Nagyon jó cikk lett,és soknál magamra is ismertem pl: a 2,5,9-nél Xdd
10 dolog, amit csak a balkezesek értenek
2016. szeptember 15. 16:17
Hű nem is tudtam hogy a balkezesnek ilyen rossz..
2016. szeptember 15. 17:15
Nos, az a poén hogy én eredetileg balkezesnek születtem, de anyukám és apukám (meg részben nagyim) "átneveltek" jobbkezessé... Bocsi, ezt nem tudtam szebben mondani. A lényeg annyi hogy bár a jobb kezemmel írok (és ugye ennek az egésznek köszönhetően full ronda a kézírásom, mert tudat alatt a bal kezemmel írnék.
). Meg kb. mindent jobb kézzel csinálok, de ugyanúgy megy bal kézzel is. (Kb. semmi különbség nincs a között ha jobb kézzel pl. körbe vágok valamit, vagy ha épp a bal kezemmel csinálom ugyan ezt.) Ez egyszerre áldás és átok.
2016. szeptember 15. 17:29
|
|
devilroseHer Majesty Imperator |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.22. Hozzászólás: 3098 Csatolások: 0 Azonosító: 123383 offline
|
Balkezesnek lenni nem rossz. Embere válogatja. Balkezesként tudom használni az ollót, nem kenem szét a tintát írás közben, tudok étkezni jobbos mellett.Semmiben nem gátol. Ami egyedül kiakasztó a 10.pont, pont azért mert az hiszik a balkezesek rondán,maszatolva írnak. Holott ez nem igaz. Engem is próbáltak átnevelni, de szerencsére jóval erősebb akarattal bírok annál, hogy bárki befolyásoljon. Károsnak tartom az átnevelést.
2016. szeptember 15. 17:40
|
|
SellyFan92visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.07.08. Hozzászólás: 269 Csatolások: 0 Azonosító: 257855 offline
|
Hogy ez mekkora baromság!!! Én balkezes vagyok és az egérrel, semmi bajom nem volt SOHA!! Sőt, bal kézzel nem is tudom irányítani..... Az olló is hülyeség. Mert ugye úgy van hogy a jobbkezes ollónak az alsó éle jobbra, felfelé néz. A balkezesé meg balra, lefelé. És egyszerűen nem tudok vágni, ha nem látom hogy minek a mentén megyek. (Már ha lehetett valamit érteni ebből a mondatból.) Spirálfüzetet nem is használok, emiatt nem kell aggódnom. Elég béna cikk lett, már bocsi..
2016. szeptember 15. 18:00
|
|
Pityang |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.05.17. Hozzászólás: 755 Csatolások: 0 Azonosító: 243873 offline
|
Nem kell a bolhából mindig elefántot csinálni, teljességgel meg lehet szokni a balkezességet, és rengeteg olyan dolog van, amit balkezesként jobb kézzel is lehet csinálni. Én is bal kezes vagyok, az egeret jobb kézzel használom, jobb kezes gitáron gitározok. Ki hogy tanulja meg élni az életét. Az ollókkal nem sokszor gyűlik meg az ember baja, nekem legalább is nem sokszor volt még olyan tapasztalatom, hogy ne tudtam volna vágni a jobbkezes társaikkal. (A zöldségpucolók használata nehezebb.)
Egyedül a spirálfüzet az, ami miatt, főleg az iskolás korosztálynak kicsit kellemetlen lesz az írás, tudom, én is használok spirálfüzeteket, és igen, valóban rettenetesen idegesítő. Az egyszemélyes asztalokat ugyebár jobbára az oktatás terén használják, és mivel tudják, hogy léteznek nem-jobbkezes emberek is, ezért mindig van két-három balkezes pad is. Arról meg már szót sem ejtek, hogy el lehet helyezkedni úgy, hogy a jobb kezesek mellett is lehessen enni (még jegyzetelni is lehet mellettük, csak hozzá kell szokni).
Egyedül a spirálfüzet az, ami miatt, főleg az iskolás korosztálynak kicsit kellemetlen lesz az írás, tudom, én is használok spirálfüzeteket, és igen, valóban rettenetesen idegesítő. Az egyszemélyes asztalokat ugyebár jobbára az oktatás terén használják, és mivel tudják, hogy léteznek nem-jobbkezes emberek is, ezért mindig van két-három balkezes pad is. Arról meg már szót sem ejtek, hogy el lehet helyezkedni úgy, hogy a jobb kezesek mellett is lehessen enni (még jegyzetelni is lehet mellettük, csak hozzá kell szokni).
2016. szeptember 15. 18:38
|
|
Kylizzleismyfavúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.07.10. Hozzászólás: 30 Csatolások: 0 Azonosító: 246310 offline
|
ismerős :')
2016. szeptember 15. 18:48
Én is balkezes vagyok és tényleg nagyon igazak ezek a dolgok. Mondjuk az egeret én jobb kézzel használom, szóval az nekem nem gond. Az utolsó rendszeresen előfordul és nagyon idegesítő.
2016. szeptember 15. 18:50
|
|
missdaisysérendipité |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.09.20. Hozzászólás: 1637 Csatolások: 34840 Azonosító: 249895 offline
|
A spirálfüzetekkel mindig meggyűlik a bajom, szintúgy az asztal üléssel
Egyébként az utolsót én is nagyon utálom, főleg amikor a barátaim nézik, hogy hogyan írok és mondják, hogy milyen fura
Egyébként az utolsót én is nagyon utálom, főleg amikor a barátaim nézik, hogy hogyan írok és mondják, hogy milyen fura
2016. szeptember 15. 19:03
|
|
Reni1204visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.04.18. Hozzászólás: 139 Csatolások: 16 Azonosító: 242829 offline
|
Balkezes vagyok, gitároztam és nálam csak át volt húrozva és kész meg oldottam. Imádok jéghokizni ezért a sportfelszereléses dolog nagyon igaz nekem. Az ollóval nekem nincs nagy bajom, az igaz,hogy szebben vágok balkezes ollóval,de jobb kezessel is megoldom ha nincs más. Az egérrel meg szerencsém van,mert én jobb kézzel egerezek
De nekem igazából nincs bajom semelyikkel,világ életemben balkezes voltam úgyhogy hozzászoktam
2016. szeptember 15. 19:06
|
|
RockPrincipessaúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.06.17. Hozzászólás: 12 Csatolások: 0 Azonosító: 244969 offline
|
Egyet értek az előttem szólókkal. Én, mint aki 16 éve boldogítom balkezesként a világot, már megtanultam, hogy hogyan kell kezelni a balkezességet. Az 1-es, 4-es és 5-ös pontok rám nem igazán vonatkoztak. Mamám nem vett nekem kis koromban bal kezes ollót, így jobb kézzel vágtam. Ha jobb kezes mellé kerülök ebédnél, maximum a levesnél lesz gond, mert én a kanalat a jobb kezembe fogom, a többi mind megy a maga módján. Én pedig nem fogom minden infó órán állítgatni az egeret, hogy "balkezessé tegyem". Megtanultam használni úgy, ahogy van. Csak alkalmazkodás kérdése.
A spirál füzet meg a jobbkezeseket is ugyanúgy idegesítheti, nem? Tintás meg nem lesz a kezem szinte sosem, maximum csak grafitos, mikor rajzolok, de az ugye azzal jár.
Az egyszemélyes asztalnál pedig már megtaláltam a tökéletes írásmódot.
A balkezes gitárok nem kerülnek sokkal többe, mint a jobbkezes gitárok, sőt, semmivel sem drágábbak, maximum a választék kisebb, de ezt is meg lehet oldani áthúrozással, már ha akusztikus gitárról van szó. (Saját tapasztalat)
A rögzített tollak és a bankkártya is megoldás kérdése. Viszel magaddal tollat, esetleg ügyeskedsz kicsit a kártyával.
A balkezesekről szóló sztereotípiákon mindig jót röhögök. A fent láthatók nagy része is az (szerintem). Oké, csúnyán írok, az én véleményem szerint, bár az osztálytársaim mást mondanak, mint ahogy azt a balkezesekre mondják. Sokszor hallottam, hogy akiknek a bal kezük a "domináns", azok szépen rajzolnak, kreatívabbak. Ez kire igaz, kire nem.
Az emberek meg nem igazán szokták kérdezgetni, hogy milyen kezes vagyok, csak mikor meglátják, akkor kicsit meglepődnek, de nem igazán izgatja őket, sztereotípiákkal meg végképp nem bombáznak.
Szóval balkezesnek lenni nem rossz, csak ki kell tapasztalni a dolgokat.
A spirál füzet meg a jobbkezeseket is ugyanúgy idegesítheti, nem? Tintás meg nem lesz a kezem szinte sosem, maximum csak grafitos, mikor rajzolok, de az ugye azzal jár.
Az egyszemélyes asztalnál pedig már megtaláltam a tökéletes írásmódot.
