Nagyon úgy tűnik, hogy a háziorvosok ideje leáldozott, hiszen az emberek többsége ahelyett, hogy kivizsgáltatná magát különféle panaszok esetén, keresőprogramokhoz fordul. Ezeknek köszönhetően négyből egy nő diagnosztizálja félre magát a téves találatok miatt.
A teljes cikkhez kattints ide!
A Google veszi át a háziorvosok szerepét?
2012. április 25. 01:01
2012. április 25. 06:03
|
|
Maja Cyrus |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.01. Hozzászólás: 791 Csatolások: 0 Azonosító: 142296 offline
|
hát nem tudom... én mindig elmegyek orvoshoz hogyha téll. valami bajom van nem csak egy kis megfázás... így is úgy is kell gyógyszer... stb..... am. meg mázli hogy nálunk nem időpontos... csak sokat kell várni evégett... :/ de a fogorvos hát az kész... kirothadnak a fogaim mire kapok időpontot ...
2012. április 25. 07:31
|
|
Misaodracarys™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.10.11. Hozzászólás: 2123 Csatolások: 689 Azonosító: 161943 offline
|
Ez így van,viszont a google nem tudja (pontosan) megállapítani mi a baja a páciensnek ill. gyógyszert se tud felírni neki.Max. kidob néhány lehetőséget,viszont az sem mindig 100%-ig biztos info...ne feledjük; a monitor mögött bárki lehet,tehát valakinek baja van az orvosirendelő felé vegye az irányt,ne a számítógéphez.
2012. április 25. 08:23
De hát ott a Google
Az is elég jó bár nem mindig..én pl: megtudtam hogy allergiás vagyok arra a gyógyszerre amelyiket az orvosom adott !!!..
2012. április 25. 08:34
|
|
Marina SalvatoreGoth,Loki Laufeyson & Daenerys Targaryen <333 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.29. Hozzászólás: 5443 Csatolások: 2807 Azonosító: 150271 offline
|
Maradok a háziorvosnál én is...
2012. április 25. 10:24
|
|
N.k[tau'ri] |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.10.22. Hozzászólás: 3344 Csatolások: 111 Azonosító: 74720 offline
|
Legyetek egészségesek,mozogjatok rendszeresen.Stresszes időszakban pedig találjátok meg magatoknak a legjobb streeszoldó gyakorlatot (vagy bármit ami megnyugtat).ha ezek mind rendben vannak,akkor valószínűleg ha beteg is leszel nem lesz nagy valami bajod.A másik pedig,ha tudod,hogy a családban pl. cukorbeteg van,akkor vigyázol rá,hogy ne egyél sok cukrot mert cukorbeteg lehetsz.Járj renszeresen szűrésre (vagy legalább 5évente 1x
).
Ha pedig valaki annyira hülye/lusta (vagy egyéb ok) az megérdemli a butaságáért kapott betegségeket.
Ha pedig valaki annyira hülye/lusta (vagy egyéb ok) az megérdemli a butaságáért kapott betegségeket.
2012. április 25. 11:12
Hiába fizeted a tb-t, az orvos mégis úgy néz rád ha bekopogtatsz, mintha legalább le akarnád gyilkolni. A gyerekorvosom volt ilyen, az a nő valami förtelem volt, mindegy hogy mi bajom volt, vérvételre küldött
A végén megmondtam hogy nyaljon sót, helyette adjon valami gyógyszert, érdekes, így, szúrkálások nélkül is működött a dolog
Pont az ilyen rossz tapasztalatok miatt nem megy a magyar ember orvoshoz, a kisebb panaszait kikúrálja maga, ha nagyobb baja van akkor csak a jószerencsén múlik hogy normális dokihoz kerül, mert egyébként szärik rá mindegyik, itt az embert szemrebbenés nélkül hagyják meghalni. Na az ilyen henteseknek mondanám hogy azt a csekély fizetését is felejtse el...
Az ilyenek miatt (is) mondom/ismétlem: hányok ettől az országtól.
Az ilyenek miatt (is) mondom/ismétlem: hányok ettől az országtól.
2012. április 25. 11:36
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Hát... Ha olyan panaszom van, én is inkább egyből orvoshoz fordulok, még akkor is, ha utálok órákig várni. (pedig így is időpontra szoktam menni)
Egyébként szerintem nem feltétlenül baj, ha az orvos a piszlicsáré bajjal is vérvételre küld. Én is utálom, mert ismerős a szituáció. Én alapjáraton rosszul szoktam lenni a vérvétel után, mert alapból alacsony a vérnyomásom. Legutóbb fekve vették le és így nem volt semmi baj. De visszatérve: egy alapos vérkép mindig jól jön, még nem látható dolgokat is ki tud mutatni. Évente 1-2 vérvétel szerintem kifejezetten hasznos. Mondom ezt én, aki ki nem állhatja.
Legalább a pénzünkért kapunk valamit. Más kérdés, hogy például egy vérvétel is kész tortúra. Pláne, ha időpontot igénylő vizsgálatra van szükség, mint nekem nemrég a pajzsmirigyre.
Szóval lehet, hogy kellemetlen egy sor vizsgálaton végigmenni, de még mindig jobb, mintha csak akkor mennék vagy akkor derülne ki valami, ha már nagyon nagy a baj.
A Google is lehet hasznos, adhat támpontokat, de minden esetben érdemes az orvossal is beszélni. Akár csak telefonon.
Egyébként szerintem nem feltétlenül baj, ha az orvos a piszlicsáré bajjal is vérvételre küld. Én is utálom, mert ismerős a szituáció. Én alapjáraton rosszul szoktam lenni a vérvétel után, mert alapból alacsony a vérnyomásom. Legutóbb fekve vették le és így nem volt semmi baj. De visszatérve: egy alapos vérkép mindig jól jön, még nem látható dolgokat is ki tud mutatni. Évente 1-2 vérvétel szerintem kifejezetten hasznos. Mondom ezt én, aki ki nem állhatja.
Szóval lehet, hogy kellemetlen egy sor vizsgálaton végigmenni, de még mindig jobb, mintha csak akkor mennék vagy akkor derülne ki valami, ha már nagyon nagy a baj.
A Google is lehet hasznos, adhat támpontokat, de minden esetben érdemes az orvossal is beszélni. Akár csak telefonon.
2012. április 25. 11:56
|
|
Ellie Andrews*homo sensorium* |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 6949 Csatolások: 3307 Azonosító: 133484 offline
|
A helyzet az, hogy ez egy bonyolult téma. Az egészségügyben dolgozók burjánzó dekadens magatartási formája eléggé elkeserítő és az ember már csak akkor megy el orvoshoz, ha szinte a halálán van. Ez tény. Viszont az is tény, hogy mi, átlagemberek nem végeztük el az orvosit, a google pedig sokat tud, de nem orvos az se. Én egyszer a tüneteim alapján némi google kutakodás után beparáztam, hogy cukros vagyok, aztán elmentem dokihoz és kiderült, hogy teljesen más bajom van. Na, ha most elkezdtem volna magam kezelni cukorbetegséggel, még nagyobb bajba kevertem volna magam. Értem én, hogy a doki p@raszt, nemtörődöm stb. és azt is értem, hogy heteket kell várni egy időpontra, a tesztek eredményére meg megint heteket, de még az is jobb, mint félrekezelni magad.
2012. április 25. 12:52
|
|
nora roseGŁΛMβΣЯƬ ❤ Echelon ·o. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.02. Hozzászólás: 1574 Csatolások: 25 Azonosító: 137667 offline
|
Én egyszer sem oldottam meg az ilyen problémáimat az interneten...sőt eszembe se jutott.Talán vitaminokat nézegettem már,de,hogy ha beteg vagyok vagy rosszul vagyok az interneten megoldani?!Szerencsére az én háziorvosom nagyon rendes..viszont ez sajnos nem mindenhol így van talán ez is probléma lehet a ... okok közül.Szerintem azért érdemesebb egy orvost felkeresni,mint,hogy a lustaság vagy más egyéb dolgok miatt jobban lebetegedj.
1 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow
2012. április 25. 13:17
|
|
Dzsenifer3 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.13. Hozzászólás: 7117 Csatolások: 481 Azonosító: 155330 offline
|
Szerintem aki internet segítségével látja el magát ha pl. beteg nem valami sok esze van főleg ha súlyos az eset.... Én biztos,hogy nem az internet segítségével látnám el magam...!!!!
2012. április 25. 14:05
Én sose diagnosztizáltam magam a neten, az orvos jobb.
2012. április 25. 14:09
|
|
AngieLively |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.04. Hozzászólás: 905 Csatolások: 22 Azonosító: 166586 offline
|
Nálunk nagyon szemét orvosok vannak. Fogalmuk sincs kinek mi baja van, csak várják a pénzt. A szinte haldokló beteget hazaküldik azzal, hogy csak fáradt és pihenjen...szóval. :/
2012. április 25. 14:53
|
|
like meEmma Woodhouse |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.18. Hozzászólás: 1415 Csatolások: 15 Azonosító: 164042 offline
|
Ez a szindróma megérthető. Az orvosok nagy részének ajánlatos előbb kifizetni a kivizsgálást, ha minőségi vélemény akarsz hallani, különben lazán veszik az egészet. Most minek kifizetni a vagyonokat, ha a net segitségével is meg lehet oldani ezt a problámát és ezreket spórolsz meg.
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Nem látják szívesen már az USA-ban.
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Megszólalt a jogi csata közepén.
Felismerhetetlen új frizurájával Christina Aguilera
Felismerhetetlen új frizurájával Christina Aguilera
Új frizurával jelent meg.
Jessica Chastain levágatta az ikonikus tincseit
Jessica Chastain levágatta az ikonikus tincseit
Olyan menő bobra váltott, hogy te is ilyet akarsz majd.
Kék szemöldökkel jelent meg Amanda Bynes
Kék szemöldökkel jelent meg Amanda Bynes
Merész külsőre váltott.
Nagypapa lett Eddie Murphy és Martin Lawrence
Nagypapa lett Eddie Murphy és Martin Lawrence
Közös unokájuk született.
Dylan Sprouse fegyverrel tartott fogva egy betolakodót
Dylan Sprouse fegyverrel tartott fogva egy betolakodót
Palvin Barbara hívta a rendőrséget.