Kegyetlenség a tanulók számára a koránkelés
2013. április 25. 19:44
Én mostanában 6 órakor kelek, vagy egy kicsit előtte, egész jól bírom, bár akadnak napok, amikor csak fél hétkor tudatosul bennem, hogy fel kéne kelnem. Már csak az a bibi, hogy jövőre 7:15-kor fognak kezdődni az óráim, vagyis gyakorlatilag minden nap 0. órám is lesz. Egyelőre fogalmam sincs hogy fogom megszokni, mikor most általában akkor indulok el itthonról a suliba. Az első két hónap kegyetlen lesz, az biztos.
2013. április 25. 19:54
|
|
SpecialError |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.12.27. Hozzászólás: 664 Csatolások: 160 Azonosító: 192434 offline
|
Nem rég olvastam egy cikket pont az alvásról és ott azt írták, hogy igazából a bioritmus határozza meg azt, hogy ki mikor kel kipihenten. Vannak olyanok, akiknek 6-7 óra alvás elegendő a regenerálódáshoz másoknak 10-12 is kellhet, illetve, hogy ez nem változtatható.
2013. április 25. 20:08
"SpecialError :
Nem rég olvastam egy cikket pont az alvásról és ott azt írták, hogy igazából a bioritmus határozza meg azt, hogy ki mikor kel kipihenten. Vannak olyanok, akiknek 6-7 óra alvás elegendő a regenerálódáshoz másoknak 10-12 is kellhet, illetve, hogy ez nem változtatható."
és az normális ha nekem 3-4 óra alvás elég?
Nem rég olvastam egy cikket pont az alvásról és ott azt írták, hogy igazából a bioritmus határozza meg azt, hogy ki mikor kel kipihenten. Vannak olyanok, akiknek 6-7 óra alvás elegendő a regenerálódáshoz másoknak 10-12 is kellhet, illetve, hogy ez nem változtatható."
és az normális ha nekem 3-4 óra alvás elég?
2013. április 25. 20:21
|
|
ilus1996~Hope~ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.28. Hozzászólás: 3131 Csatolások: 116 Azonosító: 134089 offline
|
Érdekes cikk!
Én mindig is korán keltem. Volt 10-11 koromba olyan, hogy későig voltam fel és persze nehéz volt felkelnem. Hétvégenként aludtam 9-nél tovább.
Ám egyik nap anya le is szólt, de nagyon ,hogy fejezzem ezt be. Nem tesz jót nekem, ha sokáig fent vagyok.( igaz előtte is eleget mondogatta, de akkor elhagytam a fülem mellett)Rájöttem ,hogy tiszta hülyeség ez az egész. Elvégre honlap is van nap, ezért felesleges éjfélig fel lennem. Éppen ezért 6.-9-ig első fél évéig fél 10-kor már ágyba voltam és rájöttem, hogy jót tett nekem ez. Nem voltam sose nyűgős, sőt feltűnt, hogy egyre korábban kelek mgé hétvégenknét is. A mai napig odáig jutottam el, hogy hétvégén is, ha lefekszek 2-kor akkor már 7-kor kipattanok az ágyból. Nekem már berögzült az agyamba a korán kelés. Hétköznap pedig 11 előtt még mindig lefekszek és nekem az a max 8 óra alvás bőven megteszi.
Most arra utalok ,hogy kinek, hogy bírja a szervezete és az idegsejtjei. Mert én az utóbbi évekbe 8 óránál tovább nagyon ritkán aludtam. És nagyon nem is voltam fáradt napközt.
Tény, hogy olyan embernek, akinek nehezebben bírja el a szervezete a 5-7 óra alvást annak ajánlatos korán lefeküdni.
Érdekes, hogy sokan azt írják ,hogy alig jut idejük a 6-7 óra miatt a magánéletükre. Őszintén én is az 5 napból 3 nap fél kettőnél korábban nem végzek. De túlélem. Minden napot.
És tiszta hülyeségnek tartom, hogy 10 órakor kelljen menni ugyan is mihelyst felkelsz készülnöd kell a suliba aztán pedig úgy végzel az óráid szerint fél kettőkor legkorábban, legkésőbb 17-18, attól függ mennyi a legtöbb óráid száma. Na onnantól pedig csak haját és tanulás, és aztán pedig le is fekhetsz. Hát tényleg ezt akarjátok...ezzel csak rosszabb lesz.
