Starity

Sztárok kampányolnak a jülini kutyahús fesztivál ellen

14 oldal 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2015. június 22. 19:16 #141
- törölt felhasználó -    
Itt a link aho lehet támogatni lehet a petíciót: https://www.change.org/p/president-of-the-people-s-republic-of-china-stop-the-yulin-dog-meat-eating-festival
Lehet, hogy nem jött át a link ebben az esetben, írjátok ki, hogy: petition yulin festival change.org, és megtláljátok, és osszátok meg facebook-on, hogy minnél több ember alaírhassa.
2015. június 22. 19:30 #142
Wyrd
Wyrd

StátuszSing out loud we all die
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 647
Csatolások: 42
Azonosító: 244797
Khm...
2 felhasználónak tetszik: Phaedra, sziv55
2015. június 22. 19:44 #143
RutaPrimroseLove
RutaPrimroseLove

Státusz*bow wow wow*
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 697
Csatolások: 5
Azonosító: 202135
Borzasztóan primitívnek tartom ezt a "hagyományt"...
Mint sok előttem szóló, én is elmondanám, hogy a kutya nem haszonállat. A tehener, disznót nem azért tartjuk hogy hozzá tudjunk bújni. Ha úgy nézzük, minden állatnak megvan az emberek világában a "funkciója" (habár ez nem ideillő szó, máshogy nem tudom kifejezni magam), szóval a kutyát társként tartjuk. A marhát és disznót amit te vagy én megeszünk, az ételért tenyésztik. A kutyát nem. Borzasztóan sajnálom, hogy nem mehetek oda, és vághatom egyesével azokat az embereket arcon, akik ebben résztvesznek. Sajnos egy petíció aláírásával nem tudok ezen sokat segíteni, ami végképp elszomorít. Ezt a cikket olvasva összeszorult a gyomrom. Amit ezekkel az állatokkal művelnek az valami embertelenül primitív és van egy olyan érzésem, hogy szadizmus egyik jele az embereknél. Ha belegondolok hogy az én egyik kutyámat így látnám, legszívesebben repülőre ülnék, és megakadályoznám ezt az egészet, de nem tudom. Minden tiszteletem azoké az embereké, akik ennek a botrányos szokásnak a megszüntetéséért harcolnak.
2015. június 22. 19:49 #144
TheTruthAboutLove
TheTruthAboutLove
folklore

Státuszgive me my dawns back
Hozzászólás: 4209
Csatolások: 58
Azonosító: 203823
RutaPrimroseLove:
Na, végre valaki aki leírta rendesen. meghajolo.gif
2015. június 22. 19:55 #145
Bátor Ventillátor
Bátor Ventillátor
level 90-es procrastinator
Hozzászólás: 2771
Csatolások: 6
Azonosító: 233680
Idézet (Beyla @ 2015.06.22. 17:17)
Riszpekt, ez teljesen így igaz! meghajolo.gif Alapvetően összekeveri a kedves tag a ragadozót a mindenevővel. Az ember mindenevő és nem ragadozó állat, emiatt nincsenek karmaink és hosszú szemfogaink. Ja, és az emberi szervezet bélrendszere azért olyan hosszú, mert alapvetően nagyon hosszú folyamat (3-5 nap) mire a táplélék teljesen megemésztődik, felszívódik. A bevitt táplálék a gyomorban emésztésnek indul, majd az előemésztett anyagot engedi tovább a bélésekbe. A patkóbélben (ez következik a gyomor után) keveredik epével és hasnyállal, tehát újabb lebontási szakasz következik. Ha ezzel végzett, akkor a vékonybél felé halad, ahol is különböző bontóenzimek által (pl. a laktóz bontóenzime a laktát, ami a vékonybélben található) lebontja és igyekszik hasznosítani. Végül, de nem utolsó sorban azaz anyag amire nincsen szükség, továbbítódik a vastagbélbe, ahol is megtörténik a vízvisszaszívódás (ezért lesz a széklet formált). Azon meg egyenesen röhögőgörcsöt kaptam tegnap éjszaka, hogy azért győzte le valaki a tumoros megbetegedését, mert vegán/vegetáriánus lett. Ekkora baromságot is régen olvastam már. rohog.gif Ha ilyen egyszerű lenne ez az egész, akkor a rák már rég gyógyítható betegség lenne. Az esetek többségében azért éli túl valaki ezt a kórt, mert időben kapták el (1-2-es stádium) és gyorsan alkalmaztak nála agresszív terápiát (értsd kemo és sugár). Egyébként meg a rákos betegeknek pont, hogy sok húst kell fogyasztaniuk, mert ugye a kemótól állandóan hánynak, ez pedig életveszélyes testsúly csökkenéshez vezethet. A húsban pedig, mint tudjuk, rengeteg energiát adó fehérje van.
Itt egyeseknek nagyon sok biológia óra kimaradt, és az a legjobb, hogy szent meggyőződésük az, hogy már pedig nekik van igazuk. Kár, hogy ez nem így van. rolleyes.gif

I know, right? rohog.gif És láttad, miket ír: "ez egy forradalom", "nekem is mosták az agyam, de már FELÉBREDTEM", meg hasonlók, mint egy vallási fanatikus, komolyan. Figyeld meg, a következő az lesz, hogy 95 pontba szedi az agymenéseit és kitűzi a vágóhidak ajtajára biggrin.gif Annyi bullshit van abban a wall of textben, amivel hónapokig vígan trágyázol egy lucernaföldet.
Na jó, elég a köcs*gködésből, ezentúl csöndben figyelem a shitstorm folytatását. *popcorn*
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2015. június 22. 20:00 #146
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Státusz♥ the heretic seal beyond divine ♥
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 9318
Csatolások: 38950
Azonosító: 186395
Idézet (Vivienn @ 2015.06.22. 19:10)
Megdöbbentő, hogy egy ilyen egyszerű erkölcsi kérdésben is viták születnek egy ilyen cikk alatt. Nincs ebben a történetben egyetlen egy kifogás sem ami megvédené ezeket az idiótákat. Azért nem siratjuk meg a teheneket és más haszonállatokat a megölésük miatt, mert ők nem érzik meg, ha valami bajod van, és nem bújnak oda hozzád amikor szomorú vagy. Ők nem csak a táplálék miatt nem hagynak el. Csupán csak ez a különbség köztük. 
Undorító, hogy a világon vannak még ilyen visszamaradott emberek és olyanok akik megpróbálják őket megvédeni.

Saját tapasztalat? omg.gif Mit tudsz te a tehenekről vagy más háziállatról, amikor legfeljebb a tévében látod őket - de tuti nem az udvarodban?
3 felhasználónak tetszik: Wyrd, Phaedra, baisée
2015. június 22. 20:00 #147
Wyrd
Wyrd

StátuszSing out loud we all die
Hozzászólás: 647
Csatolások: 42
Azonosító: 244797
Idézet (Bátor Ventillátor @ 2015.06.22. 19:55)
I know, right? rohog.gif És láttad, miket ír: "ez egy forradalom", "nekem is mosták az agyam, de már FELÉBREDTEM", meg hasonlók, mint egy vallási fanatikus, komolyan. Figyeld meg, a következő az lesz, hogy 95 pontba szedi az agymenéseit és kitűzi a vágóhidak ajtajára biggrin.gif Annyi bullshit van abban a wall of textben, amivel hónapokig vígan trágyázol egy lucernaföldet.
Na jó, elég a köcs*gködésből, ezentúl csöndben figyelem a shitstorm folytatását. *popcorn*

wtf.gif Te amúgy hallod mit beszélsz? Álljunk már meg azért...
3 felhasználónak tetszik: Jolie_77, Phaedra, janet7
2015. június 22. 20:12 #148
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Idézet (adriena @ 2015.06.22. 15:37)
Nem értelmetlen a hashtag, mert így minél több ember tud róla. Egyébkétn nem véletlenüll "hülye kínai"-znak, ők csinálnak ekkora baromságokat.

Hagyjuk már a baromságokat... most felkapták a kínaiakat és a kutyafesztivált, mert a kutyákra a többség odafigyel. Érdekes módon amiatt senki nem kampányol, amikor az USA-ban (és most már Európában is) Halloweenkor fekete macskákat kínoznak és öldösnek...
3 felhasználónak tetszik: Wyrd, Phaedra, baisée
2015. június 22. 20:19 #149
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Bátor Ventillátor @ 2015.06.22. 19:55)

Persze, forradalom. Haggyon má'! rohog.gif Ha gyerekápolóként állandóan zöldséget és salátát ennék, akkor nem, hogy visszafogynék 40 kilóra, de még erőm sem lenne megtartani egy öt kilós gyereket. A vegán/vegetáriánus életmódot azoknak találták ki, akik egész nap meresztik a valagukat egy szobában. Én csak a saját példámból tudok kiindulni. Három napja szigorú diétára voltam fogva a vizsgálat miatt. Ma késő délutántól kezdtem el enni húst, felvágottat, tejtermékeket és tojást. Nem azt mondom, hogy hú, de f*szán vagyok, de reggel induláskor még erő sem volt a lábamban, annyira gyenge voltam a húshiány miatt. Mert valaki valahol valami olyasmit írt, hogy a húsban található fehérjeforrás egyáltalán nem ad energiát. Először vágtam egy WTF?! fejet és elkezdtem hangosan röhögni. Végülis mindenkinek saját szíve joga úgy elb*szni a saját életét, ahogy csak akarja. Én már voltam olyan állapotban, hogy majdnem infúzión keresztül kaptam a tápanyagot, és nem kívánom senkinek sem ezt az érzést. Ha ehhez az kell, hogy lemészárolják az evésre termesztett csirkét, disznót stb. haszonállatokat, akkor ez van, nem érdekel. Nem vagyok az állatkínzás mellett, de nem fogok még gyengébb immunrendszerrel még soványabban élni, mert egyesek ezt állatkínzásnak tartják. Tartsák, bánom is én! Csak ne akarjanak már hitet téríteni, mert szerintem még mindig a hús nélküli táplálkozás az, ami veszélyezteti a szervezetünket. Én meg nem kérek abból, hogy csöveken lógjak. Amúgy tényleg annyi sz*r ömlik ki a szájukból, hogy lassan nem tudom eldönteni sírjak vagy nevessek. blink.gif
2 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor, AmyVie
2015. június 22. 20:19 #150
Vivienn
Vivienn
Hozzászólás: 562
Csatolások: 0
Azonosító: 131412
Idézet (Jolie_77 @ 2015.06.22. 20:00)
Saját tapasztalat?  omg.gif Mit tudsz te a tehenekről vagy más háziállatról, amikor legfeljebb a tévében látod őket - de tuti nem az udvarodban?

Ezt a következtetést, honnan vetted, hogy én még egy tehenet sem láttam? Egyébként kérlek világosíts fel a tehenek intelligenciájáról, mert úgy látom te tapasztal vagy és ehhez úgy tűnik alapos megfigyelés kell kizárólag a saját UDVARUNKBÓL.
2015. június 22. 20:21 #151
Hayame
Hayame
Angel of music ♫
Hozzászólás: 1160
Csatolások: 65
Azonosító: 211122
Idézet (Jolie_77 @ 2015.06.22. 20:12)
Hagyjuk már a baromságokat... most felkapták a kínaiakat és a kutyafesztivált, mert a kutyákra a többség odafigyel. Érdekes módon amiatt senki nem kampányol, amikor az USA-ban (és most már Európában is) Halloweenkor fekete macskákat kínoznak és öldösnek...

rolleyes.gif hát az gondolom senkit sem zavar már smileeee.gif ...
2015. június 22. 20:21 #152
lpmaskmancick
lpmaskmancick
Hozzászólás: 3799
Csatolások: 991
Azonosító: 17852
"Jaj mi most MURRICA vagyunk, seggfájjunk és mondjuk meg más nemzeteknek, hogy mi a jó nekik, vigyünk demokráciát oda és védjük meg a burgert!!!"
Kb ennyi a lényege annak, hogy az amcsi celebek belemagyaráznak mindenbe és álszenteskednek, közbe meg a való életben le se sz*rnák, hogy mi folyik murricán kívül...
2 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor, Beyla
2015. június 22. 20:22 #153
Hayame
Hayame
Angel of music ♫
Hozzászólás: 1160
Csatolások: 65
Azonosító: 211122
Idézet (Beyla @ 2015.06.22. 18:54)
Ez sem teljesen igaz. Párom dolgozott a soroksári nagy Tescóba, és ott pl. a penészt levakarják, ha van, ha nincs, akkor pedig megmossák és újracsomagolják. Azóta csak is kizárólag hentesnél vásárolok. Pluszban a megmaradt húsokat, még, ha romlottak, akkor is, általában bedarálják darálthúsnak vagy egyéb felvágottakba is belerakják. Gondolok itt az egyéb sonkákra és a párizsira. Szóval még mindig nem feleslegesen vágják le, hisz ha kidobnák, akkor az magának az üzletláncnak lenne kiesés. Ennyire azért ők sem hülyék.
Megjegyzem mindent manapság Kínában gyártatnak. Nem értem, hogy miért hozod fel az Almát, mikor az effekítve amerikai cég (Steve Jobs???), holott a Samsung meg Dél-Koreai. Mi az, hogy lemásolják a neves telefonokat? unsure.gif Igen, vannak kínai telefonok, pl. a ZTE, nekem is volt, és bár annyira nem voltam vele megelégedve, de majdnem két évig kiszolgált. Azt sem értem, hogy miért írtad azt, amit írtál. Attól, hogy egy pólót a Bershkában veszel meg 10.000 Ft-ért, még egyáltalán nem biztos, hogy jobb minőségű, mint az amit pl. az Ázsia centerben veszel. Ugyanolyan minőségű termékeket adnak el, csak ugye a Nike-nál, Adidasnál és ezeknél amúgy is magát a márkát fizeted meg, nem a minőséget, holott lehet ugyanabban a kínai gyárban készült, csak az egyikre rányomták azt az x márkanevet, a másikra nem. Minőségben manapság nincsen különbség. Azért viszik ki Kínába amúgy, mert nagyon olcsó a munkaerő, és jobban megéri a cégeknek.

Teljesen igaz thumbsup.gif meghajolo.gif !
2015. június 22. 20:24 #154
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Idézet (Vivienn @ 2015.06.22. 20:19)
Ezt a következtetést, honnan vetted, hogy én még egy tehenet sem láttam?  Egyébként kérlek világosíts fel a tehenek intelligenciájáról, mert úgy látom te tapasztal vagy és ehhez úgy tűnik alapos megfigyelés kell kizárólag a saját UDVARUNKBÓL.

Rendben, láttál tehenet, legyen meg az örömöd, viszont ennyiben ki is merül az ismereted.
2 felhasználónak tetszik: Phaedra, Wyrd
2015. június 22. 20:28 #155
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Idézet (Beyla @ 2015.06.22. 20:19)
A vegán/vegetáriánus életmódot azoknak találták ki, akik egész nap meresztik a valagukat egy szobában.

_nevet.gif
Több vega és vegán embert ismerek és egyik sem seggmeresztéssel keresi a kenyerét, sőt, a szabadidejében is elég aktív. De persze egy tanár vagy egy festő-mázoló nem ér fel egy ápolónővel.
A vegán sportolókról és testépítőkről már nem is beszélve...
6 felhasználónak tetszik: Wyrd, Phaedra, Szandi0820, Elody, baisée, janet7
2015. június 22. 20:31 #156
Vivienn
Vivienn
Hozzászólás: 562
Csatolások: 0
Azonosító: 131412
Idézet (Jolie_77 @ 2015.06.22. 20:24)
Rendben, láttál tehenet, legyen meg az örömöd, viszont ennyiben ki is merül az ismereted.

Fú, de ráizgultál a tudásomra biggrin.gif Ezzel valamit kompenzálni akarsz? biggrin.gif
Csak a lelki nyugalmad miatt ... nem vagyok az a kifejezett hülye liba. De köszönöm az érdeklődésed.
2015. június 22. 20:37 #157
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Jolie_77 @ 2015.06.22. 20:28)
_nevet.gif 
Több vega és vegán embert ismerek és egyik sem seggmeresztéssel keresi a kenyerét, sőt, a szabadidejében is elég aktív. De persze egy tanár vagy egy festő-mázoló nem ér fel egy ápolónővel.

Hát akkor egészségetekre! hi.gif Végig tolni egy 12 órás műszakot egy olyan gyerekosztályon, ami tele van, plusz még esetleg ügyeletes is a kórház, nem kismiska feladat. wink.gif És igen, a nővérek egyfolytában húst esznek, nem hiába, hiszen kell az energia és a folyamatos éberség. Valóban nem összehasonlítható a tanári vagy esetleg a festő mázoló szakmával. Ha az egyikük elront valamit, kijavítja, ha egy ápolóval történik ugyanez, valaki meghal és még börtönbe is kerül. Megfelelő mennyiségű energiaforrás nélkül egyszerűen nem lehet 12 órán keresztül 100%-ot nyújtani, és ezt tapasztalatból írom. Gondolom, te magad is olyan munkakörben tevékenykedsz, amelyhez nem lételem tíz óra után is a 110%-os odafigyelés. Egyébként szívesen megnéznélek téged is, hogy hogyan teljesítenél egy fizikai állóképességet igénylő 12 órás műszakban. A felénél azt mondanád, hogy kifulladtál, nincs erőd és még lehet, hogy a cukrod is leesik. Lehet nevetni, felőlem aztán falra hányt borsó is lehet, de saját magadat minősíted az iszonyú tudatlanságoddal és ostobaságaiddal, amiket évek óta összehordasz itt a fórumon, hiszen még az alapvető általános iskolai biológiával sem vagy tisztában. Végülis akkor miért várok megértést? w00t.gif
3 felhasználónak tetszik: Bátor Ventillátor, Vivienn, AmyVie
2015. június 22. 20:40 #158
Psyché
Psyché
Hozzászólás: 930
Csatolások: 1
Azonosító: 203409
Idézet (Jolie_77 @ 2015.06.22. 20:28)
_nevet.gif 
A vegán sportolókról és testépítőkről már nem is beszélve...

Végképp nem akarok beleszólni a vitába, viszont hozzátenném, hogy a keményebb fizikai munkához alapvető táplálékforrás a hús. A keményebb fizikai megterhelésnél eleve olyan étel, mint pl. a szalonna, vagy italként pálinka jobban ajánlott, mivel a szervezet nap mint nap meg van terhelve. Régebben, aki egész nap kint dolgozott a földeken, naná, hogy szalonnázott, mert ahhoz, hogy bírja az erőt, ez kellett neki.
Vegán testépítőkről speciel nem hallottam, nem vagyok ennyire jártas a témában, de a testépítők többsége porokkal, és mesterséges anyagokkal pótolnak ki elég sok tápanyagot a szervezetből, az izomnövelés érdekében. Arra viszont azt mondom, inkább maradjon a húsnál, minthogy protein, meg szénhidrát porokon éljen. Nem egy ismerősöm van, aki ezekkel a készítményekkel diétázik, és a gyümölcsön és a zöldségen kívül szinte mindent elvon magától - valljuk be, azért az utóbbi kettőn sem lehet állandóan élni.

Statisztika alapján most azt megmondani, hogy ki vegán a szakmája alapján nehéz, de az tény, hogy komolyabb fizikai megterhelésnél (vagy akár még szelleminél is) szükség van húsra.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2015. június 22. 20:45 #159
- törölt felhasználó -    
Idézet (Beyla @ 2015.06.22. 20:37)
Hát akkor egészségetekre! hi.gif Végig tolni egy 12 órás műszakot egy olyan gyerekosztályon, ami tele van, plusz még esetleg ügyeletes is a kórház, nem kismiska feladat. wink.gif És igen, a nővérek egyfolytában húst esznek, nem hiába, hiszen kell az energia és a folyamatos éberség. Valóban nem összehasonlítható a tanári vagy esetleg a festő mázoló szakmával. Ha az egyikük elront valamit, kijavítja, ha egy ápolóval történik ugyanez, valaki meghal és még börtönbe is kerül. Megfelelő mennyiségű energiaforrás nélkül egyszerűen nem lehet 12 órán keresztül 100%-ot nyújtani, és ezt tapasztalatból írom. Gondolom, te magad is olyan munkakörben tevékenykedsz, amelyhez nem lételem tíz óra után is a 110%-os odafigyelés. Egyébként szívesen megnéznélek téged is, hogy hogyan teljesítenél egy fizikai állóképességet igénylő 12 órás műszakban. A felénél azt mondanád, hogy kifulladtál, nincs erőd és még lehet, hogy a cukrod is leesik. Lehet nevetni, felőlem aztán falra hányt borsó is lehet, de saját magadat minősíted az iszonyú tudatlanságoddal és ostobaságaiddal, amiket évek óta összehordasz itt a fórumon, hiszen még az alapvető általános iskolai biológiával sem vagy tisztában. Végülis akkor miért várok megértést? w00t.gif

rolleyes.gif
Pár éve gyakorlatoztam boltban, napi 8 órát, fizika munka, cipekedés stb, úgy, hogy egész nap nem ettem, mégis kibírtam, sőt volt, hogy előtte pár napig épp nem ettem húst, mert nem eszek minden nap húst, mégse estem össze, úgyhogy megint hülyeségeket beszélsz thumbsup.gif
A hús igenis kell, de ne mondd már, hogy lételem, mert nem az.
2 felhasználónak tetszik: Jolie_77, baisée
2015. június 22. 20:48 #160
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Idézet (Beyla @ 2015.06.22. 20:37)
Hát akkor egészségetekre!...

Szerencsére én nem a saját ostobaságomra és
tudatlanságomra alapozok, hanem olyan emberek saját tapasztalatára, akik évek, évtizedek óta vegák/vegánok. Ez számomra többet ér, mint egy benyalt tananyag szajkózása.
4 felhasználónak tetszik: janet7, Wyrd, Phaedra, baisée
14 oldal 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!