Starity

Tinédzserkorában két abortusza is volt a népszerű műsorvezetőnek

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2016. június 28. 12:20 #1
LexiCobain
LexiCobain
Drama Queen®

StátuszIf you read, you'll judge.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 2758
Csatolások: 689
Azonosító: 182219
A biztonságos szex és a nők abortusszal kapcsolatos döntési joga mellett kampányol Chelsea Handler.
A teljes cikkhez kattints ide!
2016. június 28. 12:22 #2
- törölt felhasználó -    
Büszke lehet magára! Aki a tinédzserkorát éli, annak az a dolga, hogy TANULJON, és ne abortuszra járkáljon.
2016. június 28. 12:51 #3
caturday
caturday
visszatérő vendég

Státuszholy chimichanga!!!!!!
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 485
Csatolások: 0
Azonosító: 221365
S.S.: Jól megragadtad a lényeget!
Egyébként is, mégis milyen joga lenne az államnak dönteni a nők helyett? Valaki kihordja majd helyettük a gyereket, vagy wtf? Vagy esetleg az állam fog annyit adni az anyukáknak, hogy esélyük legyen normális életet biztosítani a gyerekeknek? Kétlem. A nők teste, a nők döntése, azt sem értem egyáltalán ki volt az a barom, aki felvetette, hogy vegyék el tőlük a döntés jogát...
1 felhasználónak tetszik: Szandi0820
2016. június 28. 13:12 #4
SpecialError
SpecialError

Státuszccc
Hozzászólás: 664
Csatolások: 160
Azonosító: 192434
Idézet (S.S. @ 2016.06.28. 12:22)
Büszke lehet magára! Aki a tinédzserkorát éli, annak az a dolga, hogy TANULJON, és ne abortuszra járkáljon.

_nevet.gif _nevet.gif _nevet.gif

Ezt úgy írtad, mintha az abortusz az olyan mókás és vicces program lenne, mint pl egy fesztivál. _nevet.gif _nevet.gif _nevet.gif
2016. június 28. 13:22 #5
- törölt felhasználó -    
Nem, nem azt mondom, hogy az abortusz mókás meg minden, és egyedül csak a gyereket tudom sajnálni, és nem az anyát, akinek nincs annyi agya, hogy ezerrel védekezzen. És eleve egy 16 éves (hát nevezzük gyereknek) MI A FRANCNAK fekszik le valakivel? Lehet, hogy régimódi vagyok, de ez akkor is szánalmas. Ha valaki először megy abortuszra, megértem, megtörténik a baj, benne van a pakliban. De az, hogy kétszer megy? Hát nem tanult az esetből? Innen is látszik, hogy gyerek ésszel gondolkozott. Én nem ítélek el senkit sem, de konkrétan ki nem állhatom az ilyen embereket.
2016. június 28. 13:36 #6
Kincses Bogi
Kincses Bogi
❤Mrs Tomlinson❤

StátuszOne Direction szív,One Direction lélek,One Direction fan leszek,amíg csak èlek ❤
Hozzászólás: 2422
Csatolások: 73
Azonosító: 236950
Hát az ő dolga volt . Ez olyan mint amit ma a volt baratnomrol tudtam meg
2016. június 28. 14:25 #7
l.k.jen_ni
l.k.jen_ni
új tag
Hozzászólás: 28
Azonosító: 257310
16 évesen egy gyerek ne abortuszra menjen hanem iskolába.
2016. június 28. 14:44 #8
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (S.S. @ 2016.06.28. 13:22)
Nem, nem azt mondom, hogy az abortusz mókás meg minden, és egyedül csak a gyereket tudom sajnálni, és nem az anyát, akinek nincs annyi agya, hogy ezerrel védekezzen. És eleve egy 16 éves (hát nevezzük gyereknek) MI A FRANCNAK fekszik le valakivel? Lehet, hogy régimódi vagyok, de ez akkor is szánalmas. Ha valaki először megy abortuszra, megértem, megtörténik a baj, benne van a pakliban. De az, hogy kétszer megy? Hát nem tanult az esetből? Innen is látszik, hogy gyerek ésszel gondolkozott. Én nem ítélek el senkit sem, de konkrétan ki nem állhatom az ilyen embereket.

Ne haragudj, de milyen gyereket sajnálsz? Az abortusz a terhesség tizenkettedik hetéig végezhető el, és bár szívhang már a hatodik héttől van, ám a magzat nagyon fejletlen ebben az időszakban. Pont azért szakította meg a terhességet, hogy később a ne a gyermek lássa meg a kárát. Szerintem, ha valaki tizenhat évesen kezd nemi életet élni, egyáltalán nem durva. Az én generációm (jelenleg huszonöt éves vagyok) és úgy tudom, hogy még az előttem lévő pár generáció fiataljai is átlagosan 16-18 éves korukban kezdenek el szexuális életet élni. Kövezzetek meg, de én ezt egyáltalán nem találom durvának vagy megbotránkoztatónak. Pluszban nem is értem, hogy miért háborogsz ezen, mikor a te korosztályod körülbelül tizennégy évesen már elkezdett fiúzni és tizenöt évesen már több fiú ágyában fordult meg. Azért ennyire prűdek ne legyünk. unsure.gif Azt írod, hogy nem ítéled el, de a hozzászólásod ízig-vérig arról árulkodik, hogy bizony erősen töröd felette a pálcát. A cikkben le van írva, hogy valóban felelőtlen volt, nem figyelt, nem vigyázott és nem bánta meg a döntését. Én is amondó vagyok, hogyha az anya nem akarja a gyermeket, akkor igen is vetesse el, mert az ő élete és a gyermeké is tönkre ment volna. Fröcsöghetsz, de a két abortusz felelősségteljes, felnőtt döntés volt a részéről ilyen fiatalon.
5 felhasználónak tetszik: An_d_a, VampireBella, AmyVie, Szandi0820, Wyrd
2016. június 28. 14:49 #9
Andiie
Andiie
új tag

StátuszAz élet egy harc. Vagy felfegyverkezel, vagy azonnal megadod magad...
Hozzászólás: 76
Azonosító: 242249
SoecialError: Nem az abortusz a vicces, hanem egy meggondolatlan 16 ÉVES , aki egymás után 2x is abortuszhoz folyamodott, mert nem volt agya vagyis volt [...] csak nem használta. S.S-nek igaza van abba, hogy egy 16 éves ->gyerek<- inkább tanuljon... wink.gif
2016. június 28. 15:07 #10
Suzie
Suzie
visszatérő vendég

StátuszTalán az a dolgok rendje, hogy néhány álmunk örökre csak álom marad.
Hozzászólás: 359
Csatolások: 1
Azonosító: 255553
Beyla már nem azért de S:S-nek igaza van,nem túl felelősségteljes döntés lefeküdni valakivel 16évesen,egyrészt azért sem mert semmilyen védekezés nem 100% biztonságos...
És attól még az abortusz egy gyilkosság,nem azt mondom,hogy be kéne szüntetni mert elismerem ha mondjuk nem tudod pl:kitől van a gyerek(bár ezt gusztustalannak tartom hogy nem tudja de sajnos megesik az ilyesmi) vagy megerőszakoltak és abból lett a gyerek vagy a baba nagyon beteg lenne(ezt maximálisan megértem ha valaki abortuszhoz fordul) megértem hogy elveteti de még az is gyilkosság mert ebből a magzatból élet lett volna.Másodszor ha már egyszer elment abortuszra és még utána is ilyen akkor nem nagyon érintette meg a dolog ráadásul még így is folytatta amit eddig csinált-ha már nem nyitja fel az a szemét hogy 16 évesen megölt egy életet és elmegy hogy még egyet megöljön!És ezt normálisnak tartja és nem érez bűntudatot.Harmadszor az abortusznak rengeteg kockázata van és az is lehet hogy utána nem lehet gyereke,nem tudom hogy ennek a nőnek van -e gyereke de lehet hogy azért nincs mert volt 2 abortusza(ha nincs)és S.S-nek igenis igaza van mert itt a GYEREKET kell sajnálni mert védtelen!és attól még hogy 12 hetes abból akkor és gyerek lesz!
2016. június 28. 15:36 #11
Beyla
Beyla
carter

Idézet (Suzie @ 2016.06.28. 15:07)
Beyla már nem azért de S:S-nek igaza van,nem túl felelősségteljes döntés lefeküdni valakivel 16évesen,egyrészt azért sem mert semmilyen védekezés nem 100% biztonságos...
És attól még az abortusz egy gyilkosság,nem azt mondom,hogy be kéne szüntetni mert elismerem ha mondjuk nem tudod pl:kitől van a gyerek(bár ezt gusztustalannak tartom hogy nem tudja de sajnos megesik az ilyesmi) vagy megerőszakoltak és abból lett a gyerek vagy a baba nagyon beteg lenne(ezt maximálisan megértem ha valaki abortuszhoz fordul) megértem hogy elveteti de még az is gyilkosság mert ebből a magzatból élet lett volna.Másodszor ha már egyszer elment abortuszra és még utána is ilyen akkor nem nagyon érintette meg a dolog ráadásul még így is folytatta amit eddig csinált-ha már nem nyitja fel az a szemét hogy 16 évesen megölt egy életet és elmegy hogy még egyet megöljön!És ezt normálisnak tartja és nem érez bűntudatot.Harmadszor az abortusznak rengeteg kockázata van és az is lehet hogy utána nem lehet gyereke,nem tudom hogy ennek a nőnek van -e gyereke de lehet hogy azért nincs mert volt 2 abortusza(ha nincs)és S.S-nek igenis igaza van mert itt a GYEREKET kell sajnálni mert védtelen!és attól még hogy 12 hetes abból akkor és gyerek lesz!

