Starity

A valóságban ilyen tinédzserként anyává válni

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2017. január 23. 14:58 #1
LexiCobain
LexiCobain
Drama Queen®

StátuszIf you read, you'll judge.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 2758
Csatolások: 689
Azonosító: 182219
Míg az MTV sikersorozatának, a Tini mamiknak a készítői vadásznak a terhes kamaszokra, a valóságban nem kell messzire menni egy-egy elővigyázatlanul teherbe esett fiatalért. A tinédzserkori terhesség azonban közel sem olyan „jó buli”, mint ahogy azt a fent említett sorozat szereplői mutatják, a valóságban rengeteg lemondással, kompromisszumkötéssel jár, nem is beszélve a testi-lelki megpróbáltatásokról...
A teljes cikkhez kattints ide!
2017. január 23. 15:22 #2
AnnaZriinyi
AnnaZriinyi
underworld shooter♦

StátuszAbsque pugna non est victoria.«
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1951
Csatolások: 16
Azonosító: 239228
Ilyen fiatalon nem szívesen lennék anyuka.
2017. január 23. 15:39 #3
Miss.Vicious
Miss.Vicious

StátuszI need money cause i like drugs and expensive clothes.
Hozzászólás: 962
Csatolások: 0
Azonosító: 213748
Ez szép és sajnálom ,hogy sokan elfordultak tole ,de az ápolónak is igaza volt. 14évesen? Hát ez..
2017. január 23. 15:41 #4
- törölt felhasználó -    
én se nagyon nehéz lehetett neki
2017. január 23. 15:42 #5
- törölt felhasználó -    
jó igaz hogy nagyon fiatal volt de azért szerintem nem kellett volna neki azt mondani
2017. január 23. 16:16 #6
SpecialError
SpecialError

Státuszccc
Hozzászólás: 664
Csatolások: 160
Azonosító: 192434
Hát nem tudom, nekem van ismerősöm, aki 15-16 évesen szült és senki nem ítélte el. Jó persze mindenki beszélt róla, főleg hogy titkolta és csak a szülésnél derült fény a dologra, mindenki meglepődött és érdeklődött, sokan értetlenül álltak előtt, hiszen nem egy buta lány, aki azt sem tudja mi fán terem a fogamzásgátló vagy az óvszer, de ahogy ez lecsengett (kb 1 hónap), utána mindenki támogatta, segített stb, senki egy rossz szót nem szól róla. Szóval azért lehet hogy a lány viselkedése is hagyott némi kívánnivalót maga után és az is lehet hogy paranoiás volt. Minden esetre egyrészt szerintem a prevenció lenne a legfontosabb, fel kell világosítani a fiatalokat, hogy igen, egy alkalomtól is teherbe lehet esni, nem a megszakításos védekezés nem legjobb, használjanak óvszert, ha felmerül annak veszélye hogy kiszakadt, akkor tessék orvoshoz menni stb. Persze tudom, hogy kellemetlen és azt is, hogy sok "orvos" nagyon bunkó tud lenni és ez tiniként nehéz, de ha nem akar valaki 14 évesen gyereket, akkor vagy nem szexel vagy felelősséggel teszi azt. A másik, ha már ott van valaki, hogy terhes, akkor támogassuk a döntését, ne ítéljünk elhamarkodottan, de aki mégis úgy dönt, hogy vállalja a gyereket, az tudja, hogy nem testvért szül magának, hanem azért a csöpp életért ő a felelős stbstbstb... A címer egyes elemeinek jelentése helyett mondjuk ilyenekre lehetne időt fordítani az iskolában és az angry birds helyett otthon lehetne ilyenekről beszélni a gyerekekkel...
2017. január 23. 16:40 #7
- törölt felhasználó -    
14 az tényleg nagyon kevés. Persze, az orvosnak sem volt igaza. sad.gif
2017. január 23. 16:47 #8
- törölt felhasználó -    
fulladt volna meg a hormonjaiba ki mondta ,hogy rakja szet a labat
szerelmes ejszaka ,na persze
buntetni kellene a 18 ev alatti szexualitast
drasztikusan
2017. január 23. 16:50 #9
sz.csenge
sz.csenge
visszatérő vendég

StátuszEurovision Song Contest <3
Hozzászólás: 379
Azonosító: 214123
Nyilván rosszul esett szegény lánynak ahogy az orvos és az emberek elítélték, és különböző jelzőkkel illették, de szerintem ebben a történetben nem teljes mértékben kell áldozatnak beállítani. Általában nem vet egy emberre sem jó fényt ha 14-15 évesen gyereke van. Az emberek gonoszak, igen, de azért ő is vigyázhatott volna egy kicsit. Az az orvos meg persze tényleg borzasztó bunkó volt.
Remélem most már tényleg egy kiegyensúlyozott szép életet fog élni ez a fiatal anyuka...
2017. január 23. 16:57 #10
- törölt felhasználó -    
Sajnálom szegény lányt. Az a férfi is egy rohadék, már bocsánat a kifejezésért, de ilyen mondani egy lánynak..
2017. január 23. 17:37 #11
welcometothereallife
welcometothereallife
új tag

