Anyák napja közeledtével égető problémát feszeget a Comedy Central: A Miller család vígjátéksorozat kapcsán Almási Kitti beszél arról, hogy milyen veszélyeket, konfliktusokat rejt, ha egy harmincas, egyedülálló felnőtthöz beköltözik az édesanyja. Igaz, hogy anya csak egy van, néha gátat kell szabni a mérhetetlen szeretetnek.
A teljes cikkhez kattints ide!
Almási Kitti: „Felnőtt ember ne éljen a szüleivel”
2014. április 25. 09:27
2014. április 25. 10:17
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Hát igen. De mondani mindent könnyű. Manapság, amikor munkája sincs egy csomó embernek, vagy ha van is, nevetséges fizetéssel... Hát hová menjen a gyerek? Kénytelen otthon maradni, mert ez a leggazdaságosabb megoldás. (Vagy fordítva: a nyugdíj nem elég semmire.) Az ember a szeretteit meg csak nem rakja az utcára... Viszont természetesen igazak a hátulütők: a szülők egyszerűen képtelenek elfogadni, hogy a gyerekük felnőtt ember és mindenbe bele akarnak szólni (és bele is szólnak) és mindent tudni akarnak. 0 magánélet. Ha pedig nem akarsz valamiről beszél, te vagy a szemét, hogy így viselkedsz velük. (= 'buncow'-n)
2014. április 25. 10:50
Jaja Sally!
Ha idehaza működne, mit működne létezne az egykeresős modell, akkor lehetne beszélni itt saját lakás és ház bírtoklásáról, míg viszont egy normális életszínvonalat legalább három fizetésből lehet elérni és fenntartani, addig ez sok embernek, köztük nekem is állom marad.
Ha idehaza működne, mit működne létezne az egykeresős modell, akkor lehetne beszélni itt saját lakás és ház bírtoklásáról, míg viszont egy normális életszínvonalat legalább három fizetésből lehet elérni és fenntartani, addig ez sok embernek, köztük nekem is állom marad.
2014. április 25. 11:10
|
|
Asteliaℳαяαบđєя™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.29. Hozzászólás: 18952 Csatolások: 19642 Azonosító: 168141 offline
|
Ez tény. Bár ahogy az előttem írok is mondták, míg ez a gazdasági helyzet fennáll a legtöbb felnőtt a szüleivel lakik. Bár engem ez még nem érint 16 évesen, de a szüleimet igen. Miután elváltak apu odaköltözött a nagymamámhoz, mi meg anyuval maradtunk az Ő szüleivel. Tapasztalatból mondom, hogy a generációs különbségek néha hatalmas nagy vitákhoz vezetnek, alkalmazkodni kell, ami elég nehéz, nálunk egy tizenéves, egy harmincas és 2 hatvanas ember él együtt, egy házban.
Külön bejárattal még csak-csak elviselhető lenne a helyzet, de szerintem, ha a szülők akarnak ígyis-úgyis átjárkálnak a gyerekeikhez - ezért nem építkeztünk mi se.
Külön bejárattal még csak-csak elviselhető lenne a helyzet, de szerintem, ha a szülők akarnak ígyis-úgyis átjárkálnak a gyerekeikhez - ezért nem építkeztünk mi se.
2014. április 25. 11:31
|
|
devilroseHer Majesty Imperator |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.22. Hozzászólás: 3098 Csatolások: 0 Azonosító: 123383 offline
|
A múlt században három generáció is együtt élt két szoba konyhában. Még külön szoba se jutott, nem hogy külön ház. Nem tartom jónak, hogy valaki csak azért, hogy egyedül lehessen albérletet fizet, pedig otthon meglenne a szobája. Gyűjthetne egy saját lakásra, míg otthon lakik. Az se okos dolog mikor az ifjú párok felvesznek harminc milliót 25 évre, jegyet váltanak a stressz járatra. Alapjáraton mindenkivel nehéz együtt élni, legyen az gyerek,középkorú vagy idős. A legtöbb párkapcsolat is az összeköltözés után megy tönkre. Alkalmazkodni minden közösségben kell, beleértve a munkahelyet és a baráti társaságot is.
