11 meglepő tény az orvostudományból
2015. június 29. 19:24
|
|
stelli1212 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.11.05. Hozzászólás: 634 Csatolások: 0 Azonosító: 189176 offline
|
Nagyon jó cikk lett.
2015. június 29. 19:30
|
|
DialaMiss Objective |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.10.27. Hozzászólás: 2235 Csatolások: 0 Azonosító: 214153 offline
|
Idézet
2. Agyműtét közben ébren vagy és a legtöbb dologra emlékezni is fogsz.
Erre a megállapításra a legékesebb bizonyíték Karinthy Frigyes Utazás a koponyám körül című műve.
Jó, érdekes cikk lett!
2015. június 29. 22:00
Nagyon jó cikk lett, mivel egyikrõl sem tudtam igazán!
2015. június 29. 22:41
|
|
TearsOnMirrorrat whisperer |
Csoport: Tag Csatlakozott: 15.06.29. Hozzászólás: 22345 Csatolások: 7012 Azonosító: 245558 offline
|
Nagyon érdekes, kreatív cikk lett. Tényleg meglepőek, de 4-5 dolgot azért én is tudtam.
2015. június 29. 22:58
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Én ezt a cikket személy szerint már olvastam valahol, de az biztos, hogy nem magyar nyelven, bár, hogy őszinte legyek, a buzzfeedet sem látogatom valami gyakran. Az elsőbe simán bele lehet kötni, hiszen, ha a betegnek az elromlott veséje több kárt okoz, mint hasznot, akkor azt is eltávolítják. Vese transzplantáltakkal nem nagyon találkoztam, így nem tudom 100%-osan megcáfolni az állítást. Annyival viszont kiegészíteném, hogy nem minden esetben. A kettes az valóban igaz, viszont az ébrenlét közben igyekeznek stimulálni, vagyis magát az agyi aktivitást fent tartani. Élőben szintén nem volt alkalmam agyműtétet végignézni (milyen jó is lett volna!), de tudomásom szerint képeket mutogatnak és egyéb ehhez hasonló módszereket alkalmaznak. A hatos viszont meggondolandó. A legtöbb diliházban betiltották, ugyanis brutális kezelési módszer, elvégre a CIA nem véletlenül használja még a mai napig is Guantanamóban a rabokon (bár ki tudja, hogy ebből is mennyi igaz). Még, ha tényleg létezik is napjainkban elektrosokk, nem igazán használják. Miért? Mert epilepszia jellegű hosszú, nagyrohamot okoz. Ráadásul orvosilag sem elismert kezelés, mivel sűrűn nem hozza meg a várt eredményt, és még lehet, hogy több a kár, mint a haszon. Helyette ott vannak a nyugtatók, antidepresszánsok palettája ezer féle hatóanyaggal, amelyeknek használatuk ezerszer humánusabb, mintha 800 milliampert vezetnének az agyadba.
Mondjuk most olvasom a wikit, ott is azt írja, hogy nagyon-nagyon és még ezerszer nagyon szélsőséges esetekben használják. Tíz millió emberből talán egynél...
2015. június 30. 07:05
|
|
laaura_loveTe voltál a béke az örök háborúban! |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.06.07. Hozzászólás: 2036 Csatolások: 0 Azonosító: 227220 offline
|
Jó cikk lett!
2015. június 30. 09:50
|
|
Szinti22visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.07.22. Hozzászólás: 232 Csatolások: 0 Azonosító: 229953 offline
|
Hushpush hogy bírsz vese nélkül élni???
Bioszon tanultuk az idén,hogy egy vesével is alig tudnak életben maradni az emberek,nemhogy vese nélkül.Kész lehetetlenség,mert akkor pisilni sem bírsz pl.Ezt nem értem :/.Megmagyaráznád?Addig is jobbulást és minden jót!
Bioszon tanultuk az idén,hogy egy vesével is alig tudnak életben maradni az emberek,nemhogy vese nélkül.Kész lehetetlenség,mert akkor pisilni sem bírsz pl.Ezt nem értem :/.Megmagyaráznád?Addig is jobbulást és minden jót!
2015. június 30. 13:07
|
|
boglarkabogi*Borsószem* |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.08. Hozzászólás: 4183 Csatolások: 784 Azonosító: 160245 offline
|
nagyon érdekes cikk!
Victoria Beckham elárulta, mi az az egy dolog a divatban, amit nem enged meg a lányának
Victoria Beckham elárulta, mi az az egy dolog a divatban, amit nem enged meg a lányának
Van valami, amit Harper Beckhamnek nem lehet.
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Kiderült, hogy mivel vádolják.
Kivágták Sydney Sweeney-t Az ördög Pradát visel folytatásából?
Kivágták Sydney Sweeney-t Az ördög Pradát visel folytatásából?
Kivághatták a cameoszerepét.
Alig takarta valami Charlize Theront az új filmje premierjén
Alig takarta valami Charlize Theront az új filmje premierjén
Éppen, hogy nem látszott ki semmi.
Kiderült, Chris Pine is visszatér-e a Neveletlen hercegnő folytatásában
Kiderült, Chris Pine is visszatér-e a Neveletlen hercegnő folytatásában
Megszólalt a könyvek szerzője.
Lana Del Rey exének fáj, hogy mással van az énekesnő
Lana Del Rey exének fáj, hogy mással van az énekesnő
Clayton Johnson az érzéseiről beszélt.
Rihanna nagyon megváltozott, mióta anya lett
Rihanna nagyon megváltozott, mióta anya lett