Starity

Zara Larsson szerint semmi értelme nincs A 13 okom volt sorozatnak

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2017. április 20. 17:10 #41
paska
paska
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 346
Csatolások: 1
Azonosító: 241226
Tulajdonképpen a sorozat lényege, hogy hogyan kergethet öngyilkosságba egy fiatal lányt sok kisebb-nagyobb csalódás. A dolgok egyszerűen rosszul alakultak Hannah életében. Szépen apránként összegyűltek neki ezek a gondok, soknak egy pletykához volt köze, vagy az osztálytársai szemétkedéséhez, stb.
Tény, hogy voltak emberek, akik bántották. Sőt, igazából elég sokan voltak. VISZONT. Egyikőjük sem egyedül hajszolta Hannaht öngyilkosságba. Rossz dolgokat tettek, de Hannah nem azért halt meg, mert pl. Jessica megszakította a barátságukat, Zach bunkón reagálta le egy vitájukat, vagy Justin hazudott arról, hogy lefeküdtek (és még sorolhatnám). Neki egyszerűen összejöttek ezek a dolgok, és nyilván hajlamos volt a depresszióra, ez már pszichológia. Nem ezek a gyerekek ölték meg Hannah Bakert - ellentétben azzal, ahogy ez a sorozatban sokszor elhangzik -, hanem ő ölte meg saját magát. Az pedig, hogy volt olyan önző, hogy ilyen szívtelen módon egy életre elég bűntudatot kelt ezekben a srácokban, akik közül sokan egyszerűen csak rossz döntéseket hoztak, az elcseszi az egész történetet. Konkrétan ez a lány közli ezekkel a szerencsétlen tinikkel, hogy miattuk meghalt valaki. Na ez iszonyú szemét húzás. Ott van például Clay. Aki fülig szerelmes Hannahba, és mindezt elhiszi neki. Pedig ő aztán rohadtul semmit sem csinált. De ugyanez érvényes a kevésbé fontos szereplőkre is. Annak a csajnak, aki elindult nélküle az autóval, és hozott egy rossz döntést, neki is abban a tudatban kell leélnie az életét, hogy egy osztálytársa miatta vágta fel az ereit. Ez egy borzasztó nagy lelki teher lehet.

Hát szerintem ezért volt szemét Hannah, nem pedig azért, mert "indok nélkül" lett öngyilkos. Nagyon sajnálom, ami vele történt, de ez nem volt szép tőle.
2017. április 20. 17:18 #42
peaceselena13
peaceselena13
visszatérő vendég

Státusz“Second star to the right and straight on 'til morning.”
Hozzászólás: 123
Csatolások: 0
Azonosító: 234229
Mindenkinek megvan a saját véleménye, neki is.
Mondjuk, ha neki nem tetszik, akkor nem értem miért foglalkozik vele, de nem is érdekel.
Emiatt kijelentése miatt felesleges vitázni.
Két ember sose fogja ugyanazt gondolni.
2017. április 20. 17:41 #43
bestdamnfan
bestdamnfan
visszatérő vendég

