13 dolog, amit soha ne mondj egy vegetáriánusnak
2016. október 21. 18:16
|
|
paskavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.03.07. Hozzászólás: 346 Csatolások: 1 Azonosító: 241226 offline
|
Az egész cikk pontatlan és marha nagy hülyeség.
A vegetáriánusok csak húst nem esznek, és a vegánok azok, akik az állati eredetű dolgokat utasítják el. Így az egész a veganizmusról szólt tulajdonképpen.
A vegetáriánusok csak húst nem esznek, és a vegánok azok, akik az állati eredetű dolgokat utasítják el. Így az egész a veganizmusról szólt tulajdonképpen.
2016. október 21. 18:28
|
|
DirectionerGirl001 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.07.20. Hozzászólás: 815 Csatolások: 0 Azonosító: 246892 offline
|
Ez a cikk tele van baromságokkal
2016. október 21. 21:30
|
|
Hushpushvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.30. Hozzászólás: 295 Csatolások: 0 Azonosító: 853 offline
|
Ahogy észrevettem egyre nagyobb divat a veganizmus, rengeteg youtuber van aki hirdeti az igét és lassan már vallássá válik ez a táplálkozási mód.
Én úgy gondolom, hogy egy mindenevő emberi lényt nem szabad egyféle táplálékforrásra korlátozni, a teljes egészséghez sok zöldség és gyümölcs kell és egy kevés hús, ez tény, az orvosok is ezt mondják, csak hát a PETA meg a hozzá hasonló állatvédő szervezetek durva videókat tettek közzé a neten és próbálják az anatómiailag mindenevő embert, növény evésre kényszeríteni. A PETA-sok már táblázatokban be is bizonyították, hogy az ember növényevő ( a növényevő állatok a füvet is meg tudják emészteni, meg a leveleket, főleg ezeket eszik, na már most egy ember belehalna ).
Én úgy gondolom, hogy egy mindenevő emberi lényt nem szabad egyféle táplálékforrásra korlátozni, a teljes egészséghez sok zöldség és gyümölcs kell és egy kevés hús, ez tény, az orvosok is ezt mondják, csak hát a PETA meg a hozzá hasonló állatvédő szervezetek durva videókat tettek közzé a neten és próbálják az anatómiailag mindenevő embert, növény evésre kényszeríteni. A PETA-sok már táblázatokban be is bizonyították, hogy az ember növényevő ( a növényevő állatok a füvet is meg tudják emészteni, meg a leveleket, főleg ezeket eszik, na már most egy ember belehalna ).
1 felhasználónak tetszik:
Beyla
2016. október 21. 21:54
|
healy. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.02.24. Hozzászólás: 1192 Csatolások: 93 Azonosító: 240743 offline
|
Tapasztalataim szerint elég sok ember van, aki ilyeneket megkérdez, sőt, még különbeket is. Egyszer engem képesek voltak annyira hülyének nézni, hogy megkérdezték, "ugye tudod, hogy attól, hogy nem eszel húst, ugyanúgy levágják az állatokat?" Másik kedvencem az volt, mikor megkérdezték, hogy "sosem érzel vágyat az iránt, hogy egyél egy kis húst?"
Egyébként, sok ismerősöm hasonlóan keveri a vegetáriánust a vegánnal, mint a cikk írója.
Egyébként, sok ismerősöm hasonlóan keveri a vegetáriánust a vegánnal, mint a cikk írója.
Elody
2016. október 21. 22:33
Idézet (Hushpush @ 2016.10.21. 21:30)
Ahogy észrevettem egyre nagyobb divat a veganizmus, rengeteg youtuber van aki hirdeti az igét és lassan már vallássá válik ez a táplálkozási mód.
Igen, vannak vallási irányzatok, mint például a buddhizmus, aminek a követői nagyrészt vegetáriánusok/vegánok. Aki ezt az életmódot vagy étrendet követi, az saját döntésből, és nem kényszerítésből teszi. A PETA egy igen direkt szervezet, de ők csak rávilágítanak, hogy mi miket teszünk az állatokkal. Van még több száz állatvédő szervezet, ami ugyanígy kampányol, és nem az emberek veganizmusra kényszerítése a cél. Ezzel az étrenddel igenis teljes életet lehet élni. (Az ember pedig nem mindenevő, mivel a nyers húst nem tudjuk megemészteni)
A cikkhez hozzászólva, engem is hasonló kérdésekkel szoktak bombázni. A kedvencem, amikor a "de a hús nagyon fontos" mondatot ismételgetik, meg jönnek a "fehérje csak a húsban van"-nal.
2016. október 22. 01:20
|
|
Hushpushvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.30. Hozzászólás: 295 Csatolások: 0 Azonosító: 853 offline
|
wild flower: Az ember igenis mindenevő a nyers húst is meg tudja emészteni lásd szusi, de az eszkimók pl.: nyersen esznek mindenféle húst, az más kérdés, hogy sütve-főzve könnyebben emészthetővé válnak az ételek, nem csak a húsok.
De ha nem mindenevő az ember micsoda? Mert nem növényevő, nem is húsevő. Ha csak húst enne valaki huzamosabb ideig meghalna, ha csak növényt ( nem gyümölcsöt és magvakat ), mondjuk leveleket és füveket enne, akkor is meghalna, mert a cellulózt nem tudja megemészteni az emberi szervezet. Ha ezeket figyelembe vesszük, az ember inkább gyümölcs-mag-gumóevő, ami a mindenevőség halmazába rakja vissza az embert.
Nem kell tagadnom, látod a hozzászólásomból, hogy húspárti vagyok. Biológiát tanultam az egyetemen, ott voltak viták erről dögivel, nem lehet a két tábort kibékíteni, azért is vallásként beszéltem róla. Aki vegetáriánus szeretne lenni legyen, eddig sem elleneztem, most sem ellenzem, de úgy gondolom, hogy az ember, mint biológiai lény, úgy fejlődött, hogy húst ( állati eredetű ételt, pontosabban ) fogyasszony időről időre.
De ha nem mindenevő az ember micsoda? Mert nem növényevő, nem is húsevő. Ha csak húst enne valaki huzamosabb ideig meghalna, ha csak növényt ( nem gyümölcsöt és magvakat ), mondjuk leveleket és füveket enne, akkor is meghalna, mert a cellulózt nem tudja megemészteni az emberi szervezet. Ha ezeket figyelembe vesszük, az ember inkább gyümölcs-mag-gumóevő, ami a mindenevőség halmazába rakja vissza az embert.
Nem kell tagadnom, látod a hozzászólásomból, hogy húspárti vagyok. Biológiát tanultam az egyetemen, ott voltak viták erről dögivel, nem lehet a két tábort kibékíteni, azért is vallásként beszéltem róla. Aki vegetáriánus szeretne lenni legyen, eddig sem elleneztem, most sem ellenzem, de úgy gondolom, hogy az ember, mint biológiai lény, úgy fejlődött, hogy húst ( állati eredetű ételt, pontosabban ) fogyasszony időről időre.
Beyla
2016. október 22. 11:00
|
LunaTheDaydreamerúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.08.29. Hozzászólás: 16 Csatolások: 0 Azonosító: 259386 offline
|
A kettes és a tizenkettes miért hülyeség? Teljesen normális kéredésnek tartom őket. Bocs, hogy esetleg érdekel az életmódod, de teljesen véletlenül, mint a legtöbb nem vega, nem vagyok szakértője a témának.
2016. október 22. 11:11
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Idézet (Kyra99 @ 2016.10.21. 16:33)
Nagyon nem szeretem az efféle cikkeket.
Ha már cikk, ne 'kérdés kontra flegmaválasz' kategóriájú legyen.
Ebből a témából pont, hogy lehetett volna valami többet érőt összehozni.
Ebből a témából pont, hogy lehetett volna valami többet érőt összehozni.
Nekem ez tette iszonyúan antipatikussá a cikket. Nem kell f*szkalapnak lenni, ha valaki kérdezni mer valamit, függetlenül attól, hogy az illető kizárja a húst az étrendjéből vagy sem. Ez a cikk - gondolom - egy szimpla egyszerű fordítás, amit egy amerikai újgazdag sznob írt meg és töltött fel az internetre. Felém legalábbis azt sugallja, hogy a vegetáránus/vegán felsőbbrendű egy olyan emberrel szemben, aki pl. aktív húsfogyasztó. Nem szeretem az ilyen jellegű tiszteletlenséget, lekezelőséget. A témából valóban ki lehetett volna hozni egy komoly, infókkal teli cikket, de manapság a Starityn is egyszerűbb az ilyeneket lefordítani gugli fordítóval, és azt feltölteni. Gyorsabb, egyszerűbb, és negyed annyi időt vesz igénybe.
2016. október 22. 11:50
|
|
ElodyEinzelgänger |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.08. Hozzászólás: 9489 Csatolások: 674 Azonosító: 154912 offline
|
talán szűk két hónapja döntöttem úgy, hogy nem fogok többet semmilyen húst (halat sem!) enni...egy közeli barátom igencsak érdekes felfogással folytat életmódot és nekem is megtetszett. a neten keringő brutális és kegyetlen állatkínzós videóktól pedig végképp megfogalmazódott bennem valami, nincs rendjén, hogy ÉLŐ és ÉRZŐ lényeket ilyen szinten semmibe vesznek és tárgyként leölik (sokszor még kínozzák) is őket, hogy más elmondhassa az ebédjénél, hogy milyen finomat eszik vagy jól elhízhasson valamelyik zsíros gyorskajáldában. bár sajnos nem csak az élelmiszeriparban használják ki az állatok húsát/bundáját, a kémiai kísérletezések is rémesek.
a nagyszüleim is előjöttek az összes sablon kérdéssel ezek közül és kijelentették, hogy a torkomon fogják lenyomni az ételt, de azóta már nagy nehezen megbékéltek a dologgal. maguknak csinálnak továbbra is húst, nyilván nem változtathatom meg más nézeteit, de azért a véleményem még lehet róla. nem dől össze a világ, másban is van fehérje meg vitamin is és erről tényleg egy háború és béke terjedelmű elemzést lehetne írni, csak nem érdemes. elvi kérdés az egész. de én továbbra sem tartom 'lelkes' állatbarátoknak azokat, akik képmutatóan benne vannak kampányokban, miközben falják a csirkecombot. és teljesen mindegy, hogy most csirke vagy kutya, a haszonállat is ugyanolyan állat...aki szerint nem szenvednek, még tartják őket és várnak a levágásukra vagy bármire, az nézze meg, hogy darálják be a kiscsibéket.
az a baj, hogy ebből mindig nagy viták szoktak lenni, é na twitteren láttam, mennyien kiröhögik meg beszólogatnak a vegetáriánusoknak/vegánoknak. sőt még egy olyan poszt is volt, hogy egy vegán hamburgerben a srác 'barátja' elrejtett húst, amjd felvették videóra, ahogy eszik. nagyon vicces gúnyt űzni más életmódjából és elveiből, valóban. az meg már a legalja, hogy egyes iq harcosok a közösségi oldalakon megosztják, hogy épp vágják a disznót, valóban emberséges.
amúgy külföldön minden sarkon vannak vegán éttermek vagy boltok, a német cserediákjaim közül sem evett egyikük sem húst. mégis toleránsak voltak, mikor az osztálytársaim falták a pörköltet vagy mit. magyarország szerintem borzalmasan elmaradott az életmódot illetően, itt mindenki húst eszik hússal. és leszögezném, hogy nekem ez nem szenvedés, volt pár hús fajta régen, amit megettem, de közel sem tartottam se akkor se most olyan 'finomnak' meg 'nyaminak'
a nagyszüleim is előjöttek az összes sablon kérdéssel ezek közül és kijelentették, hogy a torkomon fogják lenyomni az ételt, de azóta már nagy nehezen megbékéltek a dologgal. maguknak csinálnak továbbra is húst, nyilván nem változtathatom meg más nézeteit, de azért a véleményem még lehet róla. nem dől össze a világ, másban is van fehérje meg vitamin is és erről tényleg egy háború és béke terjedelmű elemzést lehetne írni, csak nem érdemes. elvi kérdés az egész. de én továbbra sem tartom 'lelkes' állatbarátoknak azokat, akik képmutatóan benne vannak kampányokban, miközben falják a csirkecombot. és teljesen mindegy, hogy most csirke vagy kutya, a haszonállat is ugyanolyan állat...aki szerint nem szenvednek, még tartják őket és várnak a levágásukra vagy bármire, az nézze meg, hogy darálják be a kiscsibéket.
az a baj, hogy ebből mindig nagy viták szoktak lenni, é na twitteren láttam, mennyien kiröhögik meg beszólogatnak a vegetáriánusoknak/vegánoknak. sőt még egy olyan poszt is volt, hogy egy vegán hamburgerben a srác 'barátja' elrejtett húst, amjd felvették videóra, ahogy eszik. nagyon vicces gúnyt űzni más életmódjából és elveiből, valóban. az meg már a legalja, hogy egyes iq harcosok a közösségi oldalakon megosztják, hogy épp vágják a disznót, valóban emberséges.
amúgy külföldön minden sarkon vannak vegán éttermek vagy boltok, a német cserediákjaim közül sem evett egyikük sem húst. mégis toleránsak voltak, mikor az osztálytársaim falták a pörköltet vagy mit. magyarország szerintem borzalmasan elmaradott az életmódot illetően, itt mindenki húst eszik hússal. és leszögezném, hogy nekem ez nem szenvedés, volt pár hús fajta régen, amit megettem, de közel sem tartottam se akkor se most olyan 'finomnak' meg 'nyaminak'
2016. október 22. 18:12
|
|
BLulu88Cikk író |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.03.30. Hozzászólás: 2172 Csatolások: 0 Azonosító: 242008 offline
|
Most itt lehet ezen vitázni hogy hogy lettek megírva a válaszok de a lényeg az amit mondanak és szerintem teljesen logikusak. Bár én nem vagyok vega akkor sem kérdezgetem ilyen idegesítő módon pár vega barátomat. Ha valami érdekel ezzel kapcsolatban felmegyek a netre és elolvasom mert tudom hogy nekik ez már baromi idegesítő mivel nem én vagyok az első aki azt az adott dolgot megkérdezi. Ennyi!
2016. október 22. 20:22
|
|
Nelli00the chin thing™ tae does to jungoo |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.08.03. Hozzászólás: 1104 Csatolások: 2 Azonosító: 258594 offline
|
Én nem vagyok előítéletes, mindenki úgy táplálkozik ahogy akar. Vannak, akik azért nem esznek húst, mert egészségtelennek tartják (pedig a csirke és a hal nagyon is egészséges,ami köztudott)vannak akik azért nem, mert hatalmas állatvédők, és nem szeretik megölni az állatokat. Na, ezeket nem fogom sose megérteni! Ha lecsapod a szúnyogot vagy a legyet, akkor őt is megölöd, nem? Ők is állatok. Azokkal van baj, akik nem fogadják el, hogy húsnak léteznie kell a földön. Ha nem lennének a csirkék, akkor honnan lenne a tojás? Én nem vagyok vegetáriánus, igazából a csirkehús nélkül nem tudnék élni. Mégegyszer, semmi bajom a vegetárianusokkal, csak az elvakult, értelmetlen féléket nem kedvelem.
2016. október 22. 21:05
|
|
eszter05oпlγ ћυ₥αп |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.06.06. Hozzászólás: 4786 Csatolások: 315 Azonosító: 227168 offline
|
Most mit ne mondjak. Ez a cikk valami "csodálatos" lett. Mind a kérdések, mind a válaszok annyira intelligenciahiányos emberekre vallnak. Most persze nekem is az jut eszembe először, hogy "Te nem eszel hamburgert?". Meg már van rengeteg kaja, amit vegetáriánusoknak találtak ki. Meg imádom, hogy egyesek annyira lekezelőek. Én is szeretem az állatokat, de hát istenem élőlények vagyunk, táplálkoznunk kell. Én nem nézem le a vegákat, de már találkoztam olyannak, aki kioktatott, hogy miért ne egyek húst. Persze szegény paradicsomot senki nem sajnálja.
Persze idegrendszerrel nem rendelkezik, de láttam már olyan videót, amiben két növény lényegében kommunikált egymással. Mondjuk én a vegákat is meg tudom érteni, csak én úgy vagyok vele, hogy az ember mindenevő élőlény, és ez már nehogy bűn legyen.
2016. október 22. 22:30
|
|
Orsayvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.10.23. Hozzászólás: 166 Csatolások: 6 Azonosító: 234780 offline
|
Ha egy vegetáriánus vagy vegán beszól neked, hogy hogy lehetsz olyan barbár hogy megeszed az állatokat, csak válaszold azt, hogy: "te meg hogy lehetsz olyan barbár hogy megeszed a kajájukat? " :DDDD
2016. október 23. 11:05
|
|
Pocok2001freestyler |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.11.03. Hozzászólás: 3503 Csatolások: 483 Azonosító: 189007 offline
|
lol megírhatom azt a cikket, hogy "10 kérdés, amit soha nem mondjon nekem egy vegetariánus?" Lennének ötleteim....
1. Ugye tudod, hogy ez a tehén két napja még vígan ugrándozott?
2. Csak megemlítem, de a hús helyettesíthető x-szel, y-nal, z-vel, w-vel, asd-vel etc...
3. Miközben eszel, elmesélném a csirke utolsó kívánságát...
4. Ez a pulyka lehetett volna a lelki társad...!
...
Vagy esetleg a "10 dolog, ami miatt egy vega vega" címűt?
1. Már mindenki vega
2. Kíváncsi vagyok az életérzésre (ez nem vicc, tényleg ezt mondták nekem)
3. Menőnek számít
4. A legjobb barátom/pasim is az
5. Sok pénzem van, telik szójára
6. Az állatok miatt, természetesen! Jaj képzeld, voltam hétvégén disznóvágáson, nagyon jó volt...
1. Ugye tudod, hogy ez a tehén két napja még vígan ugrándozott?
2. Csak megemlítem, de a hús helyettesíthető x-szel, y-nal, z-vel, w-vel, asd-vel etc...
3. Miközben eszel, elmesélném a csirke utolsó kívánságát...
4. Ez a pulyka lehetett volna a lelki társad...!
...
Vagy esetleg a "10 dolog, ami miatt egy vega vega" címűt?
1. Már mindenki vega
2. Kíváncsi vagyok az életérzésre (ez nem vicc, tényleg ezt mondták nekem)
3. Menőnek számít
4. A legjobb barátom/pasim is az
5. Sok pénzem van, telik szójára
6. Az állatok miatt, természetesen! Jaj képzeld, voltam hétvégén disznóvágáson, nagyon jó volt...
2016. október 23. 13:31
|
|
Heathensúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.10.22. Hozzászólás: 7 Csatolások: 0 Azonosító: 260452 offline
|
Én is voltam vegetáriánus... és a mai napig sajnálom az állatot, amit megeszek. Lehet, hogy ez mások szerint hülyeség, de ez van. Viszont míg nem ettem, folyton rosszul voltam, és az ájulás kerülgetett. Úgyhogy abbahagytam. De igazából jó cikk lett..
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Az Eufória készítői elmagyarázzák, mi történt.
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Elmesélte, mit írt neki Ashley Tisdale.
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Féltek Anna Wintourtól.
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Reagált az énekesnő képviselője.
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Dűne: Harmadik rész - Hát persze, hogy a sivatag ihlette Zendaya legújabb outfitjét
Mindig illik az öltözete az aktuális filmjéhez.