Starity

Óriási siker a Freddie Mercuryról szóló film! – a kritikusokat is levette a lábukról a Bohém rapszódia

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2018. november 05. 15:53 #1
LexiCobain
LexiCobain
Drama Queen®

StátuszIf you read, you'll judge.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 2758
Csatolások: 689
Azonosító: 182219
Ahogy az várható volt, hatalmas bevételt hozott a készítőknek az életrajzi film.
A teljes cikkhez kattints ide!
2018. november 05. 16:24 #2
Szandi0820
Szandi0820
mousquetaire™

Státuszhead over heart. ● #KeepThePromise
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 8894
Csatolások: 234309
Azonosító: 59785
Mondjuk ez elég erős kijelentés, az ötven millás bevétel még nem egyenlő azzal, hogy sikerült is levennie a filmnek a kritikusokat a lábukról. Mert ahogy elnézem rottenen, kap azért hideget is rendesen. Ez a bevétel inkább azt jelzi, hogy Freddie miatt mennyien voltak kíváncsiak a filmre. Mint a Star Wars sequelek esetében, amiknél a Star Wars név szintén hatalmas vonzóerő... aztán van az, hogy hiába lett az év legtöbb bevételt hozó filmje a Force Awakens és a Last Jedi is, annyi negatív kritikát kapott mindkettő (főleg a Last jedi), hogy szerintem a prequelek sírnak a receptért. rohog.gif
No, egy kicsit eltértem a tárgytól. biggrin.gif Én azért reménykedem benne, hogy tényleg jó is a film, mert a Queen és Freddie miatt mindenképp meg akarom nézni. smileeee.gif
2018. november 05. 16:29 #3
Tamcsy2001
Tamcsy2001

StátuszJelenleg tök üres a fejem :P tetszik ez az érzés ^ ^
Hozzászólás: 587
Csatolások: 0
Azonosító: 255514
Egyszerüen imadtam a filmet, szerintem remek volt, bár én hallottam hideget és meleget is rola, ennek ellenére szerintem az egyik legjobb film, amit valaha láttam ❤
2018. november 05. 17:32 #4
Khev
Khev
új tag
Hozzászólás: 10
Azonosító: 270973
Én imádtam a filmet a történeti valószínűtlenségekkel együtt is. A Queen zenéi lehengerőek, Rami pedig zseniális volt.
2018. november 05. 20:39 #5
LBSBennoda666
LBSBennoda666
új tag

StátuszWho cares if one more light goes out? Well, i do.
Hozzászólás: 46
Azonosító: 266300
Érdekes, eddig akárhány kritikát olvastam, mindbe azt írták, hogy csak Rami alakítása és maga a zene/koncertjelenetek mentették meg a filmet, azokon kívül csak egy megfilmesített wikipédia, ahol néhány ponton még torzítottak is a valóságon.
2018. november 05. 20:43 #6
Izzy2011
Izzy2011
visszatérő vendég

StátuszJutyuka vagyok.
Hozzászólás: 156
Azonosító: 204291
Remi zseniálisat alakított. Összeségében nagyon tetszett. Hiányoltam belőle részeket amiket jobban ki lehett volna fejteni, illetve nem tudom mennyire maradtak hűk az eredeti sztorihoz. Mindenképpen érdemes megnézni. És a színészeket úgy eltalálták, brutál hasonlóság.
2018. november 05. 20:53 #7
Bencike
Bencike
új tag
Hozzászólás: 5
Azonosító: 270338
Én láttam a filmet, és azt kell mondanom, hogy nem is csodálom, hogy a forgatásba szánt összeg 3x-át hozta már vissza! Egyébként meg kell hagyni voltak benen olyanok amik kicsit ferdítenek a valóságon, de ettől eltekintev baromi jó film lett! Rami Malek alakítása pedig lehengerlő!
2018. november 05. 21:23 #8
Dorynda
Dorynda
wake up in day one

Státuszstan enhypen for clear skin !!
Hozzászólás: 2021
Csatolások: 32
Azonosító: 261189
Pénteken akarom, majd megnézni, így nem tudok véleményt mondani róla. De az előzetes alapján jónak ígérkezik.
2018. november 06. 11:30 #9
Vivcsi15
Vivcsi15
új tag
Hozzászólás: 32
Azonosító: 174152
Mindenki Rami Malek alakítását emeli ki, hogy mennyire jó volt. Igen, az volt, de a többiek is csodásak voltak. Imádtam a filmet! biggrin.gif
2018. november 06. 12:59 #10
- törölt felhasználó -    
Én meg épp azt hallottam hogy a kritikusok darabokra szedték a filmet és egyedül Malek alakítását emelik ki és 5-ből 3 kritikus csak egy koncertfilmnek nevezi a filmet. Ami nem mer mélyebbre menni a zenekar történetében.....pardon.gif Bryan Singer-nek pedig pont a film forgatása közben kerültek elő a gyermek molesztálási ügyei így feltehetően jobbnak látták a stúdiónál mással befejeztetni a filmet. "kimerültség" ahamm azért ne legyenek senkinek illúziói hogy miért távozott Singer.
2018. november 06. 14:19 #11
Sophy the bohemian
Sophy the bohemian

StátuszThat's what I do: I drink and I know things.
Hozzászólás: 607
Azonosító: 259935
gonzales7-el értek egyet..
És nekem annyira nem jött be a film, sokkal jobb is lehetett volna.
2018. november 06. 15:50 #12
Titanyla
Titanyla
dreamer

Státuszdo all things with love ♡
Hozzászólás: 1542
Csatolások: 26
Azonosító: 232551
Valóban nagyon jó film, Rami Malek alakítása pedig elképesztő, viszont nekem picit tündérmesésre sikeredett. Valószínűleg a valóságban sokkal ridegebb hangulatúak voltak a történtek. De egy remek film tényleg:)
2018. november 06. 23:04 #13
oOKikiOo
oOKikiOo
visszatérő vendég

StátuszElveszem a könyvsorozataimban :)
Hozzászólás: 470
Azonosító: 262696
Én láttam most a moziba hétvégén és beleremegtem annyira tetszett az élethűen visszaadott Live Aid koncert! blush.gif
Nekem nagyon tetszett a film, színészek egytől-egyig hasonlóak voltak a karaktereikhez (Brian May és a színész, mint két iker) a történet hűen visszaadta Freddie életét és még újdonság is akadt! heart.gif
Lehet megnézem még egyszer.
"Don't stop me now!" laugh.gif
2018. november 07. 13:43 #14
joly30
joly30
visszatérő vendég
Hozzászólás: 151
Azonosító: 264163
Óriási film ez a megfelelő szó rá
2018. november 07. 14:17 #15
- törölt felhasználó -    
Rami Malek egy tehetség ezt már eddig is tudtuk, a film pedig... Nos... Egy bandafilmnek egész jó, tényleg átjöttek a dolgok, korrekt volt, élveztem. Viszont ELVILEG önéletrajzi filmnek készült, ahhoz viszont harmat gyenge. Semmibe nem mentek bele igazán, mindent csak felületesen érintettek... Szóval ja. Bandafilmnek jó, egy filmnek jó, színészi alakítás zseniális, de életrajzi filmnek gyenge.
2018. november 07. 19:59 #16
Pocok2001
Pocok2001
freestyler

Státusznemigen járok fel az oldalra, max a NW tagokat szerkeszteni, a többit vigyétek
Hozzászólás: 3503
Csatolások: 483
Azonosító: 189007
Szerintem azért húzta le ennyi kritikus a filmet, mert (és a trailerből valóban az sejtettetik), és alapjáraton Freddieről szóló filmet vártak, és ez ugye nem történt meg, ez nem egy életrajzi film, nem is egy Queen biográfia, ugyanakkor ettől legyünk képesek elvonatkoztatni pardon.gif
Úgy értem, ez a film nem hibátlan, abszolút nem. Szerintem mindaddig nem lehet egy hiteles és mindenbe csúnyán belemenő filmet csinálni, amíg a tagok élnek (mármint Isten ments, nem azért).
Mármint nekem amúgy tetszett a film, szeretem a Queent, a színészek (nem csak Malek) nagyon jók voltak, és kísértetiesen hasonlítottak a tagokra, a zene legendás, mivel hogy az, de a probléma, és nem szívesen mondom ezt, de az, hogy Brian és Roger megpróbáltak minden helytelent rálőcsölni Freddiere. Úgy értem ő állandóan partizik meg folyton késik, ami gondolom igaz, mert hát kb tudjuk ezt róla, de elég vicces volt, hogy közben a fiatal Brian és Roger hazamegy a partikról, így igazából mindig, meg tökéletes harmóniában várják mind az összes feleséggel együtt Freddiet... hagyjálmárna
Ráadásul baromi furcsa volt, hogy a sztori igazából egy fiktív történet. Nem abszolút fikció, de egyrészt mesés/klisés, másrészt meg tele volt kamuval. Mármint szerintem Freddie nem tudta, hogy AIDS-es a Live Aiden, hanem kb másfél évvel, vagy mindenesetre valamennyivel utána diagnosztizálták, de whatever. (Mindegy, azért legyünk fairek, elsírtam magam, de csak azért, mert szeretem a Queent, és amúgy is rossz passzban voltam.)
Szóval, a film szórakoztató volt (ahogy a Live Aidet megcsinálták man, gyönyörű volt). De ugyanakkor én is csalódott vagyok, mert ez nem egy legendás film. Ezt a filmet maximum kétszer nézed meg. Ez a film egy szivárványos film (és itt térünk vissza kb az elejére), mert szerintem Brian és Roger elég csúnyán cenzúrázták a saját szerepüket, és emiatt mindenkiét. A Queen és Freddie megérdemelt volna egy olyan legendás filmet, amilyenek ők maguk, de ezt biztos nem ezzel fogják megkapni.
Ez a legendásság-hiány viszont nem amiatt volt, mert nem eléggé mentek bele Freddie személyes életébe, hanem egyszerűen az ő szála nem volt valami jó. Viszont, mikor a Queen együtt szerepel, az zseniális, és általában nagyon vicces, a Live Aid pedig remek rekonstrukció, nem tudom eleget hangsúlyozni.
Szóval ja, ez nem egy dokumentumfilm, de egy élvezhető és szerethető történet pár jó, meg pár kevésbé jó pillanattal. A sok hypera menő kritikus miatt senki ne tántorodjon el a megnézéstől, mert egyszer érdemes (leginkább eredeti nyelven).
2018. november 17. 10:44 #17
- törölt felhasználó -    
Mondjon bárki bármit, én imádtam.
2018. december 01. 08:31 #18
katalin05
katalin05
új tag
Hozzászólás: 2
Azonosító: 267653
Imádtam a filmet. Fantasztikus volt!Rami Malek alakítása mellett még kiemelném Ben Hardy-t, aki kiköpött fiatal Roger Taylor, hihetetlenül jól hozta a szerepét. <3
2018. december 12. 11:01 #19
koroleva
koroleva
új tag
Hozzászólás: 31
Azonosító: 270019
Nem szoktam ilyet mondani, de ez a film nevetve utasitja maga moge az osszes iden keszult filmet (par kivetellel), annyira zsenialis. A szineszek tokeletesen visszaadjak, hogy mennyire egyedi es szeretheto szemelyisege volt a bandatagoknak es kulon tetszett, hogy nem valt melankolikussa egy percre sem, a melypontokon is megmaradt oszintenek, nem akart “tragediahangulatot” kelteni. En imadtam, sokkal kevesebbet vartam ettol a filmtol.
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok