Starity

Így tudasd a gyerekeiddel, mi az igazság a Télpóval kapcsolatban anélkül, hogy összetörnéd a szívüket

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2016. december 16. 14:50 #1
LexiCobain
LexiCobain
Drama Queen®

StátuszIf you read, you'll judge.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 2758
Csatolások: 689
Azonosító: 182219
Amíg tart a varázs imádjuk, de mi a helyzet azután? Nem mindegy, hogyan tudjuk meg és tudatjuk másokkal a nagy igazságot, így adunk egy kis útmutatót, hogyan érdemes felvilágosítani gyermekeinket arról, hogy az ajándékokat nem az öreg nagyszakállú csempészi a csizmákba és / vagy a fa alá.
A teljes cikkhez kattints ide!
2016. december 16. 15:09 #2
- törölt felhasználó -    
Én annakidején sajnos csalódással jöttem rá hogy a Mikulás és a Jézuska nem létezik! sad.gif
2016. december 16. 15:22 #3
- törölt felhasználó -    
Idézet (Hopihe_Baby @ 2016.12.16. 15:09)
Én annakidején sajnos csalódással jöttem rá hogy a Mikulás és a Jézuska nem létezik! sad.gif

Jézus létezett / létezik, csak Karácsonykor nem ő ajándékoz smileeee.gif
2016. december 16. 15:51 #4
justanarianafan
justanarianafan
visszatérő vendég

StátuszAriana rajongók jelöljenek! :)
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 443
Csatolások: 1
Azonosító: 257343
Én magamtól jöttem rá. Ahogy egyre nagyobb lettem, úgy tudatosultak bennem a dolgok. Sokat segített az osztály,a karácsonyi filmek egy része, meg egyéb dolgok. Nem csalódtam, vagy törtem össze, a szüleim sosem bizonygatták hogy létezik, egyszerűen azt mondták, hogy a Jézuska csak csomagolja meg elhozza az ajándékokat. Nem kérdeztem rá sosem, hogy miért, mert a lényeg az ajándék volt. Azóta is ugyanúgy megkapok mindent, szóval nem oszt nem szoroz. A karácsonyban én igazából azt szeretem, hogy ilyenkor mindenhonnan hazajönnek a testvéreim/rokonaim, és együtt vagyunk. Szóval a hangulat az, ami igazán fontos, nem az amit a Jézuska a fa alá csinál...
2016. december 16. 16:13 #5
Pocok2001
Pocok2001
freestyler

Státusznemigen járok fel az oldalra, max a NW tagokat szerkeszteni, a többit vigyétek
Hozzászólás: 3503
Csatolások: 483
Azonosító: 189007
ez de jófej biggrin.gif én szerintem egyszerűen kilestem a mikulást, a karácsonyi ajándékozás meg nagyon korántól kezdve arról szólt, hogy a családban egymásnak mit adunk, együtt állítottuk fel a fát is, meg minden, szóval az ajándékhozó Jézuska sose volt nálunk hagyomány
2016. december 16. 16:37 #6
Domi05
Domi05
Mгş. Ơβгเεŋ

StátuszValar Morghulis «» Valar Dohaeris
Hozzászólás: 5264
Csatolások: 52
Azonosító: 233671
Én magamtól jöttem rá, de nem igazán volt nagy meglepetés számomra, mert előtte is sejtettem valamit!
2016. december 16. 16:40 #7
Dorinadd
Dorinadd
Always

StátuszR5 & Harry Potter & TVD & TO & PLL
Hozzászólás: 1937
Csatolások: 0
Azonosító: 259598
Arik, de én úgy jöttem rá, hogy a dédi nálunk aludt aznap és este lefektettek éés 10 perc múlva felébredtem és ott találtam az ajándékom az ajtóban. Meggyanúsítottam anyát hogy ő rakta oda, de anya nem ismerte be. Azóta tudom.
2016. december 16. 17:02 #8
- törölt felhasználó -    
Jó cikk lett, sokakkal elolvastatnám, mert sajnos manapság már az ünnepek is a pénzről és a versengésről szólnak és a gyerekek is ebben nőnek fel. Emlékszem, amikor a barátnőmtől kaptam egy saját készítésű ajándékot, amire már régóta vágytam és annyira örültem neki. Természetesen sok-sok év után a mai napig megvan és szép emlékeket idéz elő. smileeee.gif
Úgy emlékszem olyan 7-8 éves lehettem, amikor anya elmesélte a dolgokat, de akkor már sejtettem, azért egy kicsit csalódott voltam.
2016. december 16. 17:50 #9
anzi
anzi

StátuszHey girl, open the walls, play with your dolls..
Hozzászólás: 867
Azonosító: 148296
Jó cikk lett. smileeee.gif Én is magamtól jöttem rá.
2016. december 16. 18:02 #10
starvok
starvok
visszatérő vendég
Hozzászólás: 220
Azonosító: 243537
Nekem van egy ismerősöm aki 14 éves és még mindig hisz a télapóban, meg a húsvéti nyúlban.
2016. december 16. 18:32 #11
BLulu88
BLulu88
Cikk író

StátuszTalk behind my back but when they see me it's respect though...
Hozzászólás: 2172
Azonosító: 242008
Jó ötlet, azonban ez ígyis hazugság marad. Egyszerűen lehetetlen egy gyereket egész élete során óvni attól hogy ez ne derüljön ki neki... Egyszer úgyis rájön és ugyanott fognak tartani.
2016. december 16. 19:13 #12
CocoChanelEszterrrka
CocoChanelEszterrrka

StátuszA múlt gyakran fájhat, és menekülhetsz előle, de akár tanulhatsz is belőle.
Hozzászólás: 566
Azonosító: 245257
Nálunk úgy volt, hogy én rájöttem, de még hitegettek engem, mert a húgom még mindig hitt benne. Egy évre rá ő is rájött. De nálunk ez nem hazugságként kezelődött, hanem anyukám mondta, hogy ettől függetlenül Jézus segítségére szükség van az ajándékok beszerzésénél, mivel (vallásos családom van) ő ad nekik erőt a munkához, az Isten megsegíti őket, hogy nekünk ilyen jó életünk lehssen és sajnos ez sokaknak nem adatik meg. Ez így szerintem egy aranyos dolog volt. smileeee.gif
2016. december 16. 20:45 #13
- törölt felhasználó -    
Szerintem nagyon túlbonyolította és így is "hazugságban" maradt a gyerek, előbb-utóbb rájön arra, hogy hogyan megy ez igazából és akkor még benne marad az is, hogy "anyu a nagy felvilágosításnál átvert". Felesleges ezt a körülményességet belevenni. Meg szerintem ennek az "ajándékot a szomszédnak, akivel kölcsönösen nem szeretjük egymást" módszerrel csak annyit ér el, hogy a jövőben a gyerekéből egy lábtörlő lesz. -.-
Magamtól jöttem rá anno és nem volt belőle semmi probléma, szerintem ez a legegyszerűbb.
2016. december 16. 21:19 #14
CimFam
CimFam

Státusz#ShawnMendesToHungary Kérlek használd ezt a hashtaget minden közösségi oldalon!
Hozzászólás: 517
Azonosító: 256999
Sose hittem benne igazán... Nem volt olyan se magyon hogy kiraktuk a cipőnket. Legalábbis nem nagyon rémlik... Talán egy alkalom vagy nem is tudom. Levelet se írtunk sose.
2016. december 16. 21:54 #15
mikaelah
mikaelah
visszatérő vendég

Státuszi protect the family
Hozzászólás: 312
Azonosító: 257820
Idézet (Gothic01 @ 2016.12.16. 20:45)
Szerintem nagyon túlbonyolította és így is "hazugságban" maradt a gyerek, előbb-utóbb rájön arra, hogy hogyan megy ez igazából és akkor még benne marad az is, hogy "anyu a nagy felvilágosításnál átvert". Felesleges ezt a körülményességet belevenni. Meg szerintem ennek az "ajándékot a szomszédnak, akivel kölcsönösen nem szeretjük egymást" módszerrel csak annyit ér el, hogy a jövőben a gyerekéből egy lábtörlő lesz. -.- 
Magamtól jöttem rá anno és nem volt belőle semmi probléma, szerintem ez a legegyszerűbb.

Ezzel teljesen egyetértek... lehet mondani, hogy légy mindenkivel kedves, de bármennyire is szomorú, azt fogod elérni ezzel, hogy majd jól kihasznál mindenki. unsure.gif
btw lehet hogy ez csak engem kifejezetten idegesít ez a Télapó megnevezés. Pontosan nem tudom honnan is jött, mert valahol azt olvastam, hogy a kommunista rendszer alatt vezették be, merthogy Szt. Miklós egy vallásos személy, valahol viszont csak az amerikacentrikusságra hivatkoznak, de mindkét esetben tud idegesíteni. rolleyes.gif Igaz, hogy nem mindenki vallásos, de olyan felesleges eltorzítani ezt az egészet még ennél is jobban. -.- Amúgy valószínűleg bennem van a probléma, de tényleg az a legegyszerűbb, ha magadtól rájössz, nem kell köré ilyet meséket keríteni...
2016. december 17. 08:25 #16
Britney Spears Fun
Britney Spears Fun
Fuck you

StátuszHinni annyit tesz, mint nem tudni semmit
Hozzászólás: 1534
Azonosító: 192261
Nagyon cuki sztori, én emlékszem teljesen összetörtem mikor megtudtam hogy a Mikulás nem létezik XDDD 6-7 éves voltam, te jóég nagyon nagyon sírtam XD ugyanez volt a fogtündérrel :"D
2016. december 17. 08:25 #17
ramio
ramio
delaney

Státusztalán egy napon majd újra
Hozzászólás: 13726
Csatolások: 622
Azonosító: 258309
Szerintem nem marad hazugságban a gyerek, mint ahogy többen is írták előttem, szépen rávezette az anyuka a gyereket az egésznek a lényegére. Nem hazugság, hogy arra tanítja, legyen kedves és önzetlen. Aki pedig azzal jön, hogy nincs értelme jónak lenni, mert úgyis kihasználnak, meg sem érdemli, hogy vele normálisan, közvetlenül, netán kedvesen bánjanak mások. Nap mint nap idegen emberekkel találkozok, türelem és jóindulat kell többségükhöz. Gyűlölném a munkámat, ha nem fordulhatnék közvetlenül, kedvesen, segítőkészen hozzájuk. Nem szeretném azt látni, hogy valaki csalódottan, rossz kedvűen fordul el tőlem, csak mert én úgy viselkedtem vele. Természetesen vannak olyanok, akikre semmi hatással nincs a jóindulat, vagy rögtön potenciális áldozatot látnak egy kedves emberben, de ez nem indok arra, hogy el is felejteni az alapvető tiszteletet és kedvességet másokkal szemben. Az ilyesmit értékelni kellene, nem pedig csak legyinteni rá és azt mondani, hogy semmi értelme. Éppen ez a hozzáállás miatt élvezhetetlen a karácsony.
2016. december 17. 10:48 #18
- törölt felhasználó -    
Én már tudom,csak el akarják hitetni velem,hogy létezik,de csak azt mondom,hogy:Max.Finnországban!De jó kis sztori wub3.gif
2016. december 17. 11:16 #19
LJolt
LJolt
visszatérő vendég

StátuszIs it July yet? No? Well... damn.
Hozzászólás: 100
Azonosító: 256217
Húgomnak az iskolában mondta el a tanára első osztályban. Nem hiszem, hogy túl jóindulatú tett volt. Rájött volna ő is a MI "segítségünkkel".
2016. december 17. 13:54 #20
anzi7
anzi7
Mrs. Tomlinson
Hozzászólás: 4240
Csatolások: 9
Azonosító: 191626
ramio, teljesen igazad van smileeee.gif
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!