Starity

Tinédzserkorában két abortusza is volt a népszerű műsorvezetőnek

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2016. június 29. 12:05 #21
Tessa
Tessa
új tag
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 31
Csatolások: 0
Azonosító: 203299
Emlékszem nekünk annó a gimiben (pff mintha olyan öreg lennék),szóval a gimiben etika órán kellett végignézni,az abortuszról egy dokumentumfilmet. Persze voltak olyanok akik "Ezt nem teheti,nem kényszeríthet minket erre!" felkiáltással kivonultak, de voltak olyanok is akik maradtak, főleg a lányok.
Azt hiszem mindannyiunknak kellett ez a fajta sokk.
A másik dolog meg az,hogy miért ne élhetne nemi életet valaki 16 évesen? A gond itt abból adódik,hogy rengeteg szülő le se sz*rja a saját gyerekét és ahelyett ,hogy leülne vele megbeszélni a dolgokat nem teszi. Engem anyukám leültetett és közölte velem,hogy ha úgy érzem készen állok szóljak. Elmegyünk nőgyógyászhoz és felirattat gyógyszert. Ennyiből áll az egész. De ehhez a szülőnek is észnél kell lennie.
És most jön az a rész,hogy nekem volt/van olyan ismerősöm...tényleg van. A lány terhes lett mert a szülei nem engedték neki a tablettát helyette hmm... valami házi gyógynövényes csodateával itatták mondván nem fog teherbe esni. A csaj terhes lett a srác lelépett a nagyszülők nevelik a gyereket.
Ez egy nagyon hálátlan téma ami fontos etikai és emberi kérdéseket feszeget de úgy gondolom,hogy egyes egyedül az anyának van joga bármilyen döntést meghozni ebben az esetben és senkinek sincs joga pálcát törni fölötte.
Okééé S.S. kérlek magyarázd el nekem ,hogy lehet kigyógyulni mondjuk a Down szindrómából. Vagy csak rossz a szövegértésem amit nagyon remélek,mert amúgy hatalmas butaságot írtál.
2016. június 29. 13:44 #22
- törölt felhasználó -    
Idézet (Beyla @ 2016.06.28. 23:32)
"Mi az, hogy milyen gyereket sajnálok? Miért? A gyerek a hibás az egészben? Ő tehet róla, hogy az anyja egy agyatlan, és nem védekezett, és megölt egy ártatlan gyereket?"
Még mindig csak értetlenül nézek, hogy te mégis milyen gyermekről beszélsz. Csapj fel egy biológia tankönyvet, vagy nézz utána az interneten, hogy a tizenkettedik hétig az a bizonyos embrió milyen fejlettségi szinten áll. Egy magzatnak nincsen öntudata, nem tud gondolkodni, az anyaszervezet jelenti számára a túlélést. Véleményem szerint egy ekkora magzat nem nevezhető gyermeknek, emiatt gyilkosságnak sem vagyok képes titulálni. Nem véletlenül szabtak limitet, és tizenkettedik hét után csak nagyon speciális esetekben (pl. genetikailag bizonyított szindróma) hajtanak végre művi vetélést. Nem tudom másképp elmagyarázni neked, de az ilyen kicsi magzat még csak egy emberszerű képződmény, "csírája" annak ami kilenc hónap múlva megszületik. Morbid, de ide illik ez a mondás: csírájában fojtják el a problémát. Persze, elfogadom a te véleményedet is, de kérlek, írd le, hogy te miért gondolod úgy, hogy gyilkosság lenne. Mert egy abortusz és mondjuk JonBenét Ramsey halála (a meggyilkolt kislány akiről nemrég cikket írtam) össze sem hasonlítható, de ha nálad a kettő egy lapon elfér, akkor elfogadom a véleményedet. Csak, hogy érezd gyilkosság és gyilkosság közötti különbséget.
"Gondolkozzon, legyen óvatos, védekezzen , és akkor ezzel nem öl meg senkit sem, mert így tényleg csak a gyerek kárára jut."