1 felhasználónak tetszik:
Grace Benning
2014. április 25. 14:03
Nem is tudom, ha viccesen veszük,ne éljen hát,de elköltözni sem valami könnyű, főleg ha nicns háttér
2014. április 25. 16:03
A cikknek abszolút igaza van, egy bizonyos pontig rendben van, ha együtt élünk a szüleinkkel, de persze ne a nyakukon akarjunk megöregedni.
2014. április 25. 17:30
|
|
Vanessa BloomYoncé |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.01.17. Hozzászólás: 1318 Csatolások: 3477 Azonosító: 194184 offline
|
Nem értek mindenben egyet ezzel a cikkel az együtt élés a szülővel ától is függ milyen a kapcsolat a szülővel mit enged meg és meddig mehetünk el.
Azért persze vannak határok.
Az én anyukámmal mindent meglehet beszélni én szeretek vele lakni szeretek neki segíteni hiszen csak ő nevelt fel,és sokkal tartozom neki.
És egy pasinak ne a csaja legyen már fontosabb az anyánál..mert egy anya pótolhatatlan.
Én senkiért sem szorítom hátérbe!!!!
Azért persze vannak határok.
Az én anyukámmal mindent meglehet beszélni én szeretek vele lakni szeretek neki segíteni hiszen csak ő nevelt fel,és sokkal tartozom neki.
És egy pasinak ne a csaja legyen már fontosabb az anyánál..mert egy anya pótolhatatlan.
Én senkiért sem szorítom hátérbe!!!!
2014. április 25. 19:33
|
|
mogyeszka |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.12.30. Hozzászólás: 1693 Csatolások: 0 Azonosító: 217986 offline
|
Hát az holtbiztos,hogy vannak olyan rámenős anyukák,akik még a a felnőtt fiukat is irányítani akarják! Pláne ha még együtt is élnek: Hol voltál? Kivel voltál? Stb... Nem rosszból,de ilyenektől a legjobb menekülni...
Persze nem azt mondom,hogy ne tartsa a kapcsolatot a szüleivel,de az együttélés ilyenkor keserves lehet...
2014. április 26. 14:09
|
|
silentgirlvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.03.28. Hozzászólás: 211 Csatolások: 302 Azonosító: 223329 offline
|
Ez nagyon igaz sajnos, főleg ha nincs lehetőség arra, hogy külön költözzünk szüleinktől vagy a párunk szüleitől! :/
2014. április 27. 00:52
|
|
N.k[tau'ri] |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.10.22. Hozzászólás: 3344 Csatolások: 111 Azonosító: 74720 offline
|
Teljes mértékben egyetértek a cikkel!
Ez ösztönös a szülőknél.Minél messzebb vagyunk tőllük annál jobb.Ezt még anyum is bevalotta anno mikor ő költözött el az ő szüleitől.Persze én még élvezem 20 évesen a szülői kényeztetést,de nem hiszem,hogy sokáig fogom/akarom
Ez ösztönös a szülőknél.Minél messzebb vagyunk tőllük annál jobb.Ezt még anyum is bevalotta anno mikor ő költözött el az ő szüleitől.Persze én még élvezem 20 évesen a szülői kényeztetést,de nem hiszem,hogy sokáig fogom/akarom
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Nem látják szívesen már az USA-ban.
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Megszólalt a jogi csata közepén.
Felismerhetetlen új frizurájával Christina Aguilera
Felismerhetetlen új frizurájával Christina Aguilera
Új frizurával jelent meg.
Jessica Chastain levágatta az ikonikus tincseit
Jessica Chastain levágatta az ikonikus tincseit
Olyan menő bobra váltott, hogy te is ilyet akarsz majd.
Kék szemöldökkel jelent meg Amanda Bynes
Kék szemöldökkel jelent meg Amanda Bynes
Merész külsőre váltott.
Nagypapa lett Eddie Murphy és Martin Lawrence
Nagypapa lett Eddie Murphy és Martin Lawrence
Közös unokájuk született.
Dylan Sprouse fegyverrel tartott fogva egy betolakodót
Dylan Sprouse fegyverrel tartott fogva egy betolakodót
Palvin Barbara hívta a rendőrséget.