Starity

6 apróság, amivel segíthetsz depresszióban szenvedő barátodnak

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2016. szeptember 12. 11:34 #1
LexiCobain
LexiCobain
Drama Queen®

StátuszIf you read, you'll judge.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 2758
Csatolások: 689
Azonosító: 182219
Napjainkra nemcsak elfogadottá vált beszélni a mentális problémákról, hanem sajnos egyre szélesebb rétegetek érint.
A teljes cikkhez kattints ide!
2016. szeptember 12. 12:21 #2
- törölt felhasználó -    
Már nem azért, de ezeknek szerintem alap dolgoknak kéne lenni, amik maguktól jönnek, nem pedig külön fölhívni rá a figyelmet, mert akkor ott nagyon életképtelen lehet az egyik fél, vagy nem beszélhetünk valódi barátságról.. blink.gif
2016. szeptember 12. 14:12 #3
exoverdose
exoverdose
leech

StátuszSzerelemvirágot hajt a szív
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 2353
Csatolások: 1181
Azonosító: 226704
Bár nem vagyok túlzottan jártas a témában, de ha jól tudom, a depressziónak nincs valódi oka. Sokan csak rávágják, hogy 'depressziós vagy/vagyok', mikor tulajdonképpen nem azok. Ha viszont okok állnak a háttérben, az depresszív reakciót, tüneteket válthat ki az emberekből. (pl. öngyilkosság gondolata, kilátástalanság stb.) Fiatal koromban én is azt hittem magamról, hogy depressziós vagyok, mint a legtöbb fiatal, pedig 'csak' depresszív tüneteim voltak, amiből sikeresen kilábaltam. Kellő akarattal szerintem sokaknak sikerülhet. smileeee.gif
2016. szeptember 12. 14:43 #4
Hajni és Gézacica
Hajni és Gézacica
Blackpink in your Ari-yuh

StátuszMindenről van véleményem. De mindenki más véleményét tiszteletben tartom.
Hozzászólás: 2038
Csatolások: 58
Azonosító: 252466
Húha! Ajánlom barátaim figyelmébe ezt a cikket!biggrin.gif (depim van)
2016. szeptember 12. 15:46 #5
Domi05
Domi05
Mгş. Ơβгเεŋ

StátuszValar Morghulis «» Valar Dohaeris
Hozzászólás: 5264
Csatolások: 52
Azonosító: 233671
wiky96, egyetértek veled!
2016. szeptember 12. 17:21 #6
- törölt felhasználó -    
wiky96: Teljesen egyetértek!
2016. szeptember 12. 17:59 #7
Loreen.
Loreen.
jeed

Státusznow my heart feels nothing at all
Hozzászólás: 3628
Csatolások: 314
Azonosító: 254798
wiky96: énis egyet értek veled.
2016. szeptember 12. 18:49 #8
Elody
Elody
Einzelgänger
Hozzászólás: 9489
Csatolások: 674
Azonosító: 154912
én ezekkel nem értek teljesen egyet, szerintem egy depresszióson csak egy valaki tud segíteni és az saját maga. esetleg az idő. de nyilván nem rossz dolog az sem ha van az emberfia mellett olykor valaki
2016. szeptember 12. 18:55 #9
mystique
mystique
új tag
Hozzászólás: 9
Csatolások: 0
Azonosító: 259663
Nem egészen értek egyet, ugyanis én is voltam depis és akkor egyáltalán nem vágytam csak úgy akárki közelségére és "támogatására". Engem kifejezetten zavart ha folyton a nyakamra jön valaki.
2016. szeptember 12. 18:55 #10
anzi7
anzi7
Mrs. Tomlinson
Hozzászólás: 4240
Csatolások: 9
Azonosító: 191626
wiky96, igazad van
2016. szeptember 12. 19:26 #11
CimFam
CimFam

Státusz#ShawnMendesToHungary Kérlek használd ezt a hashtaget minden közösségi oldalon!
Hozzászólás: 517
Azonosító: 256999
Nekem is volt mentális betegségem, sőt még mindig úgy érzem, nem teljesen sikerült elszakadnom. Igaz dolgok ezek, nagyon nagy segítség, ha van olyan/vannak olyan emberek az Életedben, akikben megbízol és akik mellett biztonságban érzed Magad. És természetesen egy jó pszichológus senkinek sem árthat.
2016. szeptember 12. 21:10 #12
Csillbab
Csillbab
visszatérő vendég

