Starity

Kegyetlenség a tanulók számára a koránkelés

6 oldal 1 2 3 4 5 6
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. április 25. 17:58 #41
- törölt felhasználó -    
Idézet (Lucille @ 2013.04.25. 17:50)
Örülök annak, hogy valaki végre kimondta ezt, aki nem számít már diáknak. 
Persze nálunk ezt nem fogják felfogni, azzal a csöppnyi agyukkal (ha megvan) még több felesleges órát akarnak. Ha viszont mindenféle barom órát (olyat is hallottam, hogy sakkórát is terveznek) beiktatnak a szép órarendbe, már kész szerencse lesz, ha hatra otthon leszek. Mit érdekli őket, mi iránt érdeklődünk igazán, és mi iránt nem...

Én etikáról vagy hittanról hallotam, ugye meggyöződés szerint. Momentán nem lenne baj. A Klebelsberg-féle oktatási rendszerben az elemi iskolásokat nem csak írni olvasni számolni tanították meg, hanem viselkedni is, bár akkor még tekintély elvűség volt, míg most jószerivel le se szarják a tanárt.
2 felhasználónak tetszik: Beyla, Sally Sparrow
2013. április 25. 18:00 #42
- törölt felhasználó -    
Idézet (wrestlingfan @ 2013.04.25. 17:58)
Én etikáról vagy hittanról hallotam, ugye meggyöződés szerint. Momentán nem lenne baj. A Klebelsberg-féle oktatási rendszerben az elemi iskolásokat nem csak írni olvasni számolni tanították meg, hanem viselkedni is, bár akkor még tekintély elvűség volt, míg most jószerivel le se szarják a tanárt.

Nekünk anno középiskolában volt külön protokoll-etikett óra. És a mai napig nem bántam meg, hogy volt. Sok olyan dolgot tanultunk, ami elvileg alapvető dolog, csak sosem gondoltunk volna rá. Pl. a bemutatkozás, a kézfogás, a testtartás, a beszédstílusok, a nonverbális és verbális kommunikáció, amik elvileg alapfeltételek.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2013. április 25. 18:03 #43
kácsa01
kácsa01
új tag
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 58
Csatolások: 0
Azonosító: 151946
Charlotte Benning: ami az egyiknek felesleges a másiknak hasznos. Míg én utálom a fizikát és a kémiát és nem is fogom hasznosítani az életben soha addig egyik barátom szereti és olyan dologgal is szeretne majd foglalkozni.
Meg apukám egyszer azért kapott meg egy munkát mert hozzá tudott szólni egy olyan dologhoz amit még ő is haszontalannak ítélt a középiskolában, de az életben ha csak nagyon kicsit is de jól jött neki.
(ui: lehet hogy te nem pont arra a két tantárgyra gondoltál, de én mindig ezeket hallom "haszontalannak")
1 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow
2013. április 25. 18:08 #44
- törölt felhasználó -    
Idézet (kácsa01 @ 2013.04.25. 18:03)
Charlotte Benning: ami az egyiknek felesleges a másiknak hasznos. Míg én utálom a fizikát és a kémiát és nem is fogom hasznosítani az életben soha addig egyik barátom szereti és olyan dologgal is szeretne majd foglalkozni.
Meg apukám egyszer azért kapott meg egy munkát mert hozzá tudott szólni egy olyan dologhoz amit még ő is haszontalannak ítélt a középiskolában, de az életben ha csak nagyon kicsit is de jól jött neki.
(ui: lehet hogy te nem pont arra a két tantárgyra gondoltál, de én mindig ezeket hallom "haszontalannak")

Nem erre gondoltam. Hanem pl. a sok külföldi ország történelme helyett a saját történelmünket kéne jobban tanítani. A saját hagyományainkat kéne előtérbe helyezni. Sok középiskolás nemhogy a királyainkat nem ismeri, de a Himnuszt sem tudja. Én ilyesmire gondoltam pl.
2013. április 25. 18:11 #45
- törölt felhasználó -    
Idézet (wrestlingfan @ 2013.04.25. 17:58)

Itt félévkor derült ki, hogy az osztályfőnöki állítólag etika volt...
Egyébként az etikával semmi bajom nem lenne. Az teljesen okés. Viszont amit itt művelnek a hittannal... Minket, akik hétfő reggel bemennek külön, mert akkor lehet csak tartani, azzal csesztetnek (elnézést a kifejezésért), hogy miért nem járunk templomba, satöbbi, miközben a többi, aki sz@rik rá, semmit nem kap.
Mondjuk azzal sem érnek el semmit, ha teljesen-hivatalosan lesz etika, mivel a legtöbb diák figyelmét nem a tanár fogja lekötni, különben is, nekik "mi szükségük van arra"...
2013. április 25. 18:17 #46
rozi12
rozi12

StátuszZayn and Brad <3
Hozzászólás: 1229
Azonosító: 199480
Nem lenne rossz, ha később kéne suliba menni, viszont szerintem sokan vennék ezt úgy : Ha később kell kelni, majd később kelek fel! smileeee.gif
2013. április 25. 18:23 #47
HorsesMyLife
HorsesMyLife

StátuszHit the lights, let the music move you lose yourself tonight...❤
Hozzászólás: 613
Csatolások: 1
Azonosító: 198704
Nos, tényleg rossz hogy már hatkor kell kelni hogy jól felöltözz stb,stb! De ha később kezdődne az iskola, később lenne vége! Szóval, ha már fél nyolcra (vagyis nálunk háromnegyed nyolckor kezdődik egy tanítási óra) fel mész az iskolába, igaz fáradt vagy még, ha nem vagy koránkelő! De! Legkésőbb fél kettőkor mehetsz haza! smileeee.gif Mondjuk nekem ezzel nincs bajom, mert koránkelő vagyok! Hétvégén is 7kor kelek, hétköznap meg 6kor, de van amikor fél 6kor!
2013. április 25. 18:26 #48
- törölt felhasználó -    
Idézet (Charlotte Benning @ 2013.04.25. 18:08)
Nem erre gondoltam. Hanem pl. a sok külföldi ország történelme helyett a saját történelmünket kéne jobban tanítani. A saját hagyományainkat kéne előtérbe helyezni. Sok középiskolás nemhogy a királyainkat nem ismeri, de a Himnuszt sem tudja. Én ilyesmire gondoltam pl.

Nem hiszem, hogy bárkit is izgatni fogok, ha meg igen, akkor ne üljön fől a provokációnak!

Van igazság abban, amit mondasz.
Rendbe kellene hozni a történelem könyveinket, illetve a tudásunkat, mert nagyon sok a téves és az elöző rendszerből ott maradt furcsaság, ahogy a finn nyelvrokonság is eléggé vitatott, de míg oda fönt nyugdíjas vén trotyok ülnek, akik harminc éve írtak valamit és halálukig nem lehet azon változtatni, addig nem lehet rendbe tenni.
Mert milyen kapcsolat van a ház és kat és a ket szó között, amig az angolok house-nak a németek meg haus-nak írják, világos a "jurtás vándorló" népnek volt szava a házra.

Például akit érdekel az elmúlt század magyar történelme, az nagyon hamar rájött már, hogy amik a könyvekbe vannak, azok nagyon kevés információt nyújtanak, és eléggé felületesen. Jó igaz, valakinek egy kettes összehozása is történelemből kemény munka.

Én nem bánnám, ha az egyébként nem igazán szimpatikus J és két bb betűt tartalmazó párt elérné, hogy rendbe tegyék ezt is, de persze a történelmünkbe az EU is belepofázik, nehogy bárkire is sértő legyen, holott nyíltan le lehetne írni mindent, a szerbek embertelenkedéseit, a románok fosztogatásáról, ahogy a szlovákok vonakodását is, (azokat is hogy meghülyitette Benes és Mazaryk 80 év alatt ), és a többi és a többi. A történelem tárgyilagos, nem kellene finomkodni, engem legalább is nem zavarna.
3 felhasználónak tetszik: Charlotte Benning, Pöttömke, Beyla
2013. április 25. 18:28 #49
linna
linna
♥ Brian&Justin ♥

Státusz~Oberyn was dead, but I never forget him!~ ♥♥♥
Hozzászólás: 4901
Azonosító: 164721
Én sem szeretek koránkelni, de akik buknak vagy semmibe veszik a tanulást meg jobb ha hozzászoknak, h a jövőben kemény munkát kell válalniuk és hajnalok-hajnalán kelni....
1 felhasználónak tetszik: Charlotte Benning
2013. április 25. 18:39 #50
BubuMaci6277
BubuMaci6277
új tag