Az én anyám például 10-12(nem emlékszem pontosan) éves koromba elment egy ápolónői szakmára( kedvezőbb, mint a régebbi szakmája). 11-kor ment és este 7-kor jött meg belőle. Na hát az nem semmi. Mindennap tesóm jött fel értem a suliba. Anyámnak pedig nem volt összeegyeztetni a házimunkával. Már sajnáltam is, mivel egész nap be volt osztva a napja. délelőtt elvégezte a házimunkát aztán suliba ment, aztán pedig haza jött tanult és lefeküdt. Nagyjából ebből állt a programja.
Éppen ebből okulva én egyáltalán nem örülnék, ha 8-nál később kéne jönni, mert így a délután egy kis idejére sem lenne időnk. Szóval tök felesleges 10-re betenni. Ide nem későbbi kezdés kell, hanem korábbi fekvés.
Én mindig is korán keltem. Volt 10-11 koromba olyan, hogy későig voltam fel és persze nehéz volt felkelnem. Hétvégenként aludtam 9-nél tovább.
Ám egyik nap anya le is szólt, de nagyon ,hogy fejezzem ezt be. Nem tesz jót nekem, ha sokáig fent vagyok.( igaz előtte is eleget mondogatta, de akkor elhagytam a fülem mellett)Rájöttem ,hogy tiszta hülyeség ez az egész. Elvégre honlap is van nap, ezért felesleges éjfélig fel lennem. Éppen ezért 6.-9-ig első fél évéig fél 10-kor már ágyba voltam és rájöttem, hogy jót tett nekem ez. Nem voltam sose nyűgős, sőt feltűnt, hogy egyre korábban kelek mgé hétvégenknét is. A mai napig odáig jutottam el, hogy hétvégén is, ha lefekszek 2-kor akkor már 7-kor kipattanok az ágyból. Nekem már berögzült az agyamba a korán kelés. Hétköznap pedig 11 előtt még mindig lefekszek és nekem az a max 8 óra alvás bőven megteszi.
Most arra utalok ,hogy kinek, hogy bírja a szervezete és az idegsejtjei. Mert én az utóbbi évekbe 8 óránál tovább nagyon ritkán aludtam. És nagyon nem is voltam fáradt napközt.
Tény, hogy olyan embernek, akinek nehezebben bírja el a szervezete a 5-7 óra alvást annak ajánlatos korán lefeküdni.
Érdekes, hogy sokan azt írják ,hogy alig jut idejük a 6-7 óra miatt a magánéletükre. Őszintén én is az 5 napból 3 nap fél kettőnél korábban nem végzek. De túlélem. Minden napot.
És tiszta hülyeségnek tartom, hogy 10 órakor kelljen menni ugyan is mihelyst felkelsz készülnöd kell a suliba aztán pedig úgy végzel az óráid szerint fél kettőkor legkorábban, legkésőbb 17-18, attól függ mennyi a legtöbb óráid száma. Na onnantól pedig csak haját és tanulás, és aztán pedig le is fekhetsz. Hát tényleg ezt akarjátok...ezzel csak rosszabb lesz.
Az én anyám például 10-12(nem emlékszem pontosan) éves koromba elment egy ápolónői szakmára( kedvezőbb, mint a régebbi szakmája). 11-kor ment és este 7-kor jött meg belőle. Na hát az nem semmi. Mindennap tesóm jött fel értem a suliba. Anyámnak pedig nem volt összeegyeztetni a házimunkával. Már sajnáltam is, mivel egész nap be volt osztva a napja. délelőtt elvégezte a házimunkát aztán suliba ment, aztán pedig haza jött tanult és lefeküdt. Nagyjából ebből állt a programja.
Éppen ebből okulva én egyáltalán nem örülnék, ha 8-nál később kéne jönni, mert így a délután egy kis idejére sem lenne időnk. Szóval tök felesleges 10-re betenni. Ide nem későbbi kezdés kell, hanem korábbi fekvés.
2013. április 25. 20:56
|
|
szabina2522 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.06. Hozzászólás: 1359 Csatolások: 0 Azonosító: 195503 offline
|
Én 9 órát alszok, de nekem nagyon kevés!!!!! Ha 9-kor kezdődne a suli, simán ki tudnám pihenni magam
2013. április 25. 21:14
|
|
Mixioner14új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.26. Hozzászólás: 58 Csatolások: 0 Azonosító: 196819 offline
|
Én a korán kelők csoportját erősítem, de 6-7 óránál többet képtelen vagyok aludni. Mondjuk olyan volt már, hogy bealudtam irodalmon egy 10 percre
2013. április 25. 21:23
Idézet (Az a Lány blogja @ 2013.04.25. 16:44)
Hát, ezt elküldhetnék a Parlamentbe is, mert kurvára elegem van a 0. óra tesiből..
OFF: Nekem meg a délután tesiből. Oké, elismerem, hogy annak tök hasznos, aki hétköznap nem tud edzeni/táncolni, de arra ott a hétvége és úgy is bele lehet osztani az időt, hogy jusson időt max. 10-20 perc tornára. Általában szerintem ilyenkor mindenkinek 6-7 órája van, ami fárasztó lehet, főleg akkor, mikor témazárót írunk, felelünk, dogát írunk stb. Aztán nagyon kevés idő van kajálni. Ez kb. 10-20 perc, mert negyed háromtól fél háromig tudnak a tanulók menzára meg különböző helyekre menni, ahol normálisan kajálhatnak. Fél háromtól négyig tart az óra - amit nálunk csak 1 darab tanár tart meg kb. 55-60 emberre. Ezalatt a másfél óra alatt meg nem tud úgy figyelni, hogy órának lehessen mondani. És ezzel kapcsolatban azt is baromságnak tartom, hogy 3.-tól, 5.-től, 9.-től felfelé növekvő évfolyamoknak részt kell venniük az órákon. És aki nem jár, az meg kapja az igazolatlan órát, aztán a papírt is, mennek családlátogatóba vagy behívnak ilyen-olyan hivatalokba, ahol egy megfelelő indokkal elintézik a dolgot pár igazolatlannal stb. (Nekem ezt az ofő mondta.) Nem is tudom, hogy egy 12.-es vagy végzős, ha nincsen táncórája vagy edzése hogyan tudja ezt megoldani. Úgy értem, hogy ilyen esetben a tanulók 95%-a biztos, hogy az érettségihez választja majd a délutáni faktokat, mert az fontosabb, mint végigugrabugrálni egy órát... (Viszont ha jól tudom, amikor nincs ott, kér mondjuk orvostól igazolást, akkor nem lesz meg a kötelező óraszám...) Hoppá, nem akartam ennyire elkanyarodni a témától.
ON: A cikk nagyon érdekes lett. Ahogy előttem írták, sokkal jobb lenne, ha a tanítás 8-kor kezdődne. Főleg annak lenne jó, aki busszal/vonattal közlekedik, így időben beérne. Ha hullafáradtan bemész - főleg úgy, hogy az 1. órán témazárót ír az ember - akkor biztosan nem tudsz majd úgy koncentrálni, hogy odafigyelj a jegyzetelésre, tanárra, dolgozatra, mert eleve nem úgy ülsz be, hogy az energiaszinted megfelelő lenne. Én is hiába fekszek le korábban hétköznap, mint amúgy szoktam, ugyanolyan kialvatlan vagyok.
2013. április 25. 21:25
|
lA-dONNA |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.02.05. Hozzászólás: 2930 Csatolások: 110 Azonosító: 144776 offline
|
Az tény, hogy én is sokkal kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb vagyok ha ki tudom magam aludni... jobban kell az nekem mint mondjuk a kaja vagy bármi xD Ha választani kell mindig az alvást választom, van hogy szabadidőmben 12 órát is tudok egy huzamban aludni, de új ember vagyok utána :") A hétköznapokról meg ne is beszéljünk... körülbelül a zombik különbül néznek ki
Szóval igen, itt se ártana bevezetni, hogy később keljenek a diákok, de mondjuk az is rossz ha később mehetünk haza, úgyhogy nincs igazság xD
2013. április 25. 21:56
|
|
Jenna Ellingtonvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.04.27. Hozzászólás: 360 Csatolások: 82 Azonosító: 174299 offline
|
ez nagyon jó cikk!
2013. április 25. 22:07
|
|
ABBAManiaEuropean |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.01. Hozzászólás: 2126 Csatolások: 85 Azonosító: 159879 offline
|
Idézet (Charlotte Benning @ 2013.04.25. 17:19)
Rózsikát inkább végigrángatnám egy "reggel 5-kor kelünk és délután 4-ig suliban vagyunk, miközben mindenfélével tömik a fejünket" napon. Rá is ráférne még némi iskolapad.
Azt megnézném.
