Starity

Ilyen az igazi férfi: tiltakozás a nők bántalmazása ellen

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2015. január 11. 16:18 #21
Éjla100
Éjla100
visszatérő vendég

Státusznem találtam jó idézetet....
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 459
Csatolások: 0
Azonosító: 230669
nagyon jó. jó az alap ötlet.( de amúgy vajon mit csináltak volna a készítők ha az egyikük tényleg megteszi?...)
2015. január 11. 16:25 #22
Nina 10
Nina 10
posh tea drinker

StátuszChaos is what killed the dinosaurs, darling.
Hozzászólás: 5961
Csatolások: 2199
Azonosító: 191214
Nagyon aranyos rövidfilm, nekem elnyerte a tetszésemet. Sajnos viszont egyre több mostanában a nõk elleni erõszak, utálom amikor a férfiaknak nevezett vadbarmok megütik az élettársukat/feleségüket/családtagjukat, akit állításuk szerint szeretnek.
2015. január 11. 16:26 #23
Baekhee
Baekhee
új tag

Státusz,,Csökkentenem kéne a stressz szintem''
Hozzászólás: 66
Azonosító: 236757
Hihetetlenül cuki lett a rövidfilm :3
2015. január 11. 17:49 #24
Cintia99
Cintia99

Státuszit's a solo song and it's only for the brave
Hozzászólás: 1099
Azonosító: 148309
Példaértékű ezeknek a kisfiúknak a viselkedése. Bár a kommenteket a videó alatt nem érdemes elolvasni, mert csak felhúztam magam rajtuk. Van a youtube világában az a réteg, aki még egy golden retriever kölyökbe is belekötne... Na ők találhatók meg a komment szekcióban a videó alatt. Szánalom.

Az adatok egyébként megdöbbentőek. Tudtam, hogy sokszor és rengeteg helyen történik ilyesmi, de nem gondoltam, hogy ennyire sokszor. Sajnos az ember egy szörnyű élőlény. Ezen a világon már csak az emberek fegyverrel való tenyésztése javítana egy hangyányit. (Pedig én nem vagyok egy agresszív fajta, de az emberi idiotizmus és barbár viselkedés ezt hozza ki belőlem. Sajnálom.)
2015. január 11. 17:57 #25
Minimanó94
Minimanó94
♥Mrs. Brown♥

StátuszAz teszi széppé a sivatagot, hogy valahol egy kutat rejt!
Hozzászólás: 4150
Csatolások: 1061
Azonosító: 120485
Szép kezdeményezés, annyi szent. Hiszen családon ill. párkapcsolaton belüli erőszak terén botrányosak a statisztikáink, hiszen Magyarországon minden 5. nő bántalmazott vagy olyan családból jött, ahol bántalmazást látott. Ez a kisfilm kifejezetten szép és megható lett. Főleg az utolsó kisfiú megjegyzése, hogy miért nem üti meg a lányt, mert férfi!!! Szóval az egy olyan videó, amit meg kell mutatnom az osztályomnak is, hiszen mi most ebben élünk, ezt tanuljuk...
2015. január 11. 18:08 #26
westher
westher
Hozzászólás: 1585
Csatolások: 225
Azonosító: 238307
Nagyon aranyos videó lett!
2015. január 11. 18:18 #27
Cecilia1006
Cecilia1006
visszatérő vendég

StátuszThe world is a book.And those who do not travel read only one page -St.Augustine
Hozzászólás: 127
Azonosító: 191277
Én ezt már láttam magyar felirattal is...nagyon édes. Főleg a végén, amikor az utolsó azt mondja "mert én férfi vagyok" smileeee.gif
2015. január 11. 18:34 #28
Pöttömke
Pöttömke
Miss Brightside