A balkezes gitárok nem kerülnek sokkal többe, mint a jobbkezes gitárok, sőt, semmivel sem drágábbak, maximum a választék kisebb, de ezt is meg lehet oldani áthúrozással, már ha akusztikus gitárról van szó. (Saját tapasztalat)
A rögzített tollak és a bankkártya is megoldás kérdése. Viszel magaddal tollat, esetleg ügyeskedsz kicsit a kártyával.
A balkezesekről szóló sztereotípiákon mindig jót röhögök. A fent láthatók nagy része is az (szerintem). Oké, csúnyán írok, az én véleményem szerint, bár az osztálytársaim mást mondanak, mint ahogy azt a balkezesekre mondják. Sokszor hallottam, hogy akiknek a bal kezük a "domináns", azok szépen rajzolnak, kreatívabbak. Ez kire igaz, kire nem.
Az emberek meg nem igazán szokták kérdezgetni, hogy milyen kezes vagyok, csak mikor meglátják, akkor kicsit meglepődnek, de nem igazán izgatja őket, sztereotípiákkal meg végképp nem bombáznak.
Szóval balkezesnek lenni nem rossz, csak ki kell tapasztalni a dolgokat.
2016. szeptember 15. 19:21
Ez a spirálfuzetes dolog akkora baromság
D ha lapozol egyet akkor pont a másik oldalon lesz a spirál...ez ugyanannyira zavaro a bal és a jobb kezeseknek is xd
2016. szeptember 15. 19:49
|
|
Esztycica |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.07.30. Hozzászólás: 938 Csatolások: 0 Azonosító: 181973 offline
|
Na akkor most segítsünk, itt van pár lájf cséndzsing lájf hekk for leftíz .Figyelem balkezesek ez garantált lájf cséndzs!!!444!!négy
dí áj váj ötletek, eredeti senki se lopllya!!!
-- a füzetet kezd hátulról, így pont úgy áll majd a spirál mint a jobbkezeseknek.
-- azt írásra nincs gyógyír ez egy halálos ragály, így kell élned életed végéig.
-- Gyityót lentebb írták de húrozd át, én is így cselekedtem. *pacsi*
-- Undorító dolog jobb kezes mellett ülni, de ha muszáj megközelíteni egyet, hát ülj a bal oldalára! Hihetetlen , tudom, de garantáltan nem fog zavarni. de még egy hihetetlen tipp, ha nincs máshol hely csak azon a becstelen, undort keltő jobb oldalon kérj meg egy alantas oldalú kézhasználót hogy cseréljen veled helyet. Ejha, eszébe nem jutott volna senkinek!!!
(egyébként én nem találkoztam jobbkezes paddal csak olyan univerzális kétoldalas egyszemélyessel, egy sima asztal és egy szék van hozzá. erről nem tudok nyilatkozni
lehet arra gondolnak amikor az egyik oldaláról lehet csak beülni?? és nincs hozzá külön szék hanem egybe van vele? mint az amcsi filmekben. nem igazán értem )
-- Egér problémák? hát vegye át a bal oldalára. Biztos vagyok benne hogy a tanár néni/bácsi nem fogja leharapni egy felsőbbrendű oldalú kézhasználó fejét mert ő a szent oldalon használja a megnevezett objektumot. Mindenhol hagynak annyi "zsinórt" hogy át tudd rakni a másik oldalra. És most minden kételyt eloszlatok ezzel az átrakással kapcsolatban. Az egér nem fog vissza mászni, szereti mind két oldalt.
-- hihetetlen kínos és kényelmetlen kicsit jobban megfeszíteni az a zsinórt amin az a toll van hogy át tudd húzni a bal kezedhez. Vagy ha nincs zsinór mert néhol már csak egy tartóban van bent, többet mozgatni mert a pult jobb oldalán van. EJJ!!!! Biztos vagyok benne hogy ez egy szemre hányás mi balkezesek felé! Micsoda pimasz dolog ez? Ti is háborogtok rajta?
Persze érezhető hogy a cikk is kissé poénosra van véve (remélem
úgy gondolták) de kicsit fárasztó ez a sok "probléma ezzel azzal amazzal" "ezt csak xy tulajdonságúak érthetik" témájú cikk. Úgy állítják be az embereket mintha életképtelenek lennénk. " a göndörök problémái" " az alacsonyak bosszantó dolgai" ... Nem vagyunk életképtelenek!
dí áj váj ötletek, eredeti senki se lopllya!!!
-- a füzetet kezd hátulról, így pont úgy áll majd a spirál mint a jobbkezeseknek.
-- azt írásra nincs gyógyír ez egy halálos ragály, így kell élned életed végéig.
-- Gyityót lentebb írták de húrozd át, én is így cselekedtem. *pacsi*
-- Undorító dolog jobb kezes mellett ülni, de ha muszáj megközelíteni egyet, hát ülj a bal oldalára! Hihetetlen , tudom, de garantáltan nem fog zavarni. de még egy hihetetlen tipp, ha nincs máshol hely csak azon a becstelen, undort keltő jobb oldalon kérj meg egy alantas oldalú kézhasználót hogy cseréljen veled helyet. Ejha, eszébe nem jutott volna senkinek!!!
(egyébként én nem találkoztam jobbkezes paddal csak olyan univerzális kétoldalas egyszemélyessel, egy sima asztal és egy szék van hozzá. erről nem tudok nyilatkozni
-- Egér problémák? hát vegye át a bal oldalára. Biztos vagyok benne hogy a tanár néni/bácsi nem fogja leharapni egy felsőbbrendű oldalú kézhasználó fejét mert ő a szent oldalon használja a megnevezett objektumot. Mindenhol hagynak annyi "zsinórt" hogy át tudd rakni a másik oldalra. És most minden kételyt eloszlatok ezzel az átrakással kapcsolatban. Az egér nem fog vissza mászni, szereti mind két oldalt.
-- hihetetlen kínos és kényelmetlen kicsit jobban megfeszíteni az a zsinórt amin az a toll van hogy át tudd húzni a bal kezedhez. Vagy ha nincs zsinór mert néhol már csak egy tartóban van bent, többet mozgatni mert a pult jobb oldalán van. EJJ!!!! Biztos vagyok benne hogy ez egy szemre hányás mi balkezesek felé! Micsoda pimasz dolog ez? Ti is háborogtok rajta?
Persze érezhető hogy a cikk is kissé poénosra van véve (remélem
2016. szeptember 15. 19:54
|
|
XIXO tea |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.06.05. Hozzászólás: 845 Csatolások: 1 Azonosító: 256877 offline
|
Hát jó, hogy én nem vagyok bal kezes!!!
De a spirálfüzet engem is nagyon zavar. Amikor el volt törve a kezem, akkor muszáj volt bal kézzel csinálnom mindent. Egy kicsit nehéz volt, de nem esett le a karikagyűrű az ujjamról. Meg lehetett szokni 6 hétig
Szerintem a többi állítás igaz lehet, de gondolom a balkezesek is ügyesek és megoldják valahogy ezeket a problémákat.
Egyébként tetszik a cikk!!!!!
De a spirálfüzet engem is nagyon zavar. Amikor el volt törve a kezem, akkor muszáj volt bal kézzel csinálnom mindent. Egy kicsit nehéz volt, de nem esett le a karikagyűrű az ujjamról. Meg lehetett szokni 6 hétig
Egyébként tetszik a cikk!!!!!
2016. szeptember 15. 19:56
a spirálfüzetes probléma könnyen kiküszöbölhető azzal, hogy nem spirálfüzetet veszünk. (asszem' olcsóbb is a sima.)
*év megállapítása*
amúgy négy évig egy balkezes srác mellett ültem, persze úgy, hogy mindig összeütközzünk írás közben. valamiért egyikünknek sem jutott eszébe, hogy helyet is cserélhetnénk.
*év megállapítása*
amúgy négy évig egy balkezes srác mellett ültem, persze úgy, hogy mindig összeütközzünk írás közben. valamiért egyikünknek sem jutott eszébe, hogy helyet is cserélhetnénk.
2016. szeptember 15. 20:32
|
|
Bessie Liennesúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.09.04. Hozzászólás: 28 Csatolások: 0 Azonosító: 249403 offline
|
Kedvencem, mikor megkérdezik tőlem, hogy hogy tudok bal kézzel írni. Na vajon hogy? Pont úgy mint jobb kézzel...
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Féltek Anna Wintourtól.
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
A párjával bulizott egyet.
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Az Eufória készítői elmagyarázzák, mi történt.
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
A kicsinek béranya adott életet.
Kiakadtak Sabrina Carpenterre - beszólt egy rajongónak
Kiakadtak Sabrina Carpenterre - beszólt egy rajongónak
A fellépésén meglepő hangot adott ki egy rajongója.
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Reagált az énekesnő képviselője.

0 felhasználónak tetszik: