Idézet (Darkness @ 2015.07.17. 09:47)
...
Nem vallom magam minden területen tájékozottnak, ahogyan Te sem vallhatod be azt, hogy minden egyes dologról olyan mélyen és áthatóan tudsz, hogy szinte könyvet adhatnál ki róla, vagy konferenciákra járhatnál, ahol Te magad mesélsz róla.

Nincsen olyan ember a Földön, aki mindenről tud mindent. Szóval viszonozom a gúnyolódásodat, Te sem vagy mindenható, így egyes dolgokról még halvány pikulád sincsen, szóval eltekintem neked, ha nem ismerkedtél meg szó szoros értelemben a nyers vegetarianizmusról (első leveledbe még helyesen sem tudtad leírni, szóval elgondolkodtató)
Igen, látom fogalomzavarban szenvedek ezek szerint, és kérném a TE véleményedet. Mit mondasz arra, aki vega, nem eszik húst, illetve semmilyen formában nem is fogyasztja azok által készített termékeket (sajt, tej, kefír stb) és kínozza az állatokat, veri őket és bántalmazza. Megkérnélek, hogy magyarázd meg nekem, az állatbarát csak azért, mert nem eszik húst?

Értem én, hogy a téveszméim téged nagyon zavarnak, de nem tudok mit csinálni, ez van, ezt kell szeretni. Én sem bántalak Téged, nevezlek ostobának és bunkónak, mert szerinted jó a vega életmód. Hajrá!
Én bíztatlak, tedd azt, amit Te a saját életednek jót látsz, de ne kérd azt mástól, hogy hasonlóan tegyen. Nem tudsz sem engem, sem mást megváltoztatni, hogy linkelsz videókat, vagy raksz be képeket és azt mondod, azt kell tenni, amit Te látsz jónak. Nagyobbrészt lehet, hogy családi nevelés által állsz így hozzá, vagy mások véleménye hatott rád. Én ebben hiszek, és nem éppen a Te szavad dönti el az én és mások szemében azt, hogy állatbarát vagyok-e vagy sem. Én annak vallom magam, és kereszténynek és magyarnak. És nem neked osztották ki azt a lapot, hogy ezt megítélted (sem azt, hogy hol és mikor gyakorolom azt, hogy magyar vagyok és keresztény) – Ez itt le van zárva!
Stephen Hawking egy igen nagy elme, és nagyobb is lehetett volna, ha nem kapta volna el a Járványos gyermekbénulást. A kihasználást nem értem, én ha akkoriban éltem volna, nagyon nagy örömest dolgoztam volna együtt Stephennel, az egyszer biztos! Persze, hogy nem tudok űrszondát tervezni, de akik a NASA-nál dolgoznak igen, ahogyan egy rossz WC tartályt sem tudok megjavítani, vagy egy rosszul működő csapot sem, de szerintem te sem. Ezekhez még kevesebb gondolkodás kell, mint egy ívfűtés rakétahajtómű megalkotásához. Igen, az én tudásom könyvekből származik, amit nálam idősebb professzorok írtak
(innen látszik, ha valaki tanult ember, vagy nem). Szerintem ezt egyáltalán nem rossz dolognak kell felfogni. valaki erre szentelte az életét, hogy szavakba öntötte mi a Taylor formula, hogyan tudunk parciális deriválni, vagy integrálni, vagy hogyan tudunk megoldani többszörösen összetett egyenletet.
Én kalapomat emelem ezek az emberek előtt, és neked is azt kéne, mert előtted más ember találta fel a vega életmódot, azt, hogy milyen részét eheted meg annak a növénynek, vagy nem! Szóval mutass némi tiszteletet azok iránt, akik botanikusok és a növényeket tanulmányozták!
Öhm, nem tudom hányas vagy magyarból,
de Dancsó szavaival élve, internetből és magyar nyelvből 1-es. 
Az intelligens civilizáció=emberiség, nekem az intelligens és az intelligencia szó nem egyezik meg, de javíts ki, ha tévedek. Az intelligens civilizációt az emberiségre szokták használni, mivel a mi Galaxisunkba, mi vagyunk az egyetlen értelmes, intelligens civilizáció, de ha felfedeztek/vagy felfedeztél egy új intelligens civilizációt a Spirálkarokban, akkor mindenképpen hívj meg a konzultációra/konferenciára, mert azt saját szemmel akarok látni!
Ohh, akkor ezek szerint etológusnak tanulsz?

És melyik egyetemen amúgy?

Erről szívesen hallanék többet is, nem csak annyit, amennyit futólag említesz róla egy mondatot. De persze, tudom, Te nem szeretnél villogni és felvágni ezzel Amúgy nem megbántani akarlak, de nagyon örülök, hogy beivódott a szótáradba az űrszonda, látom valamiért neked nagyon megtetszett ez, de vannak mellette letapogató scannerek, műholdak és még sorolhatnám, szóval haladjunk a korral és a technológiával!

Az állatok tudomásom szerint a megélhetés miatt vándorolnak, ahogyan az ember is, ha nincsen meg már az ottani föld eltartó képessége. Nem azt mondom, hogy az állatoknak nincsen eszük, vagy egy kis csirányi gondolkodásuk, mert van (például, ha macska szeret dorombol, a kutya tud bosszúálló is lenni, ha eléggé akaratos és rászólsz valamiért és még sorolhatnám). nyilván volt idő, mikor még a női menstruációt sem tudták mire vélni, volt idő, mikor a betegségeket sem ismerték fel és még mondhatnám tovább – tényleg volt idő, amikor még semmit nem tudtunk.

Természetes, hogy egy állat is érző lény, ahogyan egy szőlő tőke is ugyanúgy lehet. A mai tudomány azonban még nem tud fordítani állatok nyelvéről emberire és fordítva. Ez a jövő zenéje erősen. Tudom, hogy vannak, miért ne lennének, ezért kérdeztem, hogy valamelyik szervezetnek vagy e netán a tagja, de akkor ezek szerint nem.

Kifejheted, bőven van hely, hogy Te mit tapasztál, és milyen non profit szervezetnél voltál.
Hát, nem szabadna ennyire becsmérlően lenned a másikra, csak azért, mert nem értesz vele együtt. 
Szerintem bőven vitatható, hogy ki mit tesz meg a Földért azért, hogy életben maradhasson az. Semmit nem teszel Te többet a világ/Föld nevezetű bolygónk megmaradásáért, mint én, vagy a szomszéd fiú, vagy akárki más. Jársz kocsival? Használsz tömegközlekedési eszközt?! Vagy csak sétálsz, és biciklivel jársz?
Na akkor hajtok fejed neked, hogy teszel valamit a bolygónkért, mert Te/vagy a szüleid nem indítasz be személygépjárművet, ezáltal az autó nem bocsájt ki kipufogógázt, nem növekedik a szmog és nem rontja el a bioszféra együttes által kialakított légkört – na ekkor teszel valamit a bolygóért, az kaksit sem ér, ha Te vega vagy.
Ebben egyetértek veled. Sajnos az ember megjelenése a Földön tényleg a végső pusztuláshoz fog vezetni. Tulajdonképpen, ami kialakult 4,6 milliárd év alatt azt egy jó 100.000 év alatt szinte teljes mértékben leművelte és lepusztította az emberiség. Ezt aláírom. Egy idő után a túl sok szmog, az autók, a technikai lakhatatlanná teszi Földet, nem lesz a Földnek eltartó képessége, felbomlik a bioszféra, hidroszféra, atmoszféra, litoszféra együttes (=A Föld alrendszerei). Én úgy gondolom, hogy nem az hozza el a kihalást. Nem tudom mennyire vagy ismert, vagy mennyire tanulmányoztátok, ha egyáltalán tettek ilyet magát a Föld történetét földrajz órám gimnáziumba (bár mondom, nem tudom milyen kategóriájú iskolába jársz, és ott hogyan folyt a földrajz tantárgy oktatása). Nekem három hasonló kurzusom volt ebben az évben, és igen részletességgel tanultam róla. Tulajdonképpen a Prearchaikum óta (=4,6 milliárd év) egészen a Kainozoikumig (holocénig egészen pontosan) több mint 6 nagy kihalási ciklus volt (és téveszme, mert a kréta/paleogén az nem a legnagyobb volt, de mégis azt tudja mindenki,
nem várom el Tőled, hogy megértsd, de ott haltak ki a dinoszauruszok..). és ott még nem volt ember. Akkor ott miért történt meg a kihalás? Ez mindig is bekövetkezett, még az ember megjelenése előtt és be is fog. Igaz, az ember tesz érte is, de szerintem nem mindenért okolható az emberiség.
Talán nem mondtad, hogy felettem állsz, de a szavaid egyből arra utalnak, lehet, hogy nem arra szántad, de mégis úgy hatott.

Ezért írtam, hogy én ilyen szempontból
„feletted” vagyok, mert nem próbállak megtéríteni. Ha Te ebben hiszel, én áldásomat adom neked,
de ne hívj engem téveszmésnek csak azért, mert ember vagyok, mint te, és másban hiszek. Én úgy érzem, hogy azért mert emberek vagyunk és tudunk gondolkodni, és cselekedni, emiatt másabbak vagyunk, mint az állatok. Próbálom megérteni a gondolkodásmódodat avval, amit mondasz, de nem értem.

Ha számodra mindenki egyenlő, akkor miért írsz füzetbe? Miért gyalogolsz át füvön, gazon, növényen? Miért eszed meg a növényt? Mert hagyod, hogy gabona aratáskor a kombájn legázolja és levágja a szárát és bebálázza? Az ellen miért nem lázadsz fel? Neked nem ér ezek szerint semmit a növény, aki Oxigént és megélhetést biztosít?
Hát milyen képmutatás ez már elnézést… Én nem elmebetegezem le azt, aki vágóhídon dolgozik. Volt osztálytársam, aki terhesen ott dolgozott, mert nem volt más munka. Akinek van gyomra hozzá, hajrá! Én orvos/sebész sem lennék, mert nincsen meg bennem az, hogy elviseljem a vért, a szagot, és a tudatot, lehet, hogy az én kezem között hal meg valaki - tudom, tudom, senki nem kíváncsi a magánéletemre, de ezt le kellett írnom pont amiatt, amiért azt mondod milyen dolog, hogy megeszem a húst, de nem foglalkoznék mészáros, vagy hentes szakmával.
Szerintem ez az én dolgom, hogy mihez van gyomrom, és mit csinálnék szívesen. Ha Te ennyire szeretsz zöldséget enni, miért nem tanyán élsz, vagy miért nem veszel meg több hektáros földet és kapálod, gyomlálod, szántod, műveled te magad?
Talán mert nehéz, p*raszti munka?
Sajnálom, hogy a
„téveszméimet” nem tudtad orvosolni, elég nehéz eset vagyok.
Idézet (Phaedra @ 2015.07.17. 17:36)
.....
Óóó, dehogy untam meg a vitát, csak éppen egyéb dolgom volt és nem tudtam rendesen visszaírni, de most komolyan annyira repdesek F-ecske az örömtől, hogy engem hiányolsz, hogy huhh…

Legyeznem kell magam, mert itt elalélok még a végén a megtiszteltetéstől, hogy hiányoztam.

Na akkor kezdem nevén nevezni a dolgokat, ha már itt tartunk. Nem értelek F/P-cske, ha nem tetszik valakinek az epés, megjegyzése minek kell rá reagálni? Nem kötelező elolvasni sem, visszaírni meg pláne. Érdekes én írok valamit, két hét múlva érkezik rá egy komi, B ír valamit, hatan rögtön ráugranak. Nem gondolod, hogy ez már kicsit szánalmas és megrögzött dolog? Nem tudom hány éves vagy, de azért a stílusod alapján elgondolkodtató az, amit írsz.

Légy a vendégem és vesézz ki engem, tippelj hány éves vagyok, mit tanulok és vitasd meg azért is, hogy nem úgy van az. Készséges állok ám elébe

Szerintem inkább Neked van azaz égető és őrjítő vágyad, hogy bezsebelhess khm,8 lájkoló népet? Megszakad érted amúgy a szívem így ezek után, hogy a nagy elismerésedet csak nyolc ember tartja valamire.
Kérlek, scanneld fel a három diplomádat, és kérlek az IQ teszted eredményét is, mert éget a vágy egyébként, hogy lássam. Te mondod, hogy másokat ugatnak le? Ne haragudj, Te is ugyanazt csinálod, csak nem látod be, ami szerintem elég szánalmas dolog már nem azért. Igazad van, OKJ-t szinte mindenki szerezhet, aki leteszi az érettségit, de szerintem nem mindegy milyen eredménnyel. Egy OKJ-s képzés is lehet ugyanolyan nehéz, főleg ha kitűnőségre hajtasz, mint egy egyetem. Szerintem nem kell leszólni azt, OKJ-ra jár, főleg azért, mert semmivel nem több az, aki egyetemre jár
(én sem tartom magam többnek, sőt ugyanúgy elismerem azt, aki OKJ-n teljesíti az általa megálmodott szakot). Tudom, senkit nem érdekel az én életem, de igenis vannak olyanok szakok, amit nem indítanak se BSc-n, sem MSc-n. Ilyen például az idegenvezető, azt maximum felsőoktatási OKJ-n lehet tanulni.
Szóval szerintem igencsak vegyél vissza abból, hogy lekezeled az OKJ-t.
Húúú, el vagyok képedve és borzadva!

Nem talpnyalizásból mondom, de
Darknessben legalább látok valami értelmet, és némi jó modorságot, de P-cske elszomorítóan
par*szt stílusod van. Lehet, hogy neked menő káromkodnod, mint a kocsis, de hogy primitívvé is tesz, azt is meg kell hagyni. Ha ennyire szeretnéd hirdetni a vega életmódot, akkor nyugodtan keresd ki ebből a 201 oldalas tanulmányból azt, ahol igenis leírja, hogy márpedig a vegák 100.000.000.000 emberből legalább a fele 20 évvel többet él, mert vega. Vagy mutasd meg a videóban, ami majdnem 1 és negyedórás, hogy hol soroltat fel ész érveket a vegaság mellett.