StátuszProvehito In Altum
Hozzászólás: 75
Azonosító: 182131
Idézet (Charlotte Benning @ 2013.04.25. 17:02)
Így sem végeznek nálunk az éves tananyaggal. Akkor meg már édesmindegy, hogy napi 5, vagy 7 órája van a gyereknek és mikor kezdődik az iskola. Amúgy tisztában vagyok az amerikai oktatással, köszönöm szépen. Csak nálunk is ez a fajta mód lenne célravezetőbb, nem a régi poroszos módszer, hogy nyomjunk bele minden felesleget a diákok fejébe, hadd szakadjanak meg.
Mellesleg, szégyen, hogy a magyar iskolákban többet tanulunk a külföldi országokról, mint a saját országunk történelméről. Nem a saját hazánk a fontosabb? Az USA-ban jól csinálják, nem tömik felesleges dolgokkal a nebulók fejét, viszont az ottani diákok tisztában vannak a saját hagyományaikkal, a törvényekkel, a saját történelmükkel, tudják a Himnuszt (amit már az óvodában megtanítanak nekik), és fel tudják sorolni az elnökeiket elsőtől a mostaniig. Nálunk hány középiskolás diák ismeri vajon a Himnuszt? És hány tudja felsorolni a királyainkat? Nem sok, és ez sajnálatos.

De ez most megint más dolog. Ez egy nemzeti öntudat, ami tény és való Amerikában sokkal erősebb. Nem csoda, ha most azt nézzük, az utóbbi jópár évtizedben nem igazán tettünk le olyat az asztalra, amiért büszkék lehetnénk (nem mondom hogy egyáltalán nincs olyan, de több szégyellnivaló van). Egyébként meg szerintem jó, hogy tanulunk más országokról. Rengeteg olyan ember van, aki a büdös életben nem jut el azokra a helyekre, amikről tanult, vagy legalább hallott az iskolákban... Ha az nincs az iskola, azt se tudta volna, hogy a Világnak létezik az a szeglete. Így tanulhatsz más kultúráról, vallásról, tájakról, amit esetleg Amerikában csak akkor tehetsz meg, ha magad mész utána. Persze az is szép dolog, ha valaki érdeklődik, de vajon a társadalmuk hány százaléka teszi meg ezt magától? Vagy hány százalékának van igénye erre? Lehet, hogy itthon kényszer, de legalább nem gondolom azt, hogy Európa egy ország, ahol franciául beszélnek.
Egyik ország tanmenete sem tökéletes (sőt Amerika maga is azt állítja, hogy oktatási reform kell nekik).. talán a két módszert kéne ötvözni.

Btw... XD
http://indavideo.hu/video/Az_amerikaiak_NEM_hulyek
2013. április 25. 18:45 #51
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Én ezt butaságnak tartom. Anno én 6-kor vagy kicsit korábban is felkeltem, igaz, én az éjszakát a mai napig alvásra használom és nem baglyoskodom, mint oly sokan. Az én véleményem az, hogy időben kéne lefeküdni és akkor lenne elég idő az alvásra is. Speciel én ki nem állok későn végezni. Inkább korán kelek és mielőbb letudom a feladataimat, csak hogy a délután és a kora este csak az enyém lehessen. Ez régebben is így volt és most is így van.
Hétvégente jól esik a lustulás, viszont felkelés után 100x fáradtabb vagyok, mintha korán keltem volna.

A bibi szerintem tehát a lefekvéssel van. Nem a sulit kellene későbbre tolni, hanem a lefekvést előbbre! Ennyi...
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2013. április 25. 19:03 #52
Leah097
Leah097
Hozzászólás: 512
Azonosító: 176042
ezzel nagyon egyet tudok érteni. nekem nagy az alvásigényem, napi 9-10 órára lenne szükségem, ehelyett alszom 6-ot, vagy még kevesebbet... a hét felénél már mosott rongy vagyok, hétvégén délelőtt pedig alig bírok kikelni az ágyból. Egyrészről az én hibám, fekhetnék korábban, másrészről viszont igyekszem jól beosztani az időmet; a héten például alig gépeztem, mégis nagyon gyorsan elrepült a délutánom. Az, hogy ilyen keveset alszunk, nagyon rossz hatással van az egészségünkre.
Szerintem az lenne az ideális, ha 9-kor kezdődne az iskola, így leghamarabb negyed 8 felé kéne kelnem, ami még mindig elfogadhatóbb, mint a 6 vagy háromnegyed 6 ://
a sulinak ugyanakkor lenne vége, mint most, csak szimplán nem tanulnánk annyi felesleget, mint most. A magyar oktatási rendszer finoman szólva elég kaki.
2013. április 25. 19:04 #53
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Idézet (Charlotte Benning @ 2013.04.25. 17:56)
Mondjuk ha a felesleges tananyagokat kidobnák, fele annyi lenne a megtanulandó éves anyag. Itt eleve ezzel kezdődik a baj.

Idézet (Charlotte Benning @ 2013.04.25. 18:08)

Hát nem tudom. Szerintem mindennek van valami értelme és haszna, ami szerepel a tananyagban, más kérdés, hogy tényleg rengeteg és képtelenség mindenre elég időt szánni, pláne a mai fiataloknál, akik az óra jelentős részében szeretnek mással foglalkozni, és így meg is van az aznapi "tananyag" egy jelentős része: a pedagógus a renitenseket fegyelmezi, amivel elmegy a sok értékes idő. És itt vissza lehetne kanyarodni a szülőkhöz, de nem teszem, érti mindenki szerintem a lényeget.
Valóban vannak alap dolgok a magyar történelemben, de szerintem azért ezeket is megtanítják. Más kérdés, hogy a diáknak mennyire érdekes, mi ragad meg és mi esik ki a fejéből. Ez nyilván tanárfüggő is részben, ki-mit-hogyan tud előadni és érdekessé tenni. Nekem általában véve egész jó töritanáraim voltak, de speciel a magyar történelmet a mai napig nem szeretem... Sosem kötött le, tanulni is unalmas volt. Egyetemes töriből sokkal jobb is voltam, mert érdekesebbnek találtam és sokkal több dolog maradt meg bennem ezzel kapcsolatban. Ettől függetlenül elfogadom, tudom, tisztában vagyok vele, hogy illik ismerni a hazánkat. Én is törekszem rá, de attól még unalmasnak tartom. pardon.gif Pedig például gimnáziumban zseniális tanárnőm volt, aki ha valami hülyeséget írt a könyv, egyből javította, sőt, többféle nézőpontból is körüljárta ugyanazt a témát. Mindig mereven elzárkózott attól, hogy a politikai nézeteivel befolyásoljon minket, és ezért (is) a mai napig tisztelem, becsülöm. Később, amikor már nem volt tétje, természetesen szóba került és azóta tudom, mit és hogyan gondol a politikáról és érdekes módon meglepődtem. Kellemes csalódás volt. smileeee.gif

Ja, és ahogy korábban valaki már írta: ki humán, ki reál beállítottságú és soha ne mondd, hogy soha nem lesz szükséged arra, amiről tanítottak téged. A gyerekekkel meg kell ismertetni sokféle dolgot, hogy ne csak a szülő, a pedagógus lássa, mihez van a gyereknek affinitása, de a gyerek is tudja, hogy mihez van kedve, tehetsége. Nagyon nehéz manapság dönteni, hogy mik legyünk, ha nagyok leszünk. Én 18 évesen sem tudtam pontosan. Csak úgy nagyjából. smileeee.gif

Ami pedig még a külföldi történelmet illeti: lehet, hogy valaki turkológus hallgató lesz, vagy anglisztikára megy, esetleg romológiára és sorolhatnánk. Szerintem fontos, hogy megismerjünk más kultúrákat is. Nem csak hogy szélesebb legyen a látókörünk, de azért is, hogy tanuljunk egy kis toleranciát és empátiát.
Nem ezért, vagy azért, de rengetegen a romákkal sincsenek teljesen tisztában, sőt. Olyan dolgokról gőze nincs az embereknek, pedig hú... Ha tudnák, mindjárt átértékelnének dolgokat magukban - jó eséllyel...
2013. április 25. 19:04 #54
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Igaz, mindig nyivákoltam a korán kelés miatt, sőt én voltam olyan kis nyomi retardált, hogy vidéki kislányként Budára jártam be suliba, vagyis ott kezdtem a középiskolai tanulmányaimat, csak közben az iskolát bezárták, így kénytelen voltam váltani. Emlékszem, akkor mindenki azt mondta, hogy nem vagyok normális, de akkor tizenöt évesen nagyon klasszul bírtam a reggeli fél hatos kelést. Most már viszont egyre nehezebben bírom, pedig csak hatkor kelek és nem előtte. Pár hónapja az egyik gyakorlati helyem a lakhelyemtől két órára volt, és kénytelen voltam az öt órási vonattal elmenni, hogy normálisan, késés nélkül beérjek. Én totál boldog lehetnék, ha hétkor kelhetnék, mert valaki itt írt olyat, hogy az milyen megterhelő. Megterhelő?! Nekem 7:35-kor már kezdődik az első óra, és igaz felnőtt oktatásban tanulok, de nekem speciel hétfőn 7:35-kor kezdődik a suli, és 17:00-ig bezárólag nekem tizenegy órát kell végig ülnöm. Na, az megterhelő, de napi hat-hét órára ne mondjátok már, hogy az olyan sok, amit nem lehetne kibírni. Maximum a tananyag mennyisége az, amivel tudják terhelni, mert amikor 80-90 oldalból iratnak dolgozatot, az azért tényleg sok.

Meg kell gondolni, hogy az ember hova menjen suliba, mert bizony fel is kell kelni és onnan haza is kell menni. Én is bejárós vagyok sajnos, és így is kénytelen vagyok hatkor kelni, hiába kevesebb, mint egy órát utazok. Az egész talán azért megterhelő a gyermekek számára, mert sokáig fent vannak, telefonoznak, játszanak, filmeznek vagy neteznek, és így az igényeltnél kevesebbet alszanak, s az idegpályák kevésbé tudnak regenerálódni. Persze, én is fáradt vagyok, de azt belátom, ha este nyolckor elmennék aludni, tuti nem úgy kelnék fel reggel, mint a mosott kaki.
2013. április 25. 19:10 #55
FuNkYpUnKy27
FuNkYpUnKy27

StátuszSo I'll be waiting for the real thing, I'll know it by the feeling..
Hozzászólás: 603
Csatolások: 4
Azonosító: 125109
A koránkelős részével egyet értek, mert én magam is utálok, és nem is nagyon tudok felkelni. De a diákokon is múlik a dolog, elvégre mindenkinek a saját döntése, hogy 11-kor vagy hajnali 3-kor fekszik le.
2013. április 25. 19:10 #56
- törölt felhasználó -    
nem, az a baj szerintem, hogy későn fekszünk le aludni! ohmy.gif
2013. április 25. 19:19 #57
Évike12
Évike12
Ŧยckiภgρєяƒєct*♛
Hozzászólás: 6855
Csatolások: 4984
Azonosító: 131678
Nem csak a korán kelés, az még semmi. Hanem az hogy miért fekszünk le későn, amiért rossz a korán kelés! Az a sok tananyag amit a fejünkbe kell tömni mindennap megterhelő, nem is kicsit. Én kb. általában 9-kor fekszem le és fél hatkor kelek. Jövőre mikor középiskolába megyek rosszabb lesz, mert most még "könnyedén" is megy a tanulás.
2013. április 25. 19:24 #58
xMilesss
xMilesss
sztármániás
Hozzászólás: 3655
Csatolások: 3236
Azonosító: 194820
De ha bevezetik azt, hogy mondjuk délben kezdődjön a tanítás, akkor elmegy az egész délelőtt a készülődéssel, és az egész délután a tanulással. Szóval szinte semmi szabad óránk nem lenne egy napban. Én szeretem, hogy 8-kor kezdődik a tanítás, mert du. van időm elmenni ide-oda.
2013. április 25. 19:28 #59
leyla113
leyla113
SummerKid

Státuszit's Glambert time! ^^
Hozzászólás: 1096
Csatolások: 3
Azonosító: 180259
az meg még rosszabb, hogy hiába fekszem le 11 körül, háromnegyed hat körül magamtól felébredek. és nem tudok visszaaludni sad.gif((((
2013. április 25. 19:33 #60
- törölt felhasználó -    
Teljesen igaz!.wink.gif
6 oldal 1 2 3 4 5 6
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!