Starity

Zara Larsson szerint semmi értelme nincs A 13 okom volt sorozatnak

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2017. április 20. 22:52 #61
BTR fan
BTR fan
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 240
Csatolások: 0
Azonosító: 150961
En 7 reszt lattam belole,szerintem sem olyan nagy szam. Persze szomoru meg minden de nekem nagyon vontatott,egy filmben is le lehetett volna tudni simán,az indokok nagy része pedig amiket eddig megemlitett,vicc. Mindenkit ernek kozepiskolas koraban olyan dolgok amikre nem buszke vagy legalabbis rossz emlekei vannak rola de nevetseges hogy mennyire tul van kapva ez az egesz. Ha ilyen dolgok miatt lennenek ongyilkosok az emberek,minden masodik ember megolhetne magat,nekem inkabb kicsit eroltetettnek jott le ez az egesz. Ertem hogy kilyen tarsadalmi problemakea akarja a sorozat felhivni a figyelmet de valahogy megsem lett olyan utos,sokkal inkabb vontatott,nehany resznel pedig kifejezetten unalmas :/
2017. április 21. 05:59 #62
Elody
Elody
Einzelgänger
Hozzászólás: 9489
Csatolások: 674
Azonosító: 154912
en csak a konyvet olvastam de eleg lassan haladtam vele, foleg az elejen. ha nagyon sok szabadidom lesz lehet belenezek mert en valahogy kimaradtam ebbol a hypebol.
2017. április 21. 07:13 #63
Larraa
Larraa

StátuszPotencial.
Hozzászólás: 517
Csatolások: 1
Azonosító: 261218
Szerintem jó sorozat, de tényleg nem kell felfújni..
2017. április 21. 13:01 #64
- törölt felhasználó -    
A sorozatról nem tudok nyilatkozni, de a könyvet olvastam, és, bár elég jó, szerintem nagyon túlértékelt történet, vannak olyan könyvek, amik sokkal jobban felölelik ezt a témát (személyes kedvencem a Veled minden hely ragyogó), és sokkal tanulságosabbak. Ez az egész 13 okom volt dolog arra jó talán, hogy figyeljünk oda embertársainkra, de nagyon kíváncsi lennék arra, hogy a sorozat és a könyv rajongói közül hány olyan ember van, aki mindezek után bemegy a suliba/dolgozni/akárhova, és szépen belerúg a leggyengébbe. pardon.gif
2017. április 21. 17:06 #65
léda00
léda00

Státusz"Elbújok egy fűszál mögött s innen figyelem, hány dimenziós ez a világ"
Hozzászólás: 650
Azonosító: 211915
A sorozatot most kezdem el,a könyvet már olvastam.
A mondanivalója tetszik,valóban oda kell figyelnünk egymásra,mert nem tudhatjuk mi játszódik le egy ember agyában. Minden apró bántás elindíthat egy tragikus végkifejletet.
Ettől függetlenül szerintem sem öleli fel rendesen ezt a témát,amik a történetben megjelennek nem igazi problémák. És így kicsit nehéz együttérezni Hannah-val.
2017. április 21. 18:34 #66
bohóc9
bohóc9
wor(k)shipper