Én speciel S.S véleményével nem értek egyet, úgy ahogyan a tiéddel sem. Mindenkinek a saját döntése az, hogy mikor, hol, kivel létesít szexuális aktust. Meg merem kockáztatni, hogy még a te szüleidnek is vannak olyan ismerősei, akik fiatalon szültek vagy esetleg nem merték bevállalni és a terhesség megszakítása mellett döntöttek. Amúgy a mai fiatal felnőttek 18-22 év közöttiek körében hatalmas divat lett családot alapítani. Húgom osztálytársainak a 2/3-a jelen pillanatban főállású édesanya, szóval 19-20 évesen már legalább egy gyermeknek adott életet. Tehát valószínűleg ők sem akkor kezdtek el nemi életet élni, hanem jóval előtte. És, ha már itt tartunk, magyarázza el nekem valaki - miért gyilkosság az abortusz? Soha sem értettem, pedig tanultam terhes gondozást, ez is a tananyag része volt, és szakmai szemmel egy megtermékenyített petesejtet képtelen vagyok egy élő emberrel azonosítani. Láttam már korai magzati szívhangot, ultrahangot és még ezek ellenére sem tartom helytállónak ezt az érvet. Szerintem egy meg sem született életnek jobb ez így, mintha az anyja eldobná magától (kukába dobja, mikróba teszi, mosógépbe rakja stb.), éheztetné, nem törődne vele stb. Én már láttam ilyen gyereket, sőt mi több ápoltam is ilyet. Te szerintem ilyen gyermekkel nem találkoztál, ezért sem tudod, hogy milyen az érem másik oldala. Az abortusznak valóban van meddőségi kockázata, és amikor mind a kétszer emellett döntött, szerintem tisztában volt vele. Amúgy meg honnan tudod, hogy nem érzett bűntudatot? A cikkben le van írva, hogy akkor lelkileg teljesen megroppant. unsure.gif
4 felhasználónak tetszik: VampireBella, AmyVie, Szandi0820, Wyrd
2016. június 28. 16:31 #12
Psyché
Psyché
Hozzászólás: 930
Azonosító: 203409
Érdekes társadalmi normák uralkodnak a mai világban, annyi szent.
Az abortusz nálam nagyon "elfogult" gondolkodást nyerő téma, én nem is akarok ezzel kapcsolatban hozzászólni. Ebből írtam egy elég komoly dolgozatot is anno (kaptam is érte a fejemre), a másik, hogy megint nem értem, ennek a témának miért itt van a helye, de ez az oldal sajátos gondolkodásmódja, hogy olyannal eteti a tizenéves korosztályt, ami nem az ők dolga lenne - vagy még is?
Idén töltöm a 19. életévemet, túl vagyok az érettségin, de megmondom, olyan szinten gyereknek érzem magam, amennyire azt elképzelni csak lehet. A korombéliek tanulás vagy munka helyett jegygyűrűt kaptak a ballagásra, más lány háborgott, hogy 3 év után még nincs a házasság meg a gyerek gondolata sem a barátjának a fejében - hova? Véleményem szerint,a családtervezés borzasztóan elfajult a mai világban. Vagy nincs kedve dolgozni az illetőnek, ezért jó bulinak tűnhet 19-20 évesen kapásból 2 gyereket is bevállalni, nem kell tanulni/dolgozni, de jönnek a támogatások ezerrel, vagy éppen 40 fölött jut eszébe a karrierista nőknek a baba, akkor meg már sanszos, hogy nem jön össze csak lombikkal (amit nagyon kevés kapcsolat/házasság bír ki, ha sokadjára jön össze), vagy ha igen, jó eséllyel születik betegen a gyerek.
A másik, hogy elég felmennem a közösségikre, meglátom mennyien meggondolatlanul vállalnak be gyereket. Fél éves kapcsolatokból - őszintén mondja meg nekem valaki, 6 hónap alatt hogyan lehet valakit egy életre megismerni, mert engem még több éves baráti kapcsolatok után is meg tud lepni néhány személy... - lesz baba, a vak is látja, hogy a két szülő nem illik egymáshoz, de a gyerek az feltétlen kell. Nincs jövő, nincs elképzelés, csak legyen egy gyerek, aki indoknak, kifogásnak, bárminek jó. A másik kedvencem, hogy házasság, gyerek, rá 2 évre meg válás - ki sínyli meg mindezeket? A gyerek. Nem várnak egy kicsit, nem ismerik meg egymást, nem gondolják alaposan végig a babatervezést, csak azonnal kell a gyerek. Az anyagiak, az iskola, de főleg a nevelés (az az esetek 80%-ban elmarad) az majd a "valami csak lesz" kategóriába megy.
Ezek rövid történetek, amiket a köreimből hallottam, és bevallom, mindenhol a gyerek szívja meg a legjobban. A saját példámmal nem szívesen adnék alapot az érvelésemnek, de a fentiek alapján hasonló cipőben voltam/vagyok. Maradjunk ennyiben.

Nos, mint mondottam, az abortuszhoz... nem szívesen szólok hozzá, mert az sok ellenszenvet váltana ki, azonban azt leszögezném még a cikkhez, hogy a védekezéstől kezdve, az abortuszon át a családtervezést oktatni kellene az iskolákban. Rengeteg helyen látom azt, hogy a tájékozatlanság az hiányzik, de a vágyak meg a "kaland" ("fiatal vagyok, bulizni akarok") az meg van.
Bár, még egy picit idehoznék egy politikai példát: ez nem csak a magyar oktatásban rossz, úgy globálisan mindenhol. Anno Amerikában a tinik azért estek teherbe, hogy a Tini Mamik c. katasztrofális műsorba bekerüljenek, és ez sajnos nem vicc.

Befejeztem. A kisregényét bocsesz. angel2.gif Kellene valami limit... pardon.gif
2016. június 28. 17:50 #13
- törölt felhasználó -    
"Én nem ítélem el, DE..."
Pár kommentelőnek üzenném, hogy hogyha azt hiszitek, hogy 16 évesen korai elveszteni a szüzességét valakinek hatalmas tévhitben vagytok. Nem vonom bele ezt "a mai világban" szrságot, 20-30 évvel ezelőtt is ez egy létező jelenség volt a tinédzserek körében. Aki ezt nem bírja felfogni, hogy a 16. életévről beszélünk, amikor a hormonok tombolnak, minden lány barátot, minden fiú barátnőt akar és bizony szexuális vonzódás is kialakulhat bennük az nagyon fiatal még. És az meg a másik, hogy "16 évesen tanulni kéne, nem abortuszra járni" - szerintem ezt a kommentelő maga sem gondolta komolyan. rohog.gif Persze-persze, nagyon fontos a lexikális hülyeségeket bemagolni, hogy legyen valamilyen végzettséged, hogy utána valahol el tudj helyezkedni pl. A McDonald's-ban sajnos de kétlem, hogy ebbe az időszakban bárki is a tanulást tartotta a legfontosabbnak az első kapcsolatok és a komolyabb baráti viszonyok kialakítása helyett. És ha az előbbi valamilyen úton-módon meg is történik a szex előbb-utóbb be fog következni. Akik így gondolkoznak gondolom a Disney csatornán és a rajta futó értékelhetetlen sorozatokra gondolnak, ami a tinédszer élet egy borzasztóan lebutított, 10-11 éveseknek is eladható formáját valósítják meg.
Az abortusz témába pedig nem szeretnék belemenni, mert bevallom, nem sokat értek az ezzel kapcsolatos jogokhoz.
1 felhasználónak tetszik: Wyrd
2016. június 28. 18:21 #14
VampireBella
VampireBella
Világegyetemista

StátuszWords are very unnecessary
Hozzászólás: 1918
Csatolások: 364
Azonosító: 162606
Idézet (Suzie @ 2016.06.28. 15:07)

Én egy szociális otthonban vagyok iskolai gyakorlaton, ahol a lakók nagy része fogyatékkal élő. Lehet hogy csúnyán hangzik, de nekik jobb lett volna ha nem születnek meg. Szerintem az nem élet, hogy pl 20 évesen egy másfél éves gyerek szintjén vagy, és csak vegetálsz. Az abortuszra rátérve, nem tartom gyilkosságnak, jobb az a gyereknek minthogy mondjuk szülőnek nem való egyének "neveljék", vagy ahogy írtam, súlyos betegen létezzen.
2016. június 28. 21:46 #15
Ashbenson
Ashbenson
visszatérő vendég
Hozzászólás: 358
Azonosító: 254819
Én ismerek olyat aki 15 éves létére 5 volt terhes és inkább megverette magát csak,hogy elvetéljen.
2016. június 28. 22:02 #16
- törölt felhasználó -    
Na, akkor én is leírom a véleményemet. Először is, köszönöm azoknak, akik igazat adnak nekem és mellettem állnak! <33
Másodszor, Beyla: Olvastam, amit írtál, természetesen válaszolni fogok, de szólok előre, nem azért, hogy okoskodjak, hanem, hogy elmondjam a véleményemet. Mi az, hogy milyen gyereket sajnálok? Miért? A gyerek a hibás az egészben? Ő tehet róla, hogy az anyja egy agyatlan, és nem védekezett, és megölt egy ártatlan gyereket? Úgy mondod, mintha természetes lenne ez az egész abortusz cucc. Jó, nyilván, lehet, hogy jobban járt, hogy megölte (hú, de rossz ezt mondani), de könyörgöm. Gondolkozzon, legyen óvatos, védekezzen , és akkor ezzel nem öl meg senkit sem, mert így tényleg csak a gyerek kárára jut. Ha valaki tizenhat évesen nemi életet él, nem durva? Hú, hát én tényleg régimódi vagyok. Mert ha valaki tizenévesen nemi életet él, csak megbánás lesz a végeredmény. Ha valaki tizenéves, TANULJON. Ez a dolga. Jó, elhiszem, a legtöbb gyerek felcsap ribizlinek, de ez akkor azt is jelenti, hogy követni kell? Persze, hogy nem. Én nem azt mondom, hogy durva, hanem azt, hogy nincs ennek itt az ideje, bár, ki hogy érzi. Miért háborgok? Nem háborgok. Na jó, de. Azért, mert egy ártatlan gyereket ölt meg, kétszer is, meg még kitudja hányszor. Igen, ők mind az én korosztályaim, DE az nem azt jelenti, hogy KÖVETEM a példáikat. Úristen, te kajak úgy állítod be az abortusz témát, mintha természetesen lenne. Igen, lehet, hogy felnőtt döntés volt, DE én, ha én is hasonlóan járnék, inkább megszülném a gyereket, és nem is ölném meg. Jó, nyilván, nem járt volna jól, mert nem tudtam volna eltartani, de akkor is megadtam volna, amit kevés anya tud: SZERETET! És mondhatod, hogy én gyerekesen viselkedem, gondolkodom, MAJDNEM felnőtten, de hát nem mindenki egyforma.
Igen, nyilván, mindenkinek a maga döntése az, hogy kivel él nemi életet. De akkor is legyen már esze. Ha már én belemegyek egy ilyen dologba, akkor megyek ezerrel mindenhová, hogy ne essek teherbe, és nem később fogom a fejem, hogy "jaj, nem gondolkodtam, most mit tegyek?". Én elmagyarázom, miért gyilkosság az abortusz. Te elmész az orvoshoz, eldöntötted, hogy nem kell a gyerek. Az nem úgy megy, hogy csettintenek és eltűnik a gyerek, s úgy teszünk róla, hogy nem is volt, nem is lesz. Hanem konkrétan szurkálják, és ha már a 24. hétben van, akkor konkrétan szétszedik darabokra. Bocsi, másképp nem tudom elmagyarázni, de csak írd be nyugodtan, hogy abortusz, kifogja hozni a képet. Borzasztó volt látnom, s ha még mindig nem érted miről beszélek, csak alaposan nézz utána. Mindent leír neked, erre való az internet. Könyörgöm, inkább szülje meg a gyereket és HA tényleg úgy érzi, adja örökbe. Jobb szülőket kap a jó Istentől és nem egy agyatlan anyát, aki konkrétan megölette szegény, ártatlan gyermekét. Nyilván érzett bűntudatot, ki ne érezne.

Violet Shadow: Kit érdekel, hogy tombolnak a hormonok? Te jó ég. Ebből fog megélni? Hát Istenem, küzdjék le, ha annyira nem bírnak magukkal. [b]Mi a bajod azzal, hogy "16 évesen tanulni kéne, nem abortuszra járni"?[/b] Ez igaz. Lehet, hogy te már jártas vagy a témában, de akkor is, tanulni kell, nem lefeküdni XY-al meg orvoshoz járkálni. Nem értem a te mentalitásodat sem. Hát az már más baja, ha nem tartották/tartják fontosnak a tanulást. Majd akkor menjen az utcába és aztán sírjon és mondja, hogy "felelőtlen voltam". Igen, valóban, előbb-utóbb megtörténik, de nem mindegy, hogy azt mondják "elkapkodtam" vagy azt, hogy "nem bántam meg".

VampireBella: Hát nem tudom. Mindenki megérdemli, hogy éljen, akár beteg, akár nem. És előbb-utóbb kilehet gyógyulni ebből. Sokan nem vesszük észre, hogy mennyi mindenünk megvan, és mégis, egyre többet akarunk megkapni. Ahelyett, hogy hálásak lehetnénk. Ők meg azért hálásak, mert élnek, és mégis boldogok. Példaértékű emberek őt, ezért is szeretem őket.

Ashbenson: Na, büszke lehet magára. Neki is inkább tanulnia kellett volna. Vagy babáznia.
2016. június 28. 22:59 #17
VampireBella
VampireBella
Világegyetemista

StátuszWords are very unnecessary
Hozzászólás: 1918
Csatolások: 364
Azonosító: 162606
Idézet (S.S. @ 2016.06.28. 22:02)
Na, akkor én is leírom a véleményemet. Először is, köszönöm azoknak, akik igazat adnak nekem és mellettem állnak! <33

VampireBella: Hát nem tudom. Mindenki megérdemli, hogy éljen, akár beteg, akár nem. És előbb-utóbb kilehet gyógyulni ebből. Sokan nem vesszük észre, hogy mennyi mindenünk megvan, és mégis, egyre többet akarunk megkapni. Ahelyett, hogy hálásak lehetnénk. Ők meg azért hálásak, mert élnek, és mégis boldogok. Példaértékű emberek őt, ezért is szeretem őket.

Sajnos vannak olyanok, akik már nem lesznek jobban, akikkel én dolgozom, azok ilyenek. 20-40 évesen 1 éves kisgyerek szintjén "élik" a mindennapjaikat. Etetni, fürdetni, pelenkázni kell őket, magukról meg nem tudnak, csak úgy léteznek. Ha várandós lennék, és kiderülne hogy ennyire beteg a gyerekem, gondolkodás nélkül elvetetném, mert a halál néha jobb...
2016. június 28. 23:29 #18
- törölt felhasználó -    
Idézet (VampireBella @ 2016.06.28. 22:59)
Sajnos vannak olyanok, akik már nem lesznek jobban, akikkel én dolgozom, azok ilyenek. 20-40 évesen 1 éves kisgyerek szintjén "élik" a mindennapjaikat. Etetni, fürdetni, pelenkázni kell őket, magukról meg nem tudnak, csak úgy léteznek. Ha várandós lennék, és kiderülne hogy ennyire beteg a gyerekem, gondolkodás nélkül elvetetném, mert a halál néha jobb...

Jaj, Istenem. Hát igen. Néha meg kell hozni a nehéz döntést. sad.gif
De ha még várandós vagy, nem egyből mutatja ki, hogy beteg lesz a gyereked. Vagyis én így tudom. Megszülöd, és vagy eltelik pár év és kimutatkozik, vagy hamarabb jön, már gyerekkorban.
2016. június 28. 23:32 #19
Beyla
Beyla
carter

Idézet (S.S. @ 2016.06.28. 22:02)
Na, akkor én is leírom a véleményemet...

"Mi az, hogy milyen gyereket sajnálok? Miért? A gyerek a hibás az egészben? Ő tehet róla, hogy az anyja egy agyatlan, és nem védekezett, és megölt egy ártatlan gyereket?"

Még mindig csak értetlenül nézek, hogy te mégis milyen gyermekről beszélsz. Csapj fel egy biológia tankönyvet, vagy nézz utána az interneten, hogy a tizenkettedik hétig az a bizonyos embrió milyen fejlettségi szinten áll. Egy magzatnak nincsen öntudata, nem tud gondolkodni, az anyaszervezet jelenti számára a túlélést. Véleményem szerint egy ekkora magzat nem nevezhető gyermeknek, emiatt gyilkosságnak sem vagyok képes titulálni. Nem véletlenül szabtak limitet, és tizenkettedik hét után csak nagyon speciális esetekben (pl. genetikailag bizonyított szindróma) hajtanak végre művi vetélést. Nem tudom másképp elmagyarázni neked, de az ilyen kicsi magzat még csak egy emberszerű képződmény, "csírája" annak ami kilenc hónap múlva megszületik. Morbid, de ide illik ez a mondás: csírájában fojtják el a problémát. Persze, elfogadom a te véleményedet is, de kérlek, írd le, hogy te miért gondolod úgy, hogy gyilkosság lenne. Mert egy abortusz és mondjuk JonBenét Ramsey halála (a meggyilkolt kislány akiről nemrég cikket írtam) össze sem hasonlítható, de ha nálad a kettő egy lapon elfér, akkor elfogadom a véleményedet. Csak, hogy érezd gyilkosság és gyilkosság közötti különbséget.

"Gondolkozzon, legyen óvatos, védekezzen , és akkor ezzel nem öl meg senkit sem, mert így tényleg csak a gyerek kárára jut."

Kívülről könnyű okosnak lenni. Én is mindig a biztonságos szex mellett voksoltam, még a mai napig is, ha betéved a klinikára egy olyan tinédzser, akinek kell az útmutatás, akkor elmondom, elmagyarázom ezeket a dolgokat. Ezzel a hölggyel és még rajtad kívül több millió tinivel előfordult az, hogy nem védekezett megfelelően. Szerintem azzal, hogy itt károgsz és okoskodsz, nem vagy előrébb. Okulj ebből, és, ha egy ilyen lánnyal találkozol, győzd meg ész érvekkel, hogy a biztonságos szex a legmegfelelőbb számára. Felettébb érdekes, hogy a terhességre reflektálsz, pedig a számtalan nemibetegség mellett a fertőző májgyulladás (köztük a Hepatitis C, amire nincs oltás) és a HIV vírus is elkapható. Szerintem ez sokkal veszélyesebb, minthogy valaki elmegy abortuszra. unsure.gif

"Ha valaki tizenhat évesen nemi életet él, nem durva? Hú, hát én tényleg régimódi vagyok. Mert ha valaki tizenévesen nemi életet él, csak megbánás lesz a végeredmény."

Egyáltalán nem durva. Gyerekosztályon dolgozom, és megjegyzem a kórház százával veszi a terhességi teszteket. A saját egyéni dolgod, hogy te mikor akarsz lefeküdni valakivel, ám ezt nem lehet korhoz kötni. Ha valaki 16 évesen találja meg azt, aki tényleg igazán szereti, akkor hajrá. Egyáltalán nem korai, sőt mi több globális viszonylatban a 16-18 év az átlag életkor a szexuális élet kezdésére. Funfact, személyes infó, én 19 voltam. Csak nehogy azt hidd, hogy önmagam okán érvelek a te véleményed ellen.

"Ha valaki tizenéves, TANULJON. Ez a dolga. Jó, elhiszem, a legtöbb gyerek felcsap ribizlinek, de ez akkor azt is jelenti, hogy követni kell? Persze, hogy nem. Én nem azt mondom, hogy durva, hanem azt, hogy nincs ennek itt az ideje, bár, ki hogy érzi."

Na, persze, anyukád, a nagymamád és a többi idősebb ismerősöd biztos nem harminc évesen vesztette el a szüzességét. Én pl. miután a párommal összejöttem, sokkal kiegyensúlyozottabb lettem, sőt mi több szakmán jelesre vizsgáztam, pedig világ életemben hármas tanuló voltam. Pluszban ki monda, hogy "ribizlinek" kell lenni? Senki. Nem hallottál még monogámiáról? Arról, hogy valaki egy partnert enged be az ágyába? Ezek szerint amelyik lány/nő szexuális életet él, az mind r*banc. Attól, hogy valakinek van egy komolyabb párkapcsolata még egyáltalán nem jelenti azt, hogy nem tanul vagy átmenne r*bibe. Honnan szedted ezt a hülyeséget? blink.gif Vagy szerinted minden lány kicsapongó és minden éjszaka más fiúval bújik ágyba? Kajak nem értem a logikádat.

"Azért, mert egy ártatlan gyereket ölt meg, kétszer is, meg még kitudja hányszor."

Ez még mindig az ő döntése volt, nem a tiéd. Valamint a hölgy egy szóval sem mondta azt, hogy követendő példa lenne, csupán csak megjegyezte, hogy jól döntött. Nem azért, de a világban sokkal nagyobb szörnyűségek is történnek.

"Úristen, te kajak úgy állítod be az abortusz témát, mintha természetesen lenne. Igen, lehet, hogy felnőtt döntés volt, DE én, ha én is hasonlóan járnék, inkább megszülném a gyereket, és nem is ölném meg. Jó, nyilván, nem járt volna jól, mert nem tudtam volna eltartani, de akkor is megadtam volna, amit kevés anya tud: SZERETET!"

Egy szóval nem írtam olyat sehol sem, hogy természetes lenne, csupán csak támogatom azokat, akik úgy érzik, hogy emellett szeretnének dönteni. Egyébként tisztában vagy azzal, hogy egy gyerek felnevelése mennyibe kerül? Pár hete párommal bementünk a Tescóba és eltévedtünk a baba részleg felé. Úgymond már nálunk is felmerült a téma, és amikor megláttam a ruhák, cumisüvegek, pelenka etc. árát, rosszul lettem. Egy csomag pelenka 5000 Ft-tól kezdődik és határ a csillagos ég. A szeretet vajmi kevés sajnos. Bárcsak elég lenne. Azt a gyereket nevelni kell, biztosítani neki a megfelelő anyagi háttért, neked dolgozni, hogy el tudd tartani, így nem lesz alkalmad karriert építeni, hogy később ne alamizsnát vigyél haza fizetés gyanánt. Szép és jó, hogy te így gondolod, de a valóság nem ilyen. Amúgy az utóbbi nyolc évben nem egy olyat olvastam, hogy megszülte a gyerekét, de nem kellett neki ezért kandallóba dobta, kidobta a kukába, kimosta a mosógéppel meg ilyenek. Ne haragudj, de számomra ezek az "agyatlan gyilkosok" és nem még mindig az, aki megszakítja a terhességét.

"Te elmész az orvoshoz, eldöntötted, hogy nem kell a gyerek. Az nem úgy megy, hogy csettintenek és eltűnik a gyerek, s úgy teszünk róla, hogy nem is volt, nem is lesz. Hanem konkrétan szurkálják, és ha már a 24. hétben van, akkor konkrétan szétszedik darabokra."

Mi van?! ohmy.gif Nekem tavaly terhes gondozáson azt tanították, hogy egy egészséges terhesség esetén 12.-dik hétig vállalnak művi vetélést, utána nem! Ilyen nagy magzatokat kizárólag akkor vesznek el az anyától, ha nagyon beteg - pl. Down-szindróma, vagy anencephalia esetén, amikor a gyermek agyának a 2/3-a hiányzik és születés után is maximum egy napig marad életben. Szétszedni meg akkor szedik szét, ha a szülő hozzájárul (magyarul aláírja a papírt, hogy a magzatot felhasználhatják kutatási célokra), különben hozzá sem nyúlhatnak, ellenkező esetben az intézmény és az orvos is perelhető. Sürgősen nézz utána az abortálásnak, mert nálad rengeteg fogalomzavar és téves információk katyvaszát vélem felfedezni. Egyáltalán nem úgy van a nagy könyvben, ahogyan ezt te leírtad! unsure.gif

"...írd be nyugodtan, hogy abortusz, kifogja hozni a képet. Borzasztó volt látnom, s ha még mindig nem érted miről beszélek, csak alaposan nézz utána. Mindent leír neked, erre való az internet."

Voltam terhesklinikán is gyakorlaton és mivel elég tökös csaj voltam, valamint az orvos és a kismama is beleegyezett, láttam már közelről abortuszt. Lehet, hogy brutálisnak hangzik, de úgy voltam vele, ha már gyakorlaton vagyok, akkor igen is látni akarok mindent és tanulni belőle. Ezt így átélve nem hiszem, hogy szükségem van az internet adta lehetőségre, de azért köszi a tippet. Magamtól eszembe sem jutott volna. smileeee.gif

"Könyörgöm, inkább szülje meg a gyereket és HA tényleg úgy érzi, adja örökbe. Jobb szülőket kap a jó Istentől és nem egy agyatlan anyát, aki konkrétan megölette szegény, ártatlan gyermekét. Nyilván érzett bűntudatot, ki ne érezne."

Ó, anyám borogass. Tudatlanság, tudatlanság, tudatlanság! Ha valaki örökbe adja a gyermekét, az nagy eséllyel egy nevelőotthonban (értsd árvaházban) köt ki. Egy házaspár csak akkor kaphat gyereket, ha minimum fél millió forintot visznek haza nettó jövedelem gyanánt, nincsen milliós felhalmozódott hitelük, jó a családi hátterük, nem büntetett előéletűek és papíron is házastársak. Ha valamelyik pont nem stimmel, nem adnak gyereket. Pluszban az is megjegyzendő, hogy a legtöbb házaspár kisbabát akar és a nagyobb gyerekek a kutyának sem kell. Ezért szülje meg? Tényleg? Hogy utána otthonról otthonra vergődjön? Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb nevelőszülő Magyarországon is lesz*rja a gyermeket, csak a pénzt veszi fel utána. Igen, jól olvastad, a nevelőszülő pénzt kap állambácsitól azért, hogy örökbe fogadta a gyermeket.

"Hát nem tudom. Mindenki megérdemli, hogy éljen, akár beteg, akár nem. És előbb-utóbb kilehet gyógyulni ebből. Sokan nem vesszük észre, hogy mennyi mindenünk megvan, és mégis, egyre többet akarunk megkapni. Ahelyett, hogy hálásak lehetnénk. Ők meg azért hálásak, mert élnek, és mégis boldogok."

Ezt nem nekem címezted, de nem tudtam szó nélkül elmenni mellette. Az biztos, hogy te sem láttál még olyan húsz éves nőt, férfit, akit pelenkáznak, etetnek és annyira visszamaradt mentálisan, hogy a saját nyálát sem tudja lenyelni. Többségük tisztában sincs azzal, hogy él, csupán csak van és vegetál. Tedd fel magadnak a kérdést - te szeretnél így élni? Gondolom nem.

Ugyanazt javaslom, mint amit te javasoltál nekem: használd az internetet, és ne úgy okoskodj, mert nagyon-nagyon-nagyon sok butaságot írtál le, rengeteg téves információ van a kicsi fejedben. Hidd el, én tanultam ezeket, láttam dolgokat testközelből és igen, amit te írtál, gyermek vagy és ez látszik. Ha felnőttesen látnál rá a dolgokra, akkor nagyon-nagyon sok mindenről másképp vélekednél. Persze, elfogadom a véleményedet, de tényleg olvass utána a dolgoknak, mert a hozzászólásod hemzseg az egetrengető hülyeségektől. unsure.gif
6 felhasználónak tetszik: An_d_a, VampireBella, dave095, Szandi0820, AmyVie, Wyrd
2016. június 28. 23:54 #20
Suzie
Suzie
visszatérő vendég

StátuszTalán az a dolgok rendje, hogy néhány álmunk örökre csak álom marad.
Hozzászólás: 359
Azonosító: 255553
Csak tisztáznám a véleményem:Beyla a véleményem az hogy ez akkor is gyilkosság!A gyilkosság fogalmát hagy definiáljam neked:A gyilkosság az ha elveszünk egy életet-ergo az embrióból is élet lenne tehát ez egy gyilkossság és itt nem az a lényeg hogy milyen fejlettségi szinten áll és egyebek-ebből akkor is élet lenne ezt nem tagadhatod-a terhességet megszakítják és a baba meghal ez gyilkosság akkor is
És igen volt olyan ismerősünk aki abortuszra ment de azt nem nevezném abortusznak inkább már szülésnek és azért csinálták mert beteg volt a baba amit én maximálisan megértek mert a beteg gyereknek lesz rossz ha él.Nem azt mondom hogy ez nem egy gyilkosság de ezt inkább ésszerű döntésnek hívnám
Nekem az összes ismerősöm közül egy lányt ismerek aki 19 éves és most lett anya mert ő nem elvetette a gyereket hanem megszülte és a barátja elvette feleségül-képzeld ilyen is van és nem abortuszra ment hanem megszülte és fel fogja nevelni,és szerintem ez a nő nem bánta meg amit tett mert az első abortusza után nem ment volna el még egyre ha tényleg sajnálná
VampireBella:Értem mit mondasz és nem vetem meg azokat az embereket akik azért vetik el a beteg gyereküket mert beteg lenne.Nyilván az is egy nehéz döntés de ez a jobb a szülőknek meg a gyereknek is de leírtam az előző véleményemben nyilván nem vetted észre elég hosszú volt ezzel nem akarlak bántani,a gyilkosságos dologban amit Beylanak próbáltam elmagyarázni nem értünk egyet de ez nem baj ez az én véleményem nem láthatja mindenki így de én így gondolom
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok