Ilyen az igazi férfi: tiltakozás a nők bántalmazása ellen
2015. január 11. 16:25
|
|
Nina 10posh tea drinker |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.12.09. Hozzászólás: 5961 Csatolások: 2199 Azonosító: 191214 offline
|
Nagyon aranyos rövidfilm, nekem elnyerte a tetszésemet. Sajnos viszont egyre több mostanában a nõk elleni erõszak, utálom amikor a férfiaknak nevezett vadbarmok megütik az élettársukat/feleségüket/családtagjukat, akit állításuk szerint szeretnek.
2015. január 11. 17:49
|
|
Cintia99 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.30. Hozzászólás: 1099 Csatolások: 0 Azonosító: 148309 offline
|
Példaértékű ezeknek a kisfiúknak a viselkedése. Bár a kommenteket a videó alatt nem érdemes elolvasni, mert csak felhúztam magam rajtuk. Van a youtube világában az a réteg, aki még egy golden retriever kölyökbe is belekötne... Na ők találhatók meg a komment szekcióban a videó alatt. Szánalom.
Az adatok egyébként megdöbbentőek. Tudtam, hogy sokszor és rengeteg helyen történik ilyesmi, de nem gondoltam, hogy ennyire sokszor. Sajnos az ember egy szörnyű élőlény. Ezen a világon már csak az emberek fegyverrel való tenyésztése javítana egy hangyányit. (Pedig én nem vagyok egy agresszív fajta, de az emberi idiotizmus és barbár viselkedés ezt hozza ki belőlem. Sajnálom.)
Az adatok egyébként megdöbbentőek. Tudtam, hogy sokszor és rengeteg helyen történik ilyesmi, de nem gondoltam, hogy ennyire sokszor. Sajnos az ember egy szörnyű élőlény. Ezen a világon már csak az emberek fegyverrel való tenyésztése javítana egy hangyányit. (Pedig én nem vagyok egy agresszív fajta, de az emberi idiotizmus és barbár viselkedés ezt hozza ki belőlem. Sajnálom.)
2015. január 11. 17:57
|
|
Minimanó94♥Mrs. Brown♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.02.17. Hozzászólás: 4150 Csatolások: 1061 Azonosító: 120485 offline
|
Szép kezdeményezés, annyi szent. Hiszen családon ill. párkapcsolaton belüli erőszak terén botrányosak a statisztikáink, hiszen Magyarországon minden 5. nő bántalmazott vagy olyan családból jött, ahol bántalmazást látott. Ez a kisfilm kifejezetten szép és megható lett. Főleg az utolsó kisfiú megjegyzése, hogy miért nem üti meg a lányt, mert férfi!!! Szóval az egy olyan videó, amit meg kell mutatnom az osztályomnak is, hiszen mi most ebben élünk, ezt tanuljuk...
2015. január 11. 18:18
|
|
Cecilia1006visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.12.09. Hozzászólás: 127 Csatolások: 0 Azonosító: 191277 offline
|
Én ezt már láttam magyar felirattal is...nagyon édes. Főleg a végén, amikor az utolsó azt mondja "mert én férfi vagyok"
2015. január 11. 18:34
|
|
PöttömkeMiss Brightside |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.10.05. Hozzászólás: 5011 Csatolások: 14884 Azonosító: 161655 offline
|
Nagyon tetszik az amit közvetít a videó. Az a mondat tetszik a legjobban, hogy "because I'm a man." Vagyis, hogy Ő fiú/férfi, és egy IGAZI férfi sosem emel kezet egy nőre.
Tapasztalatom szerint azonban nevelés kérdése a dolog. Körülbelül ilyen korú gyermekek között dolgozom, mint a videóban szereplő kisfiúk. És bizony volt, hogy egyikük kezet emelt egy kislányra, mert éppen összekaptak valamin.
Nagyon felkaptam a vizet, és szépen, nem durván, de elmagyaráztam Neki, hogy egy lányt semmilyen körülmények között nem ütünk meg, sőt még csak kezet SEM emelünk rá.
Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy ezt meg kell tanítani a kisfiúknak, és példát kell nekik statuálni.
Tapasztalatom szerint azonban nevelés kérdése a dolog. Körülbelül ilyen korú gyermekek között dolgozom, mint a videóban szereplő kisfiúk. És bizony volt, hogy egyikük kezet emelt egy kislányra, mert éppen összekaptak valamin.
Nagyon felkaptam a vizet, és szépen, nem durván, de elmagyaráztam Neki, hogy egy lányt semmilyen körülmények között nem ütünk meg, sőt még csak kezet SEM emelünk rá.
Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy ezt meg kell tanítani a kisfiúknak, és példát kell nekik statuálni.
1 felhasználónak tetszik:
Beyla
2015. január 11. 19:49
|
|
OneDirectionlover1D |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.11.10. Hozzászólás: 941 Csatolások: 0 Azonosító: 235813 offline
|
ez egy nagyon hasznos videó MIBEN MEGMUTATJÁK HOGY MÉG A GYEREKEK SEM AKARJÁK MEGÜTNI A LÁNYT ez nagyon jó
2015. január 11. 23:48
|
|
Ylorianúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.06. Hozzászólás: 63 Csatolások: 0 Azonosító: 148793 offline
|
Cukinak cuki videó, de szerintem pont a lényeg maradt ki. Szerintem akkor kapták el volna a lényeget, hogyha azt mondják a gyerekeknek, hogy üsd meg mert lány. Arra lettem volna kíváncsi, hogy arra, hogyan reagáltak volna a fiúk.
2015. január 12. 06:34
|
|
E. és Zendaya everMelankólikus |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.12.15. Hozzászólás: 1327 Csatolások: 10 Azonosító: 216874 offline
|
Ez nagyon jó volt!
Fantastic!<3 :-*
Fantastic!<3 :-*
2015. január 12. 10:42
|
|
SmileyZHappiest girl in the world ♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.12. Hozzászólás: 8757 Csatolások: 33707 Azonosító: 122565 offline
|
Ezek a gyerekek nagyon aranyosak és okosak.Az első kisfiú volt a legaranyosabb aki a végén válaszol a kérdésre,hogy miért nem ütne meg egy lányt.Nagyon értelmes fiúk és látszik,hogy jó nevelést kapnak,remélem a jövőben is ilyenek maradnak :)Minden férfinek ilyennek kellene lennie,de sajnos sokan pont ennek az ellenkezői..
House Of Wax
2015. január 12. 13:18
|
janet7 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.11. Hozzászólás: 4230 Csatolások: 67 Azonosító: 133061 offline
|
1. Ha kamera elé állítanál 5 vérbeli szexista, nőgyűlölő, erőszakos faszit, és megkérnéd őket, hogy üssék meg az előttük álló nőt, ők sem tennék meg. Ők is tudnák, hogy mit "kell" mondani ahhoz, hogy elfogadott legyen a nézők számára. Ez semmi.
2. Aranyosak, meg minden, de pont ez a probléma, ami itt a kommentekben is látszik, hogy a normális, elvárható emberi reakció lett a ritka és a nagy dolog, ezért akarjuk gyakorlatilag megkoronázni azt, aki így reagál, holott ez az alap, nem az erőszak. És akármennyi erőszakos mocsok lesz a világon, akkor is ez lesz az alap, a minimum és nem valami, amiért keksz jár. Pontosan, mint amikor a magukat "nice guy"-nak tartó csávók azt hiszik bármivel tartozik nekik egy nő, csak azért, mert emberként kezelik. Ugyan...
3. A nő (a kislány) ebben a videóban is úgy van beállítva, ahogy nem kéne. A törékeny, a szép, a tárgy, aki passzívan áll, nem tesz semmit és ki van téve annak, amit a fiúk csinálnak vele. Az egyetlen szerepe szépnek lenni és hagyni, hogy a fiúk megérintsék, sőt, örülni neki, mert nem ütés. Márpedig a kisfiúknak meg kellene kérdezni ilyenkor, hogy szabad-e megérinteni, megsimogatni, akármi, mert nincs joguk engedély nélkül megérinteni, mint egy szép tárgyat, nem csak ütés, hanem simogatás formájában. A kislánynak és annak, aki nézi a videót meg persze halálosan boldognak kell lenni, amiért simogatást kapott ütés helyett, mintha ez lenne a világ legnagyobb dolga.
4. Az indokok... Tényleg helyénvalónak tartjuk azt az indokot, hogy azért nem ütöm meg, mert szép? És ha nem lenne szép? Az sem jó indok, hogy azért, mert lány, mert törékeny. Ez is csak a sztereotípiák hangsúlyozása és a nők tárgyiasítása. Nem azért nem ütjük meg, mert EMBER és mert nem tett velünk semmi rosszat és nincs jogunk és okunk megütni (talán egy ilyen indok volt?), hanem azért, mert egy törékeny lány és nincs egy szinten velünk és vagyunk annyira férfiak, hogy ne üssük meg azt, aki gyengébb... Ez annyira téves és annyira káros.
Nyilván a kisfiúk csak kisfiúk, nem őket akartam ezzel bántani, sokkal inkább a videó készítőinek és nézőinek kéne ezeken a dolgokon elgondolkodni és a helyén kezelni a videót, a kisfiúkat meg arra tanítani, hogy nem ütünk meg egy embert, aki nem bántott minket és nem arra, hogy nem ütünk meg egy szép lányt és arra, hogy érintés előtt kérdezünk.
2. Aranyosak, meg minden, de pont ez a probléma, ami itt a kommentekben is látszik, hogy a normális, elvárható emberi reakció lett a ritka és a nagy dolog, ezért akarjuk gyakorlatilag megkoronázni azt, aki így reagál, holott ez az alap, nem az erőszak. És akármennyi erőszakos mocsok lesz a világon, akkor is ez lesz az alap, a minimum és nem valami, amiért keksz jár. Pontosan, mint amikor a magukat "nice guy"-nak tartó csávók azt hiszik bármivel tartozik nekik egy nő, csak azért, mert emberként kezelik. Ugyan...
3. A nő (a kislány) ebben a videóban is úgy van beállítva, ahogy nem kéne. A törékeny, a szép, a tárgy, aki passzívan áll, nem tesz semmit és ki van téve annak, amit a fiúk csinálnak vele. Az egyetlen szerepe szépnek lenni és hagyni, hogy a fiúk megérintsék, sőt, örülni neki, mert nem ütés. Márpedig a kisfiúknak meg kellene kérdezni ilyenkor, hogy szabad-e megérinteni, megsimogatni, akármi, mert nincs joguk engedély nélkül megérinteni, mint egy szép tárgyat, nem csak ütés, hanem simogatás formájában. A kislánynak és annak, aki nézi a videót meg persze halálosan boldognak kell lenni, amiért simogatást kapott ütés helyett, mintha ez lenne a világ legnagyobb dolga.
4. Az indokok... Tényleg helyénvalónak tartjuk azt az indokot, hogy azért nem ütöm meg, mert szép? És ha nem lenne szép? Az sem jó indok, hogy azért, mert lány, mert törékeny. Ez is csak a sztereotípiák hangsúlyozása és a nők tárgyiasítása. Nem azért nem ütjük meg, mert EMBER és mert nem tett velünk semmi rosszat és nincs jogunk és okunk megütni (talán egy ilyen indok volt?), hanem azért, mert egy törékeny lány és nincs egy szinten velünk és vagyunk annyira férfiak, hogy ne üssük meg azt, aki gyengébb... Ez annyira téves és annyira káros.
Nyilván a kisfiúk csak kisfiúk, nem őket akartam ezzel bántani, sokkal inkább a videó készítőinek és nézőinek kéne ezeken a dolgokon elgondolkodni és a helyén kezelni a videót, a kisfiúkat meg arra tanítani, hogy nem ütünk meg egy embert, aki nem bántott minket és nem arra, hogy nem ütünk meg egy szép lányt és arra, hogy érintés előtt kérdezünk.
2015. január 12. 15:26
|
lpmaskmancick |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.09.15. Hozzászólás: 3799 Csatolások: 991 Azonosító: 17852 offline
|
Ha fordítva lenne a dolog, hogy a lányoknak kéne megütni a fiút, és megütnék az elfogadható lenne? Nem az sem lenne elfogadható, mert akármelyik oldalról is nézzük, erőszak az erőszak.
Jolie_77
2015. január 12. 15:37
nagyon aranyos videó, de azért ezek kisfiúk. még persze, hogy ezt gondolják. majd akkor lesz a baj, amikor már felnőttek lesznek. Itt nagyon aranyosak, kedvesek, de azért 10 év alatt simán megváltozhatnak.
2015. január 12. 20:05
|
|
peaceandlove |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.09.29. Hozzászólás: 1625 Csatolások: 0 Azonosító: 233941 offline
|
szörnyűűű,hogy ilyen rossz a statisztika és,hogy évente ennyi nő és gyerek sérül
az a legrosszabb,hogy félnek ellen tenni...ez a videó pedig szerintem nagyon jó kampány
ezek a kis fiúk már ilyen fiatal korban tudják,hogy egy lányt megütni milyen rossz dolog és ahogy tényleg érvelnek rá,igazán aranyos
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Nem látják szívesen már az USA-ban.
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Megszólalt a jogi csata közepén.
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Elmesélte, mit írt neki Ashley Tisdale.
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Az Eufória készítői elmagyarázzák, mi történt.
Sydney Sweeney és Scooter Braun Instagram hivatalos lett
Sydney Sweeney és Scooter Braun Instagram hivatalos lett
Hivatalos lett a kapcsolatuk.