Státuszbohoc9 még nem állította be a státuszát :P
Hozzászólás: 1330
Azonosító: 200672
Sajnos én Zarával értek egyet. Eddig 6 reszt néztem meg, és egyelőre úgy fest, ez a történet inkább bátorítja a tiniket az öngyilkosságra, mintsem meggyőzné őket, hogy az nem megoldás. Eddig semmi olyan probléma nem jelent meg Hannah életében, amivel ne találkozna a gimisek 90%-a. Lehet, hogy SPOILER, de szerintem pl teljesen egyértelmű, hogy a fiúk csak bókolni akarnak neki azzal, hogy a seggét dicsérik. Mellesleg más csajok is felkerültek a listára, őket mégsem zavarta. Az meg, hogy elvesztette a barátait... Velem is számtalanszor megtörtént, de még csak eszembe se jutott az öngyilkosság. Nincsenek barátaid a gímiben? Mozdulj ki, csatlakozz egy sport/művész/akármi csoporthoz, vagy várd az egyetemet, ott majd lesznek. És amikor a legjobb barátnője kiakadt rá, vajon eszébe jutott, hogy nem is tudom, mondjuk megbeszéljék?! Tudom, képtelen ötlet. Pletykák terjengenek rólad? Köztudott, hogy a pletykák nem hosszú életűek, pár hét, és mindenki elfelejti. Meztelen képet küldtek szét rólad? Pereld be a zaklatót. Vagy tegyél bármit, amivel visszaütsz, de ne öld meg magad. Argh...
Sorolhatnám még a szubjektív szurkálódásaimat, de inkább csak összefoglalom a véleményemet. A sorozat tanulsága, hogy ha sokminden rosszul sül el az életedben és összecsapnak a fejed felett a hullámok, ne is próbáld megoldani (csak nekem jutott eszembe pl egy másik suli? Lehet, Amerikában máshogy működik, nem tudom), hanem inkább önsajnálatba merülve búsongj, és a benned felgyülemlett haragot bosszúból elkövetett öngyilkossággal add ki. Ez nem egy jó üzenet, és egész biztos, hogy a készítők sem ezt akarták közvetíteni, de nekem ez jött le, és nem vagyok vele egyedül. Csak azt remélem, hogy senki nem fogja eszerint értelmezni, aki fontolgatja az öngyilkosságot.
2017. április 21. 18:42 #67
bohóc9
bohóc9
wor(k)shipper

Státuszbohoc9 még nem állította be a státuszát :P
Hozzászólás: 1330
Azonosító: 200672
katherine0813 spoilereztél nekem egy jót, de egyetértek, ezt a részt kifelejtettem a véleményemből: Hannah részéről az öngyilkosság nem több kicsinyes bosszúnál, mert azzal, hogy magyarázni próbálja tettét, mindenkit hibáztat, ezzel pedig akár azt is elérheti, hogy valamelyikük nem tud együtt élni a bűntudattal, hogy felelős egy ember haláláért, és szintén öngyilkosságot követ el. Akkor meg ő lenne a hibás, de halottról vagy jót vagy semmit...
2017. április 21. 18:47 #68
dfreak
dfreak
Hozzászólás: 1959
Azonosító: 129705
Tudjátok mi a baj? Hogy lekicsinylitek a főhősnő érzéseit.
2017. április 21. 20:32 #69
- törölt felhasználó -    
SPOILER!!
Azt azért ne felejtse el senki, hogy a könyvben a megerőszakolás nem éppen úgy történik ahogy a sorozatban. Ugyanis ott "csak" ujjazás történik és Hannah nem nagyon ellenkezett. Volt is egy összehasonlító cikk néhány hete az oldalon.
A sorozatban az egyik szereplő sokszor említi, hogy Hannaht cserben hagyták mindannyian, akik a kazettákon szerepelnek. Nos azok közül az emberek közül ketten voltak az úgymond tényleges barátai és ők se tettek olyan nagy dolgot, amiért cserben hagyták volna őt. Gondolok itt most Jessica-ra és Alexre. Nem inkább Hannah hagyta cserben Jessicát amikor nem szólt neki arról a bizonyos dologról? Elvileg barátok voltak és Hannah panaszkodott, hogy cserbenhagyta őt. De az nem baj, hogy ő ugyanúgy megtette ugye?
bohóc9..teljesen egyetértek veled, végignéztem és az egészben az bosszantót, hogy nem tett semmit a zaklatások ellen. Az iskolaváltásra gondoltam én is, de a sorozatban a szülei főleg egymással veszekedtek és konkrétan észre sem vették, hogy mi történik a lányukkal, így szóljon nekik, hogy iskolát akar váltani? Hát a helyében és se szóltam volna. Annál a listánál, valóban túlreagálta, de után amikor fogdosták őt, hát te se viselted volna el. Bár én biztosan pofon vágtam volna az összeset aki hozzámér. De amúgy igen, az egész sorozat inkább csak az öngyilkosság felé löki az embereket...Főleg az utolsó jelenettel, ahol SPOILER konkrétan mutatják az öngyilkosságát
2017. április 21. 22:03 #70
- törölt felhasználó -    
Idézet (ciel @ 2017.04.20. 14:49)

Egyébként pedig attól, hogy egy sorozat bemutat egy jelenséget, attól még nem népszerűsíti azt. Mindig mindennek a cukormázról, a pónikról meg a szivárványról kell szólnia? Mért fáj ennek a csajnak ennyire, hogy a sorozat feldolgozott egy ilyen komoly témát?