Kívülről könnyű okosnak lenni. Én is mindig a biztonságos szex mellett voksoltam, még a mai napig is, ha betéved a klinikára egy olyan tinédzser, akinek kell az útmutatás, akkor elmondom, elmagyarázom ezeket a dolgokat. Ezzel a hölggyel és még rajtad kívül több millió tinivel előfordult az, hogy nem védekezett megfelelően. Szerintem azzal, hogy itt károgsz és okoskodsz, nem vagy előrébb. Okulj ebből, és, ha egy ilyen lánnyal találkozol, győzd meg ész érvekkel, hogy a biztonságos szex a legmegfelelőbb számára. Felettébb érdekes, hogy a terhességre reflektálsz, pedig a számtalan nemibetegség mellett a fertőző májgyulladás (köztük a Hepatitis C, amire nincs oltás) és a HIV vírus is elkapható. Szerintem ez sokkal veszélyesebb, minthogy valaki elmegy abortuszra. unsure.gif 
"Ha valaki tizenhat évesen nemi életet él, nem durva? Hú, hát én tényleg régimódi vagyok. Mert ha valaki tizenévesen nemi életet él, csak megbánás lesz a végeredmény."

Egyáltalán nem durva. Gyerekosztályon dolgozom, és megjegyzem a kórház százával veszi a terhességi teszteket. A saját egyéni dolgod, hogy te mikor akarsz lefeküdni valakivel, ám ezt nem lehet korhoz kötni. Ha valaki 16 évesen találja meg azt, aki tényleg igazán szereti, akkor hajrá. Egyáltalán nem korai, sőt mi több globális viszonylatban a 16-18 év az átlag életkor a szexuális élet kezdésére. Funfact, személyes infó, én 19 voltam. Csak nehogy azt hidd, hogy önmagam okán érvelek a te véleményed ellen.
"Ha valaki tizenéves, TANULJON. Ez a dolga. Jó, elhiszem, a legtöbb gyerek felcsap ribizlinek, de ez akkor azt is jelenti, hogy követni kell? Persze, hogy nem. Én nem azt mondom, hogy durva, hanem azt, hogy nincs ennek itt az ideje, bár, ki hogy érzi."
Na, persze, anyukád, a nagymamád és a többi idősebb ismerősöd biztos nem harminc évesen vesztette el a szüzességét. Én pl. miután a párommal összejöttem, sokkal kiegyensúlyozottabb lettem, sőt mi több szakmán jelesre vizsgáztam, pedig világ életemben hármas tanuló voltam. Pluszban ki monda, hogy "ribizlinek" kell lenni? Senki. Nem hallottál még monogámiáról? Arról, hogy valaki egy partnert enged be az ágyába? Ezek szerint amelyik lány/nő szexuális életet él, az mind r*banc. Attól, hogy valakinek van egy komolyabb párkapcsolata még egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem tanul vagy átmenne r*bibe. Honnan szedted ezt a hülyeséget? blink.gif Vagy szerinted minden lány kicsapongó és minden éjszaka más fiúval bújik ágyba? Kajak nem értem a logikádat.
"Azért, mert egy ártatlan gyereket ölt meg, kétszer is, meg még kitudja hányszor."
Ez még mindig az ő döntése volt, nem a tiéd. Valamint a hölgy egy szóval sem mondta azt, hogy követendő példa lenne, csupán csak megjegyezte, hogy jól döntött. Nem azért, de a világban sokkal nagyobb szörnyűségek is történnek.
"Úristen, te kajak úgy állítod be az abortusz témát, mintha természetesen lenne. Igen, lehet, hogy felnőtt döntés volt, DE én, ha én is hasonlóan járnék, inkább megszülném a gyereket, és nem is ölném meg. Jó, nyilván, nem járt volna jól, mert nem tudtam volna eltartani, de akkor is megadtam volna, amit kevés anya tud: SZERETET!"
Egy szóval nem írtam olyat sehol sem, hogy természetes lenne, csupán csak támogatom azokat, akik úgy érzik, hogy emellett szeretnének dönteni. Egyébként tisztában vagy azzal, hogy egy gyerek felnevelése mennyibe kerül? Pár hete párommal bementünk a Tescóba és eltévedtünk a baba részleg felé. Úgymond már nálunk is felmerült a téma, és amikor megláttam a ruhák, cumisüvegek, pelenka etc. árát, rosszul lettem. Egy csomag pelenka 5000 Ft-tól kezdődik és határ a csillagos ég. A szeretet vajmi kevés sajnos. Bárcsak elég lenne. Azt a gyereket nevelni kell, biztosítani neki a megfelelő anyagi háttért, neked dolgozni, hogy el tudd tartani, így nem lesz alkalmad karriert építeni, hogy később ne alamizsnát vigyél haza fizetés gyanánt. Szép és jó, hogy te így gondolod, de a valóság nem ilyen. Amúgy az utóbbi nyolc évben nem egy olyat olvastam, hogy megszülte a gyerekét, de nem kellett neki ezért kandallóba dobta, kidobta a kukába, kimosta a mosógéppel meg ilyenek. Ne haragudj, de számomra ezek az "agyatlan gyilkosok" és nem még mindig az, aki megszakítja a terhességét.
"Te elmész az orvoshoz, eldöntötted, hogy nem kell a gyerek. Az nem úgy megy, hogy csettintenek és eltűnik a gyerek, s úgy teszünk róla, hogy nem is volt, nem is lesz. Hanem konkrétan szurkálják, és ha már a 24. hétben van, akkor konkrétan szétszedik darabokra."
Mi van?! ohmy.gif Nekem tavaly terhes gondozáson azt tanították, hogy egy egészséges terhesség esetén 12.-dik hétig vállalnak művi vetélést, utána nem! Ilyen nagy magzatokat kizárólag akkor vesznek el az anyától, ha nagyon beteg - pl. Down-szindróma, vagy anencephalia esetén, amikor a gyermek agyának a 2/3-a hiányzik és születés után is maximum egy napig marad életben. Szétszedni meg akkor szedik szét, ha a szülő hozzájárul (magyarul aláírja a papírt, hogy a magzatot felhasználhatják kutatási célokra), különben hozzá sem nyúlhatnak, ellenkező esetben az intézmény és az orvos is perelhető. Sürgősen nézz utána az abortálásnak, mert nálad rengeteg fogalomzavar és téves információk katyvaszát vélem felfedezni. Egyáltalán nem úgy van a nagy könyvben, ahogyan ezt te leírtad! unsure.gif 
"...írd be nyugodtan, hogy abortusz, kifogja hozni a képet. Borzasztó volt látnom, s ha még mindig nem érted miről beszélek, csak alaposan nézz utána. Mindent leír neked, erre való az internet."
Voltam terhesklinikán is gyakorlaton és mivel elég tökös csaj voltam, valamint az orvos és a kismama is beleegyezett, láttam már közelről abortuszt. Lehet, hogy brutálisnak hangzik, de úgy voltam vele, ha már gyakorlaton vagyok, akkor igen is látni akarok mindent és tanulni belőle. Ezt így átélve nem hiszem, hogy szükségem van az internet adta lehetőségre, de azért köszi a tippet. Magamtól eszembe sem jutott volna. smileeee.gif 
"Könyörgöm, inkább szülje meg a gyereket és HA tényleg úgy érzi, adja örökbe. Jobb szülőket kap a jó Istentől és nem egy agyatlan anyát, aki konkrétan megölette szegény, ártatlan gyermekét. Nyilván érzett bűntudatot, ki ne érezne."
Ó, anyám borogass. Tudatlanság, tudatlanság, tudatlanság! Ha valaki örökbe adja a gyermekét, az nagy eséllyel egy nevelőotthonban (értsd árvaházban) köt ki. Egy házaspár csak akkor kaphat gyereket, ha minimum fél millió forintot visznek haza nettó jövedelem gyanánt, nincsen milliós felhalmozódott hitelük, jó a családi hátterük, nem büntetett előéletűek és papíron is házastársak. Ha valamelyik pont nem stimmel, nem adnak gyereket. Pluszban az is megjegyzendő, hogy a legtöbb házaspár kisbabát akar és a nagyobb gyerekek a kutyának sem kell. Ezért szülje meg? Tényleg? Hogy utána otthonról otthonra vergődjön? Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb nevelőszülő Magyarországon is lesz*rja a gyermeket, csak a pénzt veszi fel utána. Igen, jól olvastad, a nevelőszülő pénzt kap állambácsitól azért, hogy örökbe fogadta a gyermeket.
"Hát nem tudom. Mindenki megérdemli, hogy éljen, akár beteg, akár nem. És előbb-utóbb kilehet gyógyulni ebből. Sokan nem vesszük észre, hogy mennyi mindenünk megvan, és mégis, egyre többet akarunk megkapni. Ahelyett, hogy hálásak lehetnénk. Ők meg azért hálásak, mert élnek, és mégis boldogok."
Ezt nem nekem címezted, de nem tudtam szó nélkül elmenni mellette. Az biztos, hogy te sem láttál még olyan húsz éves nőt, férfit, akit pelenkáznak, etetnek és annyira visszamaradt mentálisan, hogy a saját nyálát sem tudja lenyelni. Többségük tisztában sincs azzal, hogy él, csupán csak van és vegetál. Tedd fel magadnak a kérdést - te szeretnél így élni? Gondolom nem.
Ugyanazt javaslom, mint amit te javasoltál nekem: használd az internetet, és ne úgy okoskodj, mert nagyon-nagyon-nagyon sok butaságot írtál le, rengeteg téves információ van a kicsi fejedben. Hidd el, én tanultam ezeket, láttam dolgokat testközelből és igen, amit te írtál, gyermek vagy és ez látszik. Ha felnőttesen látnál rá a dolgokra, akkor nagyon-nagyon sok mindenről másképp vélekednél. Persze, elfogadom a véleményedet, de tényleg olvass utána a dolgoknak, mert a hozzászólásod hemzseg az egetrengető hülyeségektől. unsure.gif

Nem akarlak kizökkenteni a kis lelki világodból, de rajtad kívül mindenki igazat ad nekem. Úgyhogy szívem, magadra maradtál, és egyedül csak téged néznek hülyének. Puszi! :* <33
2016. június 29. 15:01 #23
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (S.S. @ 2016.06.29. 13:44)
Nem akarlak kizökkenteni a kis lelki világodból, de rajtad kívül mindenki igazat ad nekem. Úgyhogy szívem, magadra maradtál, és egyedül csak téged néznek hülyének. Puszi! :* <33

Nem tudom ki az a "mindenki", de engem nem zavar, ha teljes sötétségben élsz. Nekem se jobb, se rosszabb nem lesz tőle, csak te maradsz tájékozatlan e témával kapcsolatban. Semmilyen lelkivilágomból nem zökkentettél ki, csupán reprezentáltam neked azt, hogy téves információk birtokában vagy. Végül is te fogsz égni, ha ilyen blődségeket benyögsz egy társalgás során. pardon.gif
1 felhasználónak tetszik: Szandi0820
2016. június 29. 17:40 #24
Eibhlin
Eibhlin
új tag
Hozzászólás: 27
Csatolások: 0
Azonosító: 222907
Attól hogy többen igazat adnak valakinek valamiben attól még nem lesz teljesen igaza.. Ez is egy olyan téma amit nem lehet fekete-fehéren megítélni. Joga lenne annak a gyereknek élni de ha idősebb korában sajnos a saját anyja veszi el az életét már felesleges volt megszülnie (sajnos vannak ilyenek is). Vagy a szülő ha nyomorban neveli fel plusz, nem is kap nevelést akkor sajna egy életen át szenvedhet és nagyon nehéz önerőből kezdenie valamit.. Jó lenne ha azt mondhatnánk hogy tiltsuk be és nem kéne még több lehetséges kis életnek odavesznie de az anyukának is joga van eldöntenie hogy tudja-e és akarja vállalni. Nem kívánságműsor sajnos a világ sad.gif Hiába gondolkozunk azon hogy morálisan mi is leghelyesebb ha nem tudjuk bevállalni.Sajnos ha az anyuka eldobja magától a gyermekét az erősen meghatározhatja az egész életét mert nem kerül rögtön örökbefogadó szülőkhöz. Akik szeretik egymást persze hogy együtt lesznek és semmilyen védekezés nem 100%-os és attól nem kell "tönkretennie" az életét, bár vannak olyanok akik tényleg felelőtlenek és ezekkel nem lehet mit tenni.. Az utóbbi esetnél bosszant az abortuszra való járkálás.. A legtöbb anyuka nagyon megzuhan lelkileg az abortusz miatt és soha nem heverik ki teljesen max együtt élnek a múltukkal és a következményekkel. Plusz ott vannak akik rendellenességgel születnének, őket sem kellene egy életnyi szenvedésre ítélni. Nos a hosszú levélkém után úgy gondolom hogy rohadt igazságtalan így ítélkezni egy kis élet felett és nem nagyon lenne jogunk rá de sajnos ez egy ilyen igazságtalan világ. Mindenkinek igaza van egy kicsit szerintem és kár ezen vitatkozni mert mindkét oldalon találunk egy kis igazságot.
2016. június 29. 22:54 #25
timi5
timi5

StátuszHamilton harmadszorra is világbajnok!
Hozzászólás: 2701
Csatolások: 81
Azonosító: 211719
jó, h belátta később, h hibázott, védekezés nélkül lefeküdni.. de igen, sokmindent meghatároz a családi háttér..
2016. június 30. 10:12 #26
Helga27
Helga27
Queen of Nothing

StátuszBirth is begin of death
Hozzászólás: 1099
Csatolások: 5
Azonosító: 244743
Szerintem is el kénevenni ezt a jogot!!Attól még hogy nem tervezett a terhesség nem kell egy ártatlan lelket megölni mert ez tulajdonképpen gyilkosság!!!
2016. július 01. 20:47 #27
VampireBella
VampireBella
Világegyetemista

StátuszWords are very unnecessary
Hozzászólás: 1918
Csatolások: 364
Azonosító: 162606
Idézet (Suzie @ 2016.06.28. 23:54)

VampireBella:Értem mit mondasz és nem vetem meg azokat az embereket akik azért vetik el a beteg gyereküket mert beteg lenne.Nyilván az is egy nehéz döntés de ez a jobb a szülőknek meg a gyereknek is de leírtam az előző véleményemben nyilván nem vetted észre elég hosszú volt ezzel nem akarlak bántani,a gyilkosságos dologban amit Beylanak próbáltam elmagyarázni nem értünk egyet de ez nem baj ez az én véleményem nem láthatja mindenki így de én így gondolom

Igen, de utána írtad hogy azt is gyilkosságnak tartod.
2016. július 22. 15:57 #28
- törölt felhasználó -    
Idézet (Helga27 @ 2016.06.30. 10:12)
Szerintem is el kénevenni ezt a jogot!!Attól még hogy nem tervezett a terhesség nem kell egy ártatlan lelket megölni mert ez tulajdonképpen gyilkosság!!!

És az jobb,ha tegyük fel,az édesanya megtartja a magzatot,9 hónap múlva életet ad neki,és annak a gyereknek sínylődés lesz az élete?
Mindenképp jobban jár az a félkész gyerek,ha meg sem születik,mintsem a világon legyen,és szenvedjen...
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok