Amíg tart a varázs imádjuk, de mi a helyzet azután? Nem mindegy, hogyan tudjuk meg és tudatjuk másokkal a nagy igazságot, így adunk egy kis útmutatót, hogyan érdemes felvilágosítani gyermekeinket arról, hogy az ajándékokat nem az öreg nagyszakállú csempészi a csizmákba és / vagy a fa alá.
A teljes cikkhez kattints ide!
Így tudasd a gyerekeiddel, mi az igazság a Télpóval kapcsolatban anélkül, hogy összetörnéd a szívüket
2016. december 16. 14:50
|
|
LexiCobainDrama Queen® |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 12.08.01. Hozzászólás: 2758 Csatolások: 689 Azonosító: 182219 offline
|
2016. december 16. 15:09
Én annakidején sajnos csalódással jöttem rá hogy a Mikulás és a Jézuska nem létezik!
2016. december 16. 15:22
Idézet (Hopihe_Baby @ 2016.12.16. 15:09)
Én annakidején sajnos csalódással jöttem rá hogy a Mikulás és a Jézuska nem létezik! 
Jézus létezett / létezik, csak Karácsonykor nem ő ajándékoz
2016. december 16. 15:51
|
|
justanarianafanvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.06.24. Hozzászólás: 443 Csatolások: 1 Azonosító: 257343 offline
|
Én magamtól jöttem rá. Ahogy egyre nagyobb lettem, úgy tudatosultak bennem a dolgok. Sokat segített az osztály,a karácsonyi filmek egy része, meg egyéb dolgok. Nem csalódtam, vagy törtem össze, a szüleim sosem bizonygatták hogy létezik, egyszerűen azt mondták, hogy a Jézuska csak csomagolja meg elhozza az ajándékokat. Nem kérdeztem rá sosem, hogy miért, mert a lényeg az ajándék volt. Azóta is ugyanúgy megkapok mindent, szóval nem oszt nem szoroz. A karácsonyban én igazából azt szeretem, hogy ilyenkor mindenhonnan hazajönnek a testvéreim/rokonaim, és együtt vagyunk. Szóval a hangulat az, ami igazán fontos, nem az amit a Jézuska a fa alá csinál...
2016. december 16. 16:13
|
|
Pocok2001freestyler |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.11.03. Hozzászólás: 3503 Csatolások: 483 Azonosító: 189007 offline
|
ez de jófej
én szerintem egyszerűen kilestem a mikulást, a karácsonyi ajándékozás meg nagyon korántól kezdve arról szólt, hogy a családban egymásnak mit adunk, együtt állítottuk fel a fát is, meg minden, szóval az ajándékhozó Jézuska sose volt nálunk hagyomány
2016. december 16. 16:40
|
|
DorinaddAlways |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.09.07. Hozzászólás: 1937 Csatolások: 0 Azonosító: 259598 offline
|
Arik, de én úgy jöttem rá, hogy a dédi nálunk aludt aznap és este lefektettek éés 10 perc múlva felébredtem és ott találtam az ajándékom az ajtóban. Meggyanúsítottam anyát hogy ő rakta oda, de anya nem ismerte be. Azóta tudom.
2016. december 16. 17:02
Jó cikk lett, sokakkal elolvastatnám, mert sajnos manapság már az ünnepek is a pénzről és a versengésről szólnak és a gyerekek is ebben nőnek fel. Emlékszem, amikor a barátnőmtől kaptam egy saját készítésű ajándékot, amire már régóta vágytam és annyira örültem neki. Természetesen sok-sok év után a mai napig megvan és szép emlékeket idéz elő.
Úgy emlékszem olyan 7-8 éves lehettem, amikor anya elmesélte a dolgokat, de akkor már sejtettem, azért egy kicsit csalódott voltam.
Úgy emlékszem olyan 7-8 éves lehettem, amikor anya elmesélte a dolgokat, de akkor már sejtettem, azért egy kicsit csalódott voltam.
2016. december 16. 18:32
|
|
BLulu88Cikk író |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.03.30. Hozzászólás: 2172 Csatolások: 0 Azonosító: 242008 offline
|
Jó ötlet, azonban ez ígyis hazugság marad. Egyszerűen lehetetlen egy gyereket egész élete során óvni attól hogy ez ne derüljön ki neki... Egyszer úgyis rájön és ugyanott fognak tartani.
2016. december 16. 19:13
|
|
CocoChanelEszterrrka |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.06.23. Hozzászólás: 566 Csatolások: 0 Azonosító: 245257 offline
|
Nálunk úgy volt, hogy én rájöttem, de még hitegettek engem, mert a húgom még mindig hitt benne. Egy évre rá ő is rájött. De nálunk ez nem hazugságként kezelődött, hanem anyukám mondta, hogy ettől függetlenül Jézus segítségére szükség van az ajándékok beszerzésénél, mivel (vallásos családom van) ő ad nekik erőt a munkához, az Isten megsegíti őket, hogy nekünk ilyen jó életünk lehssen és sajnos ez sokaknak nem adatik meg. Ez így szerintem egy aranyos dolog volt.
2016. december 16. 20:45
Szerintem nagyon túlbonyolította és így is "hazugságban" maradt a gyerek, előbb-utóbb rájön arra, hogy hogyan megy ez igazából és akkor még benne marad az is, hogy "anyu a nagy felvilágosításnál átvert". Felesleges ezt a körülményességet belevenni. Meg szerintem ennek az "ajándékot a szomszédnak, akivel kölcsönösen nem szeretjük egymást" módszerrel csak annyit ér el, hogy a jövőben a gyerekéből egy lábtörlő lesz. -.-
Magamtól jöttem rá anno és nem volt belőle semmi probléma, szerintem ez a legegyszerűbb.
Magamtól jöttem rá anno és nem volt belőle semmi probléma, szerintem ez a legegyszerűbb.
2016. december 16. 21:19
|
|
CimFam |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.06.11. Hozzászólás: 517 Csatolások: 0 Azonosító: 256999 offline
|
Sose hittem benne igazán... Nem volt olyan se magyon hogy kiraktuk a cipőnket. Legalábbis nem nagyon rémlik... Talán egy alkalom vagy nem is tudom. Levelet se írtunk sose.
2016. december 16. 21:54
|
|
mikaelahvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.07.07. Hozzászólás: 312 Csatolások: 0 Azonosító: 257820 offline
|
Idézet (Gothic01 @ 2016.12.16. 20:45)
Szerintem nagyon túlbonyolította és így is "hazugságban" maradt a gyerek, előbb-utóbb rájön arra, hogy hogyan megy ez igazából és akkor még benne marad az is, hogy "anyu a nagy felvilágosításnál átvert". Felesleges ezt a körülményességet belevenni. Meg szerintem ennek az "ajándékot a szomszédnak, akivel kölcsönösen nem szeretjük egymást" módszerrel csak annyit ér el, hogy a jövőben a gyerekéből egy lábtörlő lesz. -.-
Ezzel teljesen egyetértek... lehet mondani, hogy légy mindenkivel kedves, de bármennyire is szomorú, azt fogod elérni ezzel, hogy majd jól kihasznál mindenki.
btw lehet hogy ez csak engem kifejezetten idegesít ez a Télapó megnevezés. Pontosan nem tudom honnan is jött, mert valahol azt olvastam, hogy a kommunista rendszer alatt vezették be, merthogy Szt. Miklós egy vallásos személy, valahol viszont csak az amerikacentrikusságra hivatkoznak, de mindkét esetben tud idegesíteni.
2016. december 17. 08:25
|
|
Britney Spears FunFuck you |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.12.25. Hozzászólás: 1534 Csatolások: 0 Azonosító: 192261 offline
|
Nagyon cuki sztori, én emlékszem teljesen összetörtem mikor megtudtam hogy a Mikulás nem létezik XDDD 6-7 éves voltam, te jóég nagyon nagyon sírtam XD ugyanez volt a fogtündérrel :"D
2016. december 17. 08:25
|
|
ramiodelaney |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.07.24. Hozzászólás: 13726 Csatolások: 622 Azonosító: 258309 offline
|
Szerintem nem marad hazugságban a gyerek, mint ahogy többen is írták előttem, szépen rávezette az anyuka a gyereket az egésznek a lényegére. Nem hazugság, hogy arra tanítja, legyen kedves és önzetlen. Aki pedig azzal jön, hogy nincs értelme jónak lenni, mert úgyis kihasználnak, meg sem érdemli, hogy vele normálisan, közvetlenül, netán kedvesen bánjanak mások. Nap mint nap idegen emberekkel találkozok, türelem és jóindulat kell többségükhöz. Gyűlölném a munkámat, ha nem fordulhatnék közvetlenül, kedvesen, segítőkészen hozzájuk. Nem szeretném azt látni, hogy valaki csalódottan, rossz kedvűen fordul el tőlem, csak mert én úgy viselkedtem vele. Természetesen vannak olyanok, akikre semmi hatással nincs a jóindulat, vagy rögtön potenciális áldozatot látnak egy kedves emberben, de ez nem indok arra, hogy el is felejteni az alapvető tiszteletet és kedvességet másokkal szemben. Az ilyesmit értékelni kellene, nem pedig csak legyinteni rá és azt mondani, hogy semmi értelme. Éppen ez a hozzáállás miatt élvezhetetlen a karácsony.
2016. december 17. 10:48
Én már tudom,csak el akarják hitetni velem,hogy létezik,de csak azt mondom,hogy:Max.Finnországban!De jó kis sztori
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Az Eufória készítői elmagyarázzák, mi történt.
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Féltek Anna Wintourtól.
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Elmesélte, mit írt neki Ashley Tisdale.
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Reagált az énekesnő képviselője.
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Mindig illik az öltözete az aktuális filmjéhez.

0 felhasználónak tetszik: