Starity

5+1 működő szülői intelem fesztiválokra

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2017. június 29. 14:41 #1
LexiCobain
LexiCobain
Drama Queen®

StátuszIf you read, you'll judge.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 2758
Csatolások: 689
Azonosító: 182219
Minden szülő életében elérkezik az idő, amikor el kell engednie a gyermekét az első fesztiváljára, vagy legalább gólyatáborba. A „Vigyázz magadra!” és a „Ne csinálj semmi hülyeséget!” kérések viszonzásaként legfeljebb egy „Ne már, anya!” tekintetre számíthatunk szemünk fényétől. De akkor mégis mit és hogyan mondjunk a gyereknek, hogy megóvjuk a veszélyektől?
A teljes cikkhez kattints ide!
2017. június 29. 15:20 #2
- törölt felhasználó -    
Anyunak szerencséje van, nem megyek fesztiválozni. Rosszul leszek a túl hangos zenétől. Táborba szoktam járni, de ott nem nagyon történnek ilyek.
2017. június 29. 16:10 #3
- törölt felhasználó -    
A fesztiválokkal addig nincs semmi baj, míg nem viszed túlzásba. Bármennyire is poén részeg embereket nézni, megvannak ennek a veszélyei. Szerintem ezek egyébként nagyon jó tanácsok, bár jobb lenne, ha az ilyenekre maguktól is gondolnának a fesztiválozók... Mikor én először mentem fesztiválra, semmi ilyen intelem nem kellett, tudtam ezeket magamtól is.
Ne csináljak olyat, amit nem látnék szívesen a neten? Ennek inkább az önbecsülésemhez van köze, nem annak, hogy nem akarom visszanézni, milyen idiótán viselkedtem. Anélkül is el lehet lazulni, hogy közben világi idiótának tűnjél.
Ne hagyjam egyedül a barátom? Egyedül meg is pusztulnék, biztos, hogy el sem mozdulok mellőle.biggrin.gif
Bontatlan ital? Mármint a fesztiválon, ahol csapolják a sört? Aha, jó. Sok vizet? Meleg van nyáron, persze, hogy sok vizet iszom.
Ha bajba kerültél, merj segítséget hívni... Ja, erre találták ki a biztonsági embereket (bármennyire mogorvák is, azért lehet rájuk számítani), ezért vannak mentősök, rendőrök, tűzoltók a fesztiválok területén. Fő a biztonság.
Merj nemet mondani. Igen, akkor is, ha egy punk azt kéri, hadd zselézze fel a hajad tarajba. Mire kimosod a hajadból azt a nyamvadt ragacsot, legszívesebben levágnád...
Viccet félretéve, tényleg jó kis cikk ez, de nem értem, miért kell ezeket külön hangsúlyozni. Úgy értem, ha elég idős vagy ahhoz, hogy fesztiválra járhass, minden bizonnyal van elég sütnivalód ahhoz, hogy ne vagánynak akarj tűnni a haverok előtt, hanem megfontoltan is képes legyél cselekedni - akkor is, ha óriási a buli. Persze lehet, hogy csak én vagyok máshogy beállítva, vagy a Rockmaratonos közeg más, de anélkül is lehet bulizni, hogy taccsrészegre innád magad és össze lenne hányva a ruhád.
2017. június 29. 17:16 #4
- törölt felhasználó -    
Idézet (Porkéz @ 2017.06.29. 16:10)
A fesztiválokkal addig nincs semmi baj, míg nem viszed túlzásba. Bármennyire is poén részeg embereket nézni, megvannak ennek a veszélyei. Szerintem ezek egyébként nagyon jó tanácsok, bár jobb lenne, ha az ilyenekre maguktól is gondolnának a fesztiválozók... Mikor én először mentem fesztiválra, semmi ilyen intelem nem kellett, tudtam ezeket magamtól is.
Ne csináljak olyat, amit nem látnék szívesen a neten? Ennek inkább az önbecsülésemhez van köze, nem annak, hogy nem akarom visszanézni, milyen idiótán viselkedtem. Anélkül is el lehet lazulni, hogy közben világi idiótának tűnjél.
Ne hagyjam egyedül a barátom? Egyedül meg is pusztulnék, biztos, hogy el sem mozdulok mellőle.biggrin.gif
Bontatlan ital? Mármint a fesztiválon, ahol csapolják a sört? Aha, jó. Sok vizet? Meleg van nyáron, persze, hogy sok vizet iszom.
Ha bajba kerültél, merj segítséget hívni... Ja, erre találták ki a biztonsági embereket (bármennyire mogorvák is, azért lehet rájuk számítani), ezért vannak mentősök, rendőrök, tűzoltók a fesztiválok területén. Fő a biztonság.
Merj nemet mondani. Igen, akkor is, ha egy punk azt kéri, hadd zselézze fel a hajad tarajba. Mire kimosod a hajadból azt a nyamvadt ragacsot, legszívesebben levágnád...
Viccet félretéve, tényleg jó kis cikk ez, de nem értem, miért kell ezeket külön hangsúlyozni. Úgy értem, ha elég idős vagy ahhoz, hogy fesztiválra járhass, minden bizonnyal van elég sütnivalód ahhoz, hogy ne vagánynak akarj tűnni a haverok előtt, hanem megfontoltan is képes legyél cselekedni - akkor is, ha óriási a buli. Persze lehet, hogy csak én vagyok máshogy beállítva, vagy a Rockmaratonos közeg más, de anélkül is lehet bulizni, hogy taccsrészegre innád magad és össze lenne hányva a ruhád.

Minden szavaddal egyetértek meghajolo.gif Akiknek ilyen kiselőadások, viselkedési tippek kellenek, annak még zárt helyen tartott koncerteken sincs semmi keresnivalójuk.
2017. június 29. 20:06 #5
meyah_
meyah_
• bite for fun •

StátuszHa bejelölsz, üzenetben indokold meg miért! Ha nem teszed, felkérésed törlöm!
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 5305
Csatolások: 2
Azonosító: 131197
@Porkéz egyetértek veled!
2017. június 30. 16:44 #6
- törölt felhasználó -    
Ezek szerintem teljesen alap dolgok, amit minden rendesen nevelt fiatalnak tudnia kellene.
"Ne maradj és ne hagyd a barátod egyedül!" És ha ketten vagytok és éppen egy koncert helyszínén az első sorban próbáltok helyet foglalni? Mosdóba csak el kell menni felváltva nem?
"Csak bontatlan italt igyál, és sok vizet!" Csapolt sörök és társaik, persze ott vannak az üveges üdítők. De azért egy kis üveg vízért kiadni 320ft-ot minden egyes alkalommal kicsit pénztárca lehúzó.
"Ha nem akarsz részt venni valamiben, mondhatsz nemet!" Mint például? Üljünk fel az óriáskerékre, vagy menjünk be a habmedencébe?
2017. július 01. 16:09 #7
XIXO tea
XIXO tea

Státusz#15év #fuvola #starity #zene #B.H. <333 #győr
Hozzászólás: 845
Csatolások: 1
Azonosító: 256877
Jó, hogy írnak ilyen cikket, és szerintem hasznos is egyesek számára, de az emberek többsége tudja ezeket az alap dolgokat.
Nyilvánvaló, hogy a baráti társaságomban maradok az ilyen bulis helyeken, egyedül nem élvezhető az ilyesmi. Én amikor voltam egy fesztiválon, akkor vittem magammal saját üdítőitalt meg ásványvizet, hogy ne ott kelljen költeni a pénzt érte. Nemet mondani nem könnyű, az biztos, azért kell gondolkodási időt kérni és majd utána bőven ráér válaszolni!
Az említett könyv egyébként érdekel, mert nem szeretek beszélgetni ilyesmi témákról, úgyhogy inkább elolvasnám. wink.gif
2017. július 02. 21:53 #8
Dorinadd
Dorinadd
Always

StátuszR5 & Harry Potter & TVD & TO & PLL
Hozzászólás: 1937
Csatolások: 0
Azonosító: 259598
Jó cikk lett. Engem az ilyenek nem vonzanak, és jobb szeretek mindent elkerülni.
2017. július 05. 17:43 #9
DoooDuu
DoooDuu
Doreen Tomlinson ^^

StátuszNever give up, the beginning is always the hardest!!!
Hozzászólás: 3227
Csatolások: 547
Azonosító: 171198
Akár a balaton parti kis büfébe megyek, édesanyám mindig elmondja, hogy mivel vigyázzak... én már unom, de tudom , hogy csak félt engem és szeret. Mindig végighallgatom a mondanivalóját, bár tudja, hogy én nem vagyok az a fajta, aki minden nap alkoholizál és akinek teste a kémiai szerek rabja.
2017. július 09. 22:19 #10
hóvirág88
hóvirág88
új tag
    Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 20
Csatolások: 0
Azonosító: 265077
"legyen szó egy gólyatábori "csicsikáztatásról", vetkőzésről"

Minek megy oda.

"Csak bontatlan italt igyál"

Szopogasd a kupakot.