Starity

Fura, de igaz: A Facebook azelőtt tudja, hogy szerelembe esel vagy szakítani fogsz, mint te magad

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2017. augusztus 08. 17:21 #1
LexiCobain
LexiCobain
Drama Queen®

StátuszIf you read, you'll judge.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 2758
Csatolások: 689
Azonosító: 182219
Ismered azt az izgalmas érzést, mielőtt kezdetét venné egy új kapcsolat? És azokat a szakítás előtti kellemetlen pillanatokat, amikor fél lábbal még benne vagy a viszonyban, de már nem sok választ el a szakítástól? Nos, nem árulunk zsákbamacskát: a Facebook munkatársai is tudják, mikor fog megváltozni kapcsolataid jellege...
A teljes cikkhez kattints ide!
2017. augusztus 08. 17:34 #2
Darling2000
Darling2000
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 127
Csatolások: 0
Azonosító: 248688
Úristen....ennyit a magánszféráról...hivatalosan is tobbet tud rólam a facebook, mint én saját magamról....remek sleep.gif xD
2017. augusztus 08. 17:42 #3
- törölt felhasználó -    
Ez a cikk is arra volt jó, hogy kiderüljön a facebook mindenről tud, amit csinálunk
2017. augusztus 08. 17:53 #4
überA
überA

Státusz“Aki harcol, veszíthet. Aki nem harcol, már vesztett is.”
Hozzászólás: 1323
Csatolások: 404
Azonosító: 257618
Hát ez bizar
2017. augusztus 08. 17:54 #5
- törölt felhasználó -    
Mivel nekem nincsen, kötve hiszem, hogy tudja rohog.gif Mint ahogy szerintem azoknál se tudja belőni, akik nem függői ennek a hülyeségnek, hanem naponta max egyszer felnéznek végiggörgetni az újdonságokat.
1 felhasználónak tetszik: _ToTo_
2017. augusztus 08. 18:00 #6
Rêveur
Rêveur
loml ౨ৎ

Státuszlife is tricky baby, stay in your magic ⊹₊⋆
Hozzászólás: 37774
Csatolások: 22367
Azonosító: 252965
Csak szerintem hülyeség kiírni azt, hogy valaki kapcsolatban van-e vagy sem? Szerintem még azt is hülyeség kiírni, ha mondjuk elmész a moziba megnézni egy filmet, mert sokan ezt csinálják. Úgysem érdekel senkit a barátok és a családtagokon kívül, nekik meg el is tudod mondani. Visszatérve az eredeti témához. A korombeliek folyton kiírják, hogy most ezzel és azzal vannak kapcsolatban, egy hét után pedig ott virít, hogy egyedülálló. Bár lehet, hogy csak én gondolom így, de ez totál felesleges. Nem ez fogja megmutatni, hogy mennyire szeretik egymást. Mondom ezt úgy, hogy még kapcsolatom sem volt, de sok tizenöt évessel ellentétben nem is vágyom rá.
2017. augusztus 08. 18:08 #7
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 20 éve...
Hozzászólás: 12634
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
LOL, a fészbúk húszezer munkatársának ez a feladata, hogy emberek milliárdjainak kapcsolatait és annak megváltozását figyelje? Mennyi jut egy napra fejenként? Cseszett jó meló lehet, mit fizet vajon? rohog.gif

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/f0/1f/ce/f01fced04e88ea6da13ed71e1bfba766--fans-posts.jpg
1 felhasználónak tetszik: Szandi0820
2017. augusztus 08. 18:12 #8
- törölt felhasználó -    
Idézet (_ToTo_ @ 2017.08.08. 18:08)
LOL, a fészbúk húszezer munkatársának ez a feladata, hogy emberek milliárdjainak kapcsolatait és annak megváltozását figyelje? Mennyi jut egy napra fejenként? Cseszett jó meló lehet, mit fizet vajon? rohog.gif
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/f0/1f/ce/f01fced04e88ea6da13ed71e1bfba766--fans-posts.jpg

_nevet.gif
2017. augusztus 08. 18:20 #9
Dorinadd
Dorinadd
Always

StátuszR5 & Harry Potter & TVD & TO & PLL
Hozzászólás: 1937
Azonosító: 259598
ScreamQueen respect!!!
2017. augusztus 08. 18:28 #10
Lisanne
Lisanne
injeolmi <3

Státuszcho miyeon loveland
Hozzászólás: 11007
Csatolások: 2193
Azonosító: 252651
Ezt a baromságot. Alapból sohase értettem, mi a jó isten értelme van azt kiírni, hogy valaki kapcsolatban van. Kit érdekel? Ez szerintem csak a figyelem felkeltésre és a magamutogatásra lett kitalálva, hogy 'igen, nekem igen is van valakim, mert én jobb vagyok nálad'.
2017. augusztus 08. 18:29 #11
Elody
Elody
Einzelgänger
Hozzászólás: 9489
Csatolások: 674
Azonosító: 154912
facebook "kapcsolatok" 90%-a
-30 éves csávó, 16 éves lány, életben nem látták még egymást
-300 km-re laknak egymástól a felek, szintúgy
-2 hete ismerik egymást, már össze is költöztek, a szakítás szinte garantált pár hónapon belül
-valamint ha egy bizonyos illetőnek egy fél év alatt 6 csávója is volt nem kell hozzá atomfizikusnak lenni, hogy a jelenlegi "kapcsolata" sem lesz hosszú életű

szerény véleményem szerint értelmes emberek nem használják a facebookot rendszeresen, mert sok okos dolog kétlem, hogy felbukkanna rajta...engem speciel olyan szinten hidegen hagy, ki rakott ki új profilképet vagy ki mit látott a moziban, hogy kifejezni sem lehetne. rólam biztos nem tud sok minden a facebook azon kívül, amit megadok, mivel nem is nagyon használom...
2017. augusztus 08. 19:50 #12
Dreamchibi
Dreamchibi

StátuszHate, is a feeling Miss Addams
Hozzászólás: 784
Azonosító: 193823
Lassan azt is fogja tudni, mikor mész el WC-re. Jah igen, mert ott is lehet nyomogatni a fészbukot. Havonta egyszer ha fellépek és ezzel sokat mondtam. Én nem vagyok kíváncsi senki életére és más se az enyémre LOL Aki nagyon el akar érni az úgyis felhív kész...
2017. augusztus 08. 20:06 #13
Rosier
Rosier
visszatérő vendég
Hozzászólás: 458
Azonosító: 265083
Hát megint ott tartunk, hogy az emberek mindennek elhordják a Facebookot is, mert gyakorlatilag bármit megtudhatnak az emberről, ha akarnak, de ez, lássuk be, nem az oldal hibája. Ne csodálkozzunk, hogy megjelenik valamilyen reklámban egy képünk, vagy beleolvasnak a privát beszélgetéseinkbe, ha a Facebookot használjuk, mert ez mind tiszta jogilag. Csak a sok buta ember jártatja a száját fölöslegesen, hogy milyen csapnivaló ez a közösségi oldal, aztán készít egy random képet és már teszi is fel az üzenőfalára.
Én meg személy szerint messzire elkerülöm az oldalt, pedig regisztrálva vagyok, mert a Messengert muszáj használnom, ha kapcsolatot akarok fenntartani az ismerőseimmel, de másra tényleg nem használható az egész. Az meg, aki ettől függetlenül kényszercselekvésként folyamatosan a Facebookját nyomkodja, az magára vessen. Körülbelül ilyen szinten lehetnek az emberi kapcsolatai is.
2017. augusztus 08. 20:17 #14
Kincs
Kincs
visszatérő vendég

Státuszwhy'd you only call me when you're high?
Hozzászólás: 339
Csatolások: 1
Azonosító: 262053
Idézet (_ToTo_ @ 2017.08.08. 18:08)

Én is épp erre gondoltam lel
2017. augusztus 08. 20:25 #15
- törölt felhasználó -    
Hol lehet jelentkezni erre a "facebook munkatárs" állásra?
2017. augusztus 09. 02:11 #16
- törölt felhasználó -    
Na és hogyha a fészbukon nekem csak egy profilkép van kint és ennyi? Akkor mit csinálnak? Képzelem a "fészbuk munkatársak", hogy téphetik a hajukat, hogy vajon mivan velem, meg a kapcsolataimmal.
2017. augusztus 09. 07:31 #17
- törölt felhasználó -    
meghajolo.gif meghajolo.gif

Idézet (Rosier @ 2017.08.08. 20:06)
Hát megint ott tartunk, hogy az emberek mindennek elhordják a Facebookot is, mert gyakorlatilag bármit megtudhatnak az emberről, ha akarnak, de ez, lássuk be, nem az oldal hibája. Ne csodálkozzunk, hogy megjelenik valamilyen reklámban egy képünk, vagy beleolvasnak a privát beszélgetéseinkbe, ha a Facebookot használjuk, mert ez mind tiszta jogilag. Csak a sok buta ember jártatja a száját fölöslegesen, hogy milyen csapnivaló ez a közösségi oldal, aztán készít egy random képet és már teszi is fel az üzenőfalára.
Én meg személy szerint messzire elkerülöm az oldalt, pedig regisztrálva vagyok, mert a Messengert muszáj használnom, ha kapcsolatot akarok fenntartani az ismerőseimmel, de másra tényleg nem használható az egész. Az meg, aki ettől függetlenül kényszercselekvésként folyamatosan a Facebookját nyomkodja, az magára vessen. Körülbelül ilyen szinten lehetnek az emberi kapcsolatai is.

2017. augusztus 09. 11:10 #18
Nelli00
Nelli00
the chin thing™ tae does to jungoo

Státuszmikrokosmos
Hozzászólás: 1104
Csatolások: 2
Azonosító: 258594
Nem tudom, elhiggyem-e ezt a baromságot. biggrin.gif Több milló ember van regisztrálva, és a kedves fészbuk munkatársak ezeket az embereket követik, meg elemzik, vagy mi? biggrin.gif Na mindegy, engem egyáltalán nem érdekel másnak az élete, nem is használom a fészbukot, csak nagyon ritkán.
2017. augusztus 10. 09:04 #19
AnyTime
AnyTime
új tag
Hozzászólás: 28
Azonosító: 230837
Pár ember és jó algoritmusok tökéletesen alkalmasak a Facebook tagok figyelésére 0-24ben... Aki meg nem tudja, hogy a Facebook (és nem csak ők ott van pl. még a Google is) a nap minden egyes percében figyel téged, hogy hol vagy, mit "fogyasztasz", kivel tartod a kapcsolatot, mi érdekel, mi a nemi identitásod, milyen a politikai beállítottságod... stb. az magára vessen, nem ez az első (és nem hiszem hogy az utolsó) cikk, ami ezzel a témával foglalkozik. A probléma az, hogy a felhasználók kb 75%ának nem túlzottan jó a memóriája, vagy mintha nem lenne képes felfogni/elfogadni a valóságot. Elolvassa ezt a cikket pl., felháborodik (vagy fel se fogja) de azért 2 hét múlva már ország-világgal (meg a facebookal) tudatja, hogy kapcsolatban van. Megtudja, hogy személyre szabottan érkeznek hozzá a reklámok (mivel figyeli a rendszer, hogy mit likeolsz, mik a keresési előzményeid) felháborodik, hogy figyelik őt, de azért 1 hét múlva folytatja ugyanazt tovább... Így ez olyan, mint a falra hányt borsó: Hiába tudatod az emberekkel, hogy mit csinálnak nap mint nap, kb nem ér semmit. dry.gif 110.gif rohog.gif
2017. augusztus 10. 09:27 #20
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

StátuszAmor vincit omnia.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3307
Azonosító: 133484
A helyzet továbbra is az, hogy ezek a cikkek bármilyen hihetetlennek hangzanak is, igazak. Ez ugyanis színtiszta marketing, reklámpolitika. pardon.gif Azt is megjegyeztem már korábban, hasonló témájú cikknél, hogy csak azt tudják kideríteni rólad, amit megosztasz magadról. Talán érdemes, ha nem rakod ki minden percben, hogy hol vagy, mit csinálsz, és kivel. Ezt amúgy is tudják, elvégre manapság már bármelyik mobiltelefon lekövethető, bemérhető. Nem kell politikai, vagy túlságosan magánéleti témákat nyilvánosan kiposztolni. Nem kell minden viccesnek, vagy mélyenszántónak vélt baromságot lájkolni meg megosztani. A párkapcsolati státuszokkal is csak óvatosan. Persze, ha van egy stabil, tartós kapcsolatod, senkinek se fáj, ha kirakod, de ha cirka két havonta váltogatod a pistiket meg a jucusokat, talán ezt is érdemes az online szféra bevonása nélkül tenni. Meg kell tanulni, ilyen világot élünk. Figyelnek minket. Ennek többféle oka van, de a legfőbb mozgatórugó a pénz. Mindig is az volt, mindig is az lesz. Azzal is tisztában kell lenni, hogy a privát beszélgetéseinkbe is belelátnak bizonyos ezzel megbízott egyedek, és erről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Mi több, nem foglalkozunk vele, hiszen az ismerősök ezt nem látják, az meg, hogy valahol a világban valaki éppenséggel bele tud olvasni, számunkra nem jelent sokat. Ehhez szoktunk hozzá, így élünk. De nem árt vele tisztában lenni. Ami felkerül a netre, ott is marad, lenyomozható, kikutatható. Szóval, ha péklapáttal agyonvágtad apát, ne messengeren írd meg a legjobb barinődnek, hogy hozzon ásót. _nevet.gif _nevet.gif Jóformán megoldhatatlan, hogy teljesen elrejtőzz ez elől a megfigyelés elől, mert verheted te a melled, hogy neked még fészbúkod sincs. Mobilod van, ezzel meg már rögtön meg is vagy lőve, nem kell neked se túlsággal biztonságban érezned magad. De minimalizálhatod a blamát, ha használod az eszed.
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!