Starity

Zöld Elefánt, avagy lépjünk fel a Kék Bálna ellen!

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2017. április 06. 21:52 #21
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (TheTruthAboutLove @ 2017.04.06. 19:32)
Most, nem tudom hogy, melyik aggaszt ki leginkább az a kék bálnás , vagy ez a mindig minden szép Zold ?Elefánt?. De, mért pont elefánt?biggrin.gif. na jó, Naponta mosolyogj rá egy olyan emberre, aki szomorúnak látszik?? most komoly? hát én megtettem ezt a lépést nem is olyan régen, azt jól elküldött a francba, hogy mi a fenének mosolygok én rá??! biggrin.gif itt az a probléma, hogy a sok naiv gyerek túlságosan befolyásolható, és nagyon kíváncsiak, ami nem lenne probléma, de ez is vezet ahhoz, hogy kipróbáljanak egy ilyen kihívást, ami NEM játék, mert sokaknál sajnos ez maradt meg. meg nem is csodálom, hogy ilyenekhez folyamodnak a tinédzserek a sok depresszív énekesek, együttesek által kreált dallal/dalszövegektől, még lehet én sem bírnám.. Jah, és sosem a szülőt kell ezért felhozni, mert nem mindig ők tehetnek róla. saját vélemény, nem kérem senkitől sem, hogy én milyen "hülyén" fogalmaztam ezt az egészet meg.. mert már látom előre. biggrin.gif

Odament hozzád az illető, és számon kérte tőled, hogy mit képzelsz magadról, hogy rámosolyogtál? Csak kíváncsiságból kérdezem, ugyanis velem pont múlt héten történt egy ilyesmi. Kijöttem a munkahelyemről, meggyötörten, fáradtan, sok sz*r történt aznap is, és a velem szemben sétáló fiatal pasi egyszerűen rám mosolygott. Jól esett a gesztusa, amit én is egy mosollyal nyugtáztam, és eszembe nem jutott az, hogy számon kérjem, majd elküldjem melegebb éghajlatra. Nekem baromi jól esett ez a fajta nyílt gesztus, pedig egy teljesen vadidegen ember voltam a számára. smileeee.gif

Nem akkora baromság ez a zöld elefánt kihívás. Felhívja a figyelmet arra, hogy mennyi apró dolog van az életben, amiért nem kell fizetni, mégis egy kis odafigyeléssel jobbá tehetjük mindennapjainkat. laugh.gif
2017. április 06. 21:55 #22
Andy18
Andy18
új tag
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 11
Csatolások: 0
Azonosító: 84140
Ezaz! smileeee.gif))))))))))))))))))))))))))))))))))
2017. április 07. 06:41 #23
Dorinadd
Dorinadd
Always

StátuszR5 & Harry Potter & TVD & TO & PLL
Hozzászólás: 1937
Azonosító: 259598
Végre olyan, ami segít változtatni a világon, és nem tönkreteszi!
2017. április 07. 06:50 #24
- törölt felhasználó -    
Eloszor rozsaszin volt nem?biggrin.gif
2017. április 07. 07:42 #25
- törölt felhasználó -    
Na,ez egy jó ötlet smileeee.gif Nem is értem hogy miért nem tiltják be azt a játékot...
2017. április 07. 10:23 #26
TheTruthAboutLove
TheTruthAboutLove
folklore

Státuszgive me my dawns back
Hozzászólás: 4209
Csatolások: 58
Azonosító: 203823
Beyla: Pontosan..Akkor veled pont az ellenkezo, tortent. Ebbol latszik, hogy te milyen pozitívan fogadtad..smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2017. április 07. 11:55 #27
LollyPoop
LollyPoop

StátuszLollyPoop még nem állította be a státuszát... és nem is fogja.
Hozzászólás: 943
Azonosító: 262892
Ha egy beszűkült tudatállapotú depressziósnak az orra alá dugják ezt a zöld elefántos marhaságot, hát ettől fog eret vágni...
2017. április 07. 12:58 #28
- törölt felhasználó -    
Hogyan tegyünk szert gyorsan hírnévre? Vegyünk egy világszerte felkapott baromságot (kék bálna) és majmoljuk le, de azért egyedien. Hova fejlődünk már... Mindjárt csinálok egy Piros teknős játékot. laugh.gif
2017. április 07. 13:02 #29
LadyAly
LadyAly
Mama Roach

Státusz♥★Love★♥ Viva La Cucaracha
Hozzászólás: 3203
Csatolások: 7322
Azonosító: 88389
Idézet (LollyPoop @ 2017.04.07. 11:55)
Ha egy beszűkült tudatállapotú depressziósnak az orra alá dugják ezt a zöld elefántos marhaságot, hát ettől fog eret vágni...

_nevet.gif _nevet.gif _nevet.gif
2017. április 07. 14:08 #30
- törölt felhasználó -    
nagyon jó ötlet smileeee.gif
2017. április 07. 14:25 #31
BLulu88
BLulu88
Cikk író

StátuszTalk behind my back but when they see me it's respect though...
Hozzászólás: 2172
Azonosító: 242008
Mi jöhet még ezután?? Lila macska? Szürke hal? Rózsaszín oroszlán? Na ne már... sleep.gif
2017. április 07. 14:25 #32
Elody
Elody
Einzelgänger
Hozzászólás: 9489
Csatolások: 674
Azonosító: 154912
ezek meglehetősen hippisen hangzanak. az a baj, hogy rengeteg ismerősöm kirakta ezt a facebookra, de hogy nem fogják magukat tartani az alábbi cselekvésekhez, hát az is biztos. ebben a rohanó, stresszes világban kétlem, hogy lenne olyan ember, akinek nincs jobb dolga, mint random idegenekre mosolyogni vagy otthon szemetet kivinni. én már annak is örülni tudok, ha nem löknek fel a buszon vagy egy teljes napig nem köt belém senki...

egyébként nem tudom, feltűnt-e bárkinek, de a depressziós emberek nem arról híresek, hogy szófosásuk lenne és barátkozásra hajlandóak lennének. tegyük fel, olyan hangulatomban vagyok és valaki mosolyogva leülne mellém dumálni, akivel eddig két szót, ha váltottam, hát tuti bekapcsolnék 1000%-félénk-és-távolságtartó üzemmódba. arról nem is beszélve, hogy ritka idegesítő (már-már irritáló), amikor valakinek mindig jó kedve van és hangoztatja/kimutatja, hogy mindenkinek fel is tűnjön.
2017. április 07. 15:43 #33
Maiko
Maiko
Hozzászólás: 1722
Csatolások: 2
Azonosító: 261082
Aranyos dolog, kérdés, hogy mennyire válik be. Nem hinném, hogy akkoriban, amikor én voltam fiatal, bármely osztálytársam őszintén belekezdett volna egy ilyen kihívásba. Viszont nagyon jó kezdeményezés ez egy tanár részéről. Kevés jó dolgot tapasztaltam a tanáraimról is. Reméljük, a mai fiatalság komolyan vevő lesz erre. A Kék bálnás mocsokság után rájuk fér, mint ahogy mindenkire egy kis kedvesség.
2017. április 07. 18:43 #34
Kincs
Kincs
visszatérő vendég

Státuszwhy'd you only call me when you're high?
Hozzászólás: 339
Csatolások: 1
Azonosító: 262053
Ez már kb. a Rózsaszín Bálna, de örülök, hogy vannak még ilyen pozitiv emberek és nem mindenhol a sötét oldalát látják az életnek.
2017. április 07. 21:00 #35
Brigike0109
Brigike0109
visszatérő vendég

StátuszEverybody seems a world a little differently, When It's Dark Out.
Hozzászólás: 479
Azonosító: 202486
Ez mind szép és jó, hogy 'lépjünk fel a kék bálna ellen" de nem hiszem hogy aki egyszerűen hülye, annak meg fog változni ezzel a véleménye. Meg amúgyis ha valakihez odamész beszélgetni, akivel alapjáraton nem nagyon szoktál beszélgetni, nemhiszem, hogy abba a nem tudom hány percbe belekezd majd a történetébe. Ha valakinek öngyilkos gondolatai vannak, forduljon pszichológushoz. A mai világ már nem erre van "kifejlesztve" hogy jókat cselekedjenek az emberek, ráadásul önszántukból. Jószándékú cselekedet lenne, de ez már nem a mai világnak van fenntartva.
2017. április 07. 21:45 #36
Hanna6155
Hanna6155
új tag
Hozzászólás: 90
Azonosító: 192481
Kedves LollyPoop!

Nem bántásból írom, de azért el kéne gondolkodni, hogy a kék bálna nem vicc! Ez a zöld elefánt tényleg egy nagyon jó dolog és az ember rá mosolyog...Én is mosolyogtam a mondatodon, de szerintem inkább örülni kéne, hogy valakinek van esze és valami boldogat és okosat, kedveset talált ki...
2017. április 07. 22:04 #37
- törölt felhasználó -    
Jó látni, hogy ilyen is van már. Ez sokkal jobb ötlet.
2017. április 08. 05:26 #38
LollyPoop
LollyPoop

StátuszLollyPoop még nem állította be a státuszát... és nem is fogja.
Hozzászólás: 943
Azonosító: 262892
Idézet (Hanna6155 @ 2017.04.07. 21:45)
Kedves LollyPoop!
Nem bántásból írom, de azért el kéne gondolkodni, hogy a kék bálna nem vicc! Ez a zöld elefánt tényleg egy nagyon jó dolog és az ember rá mosolyog...Én is mosolyogtam a mondatodon, de szerintem inkább örülni kéne, hogy valakinek van esze és valami boldogat és okosat, kedveset  talált ki...

Kedves Hanna6155!

Köszönöm az észrevételed, de tisztában vagyok vele, hogy a kék bálna nem vicc. A "kissé" cinikus kommentemmel csak érzékeltetni kívántam a helyzet abszurditását. Ugyanis a zöld elefánt egy valóban aranyosédescukrostakony kezdeményezés, de messze nem képes egy komoly lelki traumát elszenvedett egyén depressziójának ellenszereként szolgálni. Azok, akik részt vesznek egy ilyen zöld elefántos kihívásban eleve nincsenek úgy igazán padlón, hiába hiszik azt, ergo eleve nem a kék bálna által veszélyeztetett embereknek szól. Akik viszont komolyan fontolgatják az öngyilkosságot, és ennek következtében még a kék bálnára is képesek felregisztrálni, azoknak pedig ennél jóval komolyabb SZAKsegítségre van szüksége.
Tehát a kék bálna és a zöld elefánt bár szembeállíthatók egymással, még sincsenek azonos súlycsoportban, így ez a zöld elefántos kezdeményezés súlytalan, ami súlytalan, azt pedig nem vagyok hajlandó komolyan venni.
További szép napot smokin.gif
2017. április 08. 07:49 #39
Britney Spears Fun
Britney Spears Fun
Fuck you

StátuszHinni annyit tesz, mint nem tudni semmit
Hozzászólás: 1534
Azonosító: 192261
Idézet (Bocinyuszi @ 2017.04.07. 07:42)
Na,ez egy jó ötlet smileeee.gif Nem is értem hogy miért nem tiltják be azt a játékot...

Ez remélem csak szarkazmus...
2017. április 08. 11:50 #40
Diomendes
Diomendes

StátuszI'll be needing stitches..
Hozzászólás: 538
Azonosító: 220652
Természetes kiválasztódás.
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!