Nagyon igazad van, és bármennyire is szeretem Zarát, ebben nem értek vele egyet.
2017. április 22. 14:21 #71
- törölt felhasználó -    
Még nem láttam egy részt se a sorozatból, de nagyon érdekel.
Amúgy ha nem tetszik neki, akkor miért nem kaszálja el? Felesleges egy olyan sorira pazarolnia az idejét, aminek már valószínűleg az első részét sem szerette.
2017. április 22. 17:52 #72
Picy
Picy

Státuszlast night was the last time of my past life
Hozzászólás: 1039
Azonosító: 261338
jó hülye! és épp ez az hogy nem nézte meg, de ha látta volna nem jártatná a száját.
2017. április 22. 20:37 #73
Zyebra
Zyebra
új tag
Hozzászólás: 7
Azonosító: 259060
Zarával értek egyet. Láttam a sorozatot eddigi részeit, de nagyon meg is bántam. Sajnos tipikus amerikai sorozat lett belőle. Az egészet el hollywood-iasították. De az amerikaiak erre buknak, szóval ez kell nekik. Egyébként ha valaki ténylegesen egy olyan sorozatot akar nézni ami a tinik problémáival és a világ gondjaival foglalkozik akkor nézze meg a norvég skam sorozatot. Az százszor jobb, mint ez a jónak csúfolt 13 okom volt című sorozat.
2017. április 22. 21:00 #74
RoMack
RoMack
visszatérő vendég

StátuszBREAKING: a reliable source has confirmed that none of you know shit
Hozzászólás: 222
Azonosító: 256845
Most miért kapták fel ezt? Csak véleményt nyilvánított. Nyilván nem tetszhet mindenkinek a sorozat. Nem is értem. Az interneten több millió véleménynyilvánítás van mindenféle formában, de persze ha egy sztár megmondja hogy nem tetszik neki valami azt egyből fel kell kapni. Ahhaaa..
2017. április 22. 21:24 #75
Saetre
Saetre
új tag

StátuszFolk trenger folk.
Hozzászólás: 29
Azonosító: 262512
Én nagyon nem értek Zarával egyet. De ez az ő vélemény és ebbe senkinek nincsen beleszólása.
2017. április 22. 23:01 #76
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Zyebra @ 2017.04.22. 20:37)
Zarával értek egyet. Láttam a sorozatot eddigi részeit, de nagyon meg is bántam. Sajnos tipikus amerikai sorozat lett belőle. Az egészet el hollywood-iasították. De az amerikaiak erre buknak, szóval ez kell nekik. Egyébként ha valaki ténylegesen egy olyan sorozatot akar nézni ami a tinik problémáival és a világ gondjaival foglalkozik akkor nézze meg a norvég skam sorozatot. Az százszor jobb, mint ez a jónak csúfolt 13 okom volt című sorozat.

Szerintem ebben a témában még mindig a Skins a legjobb. Verhetetlen, utánozhatatlan sorozat. Persze a Skamről nem tudok nyilatkozni, ám a részemről a Skins ütött nagyot, amikor évekkel ezelőtt megnéztem.

Én négy részen rágtam magamat át, de az a 9-es IMDB értékelés nagyon irreális. Majd, ha végig néztem, megyek ízekre szedni a sorozatot és a karaktereket a megfelelő topikba, de maradjunk annyiban, hogy nem akkora durranás, mint amekkorának egyébként elő van adva. Egyszer nézhetős késő este munka után, vagy unalmas esős napokra. Engem nem vett meg, hisz amekkora visszhangja volt, kissé nagyobb durranásra számítottam. Nem rossz, de az a 9-es értékelés még egy jó indulattal is maximum 6-os... unsure.gif
2017. április 23. 02:02 #77
Zyebra
Zyebra
új tag
Hozzászólás: 7
Azonosító: 259060
Beyla:
"Szerintem ebben a témában még mindig a Skins a legjobb. Verhetetlen, utánozhatatlan sorozat. Persze a Skamről nem tudok nyilatkozni, ám a részemről a Skins ütött nagyot, amikor évekkel ezelőtt megnéztem.

Én négy részen rágtam magamat át, de az a 9-es IMDB értékelés nagyon irreális. Majd, ha végig néztem, megyek ízekre szedni a sorozatot és a karaktereket a megfelelő topikba, de maradjunk annyiban, hogy nem akkora durranás, mint amekkorának egyébként elő van adva. Egyszer nézhetős késő este munka után, vagy unalmas esős napokra. Engem nem vett meg, hisz amekkora visszhangja volt, kissé nagyobb durranásra számítottam. Nem rossz, de az a 9-es értékelés még egy jó indulattal is maximum 6-os..."

A skam egy elvont, kissé művészi sorozat lett.Kell hozzá egy bizonyos hangulat, lelkivilág, hogy át tudjon jönni, aminek át kell. Én láttam a Skins első évadát, de nem fogott meg. Magát a főszereplő lányt nem éreztem elég erősnek (kimondottan idegesített is), ezért nem vettem rá magamat a folytatásra. A többi szereplőt sem motivált a folytatásban (bugyutának éreztem őket), de ennek lehet az volt az oka, hogy nem jó életszakaszomba/hangulatomban néztem meg az első évadot. Szerintem neked azért nem ütött a skam,mert már láttál egy hasonló sorozatot. Én nem láttam a skinset teljes egészében, de az egyik ismerősöm, aki végignézte azt mondta, hogy a skam életszagúbb,valósághűbb, mert valahogyan sokkal jobban a helyükön kezelik a dolgokat. Egyébként talán engem még azért fogott meg annyira a skam, mert én a skinsen is éreztem az amerikai hatást. Igaz sokkal földhözragadtabb volt, mint egy hollywood kreáció, de nekem akkor sem jött át. A skam valahogy nem érzem annyira ezt a behatást. Szerintem ez a hatos pontozás azért egy kissé meredek. Én erre a 13 okom volt-ra adnék annyit. Sajnos a könyv jobb volt(valamennyivel). Ezt a sorozatot nagyon elbarmolták. Egyébként azt csak halkan jegyzem meg, hogy azért az a könyv sem volt akkora durranás, mint azt ahogyan körbe rajongták. Ebben a témában vannak jobb és sokkal átfogóbb könyvek.

De természetesen ahány ember annyi vélemény. Ez a változatosság szép az emberiségben. Nem értem miért kell bántani valakit, csak azért mert más a véleménye. Én szeretem meghallgatni mások véleményét (még ha negatív is), mert az ember találkozik egy új nézőponttal amiből szerintem mindig érdekes dolgok születnek.
2017. április 23. 17:36 #78
meyah_
meyah_
• bite for fun •

StátuszHa bejelölsz, üzenetben indokold meg miért! Ha nem teszed, felkérésed törlöm!
Hozzászólás: 5305
Csatolások: 2
Azonosító: 131197
Kinek mi jön be, hát ez van biggrin.gif
2017. április 24. 13:30 #79
Doris92
Doris92
új tag
Hozzászólás: 59
Azonosító: 262267
hogy lehet valamit is úgy kritizálni, ha előtte végig sem nézi???
2017. április 24. 15:56 #80
Binci
Binci

Státusznever losing myself again for anyone
Hozzászólás: 753
Azonosító: 234227
Mindenki mondja hogy inkább öngyilkosságra buzdítanak embereket, és nem pedig azt mutatja meg hogy ez nem megoldás.
Baszki hol van itt szó arról hogy ez arról szólna hogy lebeszéli az embereket az öngyilkosságról?
Ez egy nagyon is reális sztorit mutat meg arról hogy az iskolában hányféle képpen lehet zaklatni egy gyereket, úgy hogy nem is szól senkinek és nem is veszik észre!
Nyílván vannak benne túlzások mert ez mégiscsak egy sorozat.
De sehol nem láttam az egész sorozat alatt hogy öngyilkosságra buzdítottak volna bárkit is (végignéztem egyébként).
És nekem 5-6 rész után senki ne mondja hogy nem volt még ilyen mindenki életében, mert SPOILER a megerőszakolás és gyilkosság (Jeff) szerintem baromira nem hétköznapi.
Először végig kéne nézni, megérteni, aztán mondani kritikát.
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok