5 ok, amiért érdemes macskát tartanod
2017. március 15. 11:42
|
|
BLulu88Cikk író |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.03.30. Hozzászólás: 2172 Csatolások: 0 Azonosító: 242008 offline
|
Mi kb egy éve hoztuk haza az első macskánkat és egyszerűen annyira imádni való hogy nem igaz! Folyton bújik és annyit nő! Egy idő után azonban amikor játékos lett elkezdett mindenkit ok nélkül harapdálni. Ez a tesóm macskája volt és amikor én is kaptam egyet eleinte nem jöttek ki valami jól de mostmár együtt alszanak, nyalogatják egymást és ami a legjobb hogy együtt is játszanak, lefoglalják egymást és sokszor tényleg viccesek tudnak lenni. Így a macsek már nem minket harapdál hanem a macskatársával felváltva harapdálják egymást és tök jól elvannak egymással és nekünk is jobb így. Így legalább olyan módon játszhatnak amilyen módon egy macska szokott szóval ha valakinek a macskája harapós de azért tud kedves is lenni adjanak mellé még egy cicát!
Nekünk a második cicus beszerzése után már csak simiznünk kell őket majd ők eljátszanak egymással.
1 felhasználónak tetszik:
_ToTo_
2017. március 15. 11:44
|
|
BLulu88Cikk író |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.03.30. Hozzászólás: 2172 Csatolások: 0 Azonosító: 242008 offline
|
Ja és a mi macskáink ha bejön valami légy vagy netalán bár adjon isten poloska ők rögtön szaladnak utána és olyankor annyira viccesek. Valamiért az elkapás után meg is szokták enni az adott zsákmányt! xD Ez nem tom miért van
2017. március 15. 12:49
Tipikusan kutyás fajta vagyok, de ez a cikk nagyon aranyos és GIF-ek is nagyon jók benne
2017. március 15. 13:40
|
exoverdoseleech |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.05.28. Hozzászólás: 2353 Csatolások: 1181 Azonosító: 226704 offline
|
Vidéken élek, kiskorom óta állatokkal vagyok körülvéve. Az első cicámat 11 évesen kaptam. 10 év alatt legalább 8 cicánk volt, mind keverék cicus volt, de így is gyönyörűek. Volt akit az utcáról fogadtunk be, volt aki csak nálnuk maradt és volt akit már egy kutya rendesen megtépett és nálunk gyógyulgatott. Sajnos 2 évnél tovább egyikük sem maradt meg, vagy maguktól elkóboroltak, vagy sajnos meghaltak.
A mostani lány cicánk viszont már harmadik éve velünk él.
Igazából inkább benti cica, csak éjjelre szoktuk kiengedni (természetesen van hol elbújnia), vagy ha magától kéreckedik ki.
Teljesen más egy benti cicával az élet, mint egy kintivel. A miénk rettentően ragaszkodó. Ennyi szeretetet még egy macskától sem kaptam, mint tőle. Az első naptól kezdve kiszemelt magának és azóta is hozzám áll a legközelebb. Folyton követ, a lábam alatt van, dorombol ha meglát, megmosdat, és folyton bújik hozzám. Persze ha rossz kedve van, velem bunyózik a legdurvábban.
És sokszor megérti mit szeretnék tőle, nagyon okos kis szőrmók.
Nagyon szeretem a kutyusokat is, de egy cica jobban illik a személyiségemhez.
Teljesen más egy benti cicával az élet, mint egy kintivel. A miénk rettentően ragaszkodó. Ennyi szeretetet még egy macskától sem kaptam, mint tőle. Az első naptól kezdve kiszemelt magának és azóta is hozzám áll a legközelebb. Folyton követ, a lábam alatt van, dorombol ha meglát, megmosdat, és folyton bújik hozzám. Persze ha rossz kedve van, velem bunyózik a legdurvábban.
madeleine.
2017. március 15. 14:16
|
|
madeleine. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.11.25. Hozzászólás: 1673 Csatolások: 10489 Azonosító: 261034 offline
|
Nagyon szeretem a cicákat, kicsit, nagyot, mindegyiket. Őszintén szólva, én már elképzelni sem tudom, hogy kutyám legyen.
Én két cicus boldog gazdája vagyok és való igaz, hogy képesek bearanyozni a napomat és jó kedvre deríteni, mert néha olyan kis bolondok.
Nem mellesleg nagyon tanulékonyak, alkalmazkodóak és a mende-mondákkal ellentétben nagyon is hálás kis állatok.
Az én cicáim kint és bent is vannak. Hamar megtanulták, hogyha az ajtóban ülnek és nyávognak, akkor ki lesznek engedve és ugyanez van, ha be akarnak jönni. Az alom használata sem jelentett gondot soha, már az első nap, mikor hozzánk kerültek, azt használták a dolguk elvégzésére (más kérdés, hogy olya hevesen igyekeznek betemetni a "végterméküket", hogy a fél alom a padlón landol).
A vadászatról meg annyit, hogy ösztönösen teszik. Nálunk sem múlik el úgy nap, hogy ne támadnának meg, ne harapdálnák a lábamat vagy az ujjaimat. Ha esetleg legyet látnak, már előre félünk, hogy mit kell összetakarítani utánuk vagy mikor kell visszarakni a függönyt karnissal együtt (igen, néha előfordul az ilyesmi). Viszont jelenleg semmire sem cserélném el azt az érzést, amikor hullafáradtan hazaérek melóhelyről és mind a két kis vacak az ölembe ugrik, hozzámbújik és dorombol.
Én két cicus boldog gazdája vagyok és való igaz, hogy képesek bearanyozni a napomat és jó kedvre deríteni, mert néha olyan kis bolondok.
Nem mellesleg nagyon tanulékonyak, alkalmazkodóak és a mende-mondákkal ellentétben nagyon is hálás kis állatok.
Az én cicáim kint és bent is vannak. Hamar megtanulták, hogyha az ajtóban ülnek és nyávognak, akkor ki lesznek engedve és ugyanez van, ha be akarnak jönni. Az alom használata sem jelentett gondot soha, már az első nap, mikor hozzánk kerültek, azt használták a dolguk elvégzésére (más kérdés, hogy olya hevesen igyekeznek betemetni a "végterméküket", hogy a fél alom a padlón landol).
A vadászatról meg annyit, hogy ösztönösen teszik. Nálunk sem múlik el úgy nap, hogy ne támadnának meg, ne harapdálnák a lábamat vagy az ujjaimat. Ha esetleg legyet látnak, már előre félünk, hogy mit kell összetakarítani utánuk vagy mikor kell visszarakni a függönyt karnissal együtt (igen, néha előfordul az ilyesmi). Viszont jelenleg semmire sem cserélném el azt az érzést, amikor hullafáradtan hazaérek melóhelyről és mind a két kis vacak az ölembe ugrik, hozzámbújik és dorombol.
2017. március 15. 14:26
A cicák nagyon aranyosak és tapasztalatból mondom, hogy tudnak hűségesek is lenni. :3
2017. március 15. 14:32
Idézet (exoverdose @ 2017.03.15. 13:40)
Vidéken élek, kiskorom óta állatokkal vagyok körülvéve. Az első cicámat 11 évesen kaptam. 10 év alatt legalább 8 cicánk volt, mind keverék cicus volt, de így is gyönyörűek. Volt akit az utcáról fogadtunk be, volt aki csak nálnuk maradt és volt akit már egy kutya rendesen megtépett és nálunk gyógyulgatott. Sajnos 2 évnél tovább egyikük sem maradt meg, vagy maguktól elkóboroltak, vagy sajnos meghaltak.
Igazából inkább benti cica, csak éjjelre szoktuk kiengedni (természetesen van hol elbújnia), vagy ha magától kéreckedik ki.
És sokszor megérti mit szeretnék tőle, nagyon okos kis szőrmók.
Ezzel egyetértek, az enyém is kijárós, de sokat van bent, illetve éjjel bent is alszik (bár neki most úgy hajnali fél öt körül kezdődik a nap, tehát ki kell engedni, ha ő épp kitalálja), de amióta így tartunk macskát (ő a második), azóta sokkal szorosabb a kapcsolatom velük. Amíg csak kint voltak cicáink, teljesen más volt, nem tudtam, hogy milyen a személyiségük, hogy mit szeretnek, de így tulajdonképpen az egész napot együtt töltjük és most már nagyon jól ismerjük egymást.
exoverdose
2017. március 15. 19:47
|
|
Lejlus |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.12.30. Hozzászólás: 2565 Csatolások: 0 Azonosító: 217999 offline
|
Tapasztalatbol mondom,hogy egy macska ugyanúgy tud kötődni hozzád,mint egy kutya.Én mindkettőt imádom,de nekem csak cicám van és elválaszthatatlanok vagyunk.
És igenis van saját személyisege!
Úgyhogy ,ha azon gondolkoztok,hogy cicát akartok mindenképp vegyetek magatokhoz egyet!!!
2017. március 15. 20:46
Nagyon jó cikk lett ! Köszönöm Szabe
és még benne van Ari Gif-je is
2017. március 15. 22:02
Idézet (sziszkaaaaa @ 2017.03.15. 20:46)
Nagyon jó cikk lett ! Köszönöm Szabe

Köszönöm, bár a képeket nem én raktam bele a cikkbe
2017. március 16. 11:29
Kapás Boginak is csodás cicája van!
Nekünk csak kutyáink vannak, de azok is nagyon aranyosak és kedvesek! Persze nagyon szeretem a macsekokat is!
2017. március 16. 12:58
|
|
LadyAlyMama Roach |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.02.25. Hozzászólás: 3203 Csatolások: 7322 Azonosító: 88389 offline
|
Csak 5? Napestig lehetne sorolni.
Az én cicám idén lesz 3 éves, és az egyik legjobb dolog a világon. Szibériai macska, amit nem mellesleg tarthatnak azok is akik egyébként allergiásak a szőrre.
2017. március 16. 16:31
Nagyon aranyos cikk lett bár ezek az állítások szerintem a kutyákra is ugyanúgy igazak.
2017. március 16. 18:21
|
|
Hajni és GézacicaBlackpink in your Ari-yuh |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.12.22. Hozzászólás: 2038 Csatolások: 58 Azonosító: 252466 offline
|
Cukiságfaktor<3
2017. március 17. 09:00
|
|
Arcee23 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.03.13. Hozzászólás: 595 Csatolások: 61 Azonosító: 222613 offline
|
Macska vagy kutya, lényegtelen. Mindkettő imádnivaló, komoly felelősséggel járó társ. Örülök, hogy ez ki lett emelve a cikk végén. De teljesen megéri. Hatalmas szeretetet tudnak adni.
Victoria Beckham elárulta, mi az az egy dolog a divatban, amit nem enged meg a lányának
Victoria Beckham elárulta, mi az az egy dolog a divatban, amit nem enged meg a lányának
Van valami, amit Harper Beckhamnek nem lehet.
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Kiderült, hogy mivel vádolják.
Kivágták Sydney Sweeney-t Az ördög Pradát visel folytatásából?
Kivágták Sydney Sweeney-t Az ördög Pradát visel folytatásából?
Kivághatták a cameoszerepét.
Alig takarta valami Charlize Theront az új filmje premierjén
Alig takarta valami Charlize Theront az új filmje premierjén
Éppen, hogy nem látszott ki semmi.
Kiderült, Chris Pine is visszatér-e a Neveletlen hercegnő folytatásában
Kiderült, Chris Pine is visszatér-e a Neveletlen hercegnő folytatásában
Megszólalt a könyvek szerzője.
Lana Del Rey exének fáj, hogy mással van az énekesnő
Lana Del Rey exének fáj, hogy mással van az énekesnő
Clayton Johnson az érzéseiről beszélt.
Járókerettel fotózták David Hasselhoffot
Járókerettel fotózták David Hasselhoffot