StátuszJust promise that you won't forget we had it all
Hozzászólás: 141
Csatolások: 1
Azonosító: 138512
"A depresszió nem ok.
Nem ok, nem mentség, nem kifogás. Ne azért legyél depressziós, hogy foglalkozzanak veled egy kicsit. Ha nem foglalkoznak veled, vagy rossz környezetben vagy, vagy egy köcsög vagy. Ennyi. Ez nem divat, ebben nincsenek szabályok, hogy csak fekete ruhát hordhatsz innentől kezdve és vagosnod kell magad, a cigiről meg ilyesmikről nem is beszélve… Direkt nem is tudnál depressziós lenni. Azt önsajnálatnak hívják, az önzés egyik leggusztustalanabb formája. A depresszió egy betegség. Folyamatos rettegés, a haláltól és az élettől. Ha valaki tényleg csúnyának látja magát, akkor az öltözőbe tesi előtt nem azt fogja hajtogatni, hogy „Úristen, nézd milyen kövér a combom!” , hanem igen, ott fog kuksolni a pad szélén, és szépen csöndben minél hamarabb felöltözik, amíg a többiek nem figyelnek rá… Ugye, milyen gusztustalan, hogy azt nem vesszük észre, akinek tényleg segítség kell?" (tumblren találtam)
De komolyan itt is írtátok páran hogy ti is "depisek" vagytok/voltatok. A depresszió nem az amikor pár óráig, napig, hétig, rossz kedvetek van. A rendes depresszió egy komoly betegség amit gyakran csak pszichiáterrel vagy gyógyszeres kezeléssel lehet meg gyógyítani. Természetesen a depressziónak is vannak gyengébb és erősebb változatai. De attól hogy rossz a kedvetek néha attól MÉG NEM VAGYTOK AZOK!
2016. szeptember 13. 10:12 #13
- törölt felhasználó -    
Ha valaki tényleg depressziós, akkor annak nyomós oka van, amin nem segít egy-két kedves szó, sajnos. De egyetértek pár előttem hozzászólóval, hogy ezeknek a cikkben leírtaknak alap dolgoknak kéne lenniük.
2016. szeptember 13. 10:18 #14
Pasi Imádó Csajszi4
Pasi Imádó Csajszi4
új tag
Hozzászólás: 44
Csatolások: 36
Azonosító: 258230
Nagyon jó cikk lett.
2016. szeptember 13. 19:34 #15
CimFam
CimFam

Státusz#ShawnMendesToHungary Kérlek használd ezt a hashtaget minden közösségi oldalon!
Hozzászólás: 517
Azonosító: 256999
Csillbab: igaz-igaz. (én nagyon sokáig küzdöttem azzal a mentális betegséggel és igen, pszichológusnál kötöttem ki...)
2016. szeptember 17. 14:22 #16
starity girl2000
starity girl2000
chill

StátuszDammit
Hozzászólás: 5150
Csatolások: 172
Azonosító: 185641
Csillbab ez így igaz!
2016. szeptember 17. 20:17 #17
- törölt felhasználó -    
wiky96, Csillbab, egyetértek veletek.
A depressziót sajnos nagyon másképp értelmezik az emberek, mint amit valójában jelent. Büszkén rávágjuk, mikor kérdezik, mi bajunk, hogy "csak depis vagyok", mintha a depresszió legalábbis úgy működne, hogy jön és eltűnik. Azok az emberek, akik ezzel a szóval dobálóznak, jobban utána kéne, hogy nézzenek a dolognak, mert ez így nem oké. Egyrészt a kevés tudásukról adnak bizonyosságot, másrészt ez valamiképp sértő is lehet egy depressziós ember számára. Legalábbis, ha én depressziós lennék, nem hiszem, hogy máskor életvidám, egyszer-kétszer szomorú emberektől akarnám hallani, hogy "depis vagyok"...
A cikkben foglaltak pedig roppant alap dolgok kellene, hogy legyenek, nem kéne rá felhívni a figyelmet. Ebből is csak az látszik, mennyire nem törődünk embertársainkkal. Minden embernek jól esik a törődés, aki depressziós, annak pedig még jobban kell.
És higgyétek el, a depressziós nem fog táblákat lengetni, hogy ő depressziós, hanem csendben lesz, búskomor lesz, és észre kell venni, ha baja van, mert rohadtul nem fogja elmondani...
2016. szeptember 20. 15:17 #18
Mrs.Tomlinson01
Mrs.Tomlinson01
új tag

StátuszÜdv a profilomon! :)
Hozzászólás: 19
Azonosító: 257297
Komolyan, ne legyetek már ilyenek! Rengetegen írják, hogy ez lenne az alap, meg ezek semmiségek, és általában csak gyógyszer tud segíteni, stb.. A címe ennek, hogy 6 APRÓSÁG, amivel...
A másik. Én is kisebb depresszióban szenvedek, magán életem miatt. Van egy ismerősöm, aki még az átlagos "népszerű" emberek közé sem tartozott. Elkezdte magát vágdosni, feketébe járni, zöldre befestette a haját. Mindig azt mondja, hogy egy fiú miatt. Azzal a fiúval annyi volt a története, hogy nem viszonozta az érzéseit. Ezt még a hülye se hinné el. A vagdosásaival felkeltette magára a figyelmet és mostmár népszerűbb lett egy kicsit. De csak egy nagyon kicsit. Örüljön annak, hogy egészséges! Ha nekem csak ennyi bajom lenne, akkor vígan élném az életem! Tény, hogy egy részben nekem is egy fiú miatt van minden, de nekünk a kapcsolatunk általános iskola 4.osztályától bonyolult, ráadásul a családom is közrejátszik. Orvosnál voltam, kisebb depresszió. De köszönöm a legjobb barátnőmnek, hogy egy nyár alatt sikerült "kigyógyítania" ebből. Ja, meg a gyógyszereknek. Szóval aki nem debressziós, az ne dobálja már csak így ezt a szót! Lassan olyan szó lesz, mint az alma..
2016. szeptember 21. 15:59 #19
- törölt felhasználó -    
Sajnálom, de attól, hogy ezeket a szabályok betartom, még nem vagyok szakember. Nem ismerhetem fel ki beteg és ki nem. Nem az én felelősségem, hanem a szülei. Bocsi, de nem vehetem a vállamra a világ gondjait.
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!