Starity

13 dolog, amit soha ne mondj egy vegetáriánusnak

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2016. október 21. 18:04 #21
anzi7
anzi7
Mrs. Tomlinson
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 4240
Csatolások: 9
Azonosító: 191626
Gothic01, sajnálattal kell közölnöm,hogy vannak ilyen hülye emberek, sőőőt, hülyébbek is biggrin.gif Nekem egyébként tetszett a cikk, szerintem szórakoztató wink.gif
2016. október 21. 18:16 #22
paska
paska
visszatérő vendég
Hozzászólás: 346
Csatolások: 1
Azonosító: 241226
Az egész cikk pontatlan és marha nagy hülyeség.
A vegetáriánusok csak húst nem esznek, és a vegánok azok, akik az állati eredetű dolgokat utasítják el. Így az egész a veganizmusról szólt tulajdonképpen.
2016. október 21. 18:28 #23
DirectionerGirl001
DirectionerGirl001

StátuszIM NEVER GONNA STOP LOVING HARRY STYLES
Hozzászólás: 815
Csatolások: 0
Azonosító: 246892
Ez a cikk tele van baromságokkal biggrin.gif
2016. október 21. 19:47 #24
CimFam
CimFam

Státusz#ShawnMendesToHungary Kérlek használd ezt a hashtaget minden közösségi oldalon!
Hozzászólás: 517
Azonosító: 256999
Ez a cikk fantasztikus...
A növények is éreznek... Bocs.
Amúgy pedig igen, tápláléklánc...
2016. október 21. 19:57 #25
anzi
anzi

StátuszHey girl, open the walls, play with your dolls..
Hozzászólás: 867
Azonosító: 148296
Na ez igaz,régebben vega voltam,csak nem bírta a szervezetem.sad.gif
2016. október 21. 21:30 #26
Hushpush
Hushpush
visszatérő vendég

StátuszÉéééééééééééés! Nem.....
Hozzászólás: 295
Azonosító: 853
Ahogy észrevettem egyre nagyobb divat a veganizmus, rengeteg youtuber van aki hirdeti az igét és lassan már vallássá válik ez a táplálkozási mód.
Én úgy gondolom, hogy egy mindenevő emberi lényt nem szabad egyféle táplálékforrásra korlátozni, a teljes egészséghez sok zöldség és gyümölcs kell és egy kevés hús, ez tény, az orvosok is ezt mondják, csak hát a PETA meg a hozzá hasonló állatvédő szervezetek durva videókat tettek közzé a neten és próbálják az anatómiailag mindenevő embert, növény evésre kényszeríteni. A PETA-sok már táblázatokban be is bizonyították, hogy az ember növényevő ( a növényevő állatok a füvet is meg tudják emészteni, meg a leveleket, főleg ezeket eszik, na már most egy ember belehalna ).
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2016. október 21. 21:54 #27
healy.
healy.
Hozzászólás: 1192
Csatolások: 93
Azonosító: 240743
Tapasztalataim szerint elég sok ember van, aki ilyeneket megkérdez, sőt, még különbeket is. Egyszer engem képesek voltak annyira hülyének nézni, hogy megkérdezték, "ugye tudod, hogy attól, hogy nem eszel húst, ugyanúgy levágják az állatokat?" Másik kedvencem az volt, mikor megkérdezték, hogy "sosem érzel vágyat az iránt, hogy egyél egy kis húst?"

Egyébként, sok ismerősöm hasonlóan keveri a vegetáriánust a vegánnal, mint a cikk írója.
1 felhasználónak tetszik: Elody
2016. október 21. 22:33 #28
- törölt felhasználó -    
Idézet (Hushpush @ 2016.10.21. 21:30)
Ahogy észrevettem egyre nagyobb divat a veganizmus, rengeteg youtuber van aki hirdeti az igét és lassan már vallássá válik ez a táplálkozási mód. 
Én úgy gondolom, hogy egy mindenevő emberi lényt nem szabad egyféle táplálékforrásra korlátozni, a teljes egészséghez sok zöldség és gyümölcs kell és egy kevés hús, ez tény, az orvosok is ezt mondják, csak hát a PETA meg a hozzá hasonló állatvédő szervezetek durva videókat tettek közzé a neten és próbálják az anatómiailag mindenevő embert, növény evésre kényszeríteni. A PETA-sok már táblázatokban be is bizonyították, hogy az ember növényevő ( a növényevő állatok a füvet is meg tudják emészteni, meg a leveleket, főleg ezeket eszik, na már most egy ember belehalna ).

Igen, vannak vallási irányzatok, mint például a buddhizmus, aminek a követői nagyrészt vegetáriánusok/vegánok. Aki ezt az életmódot vagy étrendet követi, az saját döntésből, és nem kényszerítésből teszi. A PETA egy igen direkt szervezet, de ők csak rávilágítanak, hogy mi miket teszünk az állatokkal. Van még több száz állatvédő szervezet, ami ugyanígy kampányol, és nem az emberek veganizmusra kényszerítése a cél. Ezzel az étrenddel igenis teljes életet lehet élni. (Az ember pedig nem mindenevő, mivel a nyers húst nem tudjuk megemészteni)
A cikkhez hozzászólva, engem is hasonló kérdésekkel szoktak bombázni. A kedvencem, amikor a "de a hús nagyon fontos" mondatot ismételgetik, meg jönnek a "fehérje csak a húsban van"-nal. blink.gif

2016. október 22. 01:20 #29
Hushpush
Hushpush
visszatérő vendég

StátuszÉéééééééééééés! Nem.....
Hozzászólás: 295
Azonosító: 853
wild flower: Az ember igenis mindenevő a nyers húst is meg tudja emészteni lásd szusi, de az eszkimók pl.: nyersen esznek mindenféle húst, az más kérdés, hogy sütve-főzve könnyebben emészthetővé válnak az ételek, nem csak a húsok.
De ha nem mindenevő az ember micsoda? Mert nem növényevő, nem is húsevő. Ha csak húst enne valaki huzamosabb ideig meghalna, ha csak növényt ( nem gyümölcsöt és magvakat ), mondjuk leveleket és füveket enne, akkor is meghalna, mert a cellulózt nem tudja megemészteni az emberi szervezet. Ha ezeket figyelembe vesszük, az ember inkább gyümölcs-mag-gumóevő, ami a mindenevőség halmazába rakja vissza az embert.
Nem kell tagadnom, látod a hozzászólásomból, hogy húspárti vagyok. Biológiát tanultam az egyetemen, ott voltak viták erről dögivel, nem lehet a két tábort kibékíteni, azért is vallásként beszéltem róla. Aki vegetáriánus szeretne lenni legyen, eddig sem elleneztem, most sem ellenzem, de úgy gondolom, hogy az ember, mint biológiai lény, úgy fejlődött, hogy húst ( állati eredetű ételt, pontosabban ) fogyasszony időről időre.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2016. október 22. 11:00 #30
LunaTheDaydreamer
LunaTheDaydreamer
új tag
Hozzászólás: 16
Azonosító: 259386
A kettes és a tizenkettes miért hülyeség? Teljesen normális kéredésnek tartom őket. Bocs, hogy esetleg érdekel az életmódod, de teljesen véletlenül, mint a legtöbb nem vega, nem vagyok szakértője a témának.
2016. október 22. 11:11 #31
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Kyra99 @ 2016.10.21. 16:33)
Nagyon nem szeretem az efféle cikkeket. sad.gif Ha már cikk, ne 'kérdés kontra flegmaválasz' kategóriájú legyen. 
Ebből a témából pont, hogy lehetett volna valami többet érőt összehozni.

Nekem ez tette iszonyúan antipatikussá a cikket. Nem kell f*szkalapnak lenni, ha valaki kérdezni mer valamit, függetlenül attól, hogy az illető kizárja a húst az étrendjéből vagy sem. Ez a cikk - gondolom - egy szimpla egyszerű fordítás, amit egy amerikai újgazdag sznob írt meg és töltött fel az internetre. Felém legalábbis azt sugallja, hogy a vegetáránus/vegán felsőbbrendű egy olyan emberrel szemben, aki pl. aktív húsfogyasztó. Nem szeretem az ilyen jellegű tiszteletlenséget, lekezelőséget. A témából valóban ki lehetett volna hozni egy komoly, infókkal teli cikket, de manapság a Starityn is egyszerűbb az ilyeneket lefordítani gugli fordítóval, és azt feltölteni. Gyorsabb, egyszerűbb, és negyed annyi időt vesz igénybe.
2016. október 22. 11:50 #32
Elody
Elody
Einzelgänger
Hozzászólás: 9489
Csatolások: 674
Azonosító: 154912
talán szűk két hónapja döntöttem úgy, hogy nem fogok többet semmilyen húst (halat sem!) enni...egy közeli barátom igencsak érdekes felfogással folytat életmódot és nekem is megtetszett. a neten keringő brutális és kegyetlen állatkínzós videóktól pedig végképp megfogalmazódott bennem valami, nincs rendjén, hogy ÉLŐ és ÉRZŐ lényeket ilyen szinten semmibe vesznek és tárgyként leölik (sokszor még kínozzák) is őket, hogy más elmondhassa az ebédjénél, hogy milyen finomat eszik vagy jól elhízhasson valamelyik zsíros gyorskajáldában. bár sajnos nem csak az élelmiszeriparban használják ki az állatok húsát/bundáját, a kémiai kísérletezések is rémesek.

a nagyszüleim is előjöttek az összes sablon kérdéssel ezek közül és kijelentették, hogy a torkomon fogják lenyomni az ételt, de azóta már nagy nehezen megbékéltek a dologgal. maguknak csinálnak továbbra is húst, nyilván nem változtathatom meg más nézeteit, de azért a véleményem még lehet róla. nem dől össze a világ, másban is van fehérje meg vitamin is és erről tényleg egy háború és béke terjedelmű elemzést lehetne írni, csak nem érdemes. elvi kérdés az egész. de én továbbra sem tartom 'lelkes' állatbarátoknak azokat, akik képmutatóan benne vannak kampányokban, miközben falják a csirkecombot. és teljesen mindegy, hogy most csirke vagy kutya, a haszonállat is ugyanolyan állat...aki szerint nem szenvednek, még tartják őket és várnak a levágásukra vagy bármire, az nézze meg, hogy darálják be a kiscsibéket.

az a baj, hogy ebből mindig nagy viták szoktak lenni, é na twitteren láttam, mennyien kiröhögik meg beszólogatnak a vegetáriánusoknak/vegánoknak. sőt még egy olyan poszt is volt, hogy egy vegán hamburgerben a srác 'barátja' elrejtett húst, amjd felvették videóra, ahogy eszik. nagyon vicces gúnyt űzni más életmódjából és elveiből, valóban. az meg már a legalja, hogy egyes iq harcosok a közösségi oldalakon megosztják, hogy épp vágják a disznót, valóban emberséges.

amúgy külföldön minden sarkon vannak vegán éttermek vagy boltok, a német cserediákjaim közül sem evett egyikük sem húst. mégis toleránsak voltak, mikor az osztálytársaim falták a pörköltet vagy mit. magyarország szerintem borzalmasan elmaradott az életmódot illetően, itt mindenki húst eszik hússal. és leszögezném, hogy nekem ez nem szenvedés, volt pár hús fajta régen, amit megettem, de közel sem tartottam se akkor se most olyan 'finomnak' meg 'nyaminak'
2016. október 22. 18:12 #33
BLulu88
BLulu88
Cikk író

StátuszTalk behind my back but when they see me it's respect though...
Hozzászólás: 2172
Azonosító: 242008
Most itt lehet ezen vitázni hogy hogy lettek megírva a válaszok de a lényeg az amit mondanak és szerintem teljesen logikusak. Bár én nem vagyok vega akkor sem kérdezgetem ilyen idegesítő módon pár vega barátomat. Ha valami érdekel ezzel kapcsolatban felmegyek a netre és elolvasom mert tudom hogy nekik ez már baromi idegesítő mivel nem én vagyok az első aki azt az adott dolgot megkérdezi. Ennyi!
2016. október 22. 20:22 #34
Nelli00
Nelli00
the chin thing™ tae does to jungoo

Státuszmikrokosmos
Hozzászólás: 1104
Csatolások: 2
Azonosító: 258594
Én nem vagyok előítéletes, mindenki úgy táplálkozik ahogy akar. Vannak, akik azért nem esznek húst, mert egészségtelennek tartják (pedig a csirke és a hal nagyon is egészséges,ami köztudott)vannak akik azért nem, mert hatalmas állatvédők, és nem szeretik megölni az állatokat. Na, ezeket nem fogom sose megérteni! Ha lecsapod a szúnyogot vagy a legyet, akkor őt is megölöd, nem? Ők is állatok. Azokkal van baj, akik nem fogadják el, hogy húsnak léteznie kell a földön. Ha nem lennének a csirkék, akkor honnan lenne a tojás? Én nem vagyok vegetáriánus, igazából a csirkehús nélkül nem tudnék élni. Mégegyszer, semmi bajom a vegetárianusokkal, csak az elvakult, értelmetlen féléket nem kedvelem.
2016. október 22. 21:05 #35
eszter05
eszter05
oпlγ ћυ₥αп

StátuszImagination is more important than knowledge.
Hozzászólás: 4786
Csatolások: 315
Azonosító: 227168
Most mit ne mondjak. Ez a cikk valami "csodálatos" lett. Mind a kérdések, mind a válaszok annyira intelligenciahiányos emberekre vallnak. Most persze nekem is az jut eszembe először, hogy "Te nem eszel hamburgert?". Meg már van rengeteg kaja, amit vegetáriánusoknak találtak ki. Meg imádom, hogy egyesek annyira lekezelőek. Én is szeretem az állatokat, de hát istenem élőlények vagyunk, táplálkoznunk kell. Én nem nézem le a vegákat, de már találkoztam olyannak, aki kioktatott, hogy miért ne egyek húst. Persze szegény paradicsomot senki nem sajnálja. rohog.gif Persze idegrendszerrel nem rendelkezik, de láttam már olyan videót, amiben két növény lényegében kommunikált egymással. Mondjuk én a vegákat is meg tudom érteni, csak én úgy vagyok vele, hogy az ember mindenevő élőlény, és ez már nehogy bűn legyen.
2016. október 22. 21:32 #36
Vilu459
Vilu459

StátuszIsmét látni foglak!
Hozzászólás: 557
Azonosító: 233969
A növények mióta nem éreznek? O.o
2016. október 22. 21:33 #37
Herka
Herka
új tag
    Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 13
Azonosító: 260459
milyen nyominger már aki nem nyom húst biggrin.gif biggrin.gif
Hogyan máskülönben kockás hasad és izmos karod ?
2016. október 22. 22:30 #38
Orsay
Orsay
visszatérő vendég

Státusz~bultaoreune
Hozzászólás: 166
Csatolások: 6
Azonosító: 234780
Ha egy vegetáriánus vagy vegán beszól neked, hogy hogy lehetsz olyan barbár hogy megeszed az állatokat, csak válaszold azt, hogy: "te meg hogy lehetsz olyan barbár hogy megeszed a kajájukat? " :DDDD
2016. október 23. 11:05 #39
Pocok2001
Pocok2001
freestyler

Státusznemigen járok fel az oldalra, max a NW tagokat szerkeszteni, a többit vigyétek
Hozzászólás: 3503
Csatolások: 483
Azonosító: 189007
lol megírhatom azt a cikket, hogy "10 kérdés, amit soha nem mondjon nekem egy vegetariánus?" Lennének ötleteim....
1. Ugye tudod, hogy ez a tehén két napja még vígan ugrándozott?
2. Csak megemlítem, de a hús helyettesíthető x-szel, y-nal, z-vel, w-vel, asd-vel etc...
3. Miközben eszel, elmesélném a csirke utolsó kívánságát...
4. Ez a pulyka lehetett volna a lelki társad...!
...

Vagy esetleg a "10 dolog, ami miatt egy vega vega" címűt?
1. Már mindenki vega
2. Kíváncsi vagyok az életérzésre (ez nem vicc, tényleg ezt mondták nekem)
3. Menőnek számít
4. A legjobb barátom/pasim is az
5. Sok pénzem van, telik szójára
6. Az állatok miatt, természetesen! Jaj képzeld, voltam hétvégén disznóvágáson, nagyon jó volt...
2016. október 23. 13:31 #40
Heathens
Heathens
új tag

StátuszNem tudom pontosan mit értek ezen, de én értem.
Hozzászólás: 7
Azonosító: 260452
Én is voltam vegetáriánus... és a mai napig sajnálom az állatot, amit megeszek. Lehet, hogy ez mások szerint hülyeség, de ez van. Viszont míg nem ettem, folyton rosszul voltam, és az ájulás kerülgetett. Úgyhogy abbahagytam. De igazából jó cikk lett.. smileeee.gif
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!