Óriási botrány! Állatkínzás miatt nyomoznak az Egy kutya négy élete című film forgatása körül
2017. január 21. 10:33
|
|
Hajni és GézacicaBlackpink in your Ari-yuh |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.12.22. Hozzászólás: 2038 Csatolások: 58 Azonosító: 252466 offline
|
Csak egy szimpla kérdés:
Hogyan történhetett,hogy a forgatás pontosan ezen pillanatában nem volt ott sem a filmrendező,sem a producer???
Hogyan történhetett,hogy a forgatás pontosan ezen pillanatában nem volt ott sem a filmrendező,sem a producer???
2017. január 21. 11:12
|
|
Vanus94visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.10.16. Hozzászólás: 225 Csatolások: 170 Azonosító: 162205 offline
|
Nem voltam ott, úgyhogy nem szeretnék messzemenő ítélkezésbe bocsátkozni. De azért ez közel sem állatkínzás. A kutyának van akarata, nyilván nem tetszett neki a szituáció. Az én kutyám is tud irtó hisztis lenni, mégsem lehet minden úgy, ahogy ő akarja. Az állatorvostól is fél, meg a fürdéstől is, mégsem lehet egyiket sem elhagyni, csak azért mert neki nem tetszik. A videóban szereplő kutyának semmi baja nem lett, nyilván megrázta az eset, de túléli. Az a baj az emberekkel, hogy mindent túlságosan felfújnak. Ne legyen félreértés, nagyon szeretem az állatokat, de ők nem emberek. Észérvekkel nem lehet neki elmagyarázni, hogy mit kellene tennie.
1 felhasználónak tetszik:
LeerdammerGirl
2017. január 21. 15:24
|
|
picipocokúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.05.19. Hozzászólás: 79 Csatolások: 39 Azonosító: 256483 offline
|
laluneetlesetolies! Úgy érzem félreértettél! Én a kémiát elbagatellizáló túlzásként írtam, nem úgy, hogy valóban összehasonlítanám a kettőt. Úgy értettem, hogy annak ellenére, hogy valami nem a tetszése, akarata szerint alakul valakinek (akár ember, akár állat) még nem lesz az kínzás. Persze, ez a kutya nem lett megkérdezve, hogy akar-e egy filmben szerepelni, de ha ezt a gondolatot követjük, a kutyatartók sem "kérdezik meg" az állatot, hogy van-e kedve vele lakni. Van-e kedve kocsikázni, amikor a gazdinak mennie kell valahova? Egy rágcsálót ki kérdez meg arról, hogy ketrecben akar-e élni háziállatként? Vagy egy macskát arról, hogy szeretne-e egy lakásban élni? Biztos vagyok benne, hogy egy nyuszi is jobban érezné magát a mezőkön, mint egy ketrecben, de ettől még, kérdezem én, ha egy olyan cikket olvas valaki amiben felfújják azt, hogy egy nyúlnak mekkora trauma a "rácsok mögött", akkor azt is állatkínzásnak fogja titulálni és nekiugrik annak, aki azt mondja, hogy szerinte nem az? Vagy például rengeteg kutya retteg a porszívótól. Szóval akkor szerinted egy aljas állatkínzó, aki ennek ellenére képes olyan gaztettre, hogy kiporszívózza a lakást? Attól még, mert nem tetszett neki a víz, véleményem szerint nem számít kínzásnak, hogy próbálták rábírni, hogy bemenjen. Nekem a kínzás azt jelenti, hogy komoly fizikai és/vagy lelki fájdalmakat él át az adott személy/állat közben, és a történtek maradandó lelki/fizikai sérüléseket okoztak. Továbbra is, a cikkben az áll, hogy a kutya minden tekintetben jól van, persze, nem élete legjobb emléke lesz, nem tetszett neki a szituáció, de ettől még jól van, épségben és biztos vagyok benne hogy miután kihozták a vízből a lehető legjobb körülmények közt volt a kutyus.
Mellesleg a lesajnáló nézést nem veszem magamra, ahogy a lekezelő hozzáállást sem, ugyanis köszönöm, de én tökéletesen tudom a különbséget a kényszerítés és szabad döntés között.
fluorine, veled pedig egyetértek!
Mellesleg a lesajnáló nézést nem veszem magamra, ahogy a lekezelő hozzáállást sem, ugyanis köszönöm, de én tökéletesen tudom a különbséget a kényszerítés és szabad döntés között.
fluorine, veled pedig egyetértek!
LeerdammerGirl
2017. január 21. 23:13
|
|
Psyché |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.06.08. Hozzászólás: 930 Csatolások: 1 Azonosító: 203409 offline
|
Idézet (laluneetlesetolies @ 2017.01.20. 21:26)
(...)
Könyörgöm nektek emberek! Néha gondolkozzatok el miket írtok le, kérlek.
Könyörgöm nektek emberek! Néha gondolkozzatok el miket írtok le, kérlek.
Akkor, ha egy kutyát belelöksz a vízbe, fogja magát és kiúszik, utána meg nem fog téged szeretni. Rosszabb esetben meg is harap. Akkor, ha egy embert vízbe próbálsz fojtani, az emberölési kísérlet, eljárás indul ellened, a bíróság meg elítél. Azért a két dolgot ne hasonlítsuk már össze (főleg, hogy erre te kérsz meg mindenkit).
Nem írnak itt durva dolgokat, te bagatelizálod el az egészet. Van, aki reálisan mérlegei a helyzetet (állattartó létére!), van, akit rosszul érint, de nem reagál, meg van a totálisan elfogult, aki se lát se hall, és képes egy kutya vízbelökéséhez olyan témát fölhozni, hogy lehetsz e depressziós, ha meghal az egész családod (összehasonlítás ellenzésének profizmusa, de komolyan).
Beyla
2017. január 22. 08:56
|
|
MontereyGirl13új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.04.28. Hozzászólás: 47 Csatolások: 0 Azonosító: 255951 offline
|
Akkor a PETA fizesse ki azt a több száz embert aki a filmen dolgozott, az egyszerű technikustól a főszereplőig. Persze, igen, állatkínzás. Csak néha kíváncsi lennék rá, hogy mennyi ember hördülne fel azon is, hogy hány millió gyermek hal meg éhezés következtében a világon? Hányan élnek úgy, hogy nincs fedél a fejük felett, nincs lehetőségük dolgozni, otthont teremteni, vagy akár télen egy forró fürdőt venni? Hányan nem fogják megkapni a rendes fizetésüket, amellyel eltartják a családjukat, mert a kutya éppen nem akart úszni egyet? Egyszer láttam egy műsort, amiben angol aktivisták egy egyszerű gyrosost rá akartak beszélni arra, hogy ne ketreces csirkéből csinálja az ételt, hanem szabad tartású csirkéből, mert azok nem élnek olyan szörnyű körülmények között. A tulajdonos persze ki volt akadva azon, hogy a világon több millió gyermek és felnőtt éhezik, ezek meg a csirkék jólétével vannak elfoglalva!!
2017. január 22. 11:05
|
|
Ten Thousandvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.03.30. Hozzászólás: 358 Csatolások: 0 Azonosító: 255291 offline
|
laluneetlesetolies: Teljes mértékben egyetértek.
2017. január 22. 13:10
|
|
Lizanialied |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.07. Hozzászólás: 3169 Csatolások: 1228 Azonosító: 163471 offline
|
Állatkínzásnak azért nem nevezném, pláne nem a tegnap látott, savval leöntött macskához hasonlítva.
Viszont nagyon gonosz és meggondolatlan dolog. Ugyanígy viselkedik a saját kutyám is amikor fürdeni visszük a kádba, de ha oda belerakjuk esélye sincsen elmerülni és megfulladni. Belenyomni a halálosan stresszelő kutyát egy felhabosított, mély vízbe és várni a csodát kibaszott nagy észre vall...Mit vártak, hogy majd ha belelökik, elkezd úszni?! Stresszhelyzet alatt?! Milyen állatgondozó az ilyen?!
Viszont erről nem tehet egy egész stáb meg egész film. A kutyáért az állatgondozó/k a felelős, vagy a gazdája, nem egy több száz fős stáb.
Viszont nagyon gonosz és meggondolatlan dolog. Ugyanígy viselkedik a saját kutyám is amikor fürdeni visszük a kádba, de ha oda belerakjuk esélye sincsen elmerülni és megfulladni. Belenyomni a halálosan stresszelő kutyát egy felhabosított, mély vízbe és várni a csodát kibaszott nagy észre vall...Mit vártak, hogy majd ha belelökik, elkezd úszni?! Stresszhelyzet alatt?! Milyen állatgondozó az ilyen?!
Viszont erről nem tehet egy egész stáb meg egész film. A kutyáért az állatgondozó/k a felelős, vagy a gazdája, nem egy több száz fős stáb.
2017. január 22. 14:11
"...egy rémült német juhászkutyát próbálnak rábírni arra, hogy a film forgatásán végrehajtson egy kaszkadőrmutatványt..."
nem olvastam végig a cikket, itt megálltam. Ez lenne az állatkínzás? Már nem azért de valahogy be kell tanítani a trükköt nem? Akkor ennyi erővel most minden gazdi állatkínzó, amikor meg akarja fürdetni a síró, nyüszítő, lábát a földbe mélyesztő hisztiző állatot.
nem olvastam végig a cikket, itt megálltam. Ez lenne az állatkínzás? Már nem azért de valahogy be kell tanítani a trükköt nem? Akkor ennyi erővel most minden gazdi állatkínzó, amikor meg akarja fürdetni a síró, nyüszítő, lábát a földbe mélyesztő hisztiző állatot.
2017. január 22. 14:35
Idézet (AliceLiza @ 2017.01.22. 14:11)
"...egy rémült német juhászkutyát próbálnak rábírni arra, hogy a film forgatásán végrehajtson egy kaszkadőrmutatványt..."
Itt szerintem nem is a kínzáson, hanem azon van a hangsúly, hogy a kutyán látszott, hogy nagyon fél, és kényszerítik. De van igazság abban amit írtál.
2017. január 22. 14:51
|
|
TheTruthAboutLovefolklore |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.06.16. Hozzászólás: 4209 Csatolások: 58 Azonosító: 203823 offline
|
Csigárvány: De jó, akkor én is hülye vagyok.. Hát gratulálni tudok pár ember hozzászólásán, tényleg..
2017. január 22. 21:33
|
|
LJoltvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.05.09. Hozzászólás: 100 Csatolások: 0 Azonosító: 256217 offline
|
Az egész stáb szívja néhány ember miatt. (Mert gondolom azért nem fogható ez az eset mindenkire, akinek köze van a filmhez. Az is lehet, hogy a stáblistában szereplő sminkes segédje még nem is értesült róla.)
Sajnálom, ami történt, ahogy azt is, hogy ilyen szituáció szinte mindenhol megtörténik. Egy egyszerű példa (mivel gondolom az olvasók többsége iskoláskorú): egyik túllelkes oszt.társ baromkodik órán. Tanár berág; büntetésből ír az egész osztály.
Sajnálom, ami történt, ahogy azt is, hogy ilyen szituáció szinte mindenhol megtörténik. Egy egyszerű példa (mivel gondolom az olvasók többsége iskoláskorú): egyik túllelkes oszt.társ baromkodik órán. Tanár berág; büntetésből ír az egész osztály.
2017. február 05. 10:55
És hány ilyen eset történt még amiről nem készült videó.
Kapcsolódó sztárok
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Nem látják szívesen már az USA-ban.
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Az Eufória készítői elmagyarázzák, mi történt.
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Elmesélte, mit írt neki Ashley Tisdale.
Sydney Sweeney és Scooter Braun Instagram hivatalos lett
Sydney Sweeney és Scooter Braun Instagram hivatalos lett
Hivatalos lett a kapcsolatuk.
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Reagált az énekesnő képviselője.