StátuszCause' I'm miss brightside...
Hozzászólás: 5011
Csatolások: 14884
Azonosító: 161655
Nagyon tetszik az amit közvetít a videó. Az a mondat tetszik a legjobban, hogy "because I'm a man." Vagyis, hogy Ő fiú/férfi, és egy IGAZI férfi sosem emel kezet egy nőre.
Tapasztalatom szerint azonban nevelés kérdése a dolog. Körülbelül ilyen korú gyermekek között dolgozom, mint a videóban szereplő kisfiúk. És bizony volt, hogy egyikük kezet emelt egy kislányra, mert éppen összekaptak valamin.
Nagyon felkaptam a vizet, és szépen, nem durván, de elmagyaráztam Neki, hogy egy lányt semmilyen körülmények között nem ütünk meg, sőt még csak kezet SEM emelünk rá.
Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy ezt meg kell tanítani a kisfiúknak, és példát kell nekik statuálni.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2015. január 11. 19:49 #29
OneDirectionlover1D
OneDirectionlover1D

Státusz„Eldöntheted, hogy élni vagy létezni akarsz.” – Harry Styles
Hozzászólás: 941
Azonosító: 235813
ez egy nagyon hasznos videó MIBEN MEGMUTATJÁK HOGY MÉG A GYEREKEK SEM AKARJÁK MEGÜTNI A LÁNYT ez nagyon jó
2015. január 11. 19:58 #30
varganna
varganna
visszatérő vendég
Hozzászólás: 228
Azonosító: 185623
Ez nagyon jó videó. smileeee.gif Ez feldobta a napomat!
2015. január 11. 20:40 #31
Emma SP
Emma SP
visszatérő vendég
Hozzászólás: 100
Azonosító: 203804
Nagyon jó videó és a kisgyerekek nagyon okosan válaszoltak. Ebből is látszik hogy az erőszak nem megoldás.
2015. január 11. 20:40 #32
Betti90
Betti90
~Simply Perfect~

Státusz"Az a fontos ki mit tud, nem az, hogy ki mit gondol."
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 5814
Csatolások: 42466
Azonosító: 176552
Ezt a videót már én is láttam, tényleg jó és aranyos benne a srácok smileeee.gif meg a kislány is tényleg szép. Tanulságos videó.
2015. január 11. 23:48 #33
Ylorian
Ylorian
új tag

StátuszMindig legyen nálad egy törölköző!
Hozzászólás: 63
Azonosító: 148793
Cukinak cuki videó, de szerintem pont a lényeg maradt ki. Szerintem akkor kapták el volna a lényeget, hogyha azt mondják a gyerekeknek, hogy üsd meg mert lány. Arra lettem volna kíváncsi, hogy arra, hogyan reagáltak volna a fiúk.
2015. január 12. 06:34 #34
E. és Zendaya ever
E. és Zendaya ever
Melankólikus

Státusz"(...) Vagyis nem pragmatikus."
Hozzászólás: 1327
Csatolások: 10
Azonosító: 216874
Ez nagyon jó volt!
Fantastic!<3 :-*
2015. január 12. 10:42 #35
SmileyZ
SmileyZ
Happiest girl in the world ♥

StátuszHouse Of Wax ♥♥ Művész Úr ♥♥ Baywatch ♥♥ Sosem voltam még ennél boldogabb ♥♥
Hozzászólás: 8757
Csatolások: 33707
Azonosító: 122565
Ezek a gyerekek nagyon aranyosak és okosak.Az első kisfiú volt a legaranyosabb aki a végén válaszol a kérdésre,hogy miért nem ütne meg egy lányt.Nagyon értelmes fiúk és látszik,hogy jó nevelést kapnak,remélem a jövőben is ilyenek maradnak :)Minden férfinek ilyennek kellene lennie,de sajnos sokan pont ennek az ellenkezői..
1 felhasználónak tetszik: House Of Wax
2015. január 12. 13:18 #36
janet7
janet7

Státusz.
Hozzászólás: 4230
Csatolások: 67
Azonosító: 133061
1. Ha kamera elé állítanál 5 vérbeli szexista, nőgyűlölő, erőszakos faszit, és megkérnéd őket, hogy üssék meg az előttük álló nőt, ők sem tennék meg. Ők is tudnák, hogy mit "kell" mondani ahhoz, hogy elfogadott legyen a nézők számára. Ez semmi.

2. Aranyosak, meg minden, de pont ez a probléma, ami itt a kommentekben is látszik, hogy a normális, elvárható emberi reakció lett a ritka és a nagy dolog, ezért akarjuk gyakorlatilag megkoronázni azt, aki így reagál, holott ez az alap, nem az erőszak. És akármennyi erőszakos mocsok lesz a világon, akkor is ez lesz az alap, a minimum és nem valami, amiért keksz jár. Pontosan, mint amikor a magukat "nice guy"-nak tartó csávók azt hiszik bármivel tartozik nekik egy nő, csak azért, mert emberként kezelik. Ugyan...

3. A nő (a kislány) ebben a videóban is úgy van beállítva, ahogy nem kéne. A törékeny, a szép, a tárgy, aki passzívan áll, nem tesz semmit és ki van téve annak, amit a fiúk csinálnak vele. Az egyetlen szerepe szépnek lenni és hagyni, hogy a fiúk megérintsék, sőt, örülni neki, mert nem ütés. Márpedig a kisfiúknak meg kellene kérdezni ilyenkor, hogy szabad-e megérinteni, megsimogatni, akármi, mert nincs joguk engedély nélkül megérinteni, mint egy szép tárgyat, nem csak ütés, hanem simogatás formájában. A kislánynak és annak, aki nézi a videót meg persze halálosan boldognak kell lenni, amiért simogatást kapott ütés helyett, mintha ez lenne a világ legnagyobb dolga.

4. Az indokok... Tényleg helyénvalónak tartjuk azt az indokot, hogy azért nem ütöm meg, mert szép? És ha nem lenne szép? Az sem jó indok, hogy azért, mert lány, mert törékeny. Ez is csak a sztereotípiák hangsúlyozása és a nők tárgyiasítása. Nem azért nem ütjük meg, mert EMBER és mert nem tett velünk semmi rosszat és nincs jogunk és okunk megütni (talán egy ilyen indok volt?), hanem azért, mert egy törékeny lány és nincs egy szinten velünk és vagyunk annyira férfiak, hogy ne üssük meg azt, aki gyengébb... Ez annyira téves és annyira káros.

Nyilván a kisfiúk csak kisfiúk, nem őket akartam ezzel bántani, sokkal inkább a videó készítőinek és nézőinek kéne ezeken a dolgokon elgondolkodni és a helyén kezelni a videót, a kisfiúkat meg arra tanítani, hogy nem ütünk meg egy embert, aki nem bántott minket és nem arra, hogy nem ütünk meg egy szép lányt és arra, hogy érintés előtt kérdezünk.
3 felhasználónak tetszik: MadHatter, Jolie_77, Pöttömke
2015. január 12. 15:26 #37
lpmaskmancick
lpmaskmancick
Hozzászólás: 3799
Csatolások: 991
Azonosító: 17852
Ha fordítva lenne a dolog, hogy a lányoknak kéne megütni a fiút, és megütnék az elfogadható lenne? Nem az sem lenne elfogadható, mert akármelyik oldalról is nézzük, erőszak az erőszak.
1 felhasználónak tetszik: Jolie_77
2015. január 12. 15:37 #38
- törölt felhasználó -    
nagyon aranyos videó, de azért ezek kisfiúk. még persze, hogy ezt gondolják. majd akkor lesz a baj, amikor már felnőttek lesznek. Itt nagyon aranyosak, kedvesek, de azért 10 év alatt simán megváltozhatnak.
2015. január 12. 18:55 #39
- törölt felhasználó -    
Egyet értek SmileyZ!!
2015. január 12. 20:05 #40
peaceandlove
peaceandlove
Hozzászólás: 1625
Azonosító: 233941
szörnyűűű,hogy ilyen rossz a statisztika és,hogy évente ennyi nő és gyerek sérül sad.gif az a legrosszabb,hogy félnek ellen tenni...ez a videó pedig szerintem nagyon jó kampány smileeee.gif ezek a kis fiúk már ilyen fiatal korban tudják,hogy egy lányt megütni milyen rossz dolog és ahogy tényleg érvelnek rá,igazán aranyos biggrin.gif
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!