StátuszBe a little bit crazy, just for a fun
Hozzászólás: 43
Azonosító: 259088
meli1985
"fulladt volna meg a hormonjaiba ki mondta ,hogy rakja szet a labat
szerelmes ejszaka ,na persze
buntetni kellene a 18 ev alatti szexualitast
drasztikusan"

mégis ki a jó franc vagy te, hogy ítélkezz mások felett? áruld el nekem, ki a büdös p*csa vagy? ki vagy te, hogy ítélkezz mádok felett?
azt hiszed mindent tudsz? mi vagy te, egy k*baszott isten, vagy mi a tököm?!
18 év alatt pedig a szexualítást büntetni?
hol a francban élsz te?
semmit
ismétlem semmit nem tudsz a világról, sem az emberekről
nem a szexualítást, hanem az internetedet kéne megvónni
az internet egy fantasztikus dolog, de te ilyen éretlen gondolkodással nem vagy méltó arra, hogy használjad

(Ui.: a lány mostani magatartása inkább figyelemre méltó, mint megvetendő. megtehette volna, hogy elveteti a gyereket, és bulizik tovább, de nem. eldobta a kamasz éveit, hogy felneveljen egy gyereket, és pszichológiát tanul. aki egy ilyen nőt elmer ítélni, az inkább húzza ki a fejét a homokból, és kezdjen el felnőni. van hova)
2017. január 23. 18:06 #12
Dorinadd
Dorinadd
Always

StátuszR5 & Harry Potter & TVD & TO & PLL
Hozzászólás: 1937
Azonosító: 259598
Sajnálom őt, és az utóbbi pár sorra: Ez a beszéd!
2017. január 23. 18:25 #13
bsz.andrea
bsz.andrea
visszatérő vendég
Hozzászólás: 230
Azonosító: 260145
Az ápoló egy kétszínű bunkó, neki aztán tényleg semmi köze hozzá, hogy mit csinál az életével. Viszont azt megértem, hogy majdnem belekényszerítették az abortuszba (gondolom a szülei) mert hiába mondja, hogy az ő teste, de más nyakára szüli a gyereket, mert egy 14 éves kismama nem hiszem, hogy önerőből vesz majd babakocsit, tápszert, pelenkát, ruhát, stb...és egyedül intézi a gyereknek az orvost, oltásokat, bölcsit meg minden mást. Ez azért nem kis munka. És szerintem nincs az a normális anya, aki azt mondaná a 14 éves kislányának, hogy igaz, hogy nincs munkád, nem vagy önálló, nem élted ki magad, még a védekezésre sem figyeltél és gyerek vagy, de azért szülj te is gyereket "apa" nélkül. A barátai meg nem biztos, hogy rosszindulatból távolodtak el tőle. Én is kevesebbett találkozok a barátnőmmel, mióta gyereke van, mert bár nagyon édes, de sokszor 2 mondatot nem tudok végigmondani a kicsitől, a boltba és kávézóba sem tudunk úgy beülni beszélgetni, mint régen és barátnőm is sokkal ritkábban ér rá.
2017. január 23. 18:44 #14
madeleine.
madeleine.
Hozzászólás: 1673
Csatolások: 10489
Azonosító: 261034
Kevés az olyan fiatal lány, aki ennyi idősen képes felnevelni egy gyereket és példát mutatni neki, sokan még felnőttként sem tudnak. Őt viszont nem kéne elítélni, hiszen amint tudta, befejezte a tanulmányait, most pszichológiát tanul és közben tisztességesen felnevelte a kisfiát. Az részletkérdés, hogy eleinte miből tartotta el, normális szülők nyilván nem dobják utcára és nem hagyják sorsára a saját gyermeküket és unokájukat.
A magyar fiataloknak még van hova fejlődni, ahogy meli1985 kommentje is mutatja... rolleyes.gif
2017. január 23. 19:05 #15
Rossio
Rossio
Wrong Omen ▲
Hozzászólás: 1146
Csatolások: 56
Azonosító: 135191
meli1985 nagyon remélem, hogy csak valami hegyi troll vagy, és nem létező valós jelenség
2017. január 23. 21:58 #16
Pocok2001
Pocok2001
freestyler

Státusznemigen járok fel az oldalra, max a NW tagokat szerkeszteni, a többit vigyétek
Hozzászólás: 3503
Csatolások: 483
Azonosító: 189007
hoppá, azt az orvost ott helyben pofoztam volna normálisra
ennek ellenére nagyon nagy felelőtlenség ilyen korán szülni, és helytelenítem is (komplikációk léphetnek fel a baba/mama fizikai és mentális állapotában, plusz egy ilyen fiatal lány nem képes eltartani és felnevelni egy gyereket [nem csak a pénzről van szó])
2017. január 24. 17:21 #17
bohóc9
bohóc9
wor(k)shipper

Státuszbohoc9 még nem állította be a státuszát :P
Hozzászólás: 1330
Azonosító: 200672
Nem értem, miért ítélné el bárki is ezt a lányt? Mert szexelt? Ugyan, manapság már az a ritka, ha valaki még szűz 16 évesen, de a 14 évesek között se túl gyakori. Ráadásul régen ennyi idős korukban a lányok már családanyák voltak.
De akkor miért? Mert nem ölte meg a gyerekét csak a saját céljait szem előtt tartva, hanem vállalta a hibáját és megpróbálta a lehető legjobbat kihozni belőle? Komolyan nem értem, magyarázza már el nekem valaki. Szerintem igenis becsülendő, ha amikor már megvan a "baj", az anya tud önzetlenül viselkedni és megszülni a gyerekét.
2017. január 24. 21:14 #18
Nelli00
Nelli00
the chin thing™ tae does to jungoo

Státuszmikrokosmos
Hozzászólás: 1104
Csatolások: 2
Azonosító: 258594
Mindenki maga dönti el, hogy mikor kezd el szexuális életet élni, arra viszont feltétlen gondolni kell, hogy a védekezést nem véletlen "találták ki". Nem ismerjük a körülményeket, lehet hogy igenis védekeztek, elszakadt, nem vették észre. Ez ugyanúgy megtörténhetett volna egy 17 éves lánnyal is, akkor sem lettek volna más következményei a dolognak. 14 évesen senki sincs felkészülve az anyaságra. Viszont azért elítélni, mert nem volt szíve ahhoz, hogy megöljön egy csöpp életet, mely benne növekszik? Nem minden tinimami tipikus ribizli. Tiszteletre méltó, hogy amint tudta, befejezte a sulit, és egy nagyon komoly szakmát választott.

Nos,a 18 éven aluli szex büntetéséről annyit, hogy mégis hogy gondoltad ezt, aranyom? A nap mint nap, négy fal között megtörtént eseményekről szerinted hogy szerezne tudomást a Szexuális Büntető Szervezet (kitaláltam valami f*szságot)? Minden helyiséget, lehetséges helyszínt bekameráznak és az összes tinédzsert szemmel tartanak? Vagy hogy? Magyarázd el kérlek, ha már felvetetted ezt az ötletet, te hogy vinnéd végbe?
2017. január 25. 12:59 #19
Lexa2007
Lexa2007
új tag

StátuszEven when I fall down to my knees I never say a prayer I don't believe.
Hozzászólás: 42
Azonosító: 194666
Azokat az "anyákat" kellene elítélni, akik életet adnak egy gyereknek, aztán saját kezük által el is veszik azt tőlük. Vagy akik nem képesek megbecsülni azt a csepp életet, és isznak, drogoznak, a terhesség alatt is, majd a gyereknevelést is magasról lesz*arják ezek miatt.
Aki anya típus, az 14 vagy 44 évesen is képes anyává válni, ha a helyzet azt diktálja, aki pedig nem, annak kellene a legjobban védekeznie, és azokat kellene elítélni, nem pedig ezt a lányt, akiből végül egy teljesen jó anya vált, fiatal kora ellenére.
2017. január 26. 12:26 #20
Lianda
Lianda
♥♥ chingu ♥♥

Státusz✿"세상은 거울과 같다. 네가 침을 뱉고 욕을 하면, 세상도 그대로 침을 뱉고 욕을 퍼붓는다."✿
Hozzászólás: 1474
Csatolások: 377
Azonosító: 233579
Mindenki maga dönti el hogy mikor akar szexuális életet élni. De viszont egy gyerek ne éljen szexuális életet hisz még gyerek. Egy gyerek viselkedjen gyerekként és ne akarjon hamar felnőni. Egyébként most nem azért de milyen nevelést kaptak azok a gyerekek akik már fiatalon szexuális életet élnek? És most nem azért de szerintem nem ciki ha egy 16 vagy 18 éves lány vagy fiú még szűz. Ez rossz felfogás ha valaki azt gondolja hogy az ciki.
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!