Starity

Sztárok kampányolnak a jülini kutyahús fesztivál ellen

14 oldal 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2015. július 18. 01:00 #241
AmyVie
AmyVie
Like a soldier.♥

Státusz"Azt, hogy néha megpillanthatjuk a hiányzó részt valaki másban is." - Kartik
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 21368
Csatolások: 1198286
Azonosító: 91559
Idézet (Darkness @ 2015.07.17. 09:47)
...

Nem vallom magam minden területen tájékozottnak, ahogyan Te sem vallhatod be azt, hogy minden egyes dologról olyan mélyen és áthatóan tudsz, hogy szinte könyvet adhatnál ki róla, vagy konferenciákra járhatnál, ahol Te magad mesélsz róla. wink.gif Nincsen olyan ember a Földön, aki mindenről tud mindent. Szóval viszonozom a gúnyolódásodat, Te sem vagy mindenható, így egyes dolgokról még halvány pikulád sincsen, szóval eltekintem neked, ha nem ismerkedtél meg szó szoros értelemben a nyers vegetarianizmusról (első leveledbe még helyesen sem tudtad leírni, szóval elgondolkodtató)

Igen, látom fogalomzavarban szenvedek ezek szerint, és kérném a TE véleményedet. Mit mondasz arra, aki vega, nem eszik húst, illetve semmilyen formában nem is fogyasztja azok által készített termékeket (sajt, tej, kefír stb) és kínozza az állatokat, veri őket és bántalmazza. Megkérnélek, hogy magyarázd meg nekem, az állatbarát csak azért, mert nem eszik húst? blink.gif Értem én, hogy a téveszméim téged nagyon zavarnak, de nem tudok mit csinálni, ez van, ezt kell szeretni. Én sem bántalak Téged, nevezlek ostobának és bunkónak, mert szerinted jó a vega életmód. Hajrá! Én bíztatlak, tedd azt, amit Te a saját életednek jót látsz, de ne kérd azt mástól, hogy hasonlóan tegyen. Nem tudsz sem engem, sem mást megváltoztatni, hogy linkelsz videókat, vagy raksz be képeket és azt mondod, azt kell tenni, amit Te látsz jónak. Nagyobbrészt lehet, hogy családi nevelés által állsz így hozzá, vagy mások véleménye hatott rád. Én ebben hiszek, és nem éppen a Te szavad dönti el az én és mások szemében azt, hogy állatbarát vagyok-e vagy sem. Én annak vallom magam, és kereszténynek és magyarnak. És nem neked osztották ki azt a lapot, hogy ezt megítélted (sem azt, hogy hol és mikor gyakorolom azt, hogy magyar vagyok és keresztény) – Ez itt le van zárva! wink.gif cool.gif

Stephen Hawking egy igen nagy elme, és nagyobb is lehetett volna, ha nem kapta volna el a Járványos gyermekbénulást. A kihasználást nem értem, én ha akkoriban éltem volna, nagyon nagy örömest dolgoztam volna együtt Stephennel, az egyszer biztos! Persze, hogy nem tudok űrszondát tervezni, de akik a NASA-nál dolgoznak igen, ahogyan egy rossz WC tartályt sem tudok megjavítani, vagy egy rosszul működő csapot sem, de szerintem te sem. Ezekhez még kevesebb gondolkodás kell, mint egy ívfűtés rakétahajtómű megalkotásához. Igen, az én tudásom könyvekből származik, amit nálam idősebb professzorok írtak (innen látszik, ha valaki tanult ember, vagy nem). Szerintem ezt egyáltalán nem rossz dolognak kell felfogni. valaki erre szentelte az életét, hogy szavakba öntötte mi a Taylor formula, hogyan tudunk parciális deriválni, vagy integrálni, vagy hogyan tudunk megoldani többszörösen összetett egyenletet. Én kalapomat emelem ezek az emberek előtt, és neked is azt kéne, mert előtted más ember találta fel a vega életmódot, azt, hogy milyen részét eheted meg annak a növénynek, vagy nem! Szóval mutass némi tiszteletet azok iránt, akik botanikusok és a növényeket tanulmányozták!

Öhm, nem tudom hányas vagy magyarból, de Dancsó szavaival élve, internetből és magyar nyelvből 1-es. 110.gif Az intelligens civilizáció=emberiség, nekem az intelligens és az intelligencia szó nem egyezik meg, de javíts ki, ha tévedek. Az intelligens civilizációt az emberiségre szokták használni, mivel a mi Galaxisunkba, mi vagyunk az egyetlen értelmes, intelligens civilizáció, de ha felfedeztek/vagy felfedeztél egy új intelligens civilizációt a Spirálkarokban, akkor mindenképpen hívj meg a konzultációra/konferenciára, mert azt saját szemmel akarok látni! _nevet.gif

Ohh, akkor ezek szerint etológusnak tanulsz? smileeee.gif És melyik egyetemen amúgy? smileeee.gif Erről szívesen hallanék többet is, nem csak annyit, amennyit futólag említesz róla egy mondatot. De persze, tudom, Te nem szeretnél villogni és felvágni ezzel Amúgy nem megbántani akarlak, de nagyon örülök, hogy beivódott a szótáradba az űrszonda, látom valamiért neked nagyon megtetszett ez, de vannak mellette letapogató scannerek, műholdak és még sorolhatnám, szóval haladjunk a korral és a technológiával! wink.gif laugh.gif Az állatok tudomásom szerint a megélhetés miatt vándorolnak, ahogyan az ember is, ha nincsen meg már az ottani föld eltartó képessége. Nem azt mondom, hogy az állatoknak nincsen eszük, vagy egy kis csirányi gondolkodásuk, mert van (például, ha macska szeret dorombol, a kutya tud bosszúálló is lenni, ha eléggé akaratos és rászólsz valamiért és még sorolhatnám). nyilván volt idő, mikor még a női menstruációt sem tudták mire vélni, volt idő, mikor a betegségeket sem ismerték fel és még mondhatnám tovább – tényleg volt idő, amikor még semmit nem tudtunk. blink.gif Természetes, hogy egy állat is érző lény, ahogyan egy szőlő tőke is ugyanúgy lehet. A mai tudomány azonban még nem tud fordítani állatok nyelvéről emberire és fordítva. Ez a jövő zenéje erősen. Tudom, hogy vannak, miért ne lennének, ezért kérdeztem, hogy valamelyik szervezetnek vagy e netán a tagja, de akkor ezek szerint nem. smileeee.gif smileeee.gif Kifejheted, bőven van hely, hogy Te mit tapasztál, és milyen non profit szervezetnél voltál.
Hát, nem szabadna ennyire becsmérlően lenned a másikra, csak azért, mert nem értesz vele együtt. smileeee.gif Szerintem bőven vitatható, hogy ki mit tesz meg a Földért azért, hogy életben maradhasson az. Semmit nem teszel Te többet a világ/Föld nevezetű bolygónk megmaradásáért, mint én, vagy a szomszéd fiú, vagy akárki más. Jársz kocsival? Használsz tömegközlekedési eszközt?! Vagy csak sétálsz, és biciklivel jársz? Na akkor hajtok fejed neked, hogy teszel valamit a bolygónkért, mert Te/vagy a szüleid nem indítasz be személygépjárművet, ezáltal az autó nem bocsájt ki kipufogógázt, nem növekedik a szmog és nem rontja el a bioszféra együttes által kialakított légkört – na ekkor teszel valamit a bolygóért, az kaksit sem ér, ha Te vega vagy.

Ebben egyetértek veled. Sajnos az ember megjelenése a Földön tényleg a végső pusztuláshoz fog vezetni. Tulajdonképpen, ami kialakult 4,6 milliárd év alatt azt egy jó 100.000 év alatt szinte teljes mértékben leművelte és lepusztította az emberiség. Ezt aláírom. Egy idő után a túl sok szmog, az autók, a technikai lakhatatlanná teszi Földet, nem lesz a Földnek eltartó képessége, felbomlik a bioszféra, hidroszféra, atmoszféra, litoszféra együttes (=A Föld alrendszerei). Én úgy gondolom, hogy nem az hozza el a kihalást. Nem tudom mennyire vagy ismert, vagy mennyire tanulmányoztátok, ha egyáltalán tettek ilyet magát a Föld történetét földrajz órám gimnáziumba (bár mondom, nem tudom milyen kategóriájú iskolába jársz, és ott hogyan folyt a földrajz tantárgy oktatása). Nekem három hasonló kurzusom volt ebben az évben, és igen részletességgel tanultam róla. Tulajdonképpen a Prearchaikum óta (=4,6 milliárd év) egészen a Kainozoikumig (holocénig egészen pontosan) több mint 6 nagy kihalási ciklus volt (és téveszme, mert a kréta/paleogén az nem a legnagyobb volt, de mégis azt tudja mindenki, nem várom el Tőled, hogy megértsd, de ott haltak ki a dinoszauruszok..). és ott még nem volt ember. Akkor ott miért történt meg a kihalás? Ez mindig is bekövetkezett, még az ember megjelenése előtt és be is fog. Igaz, az ember tesz érte is, de szerintem nem mindenért okolható az emberiség.
Talán nem mondtad, hogy felettem állsz, de a szavaid egyből arra utalnak, lehet, hogy nem arra szántad, de mégis úgy hatott. wink.gif Ezért írtam, hogy én ilyen szempontból „feletted” vagyok, mert nem próbállak megtéríteni. Ha Te ebben hiszel, én áldásomat adom neked, de ne hívj engem téveszmésnek csak azért, mert ember vagyok, mint te, és másban hiszek. Én úgy érzem, hogy azért mert emberek vagyunk és tudunk gondolkodni, és cselekedni, emiatt másabbak vagyunk, mint az állatok. Próbálom megérteni a gondolkodásmódodat avval, amit mondasz, de nem értem. mellow.gif Ha számodra mindenki egyenlő, akkor miért írsz füzetbe? Miért gyalogolsz át füvön, gazon, növényen? Miért eszed meg a növényt? Mert hagyod, hogy gabona aratáskor a kombájn legázolja és levágja a szárát és bebálázza? Az ellen miért nem lázadsz fel? Neked nem ér ezek szerint semmit a növény, aki Oxigént és megélhetést biztosít? ohmy.gif Hát milyen képmutatás ez már elnézést… Én nem elmebetegezem le azt, aki vágóhídon dolgozik. Volt osztálytársam, aki terhesen ott dolgozott, mert nem volt más munka. Akinek van gyomra hozzá, hajrá! Én orvos/sebész sem lennék, mert nincsen meg bennem az, hogy elviseljem a vért, a szagot, és a tudatot, lehet, hogy az én kezem között hal meg valaki - tudom, tudom, senki nem kíváncsi a magánéletemre, de ezt le kellett írnom pont amiatt, amiért azt mondod milyen dolog, hogy megeszem a húst, de nem foglalkoznék mészáros, vagy hentes szakmával. Szerintem ez az én dolgom, hogy mihez van gyomrom, és mit csinálnék szívesen. Ha Te ennyire szeretsz zöldséget enni, miért nem tanyán élsz, vagy miért nem veszel meg több hektáros földet és kapálod, gyomlálod, szántod, műveled te magad? Talán mert nehéz, p*raszti munka?
Sajnálom, hogy a „téveszméimet” nem tudtad orvosolni, elég nehéz eset vagyok. smileeee.gif wink.gif

Idézet (Phaedra @ 2015.07.17. 17:36)
.....

Óóó, dehogy untam meg a vitát, csak éppen egyéb dolgom volt és nem tudtam rendesen visszaírni, de most komolyan annyira repdesek F-ecske az örömtől, hogy engem hiányolsz, hogy huhh… blush.gif Legyeznem kell magam, mert itt elalélok még a végén a megtiszteltetéstől, hogy hiányoztam. wub.gif blush.gif Na akkor kezdem nevén nevezni a dolgokat, ha már itt tartunk. Nem értelek F/P-cske, ha nem tetszik valakinek az epés, megjegyzése minek kell rá reagálni? Nem kötelező elolvasni sem, visszaírni meg pláne. Érdekes én írok valamit, két hét múlva érkezik rá egy komi, B ír valamit, hatan rögtön ráugranak. Nem gondolod, hogy ez már kicsit szánalmas és megrögzött dolog? Nem tudom hány éves vagy, de azért a stílusod alapján elgondolkodtató az, amit írsz. mellow.gif Légy a vendégem és vesézz ki engem, tippelj hány éves vagyok, mit tanulok és vitasd meg azért is, hogy nem úgy van az. Készséges állok ám elébe smileeee.gif thumbsup.gif meghajolo.gif Szerintem inkább Neked van azaz égető és őrjítő vágyad, hogy bezsebelhess khm,8 lájkoló népet? Megszakad érted amúgy a szívem így ezek után, hogy a nagy elismerésedet csak nyolc ember tartja valamire. Kérlek, scanneld fel a három diplomádat, és kérlek az IQ teszted eredményét is, mert éget a vágy egyébként, hogy lássam. Te mondod, hogy másokat ugatnak le? Ne haragudj, Te is ugyanazt csinálod, csak nem látod be, ami szerintem elég szánalmas dolog már nem azért. Igazad van, OKJ-t szinte mindenki szerezhet, aki leteszi az érettségit, de szerintem nem mindegy milyen eredménnyel. Egy OKJ-s képzés is lehet ugyanolyan nehéz, főleg ha kitűnőségre hajtasz, mint egy egyetem. Szerintem nem kell leszólni azt, OKJ-ra jár, főleg azért, mert semmivel nem több az, aki egyetemre jár (én sem tartom magam többnek, sőt ugyanúgy elismerem azt, aki OKJ-n teljesíti az általa megálmodott szakot). Tudom, senkit nem érdekel az én életem, de igenis vannak olyanok szakok, amit nem indítanak se BSc-n, sem MSc-n. Ilyen például az idegenvezető, azt maximum felsőoktatási OKJ-n lehet tanulni. Szóval szerintem igencsak vegyél vissza abból, hogy lekezeled az OKJ-t.

Húúú, el vagyok képedve és borzadva! sad.gif Nem talpnyalizásból mondom, de Darknessben legalább látok valami értelmet, és némi jó modorságot, de P-cske elszomorítóan par*szt stílusod van. Lehet, hogy neked menő káromkodnod, mint a kocsis, de hogy primitívvé is tesz, azt is meg kell hagyni. Ha ennyire szeretnéd hirdetni a vega életmódot, akkor nyugodtan keresd ki ebből a 201 oldalas tanulmányból azt, ahol igenis leírja, hogy márpedig a vegák 100.000.000.000 emberből legalább a fele 20 évvel többet él, mert vega. Vagy mutasd meg a videóban, ami majdnem 1 és negyedórás, hogy hol soroltat fel ész érveket a vegaság mellett.
1 felhasználónak tetszik: habibi
2015. július 18. 10:31 #242
Darkness
Darkness
Misanthrope Vegan

StátuszHamarosan frissittem a sztáradatlapokat
Hozzászólás: 8003
Csatolások: 8879
Azonosító: 175987
Idézet (AmyVie @ 2015.07.18. 01:00)
Nem vallom magam minden területen tájékozottnak, ahogyan Te sem vallhatod be azt, hogy minden egyes dologról olyan mélyen és áthatóan tudsz, hogy szinte könyvet adhatnál ki róla, vagy konferenciákra járhatnál, ahol Te magad mesélsz róla.  wink.gif Nincsen olyan ember a Földön, aki mindenről tud mindent. Szóval viszonozom a gúnyolódásodat, Te sem vagy mindenható, így egyes dolgokról még halvány pikulád sincsen, szóval eltekintem neked, ha nem ismerkedtél meg szó szoros értelemben a nyers vegetarianizmusról (első leveledbe még helyesen sem tudtad leírni, szóval elgondolkodtató)
Igen, látom fogalomzavarban szenvedek ezek szerint, és kérném a TE véleményedet. Mit mondasz arra, aki vega, nem eszik húst, illetve semmilyen formában nem is fogyasztja azok által készített termékeket (sajt, tej, kefír stb) és kínozza az állatokat, veri őket és bántalmazza. Megkérnélek, hogy magyarázd meg nekem, az állatbarát csak azért, mert nem eszik húst? blink.gif  Értem én, hogy a téveszméim téged nagyon zavarnak, de nem tudok mit csinálni, ez van, ezt kell szeretni. Én sem bántalak Téged, nevezlek ostobának és bunkónak, mert szerinted jó a vega életmód. Hajrá! Én bíztatlak, tedd azt, amit Te a saját életednek jót látsz, de ne kérd azt mástól, hogy hasonlóan tegyen. Nem tudsz sem engem, sem mást megváltoztatni, hogy linkelsz videókat, vagy raksz be képeket és azt mondod, azt kell tenni, amit Te látsz jónak. Nagyobbrészt lehet, hogy családi nevelés által állsz így hozzá, vagy mások véleménye hatott rád. Én ebben hiszek, és nem éppen a Te szavad dönti el az én és mások szemében azt, hogy állatbarát vagyok-e vagy sem. Én annak vallom magam, és kereszténynek és magyarnak. És nem neked osztották ki azt a lapot, hogy ezt megítélted (sem azt, hogy hol és mikor gyakorolom azt, hogy magyar vagyok és keresztény) – Ez itt le van zárva!  wink.gif  cool.gif 
Stephen Hawking egy igen nagy elme, és nagyobb is lehetett volna, ha nem kapta volna el a Járványos gyermekbénulást. A kihasználást nem értem, én ha akkoriban éltem volna, nagyon nagy örömest dolgoztam volna együtt Stephennel, az egyszer biztos! Persze, hogy nem tudok űrszondát tervezni, de akik a NASA-nál dolgoznak igen, ahogyan egy rossz WC tartályt sem tudok megjavítani, vagy egy rosszul működő csapot sem, de szerintem te sem. Ezekhez még kevesebb gondolkodás kell, mint egy ívfűtés rakétahajtómű megalkotásához. Igen, az én tudásom könyvekből származik, amit nálam idősebb professzorok írtak (innen látszik, ha valaki tanult ember, vagy nem). Szerintem ezt egyáltalán nem rossz dolognak kell felfogni. valaki erre szentelte az életét, hogy szavakba öntötte mi a Taylor formula, hogyan tudunk parciális deriválni, vagy integrálni, vagy hogyan tudunk megoldani többszörösen összetett egyenletet. Én kalapomat emelem ezek az emberek előtt, és neked is azt kéne, mert előtted más ember találta fel a vega életmódot, azt, hogy milyen részét eheted meg annak a növénynek, vagy nem! Szóval mutass némi tiszteletet azok iránt, akik botanikusok és a növényeket tanulmányozták!
Öhm, nem tudom hányas vagy magyarból, de Dancsó szavaival élve, internetből és magyar nyelvből 1-es. 110.gif Az intelligens civilizáció=emberiség, nekem az intelligens és az intelligencia szó nem egyezik meg, de javíts ki, ha tévedek. Az intelligens civilizációt az emberiségre szokták használni, mivel a mi Galaxisunkba, mi vagyunk az egyetlen értelmes, intelligens civilizáció, de ha felfedeztek/vagy felfedeztél egy új intelligens civilizációt a Spirálkarokban, akkor mindenképpen hívj meg a konzultációra/konferenciára, mert azt saját szemmel akarok látni!  _nevet.gif 
Ohh, akkor ezek szerint etológusnak tanulsz? smileeee.gif  És melyik egyetemen amúgy?  smileeee.gif Erről szívesen hallanék többet is, nem csak annyit, amennyit futólag említesz róla egy mondatot. De persze, tudom, Te nem szeretnél villogni és felvágni ezzel Amúgy nem megbántani akarlak, de nagyon örülök, hogy beivódott a szótáradba az űrszonda, látom valamiért neked nagyon megtetszett ez, de vannak mellette letapogató scannerek, műholdak és még sorolhatnám, szóval haladjunk a korral és a technológiával! wink.gif  laugh.gif  Az állatok tudomásom szerint a megélhetés miatt vándorolnak, ahogyan az ember is, ha nincsen meg már az ottani föld eltartó képessége. Nem azt mondom, hogy az állatoknak nincsen eszük, vagy egy kis csirányi gondolkodásuk, mert van (például, ha macska szeret dorombol, a kutya tud bosszúálló is lenni, ha eléggé akaratos és rászólsz valamiért és még sorolhatnám). nyilván volt idő, mikor még a női menstruációt sem tudták mire vélni, volt idő, mikor a betegségeket sem ismerték fel és még mondhatnám tovább – tényleg volt idő, amikor még semmit nem tudtunk.  blink.gif Természetes, hogy egy állat is érző lény, ahogyan egy szőlő tőke is ugyanúgy lehet. A mai tudomány azonban még nem tud fordítani állatok nyelvéről emberire és fordítva. Ez a jövő zenéje erősen. Tudom, hogy vannak, miért ne lennének, ezért kérdeztem, hogy valamelyik szervezetnek vagy e netán a tagja, de akkor ezek szerint nem.  smileeee.gif  smileeee.gif Kifejheted, bőven van hely, hogy Te mit tapasztál, és milyen non profit szervezetnél voltál. 
Hát, nem szabadna ennyire becsmérlően lenned a másikra, csak azért, mert nem értesz vele együtt. smileeee.gif  Szerintem bőven vitatható, hogy ki mit tesz meg a Földért azért, hogy életben maradhasson az. Semmit nem teszel Te többet a világ/Föld nevezetű bolygónk megmaradásáért, mint én, vagy a szomszéd fiú, vagy akárki más. Jársz kocsival? Használsz tömegközlekedési eszközt?! Vagy csak sétálsz, és biciklivel jársz? Na akkor hajtok fejed neked, hogy teszel valamit a bolygónkért, mert Te/vagy a szüleid nem indítasz be személygépjárművet, ezáltal az autó nem bocsájt ki kipufogógázt, nem növekedik a szmog és nem rontja el a bioszféra együttes által kialakított légkört – na ekkor teszel valamit a bolygóért, az kaksit sem ér, ha Te vega vagy.
Ebben egyetértek veled. Sajnos az ember megjelenése a Földön tényleg a végső pusztuláshoz fog vezetni. Tulajdonképpen, ami kialakult 4,6 milliárd év alatt azt egy jó 100.000 év alatt szinte teljes mértékben leművelte és lepusztította az emberiség. Ezt aláírom. Egy idő után a túl sok szmog, az autók, a technikai lakhatatlanná teszi Földet, nem lesz a Földnek eltartó képessége, felbomlik a bioszféra, hidroszféra, atmoszféra, litoszféra együttes (=A Föld alrendszerei). Én úgy gondolom, hogy nem az hozza el a kihalást. Nem tudom mennyire vagy ismert, vagy mennyire tanulmányoztátok, ha egyáltalán tettek ilyet magát a Föld történetét földrajz órám gimnáziumba (bár mondom, nem tudom milyen kategóriájú iskolába jársz, és ott hogyan folyt a földrajz tantárgy oktatása). Nekem három hasonló kurzusom volt ebben az évben, és igen részletességgel tanultam róla. Tulajdonképpen a Prearchaikum óta (=4,6 milliárd év) egészen a Kainozoikumig (holocénig egészen pontosan) több mint 6 nagy kihalási ciklus volt (és téveszme, mert a kréta/paleogén az nem a legnagyobb volt, de mégis azt tudja mindenki, nem várom el Tőled, hogy megértsd, de ott haltak ki a dinoszauruszok..). és ott még nem volt ember. Akkor ott miért történt meg a kihalás? Ez mindig is bekövetkezett, még az ember megjelenése előtt és be is fog. Igaz, az ember tesz érte is, de szerintem nem mindenért okolható az emberiség. 
Talán nem mondtad, hogy felettem állsz, de a szavaid egyből arra utalnak, lehet, hogy nem arra szántad, de mégis úgy hatott.  wink.gif Ezért írtam, hogy én ilyen szempontból „feletted” vagyok, mert nem próbállak megtéríteni. Ha Te ebben hiszel, én áldásomat adom neked, de ne hívj engem téveszmésnek csak azért, mert ember vagyok, mint te, és másban hiszek. Én úgy érzem, hogy azért mert emberek vagyunk és tudunk gondolkodni, és cselekedni, emiatt másabbak vagyunk, mint az állatok. Próbálom megérteni a gondolkodásmódodat avval, amit mondasz, de nem értem. mellow.gif  Ha számodra mindenki egyenlő, akkor miért írsz füzetbe? Miért gyalogolsz át füvön, gazon, növényen? Miért eszed meg a növényt? Mert hagyod, hogy gabona aratáskor a kombájn legázolja és levágja a szárát és bebálázza? Az ellen miért nem lázadsz fel? Neked nem ér ezek szerint semmit a növény, aki Oxigént és megélhetést biztosít? ohmy.gif Hát milyen képmutatás ez már elnézést… Én nem elmebetegezem le azt, aki vágóhídon dolgozik. Volt osztálytársam, aki terhesen ott dolgozott, mert nem volt más munka. Akinek van gyomra hozzá, hajrá! Én orvos/sebész sem lennék, mert nincsen meg bennem az, hogy elviseljem a vért, a szagot, és a tudatot, lehet, hogy az én kezem között hal meg valaki - tudom, tudom, senki nem kíváncsi a magánéletemre, de ezt le kellett írnom pont amiatt, amiért azt mondod milyen dolog, hogy megeszem a húst, de nem foglalkoznék mészáros, vagy hentes szakmával. Szerintem ez az én dolgom, hogy mihez van gyomrom, és mit csinálnék szívesen. Ha Te ennyire szeretsz zöldséget enni, miért nem tanyán élsz, vagy miért nem veszel meg több hektáros földet és kapálod, gyomlálod, szántod, műveled te magad? Talán mert nehéz, p*raszti munka?
Sajnálom, hogy a „téveszméimet” nem tudtad orvosolni, elég nehéz eset vagyok.  smileeee.gif  wink.gif 

Igaz, csak wikipédia, de most ez is elég.
Mondjuk logikus, hogy aki erre az életmódra tér, az nem fogja bántalmazni az állatokat, de ha tudsz ilyen esetről, kíváncsian hallgatom! smileeee.gif Nem tudom, hogy én fogalmaztam-e félre, vagy te értelmezted rosszul, de a vegetáriánusok nem feltétlenül állatbarátok, sokuk csak azért nem eszik húst, mert nem szereti, azonban a vegánság más, kevés arra az esély, hogy valaki azért nem eszik/visel/vesz semmi állati eredetűt, mivel egyiknek sem szereti az ízét/külsejét (persze elképzelhető), sokkal inkább az állatok szeretete miatt dönt valaki így. És hiába is szeretnéd azt hinni, egyszerűen képtelenség úgy állatbarátnak lenni, ha valamelyiknek árt az ember (persze az teljesen jogos lenne, ha megkapnám válaszul, hogy azzal, hogy házban élek, ami egyszer a természeté volt - és ehhez hasonló példákkal-, szintén ártok nekik, hisz elvettem az élőhelyüket). Egyáltalán nem tagadom, hogy nemes dolog szereti a nem-ember állatokat, azonban valahogy az nem állja meg a helyét, hogy valaki otthon simogat, szeretget egyet/egy párat, míg egy másik adagot a tányérjára tesz. Ha szánna rá időt az ember, észrevehetné, hogy egy szarvasmarha/sertés/stb is képes ugyanolyan szeretetteljes lenni, mint egy kutya/macska/patkány. Tény, hogy szegényeket valóban ételnek tenyésztik, de ez feljogosít arra, hogy gond nélkül megegyük őket? Abba kéne hagyni a tenyésztést és minimális mértékben hagyni szaporodásukat, hogy lecsökkenjen a számuk és nem lenne semmi baj.
Valamikor egyébként meg is jegyeztem, hogy tisztában vagyok azzal, hogy az, hogy itt ülök és írogatok semmivel sem teszi jobbá a világot. Nem ismered a családomat, nem tudod a hátteremet, nem is kívánok túlzottan beszélni róluk, maradjunk annyiban, hogy mind húsevők és amióta nem vagyok az, azóta kapom tőlük a szidást, hogy miért nem eszek tetemeket. Magamtól jutottam el idáig, tény, másoknak is van köze hozzá, azoknak, akik kihasználják meg kínozzák szegényeket… tény, nagy konyhatündér nem vagyok, mások receptjeit használom smileeee.gif Ha nagyon érdekel, révén, hogy anyám semmit sem ért a szereléshez, én kénytelen voltam beletanulni, így hiszed vagy sem, csapot és vécétartályt is tudok javítani/cserélni (szerencsére ezek nem túl bonyolult feladatok és bárki számára könnyen megtanulhatóak, így nem kell kidobni annyi pénzt a szerelőre).
Nem is azt mondtam, hogy rossz dolog a mások által kitapasztaltat, felfedezett megtanulni, egyszerűen annyit, hogy ha ők nem jöttek volna rá, akkor előbb-utóbb más megtette volna. Mi pedig megtanuljuk tudásukat és – ha tudunk -, adhatunk hozzá, ez viszi előre az emberiséget. Lehet, hogy másképp értelmezted azt amit írtam, de én is tisztelem a nagy elméket (tény, amit először írtam neked levél elveszett, mert nem ikszelten be a maradjon bejelentkezve dobozkát, így kezdhettem előröl az egészet, tehát valamilyen szinten idegből írtam, persze, hogy nem lett tökéletes). Viszont fontos a saját tapasztalat is, már rég nem ott tartunk, hogy mások tudása, véleménye alapján kell vitázni, tudásunk csak akkor lehet igazán kerek, ha képesek vagyunk olyan szinten érteni az adott dolgot, hogy saját erőből, észből bővíthessük.
Hát igen, tudod most hallottam először az űrszonda szót és mi tagadás, nagyon megtetszett laugh.gif (egyébként valójában azért emlegettem ennyiszer, mivel pont ezt hoztad fel példának).
Ha hallani akarsz valamit rólam és az etológiáról, akkor privátban nagyon szívesen megosztok veled ezt-azt, de helyszínt és hasonlókat mellőznék (többek közt azért mert nem akarom, hogy bárki is azon lovagoljon, hogy én most xc éves vagyok, és nem xv vagy bv – nem mintha szégyellném csak ismerem az embereket).
A vándorlás megemlítésével nem kifejezetten az okára gondoltam (sem arra, hogy hogyan születtek meg a szinte elképzelhetetlenül hosszú útvonalak), hanem a tájékozódó képességére az állatoknak, szerintem az emberek többsége képtelen lenne erre iránytű, GPS és (hála a lustaságnak) jármű nélkül. Egyébként megjegyezném, hogy az a gáz, ami kijön a járművekből viszonylag elenyésző százaléka a szennyezésnek, jó részét a „haszonállatok” által kibocsátott gázok adják.
Tény, különösebb oktatást nem kaptam ebből a témából (értve itt a Föld történetét), erről szabadidőmben, önszántamból tanultam, így (tény, nem egyetemi szintem), de valamelyest értek hozzá (bizonyosan többet, mint az emberek többsége), szóval, hidd el, megértem, amit írsz. Amit a kihalásról írsz, megállja a helyét, azonban természetes körülmények között (vagyis vegyük ki az embert) még nem lenne itt az ideje a következőnek, azonban már számtalan faj kipusztulása szárad a mi lelkünkön, jelen esetben olyan fajok kihalására gondolok, mint a Raphus cucullatus (dodó), vagy számtalan teknősfaj (balszerencséjükre sokáig életben maradnak víz és táplálék nélkül, ami megtetszett a felfedezőknek – felkapták és mindig volt friss hús). Nem erdőirtás, szennyezés vagy egyéb miatt történt, egyszerűen éhesek voltak a tengerészek, vagy trófeát akartak a nyugati emberek (pl.: Rucervus schomburgki). Tény, hogy ilyen szemponttól valamelyest javult a helyzet, de helyette más többszöröződött meg, ami majd elhozza a kihalást.
Még mindig jobb füvön taposni, mint befedni azt betonnal smileeee.gif Sajnos lehetetlen úgy élni az életet, hogy ne ártsunk senkinek, de szerintem mindenkinek igyekeznie kéne, hogy minél kevesebb lénynek ártson. Ide még írhatnék pár dolgot, de korábban (más üzenetben) már megtettem. Másfelől nem csak az emberek gondolkodnak (igazából már rég rájöttem a csínjára és a maga idejében publikálom is majd), bár feltételezem jelen esetben a gondolkodás alatt összetettebb dolgokra gondolsz.
Hidd el, nagyon szívesen élnék tanyán (művelgetném a földet, mentett állatoknak biztosítanék otthont…), de sajnos anyagilag nem engedhetem meg magamnak, hogy vegyek egy birtokot, de megsúgom, hogy már végeztem mezőgazdasági munkát, kézzel (rokon birtokán) és lám, egy szó nélkül megcsináltam azt a „nehéz, p*raszti munkát.”
6 felhasználónak tetszik: Jolie_77, janet7, Jody, Phaedra, Szandi0820, Wyrd
2015. július 19. 11:29 #243
- törölt felhasználó -    
jól teszik , és szegény kutyák sad.gif sad.gif
2015. július 19. 12:14 #244
- törölt felhasználó -    
(...) A mai tudomány azonban még nem tud fordítani állatok nyelvéről emberire és fordítva.(..)

Erre az egyetlen mondatodra reagálnék, veszem a bátorságot, hogy megcáfoljam és csak merem remélni, hogy nem árasztasz el könyvnyi hosszúságú regényekkel, mert imádok olvasni, csak nem ilyet. :'D Ajánlom figyelmedbe Monty Roberts könyveit, illetve utánanézni a natural horsemanshipnek. biggrin.gif Ugyanis az pont ebből áll, mint amiről te kijelentetted, hogy nincs. De, van. Testbeszédnek hívják, attól, hogy az állat (vagy adott esetben itt a ló) nem szavakkal kommunikál, még ugyanúgy az ő nyelve, ugyanúgy egy beszéd. Csak a lovakból tudok kiindulni, mert azokhoz konyítok valamicskét, de sok állatra igaz ez. Ha beírod a gugliba, hogy csatlakozás lóval, pontosan egy ilyen nyelvet figyelhetsz meg, hogy a ló testbeszéddel kommunikál az emberrel, az ember pedig felel rá szintén testbeszéddel (ergo az ő saját nyelvén, amit Monty Roberts a könyveiben equusnak hív). Jót nevettem ezen a mondatodon, mert bár nem vagyok tudós és Isten mentsen, hogy beleszálljak ebbe a dologba, de mielőtt még annyira magabiztosan kijelentenéd ezt a dolgot, olvass utána biggrin.gif Az állatok is tudnak beszélni és meg lehet érteni a nyelvüket, csak figyelni kell rájuk smileeee.gif Nyilván egy hangyánál ez mondjuk nem megy, de ha megnézel ilyen videókat, cikkeket, amiben lovakkal természetes módszerrel dolgoznak, mindenféle kényszerítés vagy erőszak nélkül, rájössz. biggrin.gif
Bővebben kifejteném ezt a témát egyébként, de nem hiszem, hogy érdekelnek a lovak, szóval nem akarok senkit felesleges sorokkal untatni, mert most nem is ez a lényeg, csak megcáfoltam eme kijelentésed.
7 felhasználónak tetszik: Jody, Phaedra, Jolie_77, Szandi0820, Darkness, Wyrd, janet7
2015. július 19. 12:38 #245
Darkness
Darkness
Misanthrope Vegan

Idézet (Hugii 570 @ 2015.07.19. 12:14)
Erre az egyetlen mondatodra reagálnék, veszem a bátorságot, hogy megcáfoljam és csak merem remélni, hogy nem árasztasz el könyvnyi hosszúságú regényekkel, mert imádok olvasni, csak nem ilyet. :'D Ajánlom figyelmedbe Monty Roberts könyveit, illetve utánanézni a natural horsemanshipnek. biggrin.gif Ugyanis az pont ebből áll, mint amiről te kijelentetted, hogy nincs. De, van. Testbeszédnek hívják, attól, hogy az állat (vagy adott esetben itt a ló) nem szavakkal kommunikál, még ugyanúgy az ő nyelve, ugyanúgy egy beszéd. Csak a lovakból tudok kiindulni, mert azokhoz konyítok valamicskét, de sok állatra igaz ez. Ha beírod a gugliba, hogy csatlakozás lóval, pontosan egy ilyen nyelvet figyelhetsz meg, hogy a ló testbeszéddel kommunikál az emberrel, az ember pedig felel rá szintén testbeszéddel (ergo az ő saját nyelvén, amit Monty Roberts a könyveiben equusnak hív). Jót nevettem ezen a mondatodon, mert bár nem vagyok tudós és Isten mentsen, hogy beleszálljak ebbe a dologba, de mielőtt még annyira magabiztosan kijelentenéd ezt a dolgot, olvass utána biggrin.gif Az állatok is tudnak beszélni és meg lehet érteni a nyelvüket, csak figyelni kell rájuk smileeee.gif Nyilván egy hangyánál ez mondjuk nem megy, de ha megnézel ilyen videókat, cikkeket, amiben lovakkal természetes módszerrel dolgoznak, mindenféle kényszerítés vagy erőszak nélkül, rájössz. biggrin.gif 
Bővebben kifejteném ezt a témát egyébként, de nem hiszem, hogy érdekelnek a lovak, szóval nem akarok senkit felesleges sorokkal untatni, mert most nem is ez a lényeg, csak megcáfoltam eme kijelentésed.

Ehhez hozzátenném, hogy valamilyen szinten hangyákkal is lehetséges, csak akkor a kölcsönös szó kimarad, de meg lehet őket is érteni smileeee.gifMásfelől, amit mondtál az igaz, mára már számtalan állatfajnak feljegyezték a "beszédét", így sokaknál gyerekjáték a kölcsönös kommunikáció (amelyiknél nem, abból is sokat értünk).
2 felhasználónak tetszik: Jody, Phaedra
2015. július 19. 12:40 #246
- törölt felhasználó -    
Idézet (Darkness @ 2015.07.19. 12:38)
Ehhez hozzátenném, hogy valamilyen szinten hangyákkal is lehetséges, csak akkor  a kölcsönös szó kimarad, de meg lehet őket is érteni smileeee.gifMásfelől, amit mondtál az igaz, mára már számtalan állatfajnak feljegyezték a "beszédét", így sokaknál gyerekjáték a kölcsönös kommunikáció.

Persze smileeee.gif csak meg kell figyelni őket hosszú időn keresztül, hiszen másképp nem megy. biggrin.gif
3 felhasználónak tetszik: Jody, Phaedra, Darkness
2015. július 19. 15:15 #247
AmyVie
AmyVie
Like a soldier.♥

Státusz"Azt, hogy néha megpillanthatjuk a hiányzó részt valaki másban is." - Kartik
Idézet (Darkness @ 2015.07.18. 10:31)
.....

Tehát Te azt mondod, hogy vegán, vagy vegetáriánus nem lehet gyilkos, illetve nem lehet bántalmazó? Valaki nem azért nem eszik húst, mert védi az állatokat ettől, hanem mert ebbe született bele és neki ez a normális. De nem hinném, hogy a gyilkosságoknál, vagy állatkínzásoknál megkérdezik a rendőrök/nyomozók, hogy eszik e húst, vagy nem. smileeee.gif wink.gif Lehet, hogy a jövőben már a rasszizmusnak ez lesz a válfaja, de jelenleg még nem tartunk ott. Sokan hisznek valamiben, és mégis ellene tesznek. Én erre annyit reagálnék, mint említettem, hogy a saját szememben állatbarát vagyok, hiába a Tiedben, vagy máséban nem. Én ebben hiszek, és nem fogom azért másnak vallani magam, mert Te azt mondod, hogy ez képtelenség/és összeférhetetlen. Szerintem nem az. Ez mindenkinek a saját maga keresztje, ki miben hisz és minek vallja magát. Kereszténynek vallom magam, mégsem áldozok többet arra, hogy templom legyek, mint amennyit én jónak látok (azt meg végképp nem viselem el, mikor valaki azt mondja, ha hívő vagy hetente legalább egyszer templomba kéne járnod. Miért?! Az ember a templom kívül is hívő, nem kell hozzá egy építmény. cool.gif )
Amúgy lehet, hogy most Te értetted félre, de én nem csak a házi állatokat szeretem és védem, az itthon elfogyasztott haszonállatokon kívül. rolleyes.gif Érdekes módon mindig a házi állatainkkal példálózol, mikor én ugyanúgy védem a pandamacikat, a medvéket, a halakat, a rákokat stb, mindent! Szerintem emiatt nem leszek rosszabb ember, csak mert megeszem a húst. Amúgy nem tudom tudod e, de így is feldolgozzák a haszonállatokat, ha Te eszel belőle, ha nem. Ha csak felére csökkenne a húsfogyasztók száma itthon, az ipar akkor is megmaradna, csak (mint amúgy most is) kivinnék külföldre az árut. Így is ezt csinálják mondjuk, mi meg kapjuk az argentin szarvasmarhát példának okáért. Ugyanúgy amiért megmaradnak a konzervgyárak, a gabona őrlő üzemek stb. Ha azt mondod be kéne tiltani a húst, én azt, hogy a növény evést. Magyarul haljunk éhen!

Igen, egyik hozzászólásodban megjegyzed, hogy semmivel sem teszed jobbá a világot, másikban pedig kérkedsz avval, hogy TE igenis többet teszel a világ megmentéséért, mint bárki más. Érdekes, mintha önmagaddal vitáznál, hogy tényleg teszel-e érte vagy sem.
Ez elgondolkodtató nekem. Én nem is írtam neked, hogy ismerem a családodat, épp ezt mondom,de direkt hozzáteszem mindig, hogy tudom, hogy senki nem kíváncsi senki magánéletére, mert a Starity igen csak arról híres, hogy mindenki kiteregeti a magánéletét, de valljuk be, a normális beszélgető készséggel rendelkező emberek a saját életéből, tapasztalatából és egyéb dolgaiból tud vitázni. Elkerülhetetlen, hogy az ember ne hozza fel azt, hogy „Jóska Pista szomszédomnak van egy tehene, Riska” és tulajdonképpen hoppá, előkerül az ember magánélete. Szóval nálam no para, előkerülhet bármi, nem fogok rád ujjal mutogatni, hogy húúú magánéletezel. Ezt nem tudom ki kezdte, de bevallom marha dedós. laugh.gif Na, igen vannak ilyen emberek is, de ezek szerint Te valaha ettél húst (mivel akkoriban nem volt túl nagy választásod, révén, hogy agyilag olyankor nincsen annyira nagy sütnivalónk, hogy ezt felfogjuk ép ésszel és gondolom 3-7 éves korodig ettél húst, vagy pedig még tovább.) Amúgy én sem értek, édesanyukám sem nagyon ért hozzá (mivel nem igen voltunk rákényszerülve, hogy megtanuljuk, lehet, hogy én is megtudnám szerelni 6 óra alatt, ami édesapukámnak esetlegesen 2 perces meló, szerelőt meg pláne nem fogok hívni biggrin.gif Max villanyra, amihez nem merünk a 220 V miatt hozzányúlni érthető okok miat..), de szerencsére van egy ezermesteres édesapukám, aki nem annyira puhány, mint a mostani fiúk, hogy még egy szöget sem tudnak beverni. De örülök, hogy apukádnak nem kell fáradnia evvel, mert te mindent megcsinálsz smileeee.gif wink.gif Ezért kalapot emelek neked!!

Az első megfogalmazásodban nekem becsmérlően hangzott az, hogy én is mások által felfedezett dolgokat tanulom. Igen, ez így van. De ez nem azt jelenti, hogy mindenki megért mindent. Én ezt most kezdem megtanulni, nem olyan biztos, hogy egy orvostan hallgató jegyzetét meg tudnám érteni, mikor még a saját szaktantárgyaimnál is annyira sok idegen/szakszó van, szakjelentéssel, hogy néha még én sem értem meg elsőre azt, amit az adott egyetemi tanár leadott. Szóval igenis is becsülni kell azokat a hatalmas „koponyákat”, akik felfedeztek rengeteg dolgot, és nagyon sokat tettek az emberért, azért, hogy mindezt tovább vigyük. Hát, nem tudom Te hogy vele, de én örülök, hogy egyáltalán megértem a tárgynak a lényegét, nemhogy még én bővítsem ki azt. Ezt nyilván akkor tudom megtenni, ha mondjuk arra szakosodok és kutatok. De sajnos Magyarországon kutatásra egyáltalán nincsen pénz. tele vagyunk példának okáért negyedidőszaki lösszel, vagy alluviális üledékkel, de nem tudjuk futtatni rá a kormeghatározási módszereket, mert annyira drága az eljárás, hogy nem tudjuk fenntartani, külföldi egyetemeken, meg annyira drágán dolgoznak, hogy nem éri meg. Szóval, ezt arra fejtettem ki neked, hogy a PHD, vagy csak sima MSc képzés után és több évnyi kutatómunka után tudsz valamit ezekhez is hozzátenni.

Na, örülök, hogy az űrszondát tőlem hallottad először smileeee.gif (Öhm, pont ez jutott eszembe, de azért írtam, hogy rengeteg űreszköz van, nem kell leragadni ennyire őnála biggrin.gif Mondom Vannak egy- vagy több komponensű rakétahajtóművek, szóval… onnan is táplálkozhatsz, ha nagyon szeretnél.)
Ohh, igen, igen mindenképpen szeretnék hallani az etológiai tudásodról, szóval, ha lennél kedves írni nekem privátban, hogy mit, hogyan és hol tanultál, azt megköszönöm neked, mert tényleg érdekel smileeee.gif
Na ebben nem értek veled. Tanulmányozd szerintem ezt az ábrát (remélem ezt nem kérdőjelezed meg, csak jelzem ez egyetemi tanár diasorából van, szóval…) és szerintem utána visszatérhetünk arra, hogy ki bocsájt ki többet, és ki mennyiért felelős (és itt kivételesen nem a szmogra és a kipufogógázra gondolok)
Na, örülök neki, hogy érdekel a Föld története, és hogy megértetted azt, amit írtam (én már hozzászoktam a Prearchaikum=ősidőhöz, de lehet, hogy valaki nem annyira, bár ott van a jó barátunk a Google biggrin.gif Szóval, no para emiatt).

Sajnos a probléma maga az emberiség. Nem mindenért felelünk, de sajnos elég sok mindenért. A következő kihalás azért van pont itt, mert akkor ezek szerint tudod, a kihalások mindig valamilyen jelenséghez kapcsolódnak. Meteorit becsapódás, ami nagy cunamikat keltett, akkor a szén-dioxid koncentráció növekedése, nőtt az üvegházhatású gázok. Az ipar megjelenése rongálja a légkört, olvadnak a sarkokon a jegek (és elindult a globális klímaváltozás). Tehát maximum akkor lehetne tenni a Földért, ha visszamegyünk arra a szintre, hogy nem használunk gépet, semmit, csak mi magunk vagyunk, épületek, lakás, és kényelem, minden nélkül, akár az állatok. Mert ha belegondolsz még az 1960-as években lovas szekérrel jártak, nagy szó volt, ha valakinek volt autója. Most meg már az a furcsa, ha egy családba vagy egy autó van, vagy pedig nincsen. Amúgy szerintem nem kéne erőltetni a latin nevű állatokat, nem áll annyira jól wink.gif (Két kurzusom volt ilyen, ahol kihalt állatokat tanultunk, vagy pedig növényekről mind latinul és magyarul (ami nekem tökre megmaradt az a Cooksonia, nem tudom miért XD), hidd el, a dodóról is tanultam..smileeee.gif)
Ebben igazad van, de Te a kevésbé rosszat választod ezek szerint. mert ha belegondolsz füvön gyalogolni is ugyanolyan rossz, mint befedni azt betonnal. Amúgy a régi p*raszti /szolgáló házakban vakpadló volt, régen ez divat volt (nem tudom hallottál e róla, hogy a deszkák alatt igazi föld volt). Szóval ha tanyán építkezel, mindenképpen vakpadlót csinálj, hiszen azzal nem ölöd meg a ház alatt lévő földet. Én sosem tudnék ott élni, túlságosan rászoktam arra, hogy van víz, villany és civilizáció. Ahhoz nagyon sok pénz kell szerintem, hogy egy elkülönült tanyán legyen minden áram és víz, internet, telefon stb. Nem lehetetlen, de meg kell érte fizetni az árat. Én nagyon kívánom neked, hogy valóra válhasson azaz álmod, hogy földet műveljél, de hidd el, ha egész életedben azt csinálod, nem lesz sok pénzed, és kínkeservesen fogod azt is megszerezni. Az én nagyszüleim, és még a szüleim is abban a rendszerben éltek, mikor TSZ volt, és mentek a határa kapálni. Szerencsére mi nekünk ilyen már nincsen, de látom a nagymamám megfáradt, lábait és kezeit, Ő aki egész életében földet művelt. Ha igen szuper gépeid vannak úgy nem nehéz, de par*aszti eszközzel, az.

Idézet (Hugii 570 @ 2015.07.19. 12:14)
....

Először is: ez egy vita volt, ahol leírtam a véleményemet, és Te is a tiedet.Ettől még nem hiszem azt, hogy 100%-ig megértünk mindenkit. A tiedre, ha tehetném sem tudnék egy regényt visszaírni, mivel az eszmecsere nem veled folyik, te egy külső szemlélő lettél. smileeee.gif Másfelől, ha nem vagy rá kíváncsi a „regényemre” minek reagálsz rá, és miért olvastad el? unsure.gif 110.gif (Mert ezek szerint elolvastad.. tongue.gif )
Bocsánat, akkor másképpen fogalmazom: „Az emberek nem képesek azonos nyelven beszélni és nem mindent értenek meg”. A testbeszédből nagyon sok minden megmutatkozik ezt aláírom (ahogyan az emberi testbeszédből is, aki kihúzza magát annak önbizalma van, és aki görnyed, az bizonytalan és kétkedik önmagában), de azért nem minden. Nem tudom mennyire követted nyomon a szóváltásunkat, én ezt arra írtam, hogy most azért, nem érted meg, mikor minden reggel kukorékol a kakas és azt mondja neked „Hé, embör, éhes vagyok, adjál már mondjuk tritikálét, vagy kukoricát”. A tudomány jelenleg még nem tart ott, hogy teljes mértékben megértsük őket, akár szeretnéd, akár nem. Igazad van, én fogalmaztam meg félreérthetően, nem az volt a szándékom. smileeee.gif Nem érdekelnek a lovak, szóval azt inkább hagyjuk, de kíváncsi lennék, mondjuk az oroszlánokéra, vagy esetleg a rákéra. Az ember nagyon sokat foglalkozott a lovakkal, és nyilván ott már észrevettek egy-egy dolgot, vagy háziállatoknál (dorombolás, bújás stb) de a vadon élő állatokkal mi a helyzet? Ott hogyan tudod megfigyelni az ember-állat kapcsolatot? Villant a hiúz, megnyalja a száját „Hm, fincsi falat, megeszlek?”, vagy ez hogy működik? laugh.gif Amit Te mondasz az egy-két fajra jellemző, nem globálisan mindenkire. Magyarul: van testbeszéd, de nem mindig érted meg, fordítod le emberi nyelvre.
2015. július 19. 17:41 #248
Darkness
Darkness
Misanthrope Vegan

Idézet (AmyVie @ 2015.07.19. 15:15)
-

Olyan témáról beszélsz, amiről szinte fogalmad sincs, éppen, hogy valamelyest tudod a fogalom jelentését. Mint mondtam, sokan azért lesznek vegetáriánusok, mert nem szeretik a húst, ezt nem zárja ki azt, hogy bántalmazók legyenek (bár megjegyezném, hogy az erőszakosabb fajta antiszociális személyiségzavarú ember valószínűleg enni fog húst, pont azért, mert valakiből van), aki vegan neveltetést kap és belső késztetést érez arra, hogy bántalmazzon, megöljön valakit, az biztosan nem marad soká vegan (egyébként is, a vegánság nem csak arról szól, hogy mit eszel és mit nem).
Azért a háziállatokat említettem meg, mert a legtöbb ember maximum az állatkertben látott néhány bebörtönzött, de egyébként vad (hiába fogságban született) állatot. A háziállatok azok, melyekkel a legtöbb, valamelyest is állatszerető ember szoros kapcsolatot alakít ki. Egyébként meg emlékszem arra, hogy írtad, hogy a vadállatokat is szereted.
Ez tény, de akkor sem miattam, értem hal meg az állat, semmilyen részt nem vállalok a halálából. Másfelől a tömeges lemondás a húsról eredményt is sző (de a folyamatos népességnövekedés miatt ez keveseknek jut eszébe). Nem csak erre az egy országra kell gondolni, hanem az összesre.
Az hogy vegán vagyok és az, hogy gépelek két külön dolog, te kever össze.
Nem is egy tanulónak, kezdőnek kell bővítenie az adott tárgyat, illetve az is bizonyos, hogy az emberek többsége nem bővíti a tudást – nem is ez a dolguk, csak az, hogy megcsinálják. Ha saját magamról akarok beszélni, akkor én már túljutottam ezen a szintem, természetesen továbbiakban is nagyban támaszkodok elődeim tapasztalataira, megfigyeléseire, azonban képes vagyok saját erőmből is bővíteni tudásom, illetve az általános ismereteket (legalábbis ha publikálnék).
Ha végiggondolnád a dolgokat akkor talán értelmesebb dolgokat is képes lennél leírni, több, mint hét milliárd emberrel minden lenne, csak nem megoldás, ha visszatérnénk a természetbe (vagy abba, ami megmaradt belőle). Arra is van lehetőség, hogy fejlődjön a tudomány, a továbbiakban is használjunk gépeket és a természet is megmaradjon, persze arra a szintre való eljutás nem két évbe telik, de lenne rá mód, abban biztos vagyok (de jegyzeteimet nem mutogatom csak úgy). A latin neveket nem felvágásból (vagy tudom is én miből) használom, egyszerűen így szoktam meg adott fajokra.
Másfelől javaslom ne fitogtasd az etológia tudásodat, mert ahhoz nem elég bő.
3 felhasználónak tetszik: Jody, Szandi0820, Phaedra
2015. július 19. 17:49 #249
Phaedra
Phaedra
Mythic Dawn☼

StátuszHold The Door
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 1244
Csatolások: 96
Azonosító: 243591
Óóó, dehogy untam meg a vitát, csak éppen egyéb dolgom volt és nem tudtam rendesen visszaírni, de most komolyan annyira repdesek F-ecske az örömtől, hogy engem hiányolsz, hogy huhh…  blush.gif Legyeznem kell magam, mert itt elalélok még a végén a megtiszteltetéstől, hogy hiányoztam. wub.gif  blush.gif  Na akkor kezdem nevén nevezni a dolgokat, ha már itt tartunk. Nem értelek F/P-cske, ha nem tetszik valakinek az epés, megjegyzése minek kell rá reagálni? Nem kötelező elolvasni sem, visszaírni meg pláne. Érdekes én írok valamit, két hét múlva érkezik rá egy komi, B ír valamit, hatan rögtön ráugranak. Nem gondolod, hogy ez már kicsit szánalmas és megrögzött dolog? Nem tudom hány éves vagy, de azért a stílusod alapján elgondolkodtató az, amit írsz. mellow.gif  Légy a vendégem és vesézz ki engem, tippelj hány éves vagyok, mit tanulok és vitasd meg azért is, hogy nem úgy van az. Készséges állok ám elébe smileeee.gif  thumbsup.gif  meghajolo.gif Szerintem inkább Neked van azaz égető és őrjítő vágyad, hogy bezsebelhess khm,8 lájkoló népet? Megszakad érted amúgy a szívem így ezek után, hogy a nagy elismerésedet csak nyolc ember tartja valamire. Kérlek, scanneld fel a három diplomádat, és kérlek az IQ teszted eredményét is, mert éget a vágy egyébként, hogy lássam. Te mondod, hogy másokat ugatnak le? Ne haragudj, Te is ugyanazt csinálod, csak nem látod be, ami szerintem elég szánalmas dolog már nem azért. Igazad van, OKJ-t szinte mindenki szerezhet, aki leteszi az érettségit, de szerintem nem mindegy milyen eredménnyel. Egy OKJ-s képzés is lehet ugyanolyan nehéz, főleg ha kitűnőségre hajtasz, mint egy egyetem. Szerintem nem kell leszólni azt, OKJ-ra jár, főleg azért, mert semmivel nem több az, aki egyetemre jár (én sem tartom magam többnek, sőt ugyanúgy elismerem azt, aki OKJ-n teljesíti az általa megálmodott szakot). Tudom, senkit nem érdekel az én életem, de igenis vannak olyanok szakok, amit nem indítanak se BSc-n, sem MSc-n. Ilyen például az idegenvezető, azt maximum felsőoktatási OKJ-n lehet tanulni. Szóval szerintem igencsak vegyél vissza abból, hogy lekezeled az OKJ-t.
Húúú, el vagyok képedve és borzadva! sad.gif  Nem talpnyalizásból mondom, de Darknessben legalább látok valami értelmet, és némi jó modorságot, de P-cske elszomorítóan par*szt stílusod van. Lehet, hogy neked menő káromkodnod, mint a kocsis, de hogy primitívvé is tesz, azt is meg kell hagyni. Ha ennyire szeretnéd hirdetni a vega életmódot, akkor nyugodtan keresd ki ebből a 201 oldalas tanulmányból azt, ahol igenis leírja, hogy márpedig a vegák 100.000.000.000 emberből legalább a fele 20 évvel többet él, mert vega. Vagy mutasd meg a videóban, ami majdnem 1 és negyedórás, hogy hol soroltat fel ész érveket a vegaság mellett.

Szavak kiforgatása ötös, szövegértés egyes. sad.gif
Szerintem ezt bárkinek megírhatod, aki mert visszaszólni kedves istennőnknek. Ha valaki kinyitja a száját, akkor igenis viselje a következményeit. Nem is értelek, akkor miért nem ignorálod az én kis szövegemet, ha nem tetszik eme epés megjegyzés? Talán magadnak mondasz ellent.
Gondolom a te kommentjeidre azért érkezik később a válasz, mert nincs (még) meg az a fajta stílusod, mint tudjukki(d)nek.
A személyes életed, tanulmányaid az eget sem érdeklik, nemhogy engem, szóval kihagynám ezt a lehetőséget, ha megbocsájtasz. Engem az sem érdekelne, ha az ELTÉN végeztél volna, hiszen oda többségében pénzes apuci kicsi gyerekei járnak. smileeee.gif
Nem, félreérted. Nekem rohadtul nem az a célom, hogy az interneten tegyek szert hírnévre. Olyasféle elhatározásból fakadt a kis irományom, hogy "de jó lenne már végre megmondani ennek a kedves tagnak a róla szóló véleményemet így két év után... akár más helyett is. smileeee.gif" De igazad van, következőleg privátban intézem el, nehogy hasonló szituációba keveredjek. pardon.gif Egyébként véletlenül se vedd észre, hogy B., azaz Vera pont ugyan azt csinálja, mint én, avagy az sem túl fair.
Nincs szükségem diplomáim felscannelésére, hiszen én nem képzelem magam szakembernek, én csak megkérdőjeleztem valaki tömérdeknyi, óceánnyi, űrvilágnyi tudását. Igazából -ha jól emlékszem-, én kértem előbb egy videót a sikeres őzvadászatodról fegyverek nélkül, a nagy futó-mindenevő lábaid gyorsaságával és nagy szemfogaid igénybevételével. laugh.gif Egyébként annyira vak vagyok, hogy számomra még a gigantikus betűméret is olvashatatlan, szóval köszönöm, hogy kisegítettél. biggrin.gif
Megint meghazudtoltad önmagad. Azt állítod, semmivel sem több az, aki OKJ-ra jár, mint aki egyetemet végzett, ettől függetlenül pár mondattal előtte giga betűmérettel virít, hogy scanneljem a diplomámat. Aha, oké. rohog.gif
Szóval aki káromkodik, annak -tegyük fel- minimum 20-szal kevesebb az IQ-ja, mint neked, kedvesem. Egyébként nyugodtan menj V hozzászólásai közé, és látni fogod, hogy néha-néha ő is lesüllyed kocsis szintjére. smileeee.gif A trágár szavak pedig az erős kifejezés eszközei. Amint láthatod, veled kapcsolatban nem szedtem elő a kocsis praszt énemet, hiszen te még nem süllyedtél le arra a szintre, ahol az én -és mások- szemében jár a te általad erősen védelmezett személy. -bár nem is tudom, hogy ez miért van. rolleyes.gif
Látom, még mindig nem sikerült megtanulnod, hogy a vega és vegán nem ugyan az, majdnem hogy szöges ellentétek. A vega életmódot nem hirdetem, nem látok benne racionalitást. De ugye megint én népszerűsítek, amikor V majdnem minden hozzászólása a vegák, vegánok és antihomofóbok pocskondiázásáról és provokálásáról szól. Nézz már a szemed elé. fool.gif
UI: a becenevem pedig nagyon köszönöm, esküszöm fel fogom venni, és majd a személyimben is az áll, hogy F-cske. De holografikus lesz, ezért néha P-cske-t is mutat, olykor viszont F/P-cske-t. rohog.gif
6 felhasználónak tetszik: Jolie_77, Jody, Szandi0820, Wyrd, Darkness, Elody
2015. július 19. 17:58 #250
Phaedra
Phaedra
Mythic Dawn☼

StátuszHold The Door

Először is: ez egy vita volt, ahol leírtam a véleményemet, és Te is a tiedet.Ettől még nem hiszem azt, hogy 100%-ig megértünk mindenkit. A tiedre, ha tehetném sem tudnék egy regényt visszaírni, mivel az eszmecsere nem veled folyik, te egy külső szemlélő lettél. smileeee.gif  Másfelől, ha nem vagy rá kíváncsi a „regényemre” minek reagálsz rá, és miért olvastad el?  unsure.gif  110.gif ...

Szerintem mondjuk azért, mert az eszmecsere nem a privát üzenetek gomb felhasználásával történt. pardon.gif 110.gif
3 felhasználónak tetszik: Jody, Wyrd, Darkness
2015. július 19. 18:06 #251
Phaedra
Phaedra
Mythic Dawn☼

StátuszHold The Door
Idézet
Szerk.:
Részemről a vita befejezve, nincs kedvem ovisokat szórakoztatni, pláne úgyhogy megint ahhoz lyukadtunk ki, hogy én velem mi van. Ehhez meg a mai kórházas élmény után, nincsen kedvem. Én tudom amit tudok, innentől kezdve lesz*rom, hogy ki mit gondol. A virágok és az ajándékok megint mehetnek az öltözőmbe.

Amúgy ez vicces.
Mégis visszajöttél. És megint magadról beszélsz, miközben kifejtetted, hogy nem szeretnél minket szórakoztatni a privát szférádról való beszélgetéssel/vitázással. _nevet.gif
4 felhasználónak tetszik: Jody, Szandi0820, Wyrd, Darkness
2015. július 19. 19:04 #252
- törölt felhasználó -    

Először is: ez egy vita volt, ahol leírtam a véleményemet, és Te is a tiedet.Ettől még nem hiszem azt, hogy 100%-ig megértünk mindenkit. A tiedre, ha tehetném sem tudnék egy regényt visszaírni, mivel az eszmecsere nem veled folyik, te egy külső szemlélő lettél. smileeee.gif  Másfelől, ha nem vagy rá kíváncsi a „regényemre” minek reagálsz rá, és miért olvastad el?  unsure.gif  110.gif (Mert ezek szerint elolvastad.. tongue.gif
Bocsánat, akkor másképpen fogalmazom: „Az emberek nem képesek azonos nyelven beszélni és nem mindent értenek meg”. A testbeszédből nagyon sok minden megmutatkozik ezt aláírom (ahogyan az emberi testbeszédből is, aki kihúzza magát annak önbizalma van, és aki görnyed, az bizonytalan és kétkedik önmagában), de azért nem minden.  Nem tudom mennyire követted nyomon a szóváltásunkat, én ezt arra írtam, hogy most azért, nem érted meg, mikor minden reggel kukorékol a kakas és azt mondja neked „Hé, embör, éhes vagyok, adjál már mondjuk tritikálét, vagy kukoricát”. A tudomány jelenleg még nem tart ott, hogy teljes mértékben megértsük őket, akár szeretnéd, akár nem. Igazad van, én fogalmaztam meg félreérthetően, nem az volt a szándékom.  smileeee.gif Nem érdekelnek a lovak, szóval azt inkább hagyjuk, de kíváncsi lennék, mondjuk az oroszlánokéra, vagy  esetleg a rákéra. Az ember nagyon sokat foglalkozott a lovakkal, és nyilván ott már észrevettek egy-egy dolgot, vagy háziállatoknál (dorombolás, bújás stb) de a vadon élő állatokkal mi a helyzet? Ott hogyan tudod megfigyelni az ember-állat kapcsolatot? Villant a hiúz, megnyalja a száját „Hm, fincsi falat, megeszlek?”, vagy ez hogy működik?  laugh.gif Amit Te mondasz az egy-két fajra jellemző, nem globálisan mindenkire. Magyarul: van testbeszéd, de nem mindig érted meg, fordítod le emberi nyelvre.

Lehet, az én szegénységi bizonyítványom, de nem olvastam el, mert nincs kedvem a lekezelő soraidat olvasgatni. Csak kiszúrta a szememet ez a mondat, ennél tovább nem olvastam. biggrin.gif
A vadon élő állatok és az ember közt szerintem semmilyen kapcsolat nincs, így ott nem is lehet megkérdőjelezni a kommunikációt, mert milyen lenne? Maximum annyi, hogy az ember vadássza a vadon élő állatot, de nem tud vele olyan kapcsolatot kialakítani, mint a háziasítottakkal. Bááár, nem egy ember van, aki vadon élő farkasokat, oroszlánokat szelídített meg és tart, így köztük biztos, hogy van kommunikáció. Igazad van abban, hogy nem globálisan minden fajra értelmezhető ez, de azoknál nem is kell keresni szerintem, mert nincs. Testbeszéd egyébként attól náluk is van, ha például a fülük tartását nézzük. A legtöbb állat, ha hátracsapja a fülét, az félelmet vagy agressziót jelent például, ez a hiúznál, meg bármilyen állatnál igaz szinte, ugyanígy, ha vicsorog, stb. Szóval azért alapvető dolgokat észre lehet venni smileeee.gif
2015. július 19. 19:14 #253
Darkness
Darkness
Misanthrope Vegan

Idézet (Hugii 570 @ 2015.07.19. 19:04)
Lehet, az én szegénységi bizonyítványom, de nem olvastam el, mert nincs kedvem a lekezelő soraidat olvasgatni. Csak kiszúrta a szememet ez a mondat, ennél tovább nem olvastam. biggrin.gif 
A vadon élő állatok és az ember közt szerintem semmilyen kapcsolat nincs, így ott nem is lehet megkérdőjelezni a kommunikációt, mert milyen lenne? Maximum annyi, hogy az ember vadássza a vadon élő állatot, de nem tud vele olyan kapcsolatot kialakítani, mint a háziasítottakkal. Bááár, nem egy ember van, aki vadon élő farkasokat, oroszlánokat szelídített meg és tart, így köztük biztos, hogy van kommunikáció. Igazad van abban, hogy nem globálisan minden fajra értelmezhető ez, de azoknál nem is kell keresni szerintem, mert nincs. Testbeszéd egyébként attól náluk is van, ha például a fülük tartását nézzük. A legtöbb állat, ha hátracsapja a fülét, az félelmet vagy agressziót jelent például, ez a hiúznál, meg bármilyen állatnál igaz szinte, ugyanígy, ha vicsorog, stb. Szóval azért alapvető dolgokat észre lehet venni smileeee.gif

Lehet kapcsolat az ember és vadon élő állatok közt, a példa kedvéért a feketetorkú mézkalauzokkal a borák szoktak kommunikálni (odahívja a madarat majd figyelve rá megleli a kast) - akárcsak a méhészborzokat, őket is elvezeti a méhkashoz, jutalmul pedig kap egy szép darabot az emberektől/megeheti azt, amit meghagyott a méhészborz. Magától nem tudna hozzájutni a táplálékhoz, de tudja hol lehető fel.
2015. július 19. 19:20 #254
- törölt felhasználó -    
Idézet (Darkness @ 2015.07.19. 19:14)
Lehet kapcsolat az ember és vadon élő állatok közt, a példa kedvéért a feketetorkú mézkalauzokkal a borák szoktak kommunikálni (odahívja a madarat majd figyelve rá megleli a kast) - akárcsak a méhészborzokat, őket is elvezeti a méhkashoz, jutalmul pedig kap egy szép darabot az emberektől/megeheti azt, amit meghagyott a méhészborz. Magától nem tudna hozzájutni a táplálékhoz, de tudja hol lehető fel.

Ezt akartam amúgy még írni, hogy ha azt nézzük, a vadon élő lovakkal is lett kapcsolata az embernek, amik azelőtt nem érintkeztek még emberrel, szóval ez is nézőpont kérdése, mert igazából lehetséges. Csak meg kell figyelni a viselkedésüket, mint fentebb is írtam, mert a lónak sem azért lett kapcsolata az emberrel, mert az emberek sokat foglalkoztak velük, ugyanis bár az is egy kapcsolat, a testbeszédet és ezt a fajta kommunikációt azok kezdték el használni, akik máshogy néztek a lovakra, akik természetes módon akarták őket megközelíteni, és ez csak úgy alakulhatott ki, hogy a méneseken belül a lovak közti kommunikációt figyelték, ez pedig a vadlovaknál figyelhető meg legjobban.
2015. július 19. 20:44 #255
- törölt felhasználó -    

Stephen Hawking egy igen nagy elme, és nagyobb is lehetett volna, ha nem kapta volna el a Járványos gyermekbénulást.

Stephen Hawking ALS-ben szenved, nem a poliomielitisz miatt bénult le.
Nem akarok belefolyni a diskurzusba, de szerettem volna ezt korrigálni.
3 felhasználónak tetszik: Jody, Phaedra, Darkness
2015. július 19. 22:43 #256
AmyVie
AmyVie
Like a soldier.♥

Idézet (Darkness @ 2015.07.19. 17:41)
-

Szerintem ez nem érv adó.
Ez nem bizonyított tény, hogy csak azért, mert valaki eszik hús, agresszívabb lesz-e vagy sem. Ismerek sajnos olyat, akinek elég hamar felmegy a pumpa és mégsem eszik húst. Szóval szerintem ez olyan dolog, hogy kinek milyen a természete. Szerintem nem befolyásolja az ember vérmérsékletét az, hogy húst eszik, vagy növényt. Ez egy megkérdőjelezhető dolog, én erre még tanulmányt nem láttam, de ha Te tudsz mutatni, nagyon szívesen elolvasom, de tényleg. Ez szerintem érdekes dolog, mármint, hogy ilyen tanulmányt készíteni. smileeee.gif wink.gif
Nem szégyellem bevallani, nemrég ismerkedtem meg a vega és a vegánnal, és próbálok lépést tartani. nem mondom magam nagy szakértőnek, mint ahogyan azt itt mindenki mondja, mert ahogyan írtam az ember nem tudhat mindent. Nem lehet mindennek a szakértője, de ahogy mondom próbálok lépést tartani vele. . Nem tudom feltűnt e (és ezt nem annyira neked szól Darkness), hogy én saját véleményt mondom. Én ezt gondolom, és ebben hiszek.

Nekem szerencsére volt lehetőségem nem állatkertben látni gyönyörűséges állatokat nem Magyarországon. smileeee.gif
Nem vállalsz érte felelősséget, de sajnos azaz állat meghal. Sajnos ez egy szomorú bevallandó dolog, hogy nem fog csökkenni a húsfeldolgozás száma, hiába ha te nem eszel. A nem annyira friss árut eladják házi állatnak jóval olcsóbban (nem nagyon járok hentes üzletbe, de azt hiszem jóval olcsóbban adják például azt, amibe belevágott a gép, vagy valami folytán hibás, de cafatokat kimondottan kutyusnak is adnak el jóval olcsóbban.) szóval ebből kiindulva én azt mondom, ha te nem eszed nem és nem veszik meg, valakinek eladják, a romlottabb minőségű húst. Igazad van, de globálisra semmi nem fog kiterjedni, ebben biztos vagyok. Az atomegyezményt sem mindenki írta alá, ami pedig sokkal nagyobb szó, mint a haszonállatok megevése.
Ebben igazad van.

Egy tanuló tényleg nem is tudja megtenni, ezért írtam, hogy maximum MSc után, vagy több évnyi kutatómunka után tudnánk hozzátenni valamihez, mikor már tényleg benne vagyunk x idő óta. Ahogyan írtam neked a kutatáshoz nagyon sok pénz kell, és Magyarország nem a kutatásairól híres. Hiányzik a tőke, a pénz, a felszerelésünk. Sokkal nagyobb előnyben vannak a gazdagabb és fejlettebb országok (Kína, Japán stb.). Ezek szerint az elméletet elsajátítottad és most már a tapasztalás szakaszában vagy ezek szerint? smileeee.gif cool.gif Az általános ismereteket, aki utána jár természetes, hogy el tudja sajátítani, de mélyebben utána nézni, arra kell szerintem némi idő. Egy történelmet sem tud az ember két év alatt megtanulni, sőt ha jól emlékszem 6 év, ha gimis szinten szeretné valaki tanítani. Hat év tiszta történelem. És szerintem valahol még az is kevés. Én kívánom neked, hogy sikerüljön publikálnod smileeee.gif smileeee.gif rolleyes.gif
Nem hinném, hogy valaha a tudomány ki tudja, vagy ki fogja szolgálni a környezet. Sajnos ahogyan telik az idő és minél több új eszközöket gyártunk annál többet ártunk magának a Földnek is. A kárt már nem lehet visszacsinálni, vagy meg nem történté tenni. Amíg nem tudunk mi magunk ózont csinálni, mi magunk kőolajat, földgázt és egyéb dolgot csinálni, addig nem tudunk tovább lenni.

Idézet (Caribbean @ 2015.07.19. 20:44)
Stephen Hawking ALS-ben szenved, nem a poliomielitisz miatt bénult le. 
Nem akarok belefolyni a diskurzusba, de szerettem volna ezt korrigálni.

Nem haragszom érte, szóval köszönöm a korrigálást smileeee.gif Igazság szerint a munkásságát olvastam, nem annyira az életét inkább az Mindenség elméletéből láttam, de azt a filmet is sajnos csak egyszer tudtam megnézni. Mindenesetre köszönöm a javítást!

Idézet (Hugii 570 @ 2015.07.19. 19:04)
(…) nem olvastam el, mert nincs kedvem a lekezelő soraidat olvasgatni. Csak kiszúrta a szememet ez a mondat, ennél tovább nem olvastam. biggrin.gif

Nem kötekedésből, de kíváncsiságból megkérdezem. Ha nem olvastad el, akkor honnan tudod, hogy lekezelő vagyok? Mármint, ha azaz egy mondat szúrta ki a szemedet, ahhoz, hogy lekezelőnek véld a stílusomat, tovább kellett olvasnod. Aucs, ez beégés volt. A mondandódra nem reagálnék, mert látom Darknesszel már megvitattátok azt, hogy szerinted nincsen vadállatok és ember között kommunikáció, majd miután visszaszóltak, változtattál és van.

Idézet (Phaedra @ 2015.07.19. 17:49)
....

Köszönöm, majmolás csillagos ötös nálad látom smileeee.gif Nem haragszom meg, sőt hízelgőnek tartom azt, hogy magyar nyelv és irodalomból próbálsz osztályozni, bár mondom Dancsó szavaival kéne ám élni. Öhm, én hol írtam neked olyat vissza, hogy „remélem nem kapok tőled lekezelő és tengernyi szöveget, mert nem vagyok rá kíváncsi és nem akarok efajta regényt olvasni.” Nem mondok ellent magamnak, Hugii írta ezt és én arra reagáltam. Ilyenkor kérdezem én meg, hol van a szövegértésed? Mert ha az enyém egyes, akkor a tied 0-as, vagy -1-es, ha így vesszük. Te még jobban nem tudsz szöveget értelmezni, ami valljuk be, nagyon rossz ám. Hogy fogsz így érettségizni? (De hát ez tudjuk, nem az én dolgom, vagy másé, a Te kereszted.)
Nem értem, hogyha nem érdekel (egy az, hogy Darkness-szel beszélgettünk erről, és Őt láthatóan érdekelte, különben szólt volna, hogy ne beszéljünk erről) akkor miért zavar, ha leírom? Ugord át, és kész! Bár sehová nem írtam le, mit tanulok, mennyi ideje és hol, de ha Te kitalálod, hogy hol és mit, és mióta, kalapomat emelem neked! Szerintem egyik egyetemről sem kéne ilyen becsmérlően írnod. Az ELTE és a SE, és még más hazai egyetemen igen nagy hírnévre tett szert több száz év alatt. Lehet, hogy nem érnek fel a hazai egyetemek egy Oxford-dal, vagy Harvarddal, de igenis büszkének kell lennünk, hogy egy ilyen kicsiny országnak, mint nekünk ilyen híres és neves egyetemeink vannak, mint az ELTE, vagy a PTE vagy az SE. Tettünk azért, hogy legyen helyünk a világranglistán, én igenis büszke vagyok arra, hogy az ELTE-t egyáltalán említik a ranglistán, még ha 300 felett vagyunk akkor is! Ha az ELTE-re pénzesek járnak a Corvinusra is? Vagy a BGF-re, vagy a PTE-re? Akkor ennyire erővel azt is mondatjuk, hogy aki egyetemre jár az pénzeszsák, mert szerinted mindenki pénzes, aki egyetemre jár. meghajolo.gif
Nem tudom, hogy mi történik itt, de elég gyerekesen viselkedsz. smileeee.gif rolleyes.gif A való életben nem mutogathatsz ujjal a másikra, hogy azért csinálom ezt, mert ezt és ezt a másik is csinálja. Ez egy szánalmas és gyerekes dolog, hogy azért csinálom én ezt, mert mondjuk Beyla is ezt csinálja. Miért kell majmolni a másikat? Ha ő a kútba ugrik, Te is utána ugrasz? Mert ez elképesztően gyerekes amúgy. w00t.gif ohmy.gif
Ohh, bocsánat! Azt feltételeztem, hogy van neked diplomád, amiért kérkedtél vele, ezért kértelek, scanneld fel, mert szívesen megnézném. Amúgy az miért gáz, ha megkértelek, hogy scanneld fel a diplomádat és hogy jön ahhoz, hogy kakiba se nézem az OKJ-t? Ha ezt megmagyarázod nekem, komolyan fejet hajtok tudásod és hited előtt. Ha nem vetted volna észre, az gúny és irónia volt, mivel nincsen diplomád, amire annyira nagyra voltál (ezért írtam, mert tudom, nincs mit felscannelned, lehet, hogy később lesz, de jelenleg nem az hogy három, de egy sincsen). Ez nem meghazudtolás, egyszerűen nem érezted mi az a gúny… Hupsz, ez a szánalom.

Szívem,
nem azt mondom, hogy kevesebb az IQ-d, hanem azt, hogy primitív vagy! Én ezt nem intelligenciádra értem, hanem a stílusodra, a szavaidra, a mondandódra. Nem tudom megfigyelted-e, de evvel a hozzászólásoddal már nem is tűnsz primitívnek, mint az előzővel, sokkal kulturáltabb vagy, ha visszafogod magad. Nem szép egy lány szájából, de ha neked jól esik, káromkodj, mint egy kocsis. Ettől az én szememben csak primitívebb leszel, semmi több. Na miért védem? Látom, nagyon piszkálja ám a fantáziádat, hogy miért szálltam be ebbe a topicba írni és miért reagáltam a mondandódra, amivel tulajdonképpen lep.arasztoztalak, mert úgy viselkedtél.

Most nem megbántani akarlak, de nekem most komolyan, mi közöm van ahhoz, hogy Te mit népszerűsítesz? Te támadod azt, amiben én hiszek, mert az rossz. Ez egy hit, édesem, mindenkinek a sajátja. Te abban hiszel, amiben akarsz, én is abban, amiben én. Ahogyan Darkness, Hugii, Jolie_77, Beyla és még sorolhatnám. Nem kell a másikat keresztre húzni csak azért, mert eltérő véleménye van. Higgy benne! Kövesd azt a tételt, amit akarsz, de ne téríts meg engem. tongue.gif wink.gif

A becenevedre visszatérve, ezer örömmel adtam, reméltem, hogy tetszeni fog és bevallom örülök nagyon, hogy kitetted! meghajolo.gif thumbsup.gif Bár annak még jobban örültem volna, ha még by: AmyVie-t is odatetted volna, csak hogy tudják az emberek, a tagok, hogy kihez kell fordulni, ha jó becenevet szeretnének. De képzeld, annyira belelendültem most a becenevek gyártásába, hogy kitaláltam neked még egyet: Ganajtúró bogár. Hát ez hallod sokkal jobban illik rád, mint ez F-ecske, és a P-cske. Gondold el: Phadrea aka Ganajtúró bogár. Hát ez sokkal megtetszetősebb, mint a másik. Kérlek, ezt tedd ki és by-old, hogy én készítettem. blush.gif smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: habibi
2015. július 20. 00:39 #257
Psyché
Psyché
Hozzászólás: 930
Csatolások: 1
Azonosító: 203409
Idézet (Phaedra @ 2015.07.17. 17:36)
na mi van... megunta a vitát a kedves ismerősöd, és most te válaszolsz helyette? smileeee.gif 
Értem, kedves Beyla. Szóval te, egy 22-23 éves szakember vagy, akinek már egy évet se kell várni arra, hogy ő egy igazi doktornak érezze magát. Még mindig nem sikerült észrevenned magad. A folytonos provokálásod a szteritis felhasználok felének kezd szerintem az agyára menni. Minden cikk alatt a te xarjaid, provokálásod, oltogatásod, agresszívkodásod, ítélkezésed és okoskodásaid. Minden lehetőséget kihasználsz arra, hogy a te magas szintű intelligenciaszintedet és vitakészséged fitogtasd, és ezzel elismerésben részesülhess. Te attól érzed nagyobbnak magad, -fizikálisan nem éppen vagy az, tegyük hozzá- amiért a fórumon kiskirálynőként viselkedsz, és mindenkit, akinek nem tetszik a véleménye, vagy más tényeket állít, mint te, elítélsz, leugats. A legjobb pedig, amikor valaki korával jössz. biggrin.gif Szánalmas vagy, te nő. Mutass fel három diplomát, egy EQ és IQ szintfelmérőt, és akkor gyere vissza okoskodni, ne a kis szaros OKJ-s (?) képzéseddel. Hiszen azt nem valami nehéz lerakni. smileeee.gif Annál szánalmasabb pedig tényleg nincs, hogy a bemutatkozásodban, ahol szintén provokálsz, és a te tengernyi tudásoddal egózol még ki is fejted, hogy te mekkora író vagy, és neked most nincs időd semmire...sajnos. sad.gif Ahhoz képest egész nap a fórumon lógsz, és várod, hogy mikor csaphass le egy-egy cikkre, vagy véleményre és szerezhetsz minél több elismerést agresszív véleményed odafirkantásával. Hozzátenném ismét, hogy akinek az nem tetszik, az mindenképpen hülye, hiszen megsértette a szteriti királynőjét. sad.gif Ilyen egy szakember, hát le a kalappal. rohog.gif Érdekes, pedig tagságom elején -2 és fél éve- még szimpatizáltam veled. Bár akkor még tény, hogy kis hülyegyerek voltam, és koránt sem olyan toleráns, mint mostanság.
Visszatérve a veganizmushoz: A veganizmus nem 2 (vagyfszomtudjahány) év terméke, hanem hosszas kutatásoké, ami felrúgja az eddig magoltatott sablont. Szóval lekötelezne, ha nem oltogatnál itt mindenkit a te nagyvonalú tudásoddal, amit pár év alatt itattál be hatalmas agyadba, hanem kicsit szélesítenéd azt a 15°-os, szemellenzős látókörödet, és nyitnál kicsit az új dolgok felé. A nők sem (sokkal) alsóbbrendűek mára már, a feketék sem rabszolgák stb... Ideje lenne az új váltásnak, amivel egészségesen fent tudunk maradni még pár évtizedig. Itt van két link, amíg ezeket meg nem nézted legalább, szivárványos nagy ívből szrok a további szófsásaidra. 1, 2, Vagy nekem az is jó, ha az előbb említettekre próbálsz érvelni, amennyiben képes vagy rá. laugh.gif

Kedves Phaedra!
Nagyon régóta gondolkozom, reagáljak e erre - csak erre - a megjegyzésedre, de úgy érzem, muszáj.
Előre leszögezném: nem állok senki védelmében, és nem talpnyalóskodom. Mielőtt megírtam ezt a választ, tettem egy rövid látogatást az adatlapodon:
1) "folytonos provokálásod" ; " oltogatásod, agresszívkodásod, ítélkezésed és okoskodásaid." - bocsánat, ezt véletlenül nem magadra értetted? Elég volt végigmennem az üzenőfaladon ahhoz, hogy megbizonyosodjak, ha ezt írtad B.-re, gyakorlatilag rád dettó ugyanez igaz. Agresszív vagy - már csak a fenti kommentből is látszik - ,okoskodsz - elég ebben a topicban lejjebb görgetni-, és ugyanúgy ítélkezel emberek felett. Kezdjük ott, te elítéled a húsevő embereket, a homofóbokat, etc etc. Egyszerűen ezt nem lehet tovább taglalni, komolyan, végignéztem az adatlapodat, olyan, mintha magadról írnál.
2) "elismerésben részesülhess" - khm, ahogyan ezzel a megjegyzéseddel te is tetted a B. ellenzők körében, ugye? Sikerült pár liket begyűjtened ezzel a hozzászólásoddal, és ugyanúgy érzed most magadban, hogy elismerést kaptál, csak mert "te voltál a f*szagyerek, aki odamondta a magáét".
3) "akinek nem tetszik a véleménye, vagy más tényeket állít, mint te, elítélsz, leugats" - Nem tudom, emlékszel e, egyszer összetűzésbe keveredtünk, mégpedig azért, mert megkértelek, hogy kultúráld magad, és viselkedj a Starity felhasználóval ugyanúgy, ahogyan szeretnéd, hogy veled viselkedjenek. Nem, ez nem valami keresztény hitre térítés, a téma szimplán ott is az volt, hogy embertelenül küldtél mindenkit a halálba azért, mert nem tetszett amit ott olvastál. Hozzáteszem: nem is én voltam az egyetlen, aki szólt neked, és még arra is felkaptad a vizet.
4) " Mutass fel három diplomát, egy EQ és IQ szintfelmérőt, és akkor gyere vissza okoskodni, ne a kis szaros OKJ-s (?) képzéseddel." - előttem már leírták: kérlek, küldj el nekem privátba bármilyen okleves képzést/diplomát/felsőbbfokú oklevelet adó tanfolyamot, ami arról az tanúbizonyságot, hogy nyugodt szívvel tehetsd meg a fenti kijelentésedet. Amint megtetted, tekints tárgytalannak ezt a pontot, le a kalappal előtted, de ahogyan gyanítom, érettségi közelben lehetsz - messze, messze még a szakmától, diplomától, és miegyebektől... de megint mondom: javíts ki, ha tévednék smileeee.gif
5) "a bemutatkozásodban, ahol szintén provokálsz, és a te tengernyi tudásoddal egózol még ki is fejted, hogy te mekkora író vagy, és neked most nincs időd semmire" - emberek, vessünk egy pillantást Phaedra bemutatkozására, mert komolyan, ha az első pár sor nem provokáció és az egoizmus megnyilvánulása, akkor világosítsatok fel, hogy mégis micsoda. Egyszerűen pár mondatban közlöd a néppel, hogy "neked ne ugassanak be, te olyan rohadt toleráns és eredeti személyiség vagy". Komolyan, ilyenkor azért mérlegelj már. Az én bemutatkozásomban is van kivetnivaló, de legalább nem vádolok mást azzal, hogy "mert az ő bemutatkozása ilyen, meg olyan". Bort iszik-vizet prédikál elv. A kedvencem.
6) "Ahhoz képest egész nap a fórumon lógsz," - megint csak adatlap, és fórum, ahová tízpercenként kiírod, milyen számokat hallgatsz, "mivel van éppen tele a tököd".
7) "koránt sem olyan toleráns, mint mostanság" - megnyugtatlak, most sem vagy az. A toleráns ember általában elfogadja és tolerálja más véleményét, még ha az az övétől különbözik is. Nem kezd el támadni, sértegetni, és felróni olyan dolgokat, amik amúgy abszolúte távol állnak az adott témától.
8) "Vagy nekem az is jó, ha az előbb említettekre próbálsz érvelni, amennyiben képes vagy rá. " - én tudok, sőt, ez csak 8 pont, de simán lehetne még többet is írni azokról az ellentmondásos dolgokról, amikkel te vádolsz másokat, közben te ugyanúgy űzöd a dolgot, csak a saját stílusodban. Jut is eszembe, stílus: "xar".

Nem értem egyszerűen, hogy egy olyan lány, mint te, miért ilyen. Nem vagy hülye, ezt váltig állítom, mert tényleg nem vagy az - csak azt nem értem, miért vagy ilyen bazi nagy ellenszenvvel a másik iránt. Mi csípi ennyire a csőrödet B.-ben? Könyörgöm, nekem is vannak felhasználók, akiknek a megjegyzéseitől a falat kaparnám, de elsiklok fölöttük, és nem ötpercenként azzal jövök, hogy "mert ő így, és ez volt, az volt". Valóban, ezt az egy alkalmat most kihasználtam, és megszegtem az előbb említett szabályomat, mert egyszerűen abszurd megint amit írtál. Régebben én is imádtam mindenkibe belekötni, és hülyeségeken leállni vitatkozni, beleszólni mások privát dolgaiba, de jussunk el ahhoz, hogy ezen továbblépjünk, és foglalkozzunk magunkkal. Bár tudom, téged más magánélete nem érdekel, azért párszor te is teszel a sajátodra utalást a fórumon.
Egy mondat ragadt meg még az adatlapodon tett látogatásomból: "Ha ennyien utálnak, valamit jól csinálok" - az idézet nem pontos, de a lényeg ez. Phaedra, utálat között is van különbség. Van az a fajta utálat, amikor az emberek sokkal inkább irigyek rád, és azért nem kedvelnek, mert mások sikerében a saját sikertelenségüket látják. Van az a fajta utálat, ami viszont tényleg az: amikor az ember személyisége irritáló, idegesítő, zavaró, és már másokat sem hagy nyugton. Elképzelhető, hogy te B.-t ilyen téren nem kedveled, de gondolkozz el: valószínűleg téged se szívlelnek sokan, főleg, ha az előkelő és bájos modorodat mással is előveszed.

Leszögezném: én nem utállak. Igazából irritáló se vagy a számomra, mint említetted, azokkal az emberekkel, akikkel nem értek egyet, van olyan eset, hogy leállok megvitatni a dolgot az illetővel - ha az illetőt kellőképpen nyugodtan és intelligensnek tartom hozzá - és van, amikor átsiklok fölöttük - ha nekem sikerül a legtöbbször a te kommentjeiden átsiklanom, neked miért meg ez oly nehezen?
Lehet, most nevetni fogsz, de a leginkább a szánalom, azaz érzelem, amit kiváltasz belőlem. Belemehetnék most az elemezgetésedbe, hogy külső szemmel milyennek tűnsz, és ezek minek lehetnek a következményei, de úgy gondolom, jogom nincs hozzá, te se vagy rá kíváncsi, és ez nem ide illő téma. További áldott jó életet kívánok neked, és ezt a lehető legnagyobb szeretettel mondom - de tényleg.
U.i.: Bármi sértőt írtam, nem kifejezett szándékomban állt. Utólagos bocsánatot kérek.

Többiek: ahogyan írtam előbb is, miéééért olyan fájdalmas dolog továbbgörgetni egyes hozzászólásokon? Beismerem, egy számomra kedves ismerősömet bántjátok, de tegyük fel, nem lenne az. Már az én szememet szúrja, hogy gyakorlatilag minden témából képesek vagytok kihozni B.-t, és össznépi gyűlölködésbe kezdeni. Azért kapjatok már az eszetekhez, ti nevezitek magatokat toleráns csapatnak, akik egy internetes fórumon mások magánéletére tesztek megjegyzéseket - apropó: a magánéletéről ő azt oszt meg amit akar, és nektek ebbe sok beleszólásotok nincs - és kiutáljátok az embert? Komolyan, azért szomorú, hogy idáig fajultunk. Kíváncsi vagyok, ha veletek lenne ugyanez, és a Starity felhasználói köre nekiállna szinte minden második cikkben titeket/téged szidni, hogyan vennétek.

Befejeztem, aki végigolvasta, annak ezer köszönet, bármi bántót írtam, előre is elnézést, nem volt szándékomban.
Igen, bizonyára jöttem B. fenekét nyalni, mert érzem előre, hogy én leszek a következő, akinek jönnek a megjegyzések...
Bár maradtam volna a Neonon...
2015. július 20. 04:42 #258
- törölt felhasználó -    
Drága AmyVie, nem fárasztom magam a Válaszolok gomb nyomkodásával, de klasszul értesz ahhoz, hogy kiforgasd mások szavait wink.gif a szószátyárkodással és a tudálékoskodással azonban úgy gondolom, még mindig nem mész semmire, és remélem, hogy egy nálad picivel okosabb vagy fontosabb ember nem fog téged beoltani, vagy eltiporni, mert az nagyon ciki lenne smileeee.gif
Éreztem én, hogy felesleges az időm rád pazarolnom, nem fogok magyarázkodni, ha téged ez tesz boldoggá, ám legyen.
1 felhasználónak tetszik: Phaedra
2015. július 20. 05:02 #259
- törölt felhasználó -    
Idézet (habibi @ 2015.07.20. 00:39)

Többiek: ahogyan írtam előbb is, miéééért olyan fájdalmas dolog továbbgörgetni egyes hozzászólásokon? Beismerem, egy számomra kedves ismerősömet bántjátok, de tegyük fel, nem lenne az. Már az én szememet szúrja, hogy gyakorlatilag minden témából képesek vagytok kihozni B.-t, és össznépi gyűlölködésbe kezdeni. Azért kapjatok már az eszetekhez, ti nevezitek magatokat toleráns csapatnak, akik egy internetes fórumon mások magánéletére tesztek megjegyzéseket - apropó: a magánéletéről ő azt oszt meg amit akar, és nektek ebbe sok beleszólásotok nincs - és kiutáljátok az embert? Komolyan, azért szomorú, hogy idáig fajultunk. Kíváncsi vagyok, ha veletek lenne ugyanez, és a Starity felhasználói köre nekiállna szinte minden második cikkben titeket/téged szidni, hogyan vennétek. 
Befejeztem, aki végigolvasta, annak ezer köszönet, bármi bántót írtam, előre is elnézést, nem volt szándékomban. 
Igen, bizonyára jöttem B. fenekét nyalni, mert érzem előre, hogy én leszek a következő, akinek jönnek a megjegyzések...
Bár maradtam volna a Neonon...

Válaszolok a kommentedre, bár eltértünk a tárgytól. Igen, ez egy fórum, ahol elég sokféle ember van, nem egy, akik bizony irritálóak is. Nekem egyedül a hangnemmel van bajom, amit ez a drága testvérpár megüt, leginkább B. Annak idején volt nem egyszer, hogy megvédtem őt, mert nem találtam jogosnak, hogy az ellene való érvelés személyes hangnemre váltott, de ennek már jóideje. Azóta inkább csendes szemlélőként figyelem az eseményeket, és valahol jogos az, hogy sokaknak szúrja a szemét az a bizonyos viselkedés. Valami oka csak van a dolognak, hogy ennyi ember számára unszimpatikussá és irritálóvá váljon valaki. A folyamatos ledegradálás és cinizmus, ami átüt a kommentekből, és az, hogy a másik egyértelműen nem egyenrangú partnerként van kezelve, gáz. Mert oké, hogy valamihez értünk, de az emlegetett leányzó nem egyszer küldi el tanulni az egyébként jól érvelő hozzászólót, illetve nézi konkrétan hülyének.
Számomra ez nevetséges, az adott embernek meg szegénységi bizonyítványa, ha képtelen egy témát úgy megvitatni, hogy azzal ne tartsa komplett hülyének a másikat csak azért, mert mást gondol. Mindenkinek más a véleménye, való igaz. De a tálaláson sok múlik.
3 felhasználónak tetszik: Phaedra, Darkness, Szandi0820
2015. július 20. 09:25 #260
Darkness
Darkness
Misanthrope Vegan

Idézet (AmyVie @ 2015.07.19. 22:43)

Szerintem ez nem érv adó.
Ez nem bizonyított tény, hogy csak azért, mert valaki eszik hús, agresszívabb lesz-e vagy sem. Ismerek sajnos olyat, akinek elég hamar felmegy a pumpa és mégsem eszik húst.  Szóval szerintem ez olyan dolog, hogy kinek milyen a természete. Szerintem nem befolyásolja az ember vérmérsékletét az, hogy húst eszik, vagy növényt. Ez egy megkérdőjelezhető dolog, én erre még tanulmányt nem láttam, de ha Te tudsz mutatni, nagyon szívesen elolvasom, de tényleg. Ez szerintem érdekes dolog, mármint, hogy ilyen tanulmányt készíteni.  smileeee.gif  wink.gif  (...)
Egy tanuló tényleg nem is tudja megtenni, ezért írtam, hogy maximum MSc után, vagy több évnyi kutatómunka után tudnánk hozzátenni valamihez, mikor már tényleg benne vagyunk x idő óta. Ahogyan írtam neked a kutatáshoz nagyon sok pénz kell, és Magyarország nem a kutatásairól híres. Hiányzik a tőke, a pénz, a felszerelésünk. Sokkal nagyobb előnyben vannak a gazdagabb és fejlettebb országok (Kína, Japán stb.). Ezek szerint az elméletet elsajátítottad és most már a tapasztalás szakaszában vagy ezek szerint? smileeee.gif  cool.gif Az általános ismereteket, aki utána jár természetes, hogy el tudja sajátítani, de mélyebben utána nézni, arra kell szerintem némi idő. Egy történelmet sem tud az ember két év alatt megtanulni, sőt ha jól emlékszem 6 év, ha gimis szinten szeretné valaki tanítani. Hat év tiszta történelem. És szerintem valahol még az is kevés. Én kívánom neked, hogy sikerüljön publikálnod smileeee.gif smileeee.gif  rolleyes.gif 
Nem hinném, hogy valaha a tudomány ki tudja, vagy ki fogja szolgálni a környezet. Sajnos ahogyan telik az idő és minél több új eszközöket gyártunk annál többet ártunk magának a Földnek is. A kárt már nem lehet visszacsinálni, vagy meg nem történté tenni.  Amíg nem tudunk mi magunk ózont csinálni, mi magunk kőolajat, földgázt és egyéb dolgot csinálni, addig nem tudunk tovább lenni. 

Nem is erre céloztam, egyszerűen annyira, hogy (veszélyesebb) antiszociális személyiségzavarral rendelkezők, akik ölnek, (élvezettel) ártanak másoknak, valószínűleg fog enni húst, bár eltudom képzelni, hogy valamiért mégsem. A vegetáriánusokat nem védtem, holott én már azt is nagyra tartom, hogy valaki erre az útra tért, azonban a vegánság nem csak arról szól, hogy mit eszel és mit nem, így tegyük fel, hogy valaki nem eszik semmilyen állati eredetűt, közben másoknak árt, nem feltétlenül embereknek. Ebben az esetben az a valaki nem nevezhető vegánnak. Megjegyezném, hogy (sorozat)gyilkosok közül sokaknak élvezetet okoz már maga a hús fogyasztás is (pláne azoknak, akik embert esznek). Az, hogy valakinél hamar felmegy a pumpa nem egyenértékű ezekkel.
Nos, mivel az etológia még viszonylag friss tudományág (persze tény, hogy azelőtt is létezett, hogy kijelentették volna), így képes vagyok olyan dolgokra felfigyelni, amit még nem jegyeztek fel. Révén, hogy folyamatosan vannak új anyagok, illetve hiába olvastam számtalanszor ilyen-olyan kiadást, biztosan van olyan dolog, ami elkerülte a figyelmemet. Szerintem a mai világban nagyon kevesen mondhatják azt magukról, hogy mindent tudnak az adott tárgyról – valószínűleg még akkor sem, ha már évtizedek óta azzal foglalkozik. Így tehát sohasem fogom azt állítani, hogy nincs mit tanulnom mások felfedezéseiből, de tudásom túlnyúlik az általános ismereteken és tény, hogy jelenleg is tanulok – ahogy azt majd egész életemben.
Számtalan alternatíva van a kőolajra és földgázra, ugyan nem vagyok a szakértője, azt nem jelenteném ki, hogy az ózón réteg csak miattunk csökken. Valóban borzalmasan pusztítjuk a Földet és tény, hogy jelen helyzetben számtalan felfedezés csak árt a természetnek, azonban, mint mondtam van más út is. Amennyiben az emberiség a továbbiakban is létezni kíván, akkor előbb-útibb meg kell változnia, ha nem, megy azon fajok után, melyeket elpusztított.
Idézet (AmyVie @ 2015.07.19. 22:43)
(…) Ohh, bocsánat! Azt feltételeztem, hogy van neked diplomád, amiért kérkedtél vele, ezért kértelek, scanneld fel, mert szívesen megnézném.  Amúgy az miért gáz, ha megkértelek, hogy scanneld fel a diplomádat (…) Ha nem vetted volna észre, az gúny és irónia volt, mivel nincsen diplomád, amire annyira nagyra voltál (ezért írtam, mert tudom, nincs mit felscannelned, lehet, hogy később lesz, de jelenleg nem az hogy három, de egy sincsen). Ez nem meghazudtolás, egyszerűen nem érezted mi az a gúny… Hupsz, ez a szánalom. 

Szívem,
nem azt mondom, hogy kevesebb az IQ-d, hanem azt, hogy primitív vagy! Én ezt nem intelligenciádra értem, hanem a stílusodra, a szavaidra, a mondandódra. Nem tudom megfigyelted-e, de evvel a hozzászólásoddal már nem is tűnsz primitívnek, mint az előzővel, sokkal kulturáltabb vagy, ha visszafogod magad. Nem szép egy lány szájából, de ha neked jól esik, káromkodj, mint egy kocsis. Ettől az én szememben csak primitívebb leszel, semmi több.  Na miért védem? Látom, nagyon piszkálja ám a fantáziádat, hogy miért szálltam be ebbe a topicba írni és miért reagáltam a mondandódra, amivel tulajdonképpen lep.arasztoztalak, mert úgy viselkedtél.
(…)
A becenevedre visszatérve, ezer örömmel adtam, reméltem, hogy tetszeni fog és bevallom örülök nagyon, hogy kitetted! meghajolo.gif  thumbsup.gif  Bár annak még jobban örültem volna, ha még by: AmyVie-t is odatetted volna, csak hogy tudják az emberek, a tagok, hogy kihez kell fordulni, ha jó becenevet szeretnének. De képzeld, annyira belelendültem most a becenevek gyártásába, hogy kitaláltam neked még egyet: Ganajtúró bogár. Hát ez hallod sokkal jobban illik rád, mint ez F-ecske, és a P-cske. Gondold el: Phadrea aka Ganajtúró bogár. Hát ez sokkal megtetszetősebb, mint a másik. Kérlek, ezt tedd ki és by-old, hogy én készítettem. blush.gif  smileeee.gif

Ugyan (privátban) már említettem pár dolgot, révén, hogy úgy is tíz ember popcornnal a kezében nézegeti a szóváltásokat, úgy gondoltam ide is írok ezzel kapcsolatban.
Ezt a dolgot alaposan félreértelmezted, a három diploma, EQ és IQ teszt kérés nem arra utalt, hogy Phaedrá-nak már megvan, a hangsúly azon volt, hogy Beyla mindenkit (akkor épp engem) lehülyézik, csupán azért mert másképp vélekedik valamiről, vagy más a kora, holott bizonyos, hogy ő sem jobb semennyivel, mint a „másik tíz.” Másfelől még mielőtt elkezdtem írni a topicba, visszaolvasgattam pár hozzászólást és azt kell mondanom – hogy a te logikát alapján Beyla primitív.
Egyébként azt sem értem, hogy mi az összeköttetés az ember neme és az általa használható szavak közt.
Mint már említettem, ugyan én kifejezetten szeretem a ganajtúróféléket, tisztában vagyok azzal, hogy te ezt most (erős) sértésnek szántad. Ilyen elveken lassan már a sz**kupacot is adhatnád neki… hiába írtad, hogy az OKJ/ELTE becsmérlésén akadtál ki, valahogy ebből azt veszem észre, mintha ezeket inkább kifogásnak használnád azért, hogy lehordhasd „F/P-cskét.”
(egyébként örülök annak, hogy leszoktál a gigantikus betűkről)
1 felhasználónak tetszik: Phaedra
14 oldal 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!