1 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow
2013. április 25. 22:13
|
|
LeslieLoravisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.05. Hozzászólás: 441 Csatolások: 0 Azonosító: 138039 offline
|
...ezzel a cikkel teljesen egyetértek! Hányszor mondogatom én is ezt. Nálunk 7:45 re kell beérni és 6 kor kelek, borzalmas, utáolm, és egész nap olyan vagyok mint egy holdkóros
És soha nincs időm kipihenni magam, mert tanulni kell, vagy valami külön órám van... Amúgy álmos vagyok, úgyhogy megyek is aludni ^^ mmm de jó lesz
2013. április 25. 22:25
|
|
xxxddd |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.06.02. Hozzászólás: 946 Csatolások: 561 Azonosító: 128694 offline
|
igen valakinek 3-4 óra alvás is elég.. kb. egy hétig:D utána akkor is kijön a fáradtság kialvatlanság és elalszik egyhelyben
nekem 8-kor kezdődik alapból a tanítás.. hétfőn 8-tól néha 4-ig bent vagyok suliban aztán kedden 7:30-tól 15:30-ig a faktok miatt, és szerdán is 7:30-as kezdés van 14:30-ig csütörtökön és pénteken kell 9-re mennem (mert a fakt 0. és 1. órában van egybetartva) de akkor is kettőig suli szóval elég sűrűek a napok és én egyetértek, ha fel kel korán az ember és 8-tól már is témazáró van vagy valamilyen dolgozat nem tud úgy koncentrálni, de már később sem igazán szerintem. Mindenkinek be kell tudnia osztani az idejét, hogy eleget aludjon, de hát én is sokszor mondom, hogy 24 óra egy napra kevés:D
2013. április 25. 23:52
|
|
Hailie95Ani_1D |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.21. Hozzászólás: 7221 Csatolások: 0 Azonosító: 158900 offline
|
Ez abszolut az emberen mulik, hogy mit hogy tesz meg magaert.
Sajnos en is azok koze tartozom, akik ejfelig is fenn vannak, ha van suli masnap. Szerencsre mivel Londonba jarok suliba,igy 9kor kezdodik a tanitas es negyed 8kor kelek csutortokon meg delre jarok.
Es ezt en is hallottam, h a tiniknek 9 ora kell legalabb, hogy egeszsegesek legyenek.
Sajnos en is azok koze tartozom, akik ejfelig is fenn vannak, ha van suli masnap. Szerencsre mivel Londonba jarok suliba,igy 9kor kezdodik a tanitas es negyed 8kor kelek csutortokon meg delre jarok.
Es ezt en is hallottam, h a tiniknek 9 ora kell legalabb, hogy egeszsegesek legyenek.
2013. április 26. 12:06
|
|
OneHundredMillionúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.01.16. Hozzászólás: 67 Csatolások: 0 Azonosító: 194145 offline
|
ja hát a korai felkeléstől én is rohadtul ki vagyok!! minimum 10-ig kell aludnom hogy rendesen kialudjam magam
2013. április 26. 12:34
Hát, igen. Az én mottóm:
,,Nem az a baj, hogy későn fekszem le, hanem, hogy túl korán kelek"
,,Nem az a baj, hogy későn fekszem le, hanem, hogy túl korán kelek"
2013. április 26. 13:03
|
|
D.KPOPvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.20. Hozzászólás: 464 Csatolások: 0 Azonosító: 196411 offline
|
De jó lenne ha bevezetnék, hogy 10-kor kell menni a suliba!!!Úgy kipihentebbek lennénk!!!!És jobb jegyeket is szereznénk, mert jobban odafigyelünk!!Jó cikk lett!!
^-^
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Nem látják szívesen már az USA-ban.
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Megszólalt a jogi csata közepén.
Felismerhetetlen új frizurájával Christina Aguilera
Felismerhetetlen új frizurájával Christina Aguilera
Új frizurával jelent meg.
Jessica Chastain levágatta az ikonikus tincseit
Jessica Chastain levágatta az ikonikus tincseit
Olyan menő bobra váltott, hogy te is ilyet akarsz majd.
Kék szemöldökkel jelent meg Amanda Bynes
Kék szemöldökkel jelent meg Amanda Bynes
Merész külsőre váltott.
Nagypapa lett Eddie Murphy és Martin Lawrence
Nagypapa lett Eddie Murphy és Martin Lawrence
Közös unokájuk született.
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Kiderült, hogy mivel vádolják.