StátuszHonestly, I just need to be a little crazy
Hozzászólás: 350
Azonosító: 263801
Olvastam a könyvet pár éve és az én véleményem az, hogy Hannah-nak semmi oka sem volt az öngyilkosságra. closedeyes.gif Történt vele ez meg az, de egyik sem volt nyomós ok arra, hogy véget vessen az életének, utána meg hibáztasson érte nem tudom mennyi embert. Hiszti volt az egész könyv és az meg, hogy a csávócskának az író tisztára mosta a nevét, na azzal volt elrontva az egész. Azért került fel a listára mert... mert amúgy nehogy már ne tudja meg mi történt. A sorozatból láttam pár gifet, azon csak önsajnáltatós szövegecskék voltak, szóval gondolom végig sajnáltatja majd magát a fiúcska. huh.gif
Ha valaki egy igazán VALÓSÁGHŰ történetre vágyik az olvassa el azt a könyvet, aminek az a címe, hogy AMIKOR EZT OLVASOD, ÉN MÁR NEM LESZEK (Julie Anne Peters tollából). Itt a fülszövege, hátha valaki kedvet kap pompom.gif : Daelyn az iskolai kegyetlenkedések céltáblája, tele van lelki sérülésekkel, komplexusokkal. Egy sikertelen öngyilkossági kísérlet miatt nem tud beszélni, a némaság magánya veszi körül. Szeretne elmenekülni az iskolától, a szüleitől, az életétől…
Korábbi öngyilkossági kísérletei kudarcot vallottak, de miután rátalál egy honlapra, amely öngyilkosságot tervezők számára készült, már tudja: ezúttal sikerrel jár majd. 23 napja marad, hogy esetleg változtasson a döntésén. És rögtön az első napon találkozik valakivel: egy különös fiúval, aki barátkozni szeretne vele, aki segíteni akar rajta. Megkezdődik a visszaszámlálás.
2017. április 20. 18:08 #44
csokiscsusza
csokiscsusza
visszatérő vendég
Hozzászólás: 121
Azonosító: 259158
Én nem értem ezeket a fiatalokat hogy miért akarják magukat megölni mások miatt
2017. április 20. 18:09 #45
Lysandranevra
Lysandranevra
visszatérő vendég
Hozzászólás: 301
Azonosító: 261023
A sorozatot még nem láttam, de a könyvet olvastam régebben, és nagyon nem fogott meg. Szerintem a csaj indokai nevetségesek. Én pontosan tudom, milyen az iskolai zaklatás, hiszen 8 éven keresztül átéltem, és sokkal durvábban, mint a könyvben szereplő Hannah. Ezzel az erővel nekem már tízszer meg kellett volna ölnöm magamat, de én ezt soha, de soha nem tenném. Amikor az osztály engem pécézett ki áldozatául, ott volt bennem a remény hogy majd egyszer jobb lesz. Az általános iskola, nagyon szörnyű időszak volt nekem, éjjelente bőgtem, reggel gyomorgörccsel mentem iskolába. De mégis soha nem fordult meg a fejemben, hogy megöljem magam. Egy vágást nem ejtettem magamon, vagy bármi. Mindig ott volt bennem, hogy ez nem mindig lesz így, reménykedtem, hogy egyszer talán jobb lesz. És jobb is lett. Most nagyszerű barátaim vannak, az osztálytársaim elismerik, amit csinálok, megbecsülnek abban, amiben jó vagyok.

Szóval én egyetértek Zara Larsson-nal, a sorozatnak tényleg nincs értelme, Hanna egy hisztis liba. Oké, persze, érték sérelmek, de ettől öngyilkosnak lenni szerinte nem reális.
2017. április 20. 18:19 #46
Alexaaa09
Alexaaa09
Hozzászólás: 1897
Azonosító: 263421
Lysandranevra: nem ezek miatt ölte meg magát. A végén élni akart de miután spoooooiler megerőszakolták tette azt amit tett.
2017. április 20. 18:35 #47
Kittyblack1
Kittyblack1
visszatérő vendég

Státuszaz éjjel soha nem érhet véget varázsolj nekünk valami szépet
Hozzászólás: 134
Azonosító: 243209
Nekem speciel, nincs bajom a sorozattal. De nem engedném ki korhatár nélkül. Nem kevés példa van rá, hogy egy-egy ilyen médium ötleteket ad a labilis embereknek. A tinik pedig az egyik legkönnyebben befolyásolható korosztály.
Értem, hogy nekik készül, csak ne kövessék a "példát"..
2017. április 20. 18:38 #48
Dorinadd
Dorinadd
Always

StátuszR5 & Harry Potter & TVD & TO & PLL
Hozzászólás: 1937
Azonosító: 259598
Szerintem igen is király sori (tegnap kezdtem el), és ha így gondolja, hülye.
2017. április 20. 18:51 #49
disco queen
disco queen
visszatérő vendég

StátuszThe truth about love, it can not be explained…
Hozzászólás: 110
Csatolások: 2
Azonosító: 250305
Egyetértek vele valamilyen szinten. Engem egyedül az bánt, hogy sajnos öngyilkosságok esetében nem esik sosem szó azokról az emberekről, akik szenvednek utána. Ez esetben Hannah szülei, akik ott maradtak a kérdéseikre, amikre senki sem válaszol. Egész életükben szenvedni fognak, hogy mit rontottak el. A könyvet olvastam, az elég gyatra lett, nevetséges indokokkal. Sokkal jobb lett volna szerintem, ha az a vége, hogy talpra áll, példát mutatva másoknak, hogy hogyan tegyék. A sorozat jobb, nagyobb a hatása így, hogy látjuk is. De sok indokkal még mindig nem értek egyet.
2017. április 20. 19:01 #50
Ági012
Ági012
új tag

