Starity

Miért nem szinkronizálják le a moziban vetített filmeket?

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2007. március 24. 13:50 #21
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 20 éve...
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12634
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Idézet(Joe-ker @ 2007. March 24. - 03:15)
Csak a másodikban volt Szakácsi, az elsõben Vass Gábor (aztán az újraszinkronnál Dörner), a harmadikban pedig már az elsõ szinkronnál is Dörner volt, viszont Jeremy Irons meg Szakácsi (aztán az újrában Rátóti Zoltán) smileeee.gif

Vass Gábor - tényleg! volt kavarás a hangokkal az már tuti, Halálos fegyver 1-2-nél szintén.

Idézet(ViC @ 2007. March 24. - 11:15)
Én csoportosítanék:
Vígjátéknál: szinkronos (Louis De Funes szinkronja pl vitathatatlanul tökéletes)

Addig tökéletes amíg Balázs Péter vagy Haumann Péter - Balázs Péter 2x is "magyarította" a Jákob Rabbi-t de a 2. szinkron nagyon keserves volt - ami ez elsõben megadta a velejét az 2.-ból hiányzott.
Zenthe Ferenc (RIP) is szinkronizálta - egyáltalán nem illett hozzá. sad.gif

Idézet(Necros @ 2007. March 24. - 15:31)
Amíg nem tudtam angol nyelven nézni a filmeket, én is azon a véleményen voltam, hogy a világ legjobbjai közt van a magyar szinkron. Aztán elkezdtem eredeti hanggal nézni a filmeket és nagyot néztem... ohmy.gif Ennyire gagyi a magyar szinkron? Sajnos igen... sad.gif Persze van néhány olyan film, sorozat, ahol jók a magyar hangok, (legalábbis egy részük...) de a nagy többség közepes vagy gyenge.
Nekem is az a bajom, hogy sok a félrefordítás, a rossz hang választás, a gyenge teljesítmény, az akcentusokat az esetek túlnyomó többségében nem tudják átadni, a feketék magyar hangja meg 99%-ban katasztrófa... user posted image

A Voyager szinkronja nem volt rossz, de semmi különös. Columbo hangja nagyon jó volt, de az eredeti ezért egy kicsit jobb (az akcentus például egy kicsit sem jött át...). wink.gif A Die Hard filmek is jók magyar hanggal, de inkább csak a megszokás miatt tartja sok ember nagyszerûnek szerintem. Láttam Bud Spencer filmet is eredeti angol hanggal (Banana Joe cool.gif), és szerintem annál sem jobb a magyar hang. Vagy ott a Bad Boys elsõ része, amin kiakadtam, végleg elszakadt a cérna...  reklamalo.gif Volt benne olyan szöveg, erre máig emlékszek: "Mi van, (jó unsure.gif) srác? Toljuk el a biciklit." Aki ezt így fordította, azt azonnali kötél általi halálra ítélném... mad.gif Meg persze sok ilyen f@szság van még.  dry.gif
Sok példát sorolhatnék még, de a békesség kedvéért inkább nem teszem. smileeee.gif

Ja, még annyit, hogy annál kevés dolog tud jobban idegesíteni egy DVD-nél, ha az extrák csak magyar nyelven vannak.  reklamalo.gif  mad.gif Maximum az, ha az eredetihez képest alig van a lemez(ek)en extra...

smileeee.gif Cool-Túra c. filmben hangzott el: - "Mit pattogsz itt, mint a Bíró Ica"
Sikoly 2-ben pedig a hiradós stáb beszélgetése közben: "Stahl Judit és a Tények" c. mûsor-t emlegetik

attól én is falramászok - rádobnak egy lemagyaritott extrát - választási lehetõség semmi sad.gif

a kevesebb extra mennyiség meg pontosan a magyar, lengyel, orosz és ki tudja milyen kelet európai hangsáv által elfoglalt hely miatt kevesebb.

ami még idegesítõ a filmcímek fordítása - röhej némelyik!
a több epizódot megélt filmeknél meg belebonyolódnak véglegesen: pl Alien filmek
de most a legújabb: Live Free Or Die Hard - Legdrágább az életed címmel érkezik hozzánk sad.gif
de emlékszem olyanra hogy a moziban a Mad Max - Õrült Mad Max címmel futott biggrin.gif
2007. március 24. 14:02 #22
515
515

StátuszBrowsing... :)
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1375
Csatolások: 1470
Azonosító: 3579
Ez tényleg egy jó téma. smileeee.gif
Szerencsére a felirat olvasásával nincs gondom, így nekem teljesen mindegy, ha egy film feliratos. Sajna viszont azt veszem észre, hogy sokaknál pont ez számít. dry.gif
Pl. volt, hogy álltunk a mozi pénztáránál, mert egy komolyabb, igazán jó, feliratos filmre akartunk befizetni, közben meg a mögöttünk lévõk épp azon tanakodtak, hogy egyáltalán mit nézzenek. És képesek voltak egy gagyi sz@* filmet választani, csak azért mert szinkronos. ("Hû, ez szinkronos! Akkor ezt nézzük!..." Áhhh... nea.gif)
Kérem, ne ez legyen már a döntõ érv egy film megnézésekor. sad.gif Én pl. biztos emiatt nem hagynék ki egy jó filmet, inkább a film minõségére kellene utazni.

De amúgy nálam is vannak olyan filmek, amiket csak szinkronosban néznék meg, elég csak a régi Bud Spencer filmeket említeni, vagy pl. a Harcosok klubja, vagy a Dogma (Kevin Smith rulz! thumbsup.gif) szinkronjával is teljesen meg voltam elégedve. smileeee.gif
De mondjuk egy Gladiátort biztos nem néznék meg szinkronosban. rolleyes.gif

Az általatok említett érvekhez a felirat mellé még azt tudnám hozzátenni, hogy mivel egész végig olvasni kell, így muszáj jobban odafigyelni, míg mondjuk a szinkronosnál nem egyszer elõfordult, hogy ennek hiányában egyszerûen bealudtam... biggrin.gif
Na mindegy, most amúgy én is a feliratra nyomtam. smileeee.gif
2007. március 24. 14:04 #23
Tuvok
Tuvok
Hozzászólás: 945
Csatolások: 822
Azonosító: 4709
Idézet
pl Alien filmek...

Nekem tetszenek az Alien filmek magyar címei. Találóak és megspékelik az egyhangú eredeti címeket.
2007. március 24. 14:20 #24
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

Idézet(515 @ 2007. March 24. - 16:02)
Ez tényleg egy jó téma. smileeee.gif

De amúgy nálam is vannak olyan filmek, amiket csak szinkronosban néznék meg, elég csak a régi Bud Spencer filmeket említeni, vagy pl. a Harcosok klubja, vagy a Dogma (Kevin Smith rulz! thumbsup.gif) szinkronjával is teljesen meg voltam elégedve. smileeee.gif

tényleg jó téma smileeee.gif

Bud Spencer filmeket én is szeretem magyarul - berögzültek a dumák smileeee.gif
de voltak Kránicz Lajos-os szinkronok is hozzá - katasztrófálisak.

Idézet(Tuvok @ 2007. March 24. - 16:04)
Nekem tetszenek az Alien filmek magyar címei. Találóak és megspékelik az egyhangú eredeti címeket.

világos, de én úgy vagyok vele hogy a Film az egy mûalkotás, mint egy könyv - amit illik lehetõséghez mérten lefordítani - nem átkölteni, átnevezni, átírni - írjon könyvet vagy forgasson filmet akkor a fordító ha ennyire kreatívnak hiszi magát - ennyi minimum jár az alkotóknak.

soxor a kevesebb - több.
2007. március 24. 14:25 #25
Necros
Necros
Cara is my Mistress

StátuszCaptivated by Tabrett.
Hozzászólás: 8558
Csatolások: 17675
Azonosító: 12106
Idézet(_ToTo_ @ 2007. March 24. - 13:50)
smileeee.gif Cool-Túra c. filmben hangzott el: - "Mit pattogsz itt, mint a Bíró Ica"
Sikoly 2-ben pedig a hiradós stáb beszélgetése közben: "Stahl Judit és a Tények" c. mûsor-t emlegetik

omg.gif _nevet.gif laugh.gif Vagy inkább: sad.gif

Idézet
ami még idegesítõ a filmcímek fordítása - röhej némelyik!
a több epizódot megélt filmeknél meg belebonyolódnak véglegesen: pl Alien filmek
de most a legújabb: Live Free Or Die Hard - Legdrágább az életed címmel érkezik hozzánk sad.gif
de emlékszem olyanra hogy a moziban a Mad Max - Õrült Mad Max címmel futott biggrin.gif

Na igen, ezt ki is hagytam a felsorolásból, ez is elég szánalmas, de legalább van min röhögni. biggrin.gif

A Kevin Smith filmek szinkronjáról: ezzel is ki lehet kergetni a világból... reklamalo.gif Pocsék fordítás, szánalmas színészi teljesítmény. mad.gif Pedig a Chasing Amy (magyar címe Képtelen Képregény omg.gif) két fõszereplõjének Alföldi Róbert és Németh Kristóf adta a hangját, de itt nagyon vérszegények voltak (õk is). A Clerks elsõ részének a szinkronjáról meg inkább ne is beszéljünk... rolleyes.gif Mondjuk, a Dogmában Alan Rickman hangja egész jó volt, üdítõ kivétel. laugh.gif

Idézet(_ToTo_ @ 2007. March 24. - 14:20)
világos, de én úgy vagyok vele hogy a Film az egy mûalkotás, mint egy könyv - amit illik lehetõséghez mérten lefordítani - nem átkölteni, átnevezni, átírni - írjon könyvet vagy forgasson filmet akkor a fordító ha ennyire kreatívnak hiszi magát - ennyi minimum jár az alkotóknak.

soxor a kevesebb - több.

user posted image
2007. március 24. 14:27 #26
Tuvok
Tuvok
Hozzászólás: 945
Csatolások: 822
Azonosító: 4709
Idézet(_ToTo_ @ 2007. March 24. - 14:20)

Na igen ez így van.

Mondjuk ha az eredeti címét fordítják le Magyarra, sokkal kevesebben nézték meg volna a moziban. Mert hát az hogy A nyolcadik utas : a Halál sokkal jobban megfogja az embereket mint az hogy Idegen 1. Úgyhogy szerintem ebbe marketing fogás is lehetett.
2007. március 24. 14:29 #27
ML
ML
Special Agent
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 16254
Csatolások: 49586
Azonosító: 4268
Idézet(Tuvok @ 2007. March 24. - 14:27)
Na igen ez így van.

Mondjuk ha az eredeti címét fordítják le Magyarra,  sokkal kevesebben nézték meg volna a moziba. Mert hát az hogy A nyolcadik utas a halál sokkal jobban megfogja az embereket mint az hogy Idegen 1. Úgyhogy szerintem ebbe marketing fogás is lehetett.

Nem tudom, én magában a címre nem sokat adok. Tényleg van, hogy az eredeti cím kicsit "semmitmondó", de a magyar cím meg egyenesen riasztó tud lenni néha. Néha jól eltalálják, máskor meg nem. smileeee.gif
2007. március 24. 14:33 #28
ML
ML
Special Agent
Hozzászólás: 16254
Csatolások: 49586
Azonosító: 4268
Idézet(Necros @ 2007. March 24. - 14:25)
A Kevin Smith filmek szinkronjáról: ezzel is ki lehet kergetni a világból... reklamalo.gif Pocsék fordítás, szánalmas színészi teljesítmény. mad.gif Pedig a Chasing Amy (magyar címe Képtelen Képregény omg.gif) két fõszereplõjének Alföldi András és Németh Kristóf adta a hangját, de itt nagyon vérszegények voltak (õk is). A Clerks elsõ részének a szinkronjáról meg inkább ne is beszéljünk... rolleyes.gif Mondjuk, a Dogmában Alan Rickman hangja egész jó volt, üdítõ kivétel. laugh.gif
user posted image

Tény, hogy én magyar szinkronnal láttam a legtöbb filmjét elõször és csak utána eredeti nyelven. lehet, hogy csak ezért, de szerintem egyáltalán nem lett rossz a magyar szinkron, még akkor is, ha itt se tudtak 1 szereplõnek se 1 állandó hangot adni. Németh Kristóf szerintem is gyenge volt a Képtelen képregényben szinkronhangként, de Alföldi egyáltalán nem. beer.gif
2007. március 24. 14:39 #29
Necros
Necros
Cara is my Mistress

Idézet(ML @ 2007. March 24. - 14:33)
Németh Kristóf szerintem is gyenge volt a Képtelen képregényben szinkronhangként, de Alföldi egyáltalán nem. beer.gif

Én legszívesebben sírtam volna, mikor néztem, annyira bántotta a fülemet. laugh.gif Pedig akkor még csak szinkronnal láttam, mint az összes filmjét a Jersey Girl-ig.

(Alföldi Robi nevét javítottam, nem tudom honnan vettem, hogy András... blink.gif omg.gif rohog.gif laugh.gif )
2007. március 24. 15:12 #30
Hesztia
Hesztia
anglomán
Hozzászólás: 4103
Csatolások: 26677
Azonosító: 19294
Idézet(_ToTo_ @ 2007. March 24. - 13:50)

a kevesebb extra mennyiség meg pontosan a magyar, lengyel, orosz és ki tudja milyen kelet európai hangsáv által elfoglalt hely miatt kevesebb. 

Ez sajnos azért van így, mert a külföldi forgalmazóknak sokkal inkább megéri egyben letudni a kelet-európai térséget egy dvd-vel, mint minden egyes országnak egyedi verziót készíteni. mad.gif
2007. március 24. 15:14 #31
Hesztia
Hesztia
anglomán
Hozzászólás: 4103
Csatolások: 26677
Azonosító: 19294
Idézet(515 @ 2007. March 24. - 14:02)

Vass Gábor hangját nagyon szeretem (Sebastian az Arielbõl rulz! _nevet.gif biggrin.gif ) De Russelhez sehogy sem illik. blink.gif
2007. március 24. 15:35 #32
Tamás2.0
Tamás2.0
Cpl. "Radar" O'Reilly™

StátuszTudod, hogy kik a kistölcsérek™? Nem? Akkor kistölcsér™ vagy...
Hozzászólás: 7114
Csatolások: 43437
Azonosító: 19754
Nem szavaztam, mert számomra mindegy.
Moziba ritkán járok. Ha meg akarok nézni egy filmet, kivárom a megjelenését dvd-n. Ha nagyon vadászok egy filmre, akkor számomra mindegy, hogy szinkronos vagy feliratos, megveszem mindenképp. Persze én is ragaszkodok a jól bevált szinkronhangokhoz (pl.:Sandra Bullock - Für Anikó), s ha nem a megszokott hangon hallom a színész(nõ)t, az tényleg elég zavaró.
2007. március 25. 22:56 #33
ginewra
ginewra
új tag
Hozzászólás: 99
Csatolások: 235
Azonosító: 26207

Eredeti hanggal mindig jobb a film, ennek ellenére rengeteg szinkronizált filmem van(fõleg amiben Szakácsi Sándor szinkronizált) amikor megvásároltam a Távol Afrikától DVD-n, csalódott voltam hogy Redfordot nem Szakácsi szinkronizálta...inkább megnéztem eredeti hanggal, sokkal élvezhetõbb volt számomra így a film.

2007. március 25. 23:24 #34
Palee
Palee
Hozzászólás: 696
Csatolások: 5031
Azonosító: 22071
Feliratra szavaztam smileeee.gif
Jó ideje csak pocsék szinkronok vannak sajnos sad.gif

Idézet
akcentusok, egyéni, jellegzetes beszéd, hanglejtés

na meg a poénok smileeee.gif

és pl. egy Vin Dieselt nem lehet szinkronizálni biggrin.gif
2007. március 26. 08:30 #35
Alfaproton
Alfaproton
visszatérő vendég
Hozzászólás: 146
Csatolások: 39
Azonosító: 4284
hummmm. hátha a 300 pl. szinkronnal került volna moziba akkor megnyalom a bal bokám...
2007. március 26. 10:07 #36
- törölt felhasználó -    
Idézet(Alfaproton @ 2007. March 26. - 09:30)
hummmm. hátha a 300 pl. szinkronnal került volna moziba akkor megnyalom a bal bokám...

Hú. Nyár elején láttam az elsõ részletet a 300-ból (a ComicCon-os kézikamerás, "belelóg az elõttem álló feje a felvételbe" videó rulz biggrin.gif ), és azóta azért imádkoztam, hogy le ne szinkronizálják a filmet (mint ahogy a Sin City-vel tették). Azokat az üvöltéseket eredetiben akartam hallani. cool.gif
2007. március 26. 10:37 #37
DDodo
DDodo
Hozzászólás: 1595
Csatolások: 400
Azonosító: 9908
Én is jobban szeretem a feliratos filmeket, szerintem jobban kijönnek így az eredeti hatások, és még jobban kiderül hogy az adott színészek mennyire jók a szakmájukban, hiszen fontos a beszédstílus is, és van amikor a szinkron sokat ront az egészen. smileeee.gif
Szal én személy szerint jobban örülök hogy feliratosan adják már a mozikban a filmeket.
2007. április 10. 15:54 #38
Necros
Necros
Cara is my Mistress

Becsapják a nézõket - mibõl van a májkrém, mibõl van a DVD? - Érdekes cikk.
2007. április 10. 16:15 #39
Leo
Leo
·٠•●•٠·

Státuszhö?
Hozzászólás: 6474
Csatolások: 46883
Azonosító: 4729
Én is felirat párti vagyok smileeee.gif Rühelem a szinkronos filmeket.

éééllljeeen a felirat smileeee.gif
2007. április 10. 16:22 #40
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

Idézet(Leo @ 2007. April 10. - 17:15)
Én is felirat párti vagyok smileeee.gif Rühelem a szinkronos filmeket.

éééllljeeen a felirat smileeee.gif

Röviden és tömören én is ezt irtam volna a topikba már az elején is thumbsup.gif
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!