli élményem) alvás alatt többször volt testen kívüli élményem, amit a mai napig tudományos szempontból nem tudok megmagyarázni. Arról nem is beszélve, hogy számtalan paranormális jelenséget bevonzottam azt elmúlt években. Mindenkinek a saját döntése, hogy hisz e valamiben vagy sem. Érdemes megnézni a Mennyei csodák c. filmet, pláne, hogy igaz történetet dolgoznak fel. Egy kislány haldoklását, küzdelmét mutatja be, aki végül egy baleset folytán a halál torkában köt ki, és számol be hasonló élményekről, mint a cikkben szereplő Dr. Domján László.

Szerintem nagyon merész kijelenteni olyat, hogy nincs élet a halál után. Ne tudhatjuk. Lehet, hogy van, lehet, hogy nincs. Ám élből elutasítani, és rávágni, hogy nincsen, szűklátókörűség. Nyilván, mindenkinek a saját dolga eldönteni, hogy miben szeretne hinni, ebben nem is óhajtok hitet téríteni, csak a cikkekben leírt dolgok többségére senki sem tud racionális magyarázatot adni. Ez pedig adja magát - ha nem tudok kellőképpen megmagyarázni valamit, talán mégis csak a másik lehetőség az opcionális.
2017. április 30. 16:51 #24
Dorinadd
Dorinadd
Always

StátuszR5 & Harry Potter & TVD & TO & PLL
Hozzászólás: 1937
Azonosító: 259598
Nem tudom mi igaz mi nem, és soha senki nem is fogja tudni kideríteni.
2017. május 01. 01:29 #25
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15798
Csatolások: 67785
Azonosító: 27941
Életem legrosszabb napja szülinapom után jött két nappal. Tavaly karácsony előtt két nappal. Azóta is nagyon nehezen térek magamhoz. A halál a legrosszabb dolog, mondhat bárki bármit. De egy dologra jó lett. Én már nem félek tőle.

u.i.: "Soha senki nem deríti ki?" Aranyos... kicsit tudatlan, de aranyos...
2017. május 02. 21:21 #26
Pocok2001
Pocok2001
freestyler

Státusznemigen járok fel az oldalra, max a NW tagokat szerkeszteni, a többit vigyétek
Hozzászólás: 3503
Csatolások: 483
Azonosító: 189007
Nem gondolom, hogy korlátolt lennék, de nekem magas az, ha belegondolok, hogy mi lesz a halálom után. Így is, mikor a történelemről gondolkozom, és előregondolok, rájövök, hogy nem fogok élni, és nem fogok tudni semmiről. Nem tudom elmagyarázni a gondolatmenetet, amit rendre végigkövetek, de egyszerűen nem tudom felfogni a monumentalitását. Azt hiszem valami olyasmi, hogy miután meghalok, nem áll meg a világ, de én nem fogom tudni, mert ott már vége van. Ez nem hangzik bonyolultnak. De ha tényleg belegondolok...
Anyway, nem hiszek abban, hogy lenne élet a halál után. Furcsa lenne. Nem ezért nem hiszek benne, de furcsa lenne.
2017. május 04. 10:05 #27
- törölt felhasználó -    
Az egyik legérdekesebb cikk eddig az oldalon. Ez a kérdés, ha párakat csak minimálisan is, de mindenkit foglalkoztat. Én személy szerint abban hiszek, hogy van élet a halál után is.
2017. május 04. 20:09 #28
Csigárvány
Csigárvány
visszatérő vendég

StátuszKasane Teto rulez! ˘-˘
Hozzászólás: 261
Csatolások: 1
Azonosító: 222223
Első cikk, amire rákattintottam ma biggrin.gif
én azt gondolom, hogy ilyen nincs ,hogy látod magad ,meg a "mennyországba éled tovább az életed" mert ahhoz hogy ezeket lássuk ahhoz agy kell meg idegek meg minden, már pedig a halállal minden leáll..
2017. július 15. 16:57 #29
Rebi12
Rebi12
visszatérő vendég

StátuszBeing second is to be the first of the ones who lose.
Hozzászólás: 113
Azonosító: 232502
Nagyon érdekes cikk lett!
2017. július 17. 20:06 #30
Kincs
Kincs
visszatérő vendég

Státuszwhy'd you only call me when you're high?
Hozzászólás: 339
Csatolások: 1
Azonosító: 262053
Eléggé elgondolkodtató cikk lett
2017. július 20. 09:58 #31
cikk író
cikk író

Státuszwe are the protagonists of the world
Hozzászólás: 527
Csatolások: 32