Státusz"You make me wanna die I'll never be good enough..."
Hozzászólás: 32
Azonosító: 184544
Szerintem a sorozat milliószor jobb, mint a könyv. A könyvben az indokai tényleg nevetségesek voltak, míg a sorozatban ezeket felnagyították, kicsit átformálták, így érthetőbb lett miért vezettek ilyedn véghez.
2017. április 20. 19:18 #51
Gureka10
Gureka10
queen of clubs

StátuszVengeance
Hozzászólás: 7395
Csatolások: 566
Azonosító: 193928
Mindenkinek megvan róla a véleménye, amit -ha tetszik, ha nem- elfogadnunk és tisztelnünk kell. Nekem személy szerint most number 1 a sorozat, de teljesen megtudom érteni azt is, akinek nem nyerte el a tetszését. Sose értettem azokat az embereket, akik minden áron leakarják tuszkolni az ember tokán a saját véleményüket..ahány ember, annyi felfogás..
2017. április 20. 20:06 #52
Lucy-chan
Lucy-chan
яuleя oƒ αѕgαrd
Hozzászólás: 2362
Csatolások: 159
Azonosító: 104204
Idézet (Nikus12 @ 2017.04.20. 16:18)
Csak egy kis korrigálás: Hannah nem volt népszerű, nem voltak barátai - vagy ha voltak is, azok egy idő után elfordultak tőle és magára hagyták-
Az pedig nagyon nagy hülyeség, hogy egy csinos lány nem érezheti azt amit Hannah, és nem szekálhatják, gúnyolhatják, mint bárki mást. 
Az egyetlen ami zavart engem az egész történetben, hogy Hannah tényleg eltitkolta a szülei elől mindazt a sok rosszat, ami történt vele.

Köszönöm a korrigálást! smileeee.gif
Természetesen nem azt akartam kifejezni, hogy egy attraktív külsejű embert nem piszkálhatnak, csupán, hogy az én emlékezetemben Hannah egy átlagos lányként van meg, akit nem ért komolyabb bántódás a pletykás incidens előtt.
Persze lehet rosszul emlékszem, újra kellene olvasnom a könyvet ahhoz, hogy a részletekre is emlékezzek a fő sztorin kívül.
2017. április 20. 20:28 #53
Lysandranevra
Lysandranevra
visszatérő vendég
Hozzászólás: 301
Azonosító: 261023
Alexaaa09, a kőnyvben volt ilyen? Nem emlékszem, régen olvastam már.
2017. április 20. 20:51 #54
Mysticroden
Mysticroden
Mrs. Wood

StátuszYou'll never be alone, I'll be with you from dusk till dawn
Hozzászólás: 1276
Csatolások: 131
Azonosító: 253224
Én most nem Zara véleményére szeretnek reagálni, végülis tény hogy nem mindenkinek tetszhet egy sorozat. Inkább a hozzászólásokhoz szeretnék pár dolgot hozzáfűzni: olvastam pár embertől, hogy ő nem látta értelmet annak, hogy Hannah öngyilkosságot kövessen el. Ugyanis ez nagyon sok emberrel megtörténhet. Igen, egy ilyen bárkivel megeshet. De ez a sorozat pont erről szól. Az ember sosem tudhatja, hogy egy szava vagy cselekvése hogyan érinti majd az adott személyt. Nem tudom ki látta az egész sorozatot, most azokhoz szólnék: ha veletek megtörténne azok a dolgok, mint vele (akar úgy nézzük, hogy apróságok voltak, akar nem) ti sem tudhatjatok előre, hogy hogyan/milyen melyen érint majd titeket az adott téma. (Például, aki mar látta végig a sorozatot, egy megerőszakolás egy jacuzziban nem lehet valami kellemes). Ki tudja, lehet ti nem mentetek volna el odáig, hogy végetvessetek az életeteknek ennyi dolog után sem, de soha nem tudhatjuk, hogy ki milyen lelkiállapotal rendelkezik. Ennek a sorozatnak a fő lényege az, hogy az ember megtanulja, hogy minden szavának és tettének van következménye, nem az, hogy az ember most Tom gondolkozzon, hogy Hannah öngyilkosságának semmi értelme nem volt.
Btw, senki véleményébe nem szeretnek ezzel belekötni, csak leírtam ami mar egy ideje megfogalmazódott bennem. Egyébként én személy szerint odáig vagyok ezért a sorozatért❤️
2017. április 20. 21:17 #55
Alexaaa09
Alexaaa09
Hozzászólás: 1897
Azonosító: 263421
Lyndsandranevra: nem emlékszem kb 5-6 éve olvastam a könyvet.
2017. április 20. 21:27 #56
Loreen.
Loreen.
jeed

Státusznow my heart feels nothing at all
Hozzászólás: 3628
Csatolások: 314
Azonosító: 254798
Most komolyan azért kell letámadni Zarát, mert ő elmondta a saját véleményét? Nem tetszhet mindenkinek ugyanaz. Nagyon tömeg sorozat lett a 13RW-ből, és részben meg tudom érteni Zarát. Én nézem a sorozatot, és szeretem, de még így is képes vagyok rá. Mostanában amúgy eskü engem is kezd idegesíteni Hannaht de hát nevermind. Nem tudom mit kell itt utálkozni a felett, hogy ő elmondja mit gondol.
2017. április 20. 21:35 #57
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
9-es IMDB értékelés??? Hmmm... még nem láttam belőle, de a sok vélemény, komment hatására eléggé kíváncsi lettem rá, hogy belenézzek. Ugyan véleményt nem tudok formálni róla, de übermega k*rva jónak kell lennie akkor, ha ennek az értékelése még a Rotten tomatoes-on is igen kecsegtető. Hát, kíváncsi vagyok rá. Tényleg akkora durranás, vagy csak a hájp nagy? unsure.gif
2017. április 20. 22:36 #58
katherine0813
katherine0813
Hozzászólás: 597
Azonosító: 250792
Milyen érdekes, hogy a könyv már jó pár éve kijött (nem néztem utána, de mintha valahol azt olvastam volna még, hogy már van 10 éves is), sikeres is lett elég hamar, mégis amikor úgymond nagyon nagy hype lett a Kék Bálna dolog, kijön egy öngyilkosos sztori adaptációja. Na mindegy. Abba már bele sem megyek, hogy (igen, ez egy könyv/sori) Hannah indokainak nagy része tényleg nevetséges, és amiket a kazettákon elmond, csomó része csak néhány tini kisebb ballépése (és itt persze nem a megerőszakolós részre értem, mert az tényleg aberrált, undorító dolog, akasztanivaló az, aki megerőszakol bárkit is). Mindnyájan követünk el kisebb hibákat, amikkel esetleg másnak is ártunk. És ebben a soeiban is sokszor ez történt, kisebb tévedések, Hannah mégis mindenkinek az orra alá dörgölte, hogy "te miattad haltam meg!", ezzel pedig konkrétan másokat is öngyilkosságba hajszolhat, ha ugyanilyen lelkiállapotú az illető. Elvégre nem lehet jó dolog megtudni, hogy az egyik iskolatársad megölte magát, majd kiderül, hogy "leírta" az okokat is, és te is ott vagy, mint úgymond "gyilkos"...
2017. április 20. 22:38 #59
Felon001
Felon001
visszatérő vendég

StátuszNem nyilatkozom
Hozzászólás: 127
Azonosító: 176232
EZAZ!Végre valaki aki nem csöpög a sorozat imádatának nyálától!Szánalom mennyire rá van pörögve hirtelen mindenki amikor a könyv amit felhasználtak az igazi érték.
2017. április 20. 22:49 #60
anzu
anzu
visszatérő vendég

Státuszi don't like your fashion style
Hozzászólás: 150
Azonosító: 257288
Egyetértek. Bár én csak a könyvet olvastam, az is kicsit túlzásnak tűnt nekem. Egy depressziós, beteg ember elsősorban boldog szeretne lenni, és, aki tényleg boldog szeretne lenni az tesz érte, nem választja az öngyilkosságot.
Viszont abból a tekintetből tanulságos volt, mert jól bemutatja, hogy mindenki máshogy él meg mindent, és, hogy nem tudhatjuk, hogy az, amit mi viccnek hiszünk, egy másik ember halálosan komolyan gondolna, esetleg még rosszul is esik valakinek. Mert nem ugyanolyanok az emberek, ráadásul ilyen korban sokszor előfordul, hogy azt hiszik, problémájukra nincsen megoldás, ezért választják az öngyilkosságot. Az a legrosszabb ebben, hogy tényleg nem tudhatjuk, ki mit gondol, kinek mi jár a fejében. Ha valaki pedig nem kér segítséget, sajnos könnyen lehet belőle öngyilkosság is.